Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Jeste li vidjeli reklamu za Domestos s bebom?

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Jeste li vidjeli reklamu za Domestos s bebom?

Reklama počinje kao "program pod pokroviteljstvom" u kojem se objašnjava kao su bebe podložne infekcijama i kako je važna higijena njihovih stvari. Pritom se prikazuju bočice i igračke. Nakon tog izlaganja u kadar upada ni više ni manje nego boca Domestosa!

Ja se toplo nadam da je općepoznato kako je Domestos opasna i toksična kemikalija kojoj nije mjesto ni blizu djece i njihovih bočica i igračaka, ali ipak se ne mogu oteti dojmu da bi nekome nakon što ovo odgleda moglo pasti na pamet da bočice opere Domestosom, jer reklama šalje upravo takvu dvosmislenu poruku.

Ja sam se iskreno zgrozila kad sam to vidjela. Pisala sam dječjoj pravobraniteljici, Agenciji za elektroničke medije i Saborskom odboru za medije da bi reklamu trebalo maknuti s programa. Pozivam i vas da mi se pridružite u reagiranju ako želite. Evo kontakata:

Ured dječje pravobraniteljice: info@dijete.hr
    Agencija za elektroničke medije: http://www.e-mediji.hr/prituzbe.php?l=0 (kontakt obrazac)
    Saborski odbor za informiranje, informatizaciju i medije: odbor.informiranje@sabor.hr

Također, ukoliko imate ideja kome bi se još moglo pisati, postajte.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vidla sam reklamu i mogu samo zakolutati ocima

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam vidjela reklamu ali vec smo imali temu o domestosovim reklamama, znam da jesam i ja negdje....

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...796346#1796346

svakako bi trebalo reagirati na to zavaravanje kupaca, a sad i na dovodjenje i u opasnost, kako pises

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ima li link na tu reklamu? nisam je vidjela

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Re: Jeste li vidjeli reklamu za Domestos s bebom?

Citiraj Cookie prvotno napisa

Također, ukoliko imate ideja kome bi se još moglo pisati, postajte.
    Možda bi trebalo pisati direktno proizvođaču???

Ta je reklama zapravo opasna!!!

Kolika je njihova odgovornost za ev. neželjene posljedice ???

(mislim, pu, pu, ne dao Bog nikom da mu se dijete dohvati domestosa )

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Baš sam pričala ukućanima o toj reklami.
    I po meni je poslala poruku da se i ono suđe i kuhinja pere domestosom, jer inače će se osjetljivija populacija zaraziti nekim ozbiljnim bakterijama... Mislim...

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

reklama šalje poruku da se apsolutno SVE pere domestosom, od dječje kadice do wc-a. prestrašno. a najjača mi je rečenica "i majčino mlijeko može biti izvor opasnih bakterija." :shock: :?
    reklama je O-PA-SNA, a najuznemiravajuće je ovo "pod pokroviteljstvom". mislim, pod pokroviteljstvom ekipe kojoj je važno da krivo informira javnost i ugrozi ljude radi zarade. dođe mi da plačem od bijesa kad je vidim. svaki put.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja sam baš s mužem komentirala tu reklamu. Meni nije jasno, zar reklame ne moraju proći nekakvo filtriranje prije puštanja na tv jer meni reklama uopće nije normalna. Stavljanje dječjih kadica i dječje opreme u isti kontekst sa nekakvim Domestosom (od čijih para su se otrovale masa žena) mi je bolesno. Kamoli koristiti to čudo za pranje dječje opreme. I to su mudro izveli sad kad je svinjska gripa u điru i kad je popularna dezinfekcija, uništavanje bakterija isl..Ciljalju na ljude koji se boje. A uopće ne razmišljaju kakve bi posljedice moglo imati na one koji možda nisu dovoljno upućeni

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A šta da ti kažem...znam ženu koja pere ruke nakon obavljanja posla u vrtu ili generalnog čišćenja kuće - čime? Domestosom!
    I onda još par puta u sedmici, da pobije bakterije...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    A šta da ti kažem...znam ženu koja pere ruke nakon obavljanja posla u vrtu ili generalnog čišćenja kuće - čime? Domestosom!
    I onda još par puta u sedmici, da pobije bakterije...
    :shock:

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja o tim Domestos reklamama "pod pokroviteljstvom" već dulje vrijeme razmišljam. Nisu te reklame ništa novo i čudi me da konstantno rade nove sa istim greškama. Prva takva reklama koje se sjećam je bila ona sa dječjim igračkama i Domestosom. A čini mi se da postaje sve gore i gore. Valjda će netko nešta poduzeti :/

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako se ne varam ta reklama počinje nešto" kao liječnik..."
    Jel se smije neki lik u tv reklami predstavljati kao liječnik samo tako, bez imena i prezimena itd.?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    I ja sam baš s mužem komentirala tu reklamu. Meni nije jasno, zar reklame ne moraju proći nekakvo filtriranje prije puštanja na tv jer meni reklama uopće nije normalna. Stavljanje dječjih kadica i dječje opreme u isti kontekst sa nekakvim Domestosom (od čijih para su se otrovale masa žena) mi je bolesno. Kamoli koristiti to čudo za pranje dječje opreme. I to su mudro izveli sad kad je svinjska gripa u điru i kad je popularna dezinfekcija, uništavanje bakterija isl..Ciljalju na ljude koji se boje. A uopće ne razmišljaju kakve bi posljedice moglo imati na one koji možda nisu dovoljno upućeni
    a koliko to kobno može biti saznali smo kad je jadna baka htjela buti uši sa pesticidom
    i ubila unuku a drugu ozbilno otrovala

ta mi reklama diže živac ... uf
    pogotovo jer počinje: ja sam lječnik i sigurnost bla,bla...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

netko će i djetetu guzu obrisati s time -- kako sugerira reklama ...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Selim na zdravlje djece.

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Je,reklama je koma :shock:
    Počeli su oni s time već prije par godina-ne mogu se sjetiti reklame,ali tada smo to komentirali na poslu
    Ova je najopasnija do sada

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja kupila domestos "Koza jedna" baš povedene tom reklamom i ulila u kupaonicu i ostavila malo da "djeluje" nakon 5 minuta kad sam otvorila vrata kupaonice od smrada klora umalo se nisam onesvjestila , to toliko smrdi Fuj!!! Odmah sam ga bacila... odvratno... i ja ću reagirati na ovu reklamu!!!!

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Samo da izvijestim: dobila sam email od Saborskog odbora za informiranje u kojem me obavještavaju kako su moju pritužbu uputili Vijeću za elektroničke medije i zatražili da ih obavijeste o poduzetim mjerama.

Daleko je to od garancije da će nešto doista biti poduzeto u vezi s tom reklamom, naravno, ali eto, dokaz je da netko ipak vodi računa o pritužbama građana i da bismo morali i trebali reagirati na takve stvari.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Odličan početak

Ko zna, možda je i uklone sa programa

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

samo sam jednom u životu koristila domestos.i to sa rukavicama.ali očito da mi rukavice nisu pomogle kada su mi ruke nakon toga užašno smrdile....i naravno završio je u smeći...a reklame su im

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo da i ja obavjestim da sam dobila odgovor od dječije pravobraniteljice u kojem stoji da je prav. bra. već poduzela neke mjere u smislu reklama i djece , a da što se reklame tiče za domestos , ne znam baš točno kako sve ide al uglavnom da oni nisu mjerodavni i da ak imamo neke primjedbe da se javimo Društvu za zaštitu potrošača!!!

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj kloolk prvotno napisa
    http://www.domestos.com.hr/hrv/index.asp?cat=111-savjeta&page=djecja-higijena :shock:
    Prebolesno! Ovo je ni manje ni više nego slučaj za policiju!

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

http://www.domestos.com.hr/hrv/index.asp?cat=111-savjeta&page=djecja-higijena :shock:
    za Boga miloga ŠTA JE OVO!!!???

Da čovjek ne povjeruje!!!

Postoji li iko u toj firmi s malim djetetom kod kuće???

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Prebolesno!!! E pa onda je najbolje da djecu držimo pod staklenim zvonom sto puta opranim u domestosu da slučajno ne dođu u kontakt sa kakvom klicom ili baktrijom!!! Užasno!!!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ne mogu vjerovati ovome s linka. Što je najgore netko će stvarno povjerovati da to tako treba .
    A i odrasli ljudi su se znali otrovati domestosom, pisalo se na forumu o tome.

Možda bi trebalo organizirati skupnu prosvjednu e-mail akciju.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne znam možda bih trebalo javiti u HZJZ ipak to nije mala stvar.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

E bas super da sam nasla ovu temu. Ja sam u soku svaki put kad ponovno gledam tu reklamu, prvi put sam se sokirala sadrzajem a od onda svaki put kad shvatim da nije zabranjena!
    "Upute" na web stranicama su jos gore, tu cak direktno daju opasne savjete, a u reklami samo implicitno sugerira da treba posvuda koristiti Domestos.
    Budem se i ja zalila iduci tjedan, pa netko u ovoj drzavi valjda ipak moze nesto i sluzbeno poduzeti...

P.S. Ima i neka tv-prodaja reklama za uredjaj za sterilizaciju/pranje parom pod tlakom pri cemu se moze dodati i neko sredstvo za dezinfekciju. I onda za demonstraciju udju u djecju sobu i pocnu redom tom parom po: madracu, jastucima, poplunu, igrackama, prematalici, puzzlima, namjestaju.... jer kao sve treba biti sterilno :shock:

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam se žalila i pisala svim kom sam znala i mogla i ništ... sutra zovem tv emisiju potrošaćki kod a imam i jednu poznanicu tv novinarku pa ću probati i na taj način. I da u jednom odgovoru od nadležni savjetuju mi da se obratim društvu za zaštitu potrošača ,i to ću pokušati ,a pokušajte i vi ostali pa možda nešto upali!!!

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne mogu vjerovati ali upravo sam u razgovoru sa jednom poznanicom saznala da se ona slaže sa ovim!!!! Mislim... dođe mi da ... jako sam ...

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i meni je muka kad čujem neke poznanike kako sve peru Domestosom i kako mjesečno puno novaca izdvajaju na sl. kemikalije. Tužno.
    a moja nova fora je da kad počnu reklame - bilo kakve - obavezno ili okrenem program ili stavim na MUTE.
    Dobar osjećaj!
    Nema reklame o kojoj mislim pozitivno - sve je to zbog zarade.
    Najbolja mi je onaj slogan od ne znam sad koga - "Mi smo tu zbog VAS"

Da - Domestos je iznimno OPASAN i da je društvo malo osvještenije - takvi proizvodi ne bi ni postojali. A onaj sprej DOMESTOS koji uništvava 99,9% bakterija - i šprica ga žena po cijeloj kući - HORROR

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne znam al mi se čini da su zabranili tu reklamu , već ju dugo nism vidjela , možda su naša reagiranja upalila!!! Da bar ja bih bila :D :D :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Operite prljave platnene pelene te ih potom dezinficirajte Domestos izbjeljivačem rublja. Pripazite da se pelene potpuno osuše prije ponovne uporabe.

:shock:

A mi s octom i sodom bikakbonom tc tc tc
    Nismo dezinficirani, al ni potrovani :D

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Testiranja provedena na životinjama sugeriraju kako izloženost mikrobima u trudnoći smanjuje rizik za razvoj alergija kod potomstva, objavili su njemački znanstvenici.

Pokazalo se kako izloženost mikrobima dovodi do blage upalne reakcije kod majki koju karakterizira povećana proizvodnja receptora po imenu TLR i citokina, molekula imunološkog sustava.

Journal of Experimental Medicine piše kako su TLR receptori ključni pri prenošenju zaštite od alergija na potomstvo, no još nije utvrđen precizan mehanizam koji to omogućuje.

Neka ranija istraživanja su već pokazala kako djeca odrasla na selu imaju znatno manje izglede za razvoj alergija nego djeca odrasla u gradovima koja su u znatno manjoj mjeri bila izložena bakterijama.

Prema jednoj teoriji, izloženost mikrobima u ranoj fazi života priprema imunološki sustav djeteta na odgovarajući odnos prema alergenima.
    sa Plivine stranice

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Testiranja provedena na životinjama sugeriraju kako izloženost mikrobima u trudnoći smanjuje rizik za razvoj alergija kod potomstva, objavili su njemački znanstvenici.

Pokazalo se kako izloženost mikrobima dovodi do blage upalne reakcije kod majki koju karakterizira povećana proizvodnja receptora po imenu TLR i citokina, molekula imunološkog sustava.

Journal of Experimental Medicine piše kako su TLR receptori ključni pri prenošenju zaštite od alergija na potomstvo, no još nije utvrđen precizan mehanizam koji to omogućuje.

Neka ranija istraživanja su već pokazala kako djeca odrasla na selu imaju znatno manje izglede za razvoj alergija nego djeca odrasla u gradovima koja su u znatno manjoj mjeri bila izložena bakterijama.

Prema jednoj teoriji, izloženost mikrobima u ranoj fazi života priprema imunološki sustav djeteta na odgovarajući odnos prema alergenima.
    sa Plivine stranice
    Slažem se sa ovim u potpunost!!!!!!! E kad bih to još vidjeli ovi iz domestosa....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Oprostite na ot ali,
    što kažete na onu dukatovu reklamu s malom bebom? Po meni reklama šalje poruku da je ok da tako mala beba konzumira kravlje mlijeko :/

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj DANI*** prvotno napisa
    Oprostite na ot ali,
    što kažete na onu dukatovu reklamu s malom bebom? Po meni reklama šalje poruku da je ok da tako mala beba konzumira kravlje mlijeko :/

Meni uoće nije jasna ta reklama ni koju poruku šalje.
    Jednostavno mi je bedasta...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj DANI*** prvotno napisa
    Oprostite na ot ali,
    i meni je to palo na pamet. glupa reklama, svakako.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Je skroz je bedasta , i uopće ne kužim ....nema mi logike....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •