Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Kako je došla beba br.2

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Kako je došla beba br.2

Trudnoća je bila teška,od početka problemi kao i prvi put,te drugi koju smo izgubili. Zadnja 3mj sam ležala,samo na wc i otuširati se jednom dnevno.Pratili smo otkucaje(hvala Rodi na fetal monitoru,ne bih preživjela bez njega!) i pokrete,bili na kontroli svaki tjedan i čekali. Trudili smo ga se zadržati što duže unutra. Od 28tj sam bila otvorena,od 30tj sumnja na zastoj u rastu...trudnoća definitnvno nije bila lijepo razdoblje.
    36tj idem na kontrolu međutim gužva je u gradu i mm me vozi okolnim cesticama te putem do dr-a dobijem trudove na 3 min.Dolazim,prikopčaju me na ctg,trudovi se uredno očitavaju.Dr kaže da smo postigli koliko smo mogli,neka mirujem i pokušam ga još malo zadržati unutra,međutim ako ne stane pravac bolnica i šte je tu je.Trudovi traju još 2 sata nakon dolaska kući i staju.
    Tjedan prolazi u istom scenariju-budim se svako jutro,trudovi lagani traju u 2-3 navrata dnevno po 2 sata i staju,noći mirno prolaze.
    Dolazi subota i ja zaključujem da ne mogu više.Mjesecima nisam vidjela ništa osim svoje sobe i liječničke ordinacije,ionako smo već skoro 37tj,u terminu i ako mora van neka ide.Odlazim dragim prijateljima gdje provodim dan u društvu na kauču,ležeći i konačno dobre volje i malo opuštenija.Dan prolazi mirno,trudova začudo nema i tako stiže nedjelja.
    MM mora nešto kratko odraditi,odlazi,ja konačno ustajem i eto opet trudova.Bilježim jer ih više ne mogu pamtiti,podne dolazi i prolazi,oni traju na 10 min,lagani su. Kćer je kod mame,ja zovem mm-a - kad se vrati idemo u šetnju jer ovo je to i Karlo nam dolazi definitivno. Odlazimo u šetnju,kod prijatelja na kavu(pješke na 5ti kat), kod mame po kćer i tamo me krene jače boljeti na 5 min,već je večer.
    Dolazim kući,tuširanje i umoooorna sam,mjesecima se nisam ovoliko kretala.Dogovor pada da ako ne stane do 22h idemo u Vinogradsku. 22h dolazi i prolazi,mm je nervozan i on bi krenuo meni se nekako ne žuri,međutim idemo.Svekrva dolazi spavati sa malom i mi odlazimo.
    Dolazim u bolnicu,pregled,otvorena 5-6cm,odlično!Priprema i klistiranje, brijanje sam obavila doma.Pregled ok,procjenjuju ga na oko 3kg.Dr me gleda,vodenjak je očuvan i pušta me šetati.Tako šećem odjelom i paše mi to kretanje i nesputanost,mir je i noć,mm čeka vani i nitko me ne smeta.Sestre prolaze u poslu,smješe se u prolazu i tu i tamo dobijem koju ohrabrujuću riječ,vrlo je ugodna atmosfera i trenutno sam jedina rodilja. Sa dolaskom još jedne rodilje mene umor svladava i nemam snage više hodati te tražim sestru i vode me u boks.Liježem i dolazi mm-01:30 je. Dr me gleda ja sam i dalje 6cm.To me pomalo obeshrabruje,nadala sam se napretku.Dr je divna i susretljiva i sugerira prokidanje vodenjaka-ja se slažem,znam da će sad krenuti jače i da ćemo ubrzati,umorna sam,snage nemam previše i želim ostati pribrana.
    Prokidaju vodenjak,trudovi kreću većom žestinom.Tako prolazi još sat i pol,ja dišem ali boli me luđački,nemam nagon za tiskanjem,a prvorotka u boksu do mene rađa.Sestre se šale da sam ja trebala prije nje,smijemo se i kažem da ću sad i ja.Gledaju me,otvorena 9cm,3:15 je. Mislim si,super,ajde, sad će to,tražim za bolove,daju mi.Ne pomaže nešto,malo me opušta,ali i dalje boli jako.Dolazi 04h ja se počinjem vrtjeti na krevetu,ne paše mi više ništa,namjestiti se ne mogu.Babica me gleda i pita želim li sići,silazim sa stola,vrtim se,šetam...paše mi čučnuti,ona me zabrinuto gleda i moli da se vratim na stol jer me u uskom prostoru ne može doseći ako beba krene,ja kažem da neće još i sad me to već frustrira.Ponovno me gledaju i dalje sam 9cm,nikako taj zadnji cm.Dr sugerira drip,ja odbijam i molim da ne inzistira jer niti svoje trudove više ne mogu prodisati.Ona prihvaća bez pogovora i kaže"Kako želite".Bolni su,konstantno jaki,nema period rasta i pada,samo traju ali očito nisu dovoljno učinkoviti.
    U jednom trenu dobivam poriv okrenuti se na sve 4 i to i učinim te izgon kreće momentalno.Tiskam,odnosno tijelo samo tiska i booooooli me i skroz sam iznenađena sa tim,jer znam da to ne boli već sam jednom rodila?!? Zovem babicu,dolazi,u narednom trudu okrećem se na leđa.Trud dolazi i krenem tiskati svom snagom u jednom trenu svi viknu na mene da udahnem-zaboravila sam.Udišem,stisnem i Karlo je izletio van.Doslovno,babica ga je jedva ulovila te odmah kradomice pogledala mm-a u smislu "Budem li sad dobila batina...?" Dr se šali i kaže "Mami je dosta,katapultirala ga je van" i dodaje "Mama imate domoljuba rodio se sa ručicom uz glavicu,pozdrav domovini!"
    I zato je toliko boljelo...derao me ručicom pri izgonu.Bio je 19.04 i 04:19h,Karlo je bio 2800 težak i 47cm dugačak.Babica nudi mm-u prerezati popkovinu,on se kvazi-hrabro nasmješi i kaže"Samo vi dajte!"
    Čim je izašao stavili su mi ga na trbuh...predivan,predivan osjećaj.Umirio se momentalno i malo smo se gledali...Dojku nije prihvatio,odnijeli su ga splahnuti i vratili su mi ga.Malo sam pukla,4 površinska šava sam dobila,boljelo je ali bilo je gotovo za sekundu. Odnijeli su ga,a meni se tako spavalo...pokrili su me i odrijemala sam malo na kolicima.
    U 07h dolazim u svoju sobu-vode me u tuš.Donijeli su mi ga u 9,dojku je prihvatio odmah i sišemo uspješno već 7mj

Osoblje je bilo divno,sestre susretljive,zamolila sam da ga ne hrane i nisu,kada je bio gladan i plakao donijeli su ga...sve smo se mogli dogovoriti.Sunčali su ga zbog žutice,zamolila sam da ga donesu jer su mi dojke pune i donijeli su ga...nemam nikakvih zamjerki.S obzirom da nisam rezana oporavak je bio brz,isti dan sam sjedila i osjećala se odlično,osim očekivanog umora.Doma smo išli 3. dan.

Sve u svemu...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

sandra23 bilo mi je lijepo čitati tvoju priču. Baš mi je drago da si ju napisala. Krasan porod i krasna priča.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bilo mi je lijepo pročitati da si imala lijep tretman u bolnici.

Čestitam!

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

pusica

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

lijepo
    3 dana ste mlađi od nas

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sandra23, jako mi je drago! Divna hrabra mama, izgurala trudnoću, ne znam kako bih ja da tako moram??
    Želim vam svu sreću i da rastete u ljubavi!
    Pusa!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lijepa priča!
    Čestitam!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

bravo! cestitam!!!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

,

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

sandra23 sad se sjecam kad smo navijali da Karlo dode,a vec proslo 7 mj. super prica! karlu

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Prekrasno!!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Čestitam ti od srca, baš si me podsjetila na neke trenutke u Vinogradskoj.

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

čestitam od

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sandra, predivna priča!
    odlično mi je ono s datumom i vremenom kako su se brojke poklopile!
    pusa velika našem Karlu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •