-
Kako je došla beba br.2
Trudnoća je bila teška,od početka problemi kao i prvi put,te drugi koju smo izgubili. Zadnja 3mj sam ležala,samo na wc i otuširati se jednom dnevno.Pratili smo otkucaje(hvala Rodi na fetal monitoru,ne bih preživjela bez njega!) i pokrete,bili na kontroli svaki tjedan i čekali. Trudili smo ga se zadržati što duže unutra. Od 28tj sam bila otvorena,od 30tj sumnja na zastoj u rastu...trudnoća definitnvno nije bila lijepo razdoblje.
36tj idem na kontrolu međutim gužva je u gradu i mm me vozi okolnim cesticama te putem do dr-a dobijem trudove na 3 min.Dolazim,prikopčaju me na ctg,trudovi se uredno očitavaju.Dr kaže da smo postigli koliko smo mogli,neka mirujem i pokušam ga još malo zadržati unutra,međutim ako ne stane pravac bolnica i šte je tu je.Trudovi traju još 2 sata nakon dolaska kući i staju.
Tjedan prolazi u istom scenariju-budim se svako jutro,trudovi lagani traju u 2-3 navrata dnevno po 2 sata i staju,noći mirno prolaze.
Dolazi subota i ja zaključujem da ne mogu više.Mjesecima nisam vidjela ništa osim svoje sobe i liječničke ordinacije,ionako smo već skoro 37tj,u terminu i ako mora van neka ide.Odlazim dragim prijateljima gdje provodim dan u društvu na kauču,ležeći i konačno dobre volje i malo opuštenija.Dan prolazi mirno,trudova začudo nema i tako stiže nedjelja.
MM mora nešto kratko odraditi,odlazi,ja konačno ustajem i eto opet trudova.Bilježim jer ih više ne mogu pamtiti,podne dolazi i prolazi,oni traju na 10 min,lagani su. Kćer je kod mame,ja zovem mm-a - kad se vrati idemo u šetnju jer ovo je to i Karlo nam dolazi definitivno. Odlazimo u šetnju,kod prijatelja na kavu(pješke na 5ti kat), kod mame po kćer i tamo me krene jače boljeti na 5 min,već je večer.
Dolazim kući,tuširanje i umoooorna sam,mjesecima se nisam ovoliko kretala.Dogovor pada da ako ne stane do 22h idemo u Vinogradsku. 22h dolazi i prolazi,mm je nervozan i on bi krenuo meni se nekako ne žuri,međutim idemo.Svekrva dolazi spavati sa malom i mi odlazimo.
Dolazim u bolnicu,pregled,otvorena 5-6cm,odlično!Priprema i klistiranje, brijanje sam obavila doma.Pregled ok,procjenjuju ga na oko 3kg.Dr me gleda,vodenjak je očuvan i pušta me šetati.Tako šećem odjelom i paše mi to kretanje i nesputanost,mir je i noć,mm čeka vani i nitko me ne smeta.Sestre prolaze u poslu,smješe se u prolazu i tu i tamo dobijem koju ohrabrujuću riječ,vrlo je ugodna atmosfera i trenutno sam jedina rodilja. Sa dolaskom još jedne rodilje mene umor svladava i nemam snage više hodati te tražim sestru i vode me u boks.Liježem i dolazi mm-01:30 je. Dr me gleda ja sam i dalje 6cm.To me pomalo obeshrabruje,nadala sam se napretku.Dr je divna i susretljiva i sugerira prokidanje vodenjaka-ja se slažem,znam da će sad krenuti jače i da ćemo ubrzati,umorna sam,snage nemam previše i želim ostati pribrana.
Prokidaju vodenjak,trudovi kreću većom žestinom.Tako prolazi još sat i pol,ja dišem ali boli me luđački,nemam nagon za tiskanjem,a prvorotka u boksu do mene rađa.Sestre se šale da sam ja trebala prije nje,smijemo se i kažem da ću sad i ja.Gledaju me,otvorena 9cm,3:15 je. Mislim si,super,ajde, sad će to,tražim za bolove,daju mi.Ne pomaže nešto,malo me opušta,ali i dalje boli jako.Dolazi 04h ja se počinjem vrtjeti na krevetu,ne paše mi više ništa,namjestiti se ne mogu.Babica me gleda i pita želim li sići,silazim sa stola,vrtim se,šetam...paše mi čučnuti,ona me zabrinuto gleda i moli da se vratim na stol jer me u uskom prostoru ne može doseći ako beba krene,ja kažem da neće još i sad me to već frustrira.Ponovno me gledaju i dalje sam 9cm,nikako taj zadnji cm.Dr sugerira drip,ja odbijam i molim da ne inzistira jer niti svoje trudove više ne mogu prodisati.Ona prihvaća bez pogovora i kaže"Kako želite".Bolni su,konstantno jaki,nema period rasta i pada,samo traju ali očito nisu dovoljno učinkoviti.
U jednom trenu dobivam poriv okrenuti se na sve 4 i to i učinim te izgon kreće momentalno.Tiskam,odnosno tijelo samo tiska i booooooli me i skroz sam iznenađena sa tim,jer znam da to ne boli već sam jednom rodila?!? Zovem babicu,dolazi,u narednom trudu okrećem se na leđa.Trud dolazi i krenem tiskati svom snagom u jednom trenu svi viknu na mene da udahnem-zaboravila sam
.Udišem,stisnem i Karlo je izletio van.Doslovno,babica ga je jedva ulovila te odmah kradomice pogledala mm-a u smislu "Budem li sad dobila batina...?"
Dr se šali i kaže "Mami je dosta,katapultirala ga je van" i dodaje "Mama imate domoljuba rodio se sa ručicom uz glavicu,pozdrav domovini!"
I zato je toliko boljelo...derao me ručicom pri izgonu.Bio je 19.04 i 04:19h,Karlo je bio 2800 težak i 47cm dugačak.Babica nudi mm-u prerezati popkovinu,on se kvazi-hrabro nasmješi i kaže"Samo vi dajte!"
Čim je izašao stavili su mi ga na trbuh...predivan,predivan osjećaj.Umirio se momentalno i malo smo se gledali...Dojku nije prihvatio,odnijeli su ga splahnuti i vratili su mi ga.Malo sam pukla,4 površinska šava sam dobila,boljelo je ali bilo je gotovo za sekundu. Odnijeli su ga,a meni se tako spavalo...pokrili su me i odrijemala sam malo na kolicima.
U 07h dolazim u svoju sobu-vode me u tuš.Donijeli su mi ga u 9,dojku je prihvatio odmah i sišemo uspješno već 7mj 
Osoblje je bilo divno,sestre susretljive,zamolila sam da ga ne hrane i nisu,kada je bio gladan i plakao donijeli su ga...sve smo se mogli dogovoriti.Sunčali su ga zbog žutice,zamolila sam da ga donesu jer su mi dojke pune i donijeli su ga...nemam nikakvih zamjerki.S obzirom da nisam rezana oporavak je bio brz,isti dan sam sjedila i osjećala se odlično,osim očekivanog umora.Doma smo išli 3. dan.
Sve u svemu...
-
sandra23 bilo mi je lijepo čitati tvoju priču. Baš mi je drago da si ju napisala. Krasan porod i krasna priča.
-
Osoblje foruma
Bilo mi je lijepo pročitati da si imala lijep tretman u bolnici.
Čestitam!
-
-
-
pusica
-
Osoblje foruma
-
Sandra23, jako mi je drago! Divna hrabra mama, izgurala trudnoću, ne znam kako bih ja da tako moram??
Želim vam svu sreću i da rastete u ljubavi!
Pusa!
-
-
-
-
sandra23 sad se sjecam kad smo navijali da Karlo dode,a vec proslo 7 mj. super prica!
karlu
-
Prekrasno!!
-
Čestitam ti od srca, baš si me podsjetila na neke trenutke u Vinogradskoj.
-
čestitam od
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma