Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 135 od 135

Tema: rodia se sin i rodilo se dite

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je čak bezveze kad pitam trudnice za spol-one odgovore da im je samo važno da bude zdravo! :?
    Ha?
    U toj reakciji mi je nešto seksistički, nesvjesno, obrambeno....
    mislim, ja čak nisam htjela na testove kojim se utvrđuje zdravstveno stanje djeteta, jer mi je samo ono toliko važno i to mi je bogohuljenje-birati..a spol jedva čekam saznati-da se bacim u kupnju, da saznam prva..valjda nemam toliko negativnih iskustava, da netko iz obitelji počne diskriminirati moje dijete-shvatila bih to jako, jako osobno i nikakva tradicija i običaji ne bi bili isprika nekoj baki da ne voli svoje unuče...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj linolina prvotno napisa
    Ja ne znam zašto se govori o Dalmaciji....ja živim cili život tu, a stvarno nikoga od moje generacije nisam čula da tako misli i govori...moji nisu iz urbane sredine, niti s doktoratima- a apsolutno sam izjednačena po pravima s braćom.

A vidis, ja sam tek dolaskom u Dalmaciju otkrila da da ta vrsta diskriminacija jos uvijek postoji i da nije vezana za generaciju mog dide.
    A otkad sam rodila troje muske djece sjedim na tronu kraljice majke. I da ne pricam koliko sam zavidnih komentara cula ponajvise od mladjih oceva zenske djece. Cak i pred djecom. Otuzno. Ma bijedno, otuzno je slaba rijec.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

MM ima dvije curice, njegov brat 2 sina. kad sam ja zatrudnila htjela sam sina, ne zato što imam neke diskriminacijske primisli prema curicama nego samo zato da uz njegove curice imamo i jednog sina.
    on je molio boga da bude curica, zapravo je bio siguran da će biti curica i cijelo vrijeme mi je govorio: curice su ljepše, bolje, privrženije, s njima je lakše.....
    kad se rodila naša Iva - sreća do neba, njegov ponos i ljubav su ogromni

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    A otkad sam rodila troje muske djece sjedim na tronu kraljice majke.
    I ja isto. Osim što ja imam dva sina. Pa mi se jedna kćer i može oprostiti

Ali ovo je živa istina. Na mog muža se gleda ko na nekakvog hebenog mahera kad je napravio dva muška. Dok recimo njegov brat, majkemi ima kompleks manje vrijednosti jer ima dvije kćeri i nije "sposoban" napraviti muško. Ja se sjećam da je on bio ljut, živčan ko pas i duboko povrijeđen kad mu je žena saznala da nosi drugu kćer. Bljuje mi se na to. Pogotovo što sad otvoreno, glasno i jasno govore da bi išli na još jedno dijete kad bi znali da će biti muško. I to pred svojom djecom. Ma fuj.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja ne opravdavam pravljenje razlike izmedju djece jer su ovog ili onog pola, ali mogu razumjeti zelju neciju da ima sina ili kcer.
    ja sam prvo rodila curicu i bila mnogo sretna zbog toga. mm je bio prilicno razocaran ali je od dana kad se rodila voli vise od svog zivota
    drugo djete je sin - ja sam tad zarko zelela sina, ne zbog sebe, vec zbog zelje koje je mm imao da mu se rodi sin

i sve mi je to negde ok, razumem ljude koji zele - ok je zeleti

ono sto ja nikako ne mogu da razumem, ni opravdam niti prihvatim kao normalno je odluka da se abortira zato sto je dijete musko ili zensko

iako sam protinik abortusa, mogu da razumem da ljudi ne zele vise djece ili im se trudnoca desila u nekom nezgodnom trenutku - ali kad se odlucuju za AB zbog pola onda mi to zvuci kao ubistvo. to je vec na "licnoj osnovi" i nekoga lisavas zivota samo zato sto je pogresnog pola
    toga se grozim

a znam za neke koji su upravo to uradili ili razmisljali o tome, no na srecu zena je nosila sina

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meni je prestrašna činjenica da neki ljudi tako misle
    nakon 4 godine borbe sa neplodnošću, samo mi je bitno da trudnoću iznesem do kraja i rodim živo i zdravo dijete
    a kako sam prije mislila da ne bih mogla d poroda čekati da saznam pol djeteta, sad mi to nije bitno
    moj MPO ljekar pored MPO vodi i trudnoće i nikad nijednoj trudnici ne kaže pol bebe
    u tome ga potpuno podržavam

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ali danas u ovom svijetu stresa, nečistoće i čega sve ne je prioritet roditi zdravo dijete. Pa me malo čudi što neki ne vjeruju u ono kad se kaže da roditelje briga za spol, nek je samo živo i zdravo. Meni je stvarno bitno jedino da je živo i zdravo! Sve ostalo kakvo je da je- moje je i meni najdraže na svijetu

lillifee avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja ne znam zašto se govori o Dalmaciji....ja živim cili život tu, a stvarno nikoga od moje generacije nisam čula da tako misli i govori..
    ja nisam dalmatinka, vec sam u dalmaciju dosla prije 3 godine i mozda mi se zato ucinilo kao poprilicno cesta pojava. i strasno se gleda na to da se djeci daju imena po djedovima i bakama, tocnije receno po muzevim roditeljima. moj najmladji sin je dobio ime po mom ocu (sto jako malo ljudi zna), ali i ja sam dobila ime po svom ocu (sto isto jako malo ljudi zna), a ZAKLJUCAK okoline: mm najveci papak "jer je sinu DAO IME-ovdje fol ocevi daju ime, majke se samo krive u porodjajnim mukama-po zeni" i tako su na pocetku svi maloga zvali po njegovom drugom imenu koje je DUJE (nista protiv imena) da ga slucajno ne bi oslovili imenom koje je dobio po majci, tj. djedu, vec ga se zvalo "pravim dalmatinskim imenom" da cili svit zna odakle je! ja sam ispaljivala na to, doslovno ispaljivala!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vjestica prvotno napisa
    meni je prestrašna činjenica da neki ljudi tako misle
    nakon 4 godine borbe sa neplodnošću, samo mi je bitno da trudnoću iznesem do kraja i rodim živo i zdravo dijete
    a kako sam prije mislila da ne bih mogla d poroda čekati da saznam pol djeteta, sad mi to nije bitno
    moj MPO ljekar pored MPO vodi i trudnoće i nikad nijednoj trudnici ne kaže pol bebe
    u tome ga potpuno podržavam
    ja sam htjela znati spol... ali SAMO zato što ne volim iznenađenja , pa sam se htjela pripremiti za ono što dolazi. što god to bilo.

prije mene je u ordinaciji bio par, i doktor im nije htio reći spol. muž je urlao na doktora, doktor na njega... i NIJE mu rekao...

nakon toga sam ušla ja ..
    meni je rekao.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

editirala sam jedan dio, a onda poludila i maknula sve postove koje se tiču ismijavanja prezimena.

uopće me se ne tiče ako ćete pisati o sebi i svojem imenu i prezimenu, ali tada ne molite da vam brišem podatke. dobro razmislite što stavljate na forum.

ali kad se smijete i ismijavate imena i prezimena drugih ljudi koji vam za to NISU dali svoj pristanak, e to me se tiče. jer to već ide pod vrijeđanje i iznošenje osobnih podataka, bez dozvole. a to smo rekli da ne može.

lijepo molim da se držite pravila ponašanja na ovom forumu.

i držite se teme.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sad će još netko pomisliti da sam ja molila da mi se brišu postovi

Što se tiče ismijavanja tuđih prezimena- savršeno se slažem s Mamosankom

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj lillifee prvotno napisa
    Ja ne znam zašto se govori o Dalmaciji....ja živim cili život tu, a stvarno nikoga od moje generacije nisam čula da tako misli i govori..
    ja nisam dalmatinka, vec sam u dalmaciju dosla prije 3 godine i mozda mi se zato ucinilo kao poprilicno cesta pojava. i strasno se gleda na to da se djeci daju imena po djedovima i bakama, tocnije receno po muzevim roditeljima. !
    Ovo je istina, samo šta nitko od mojih prijatelja, ljudi koji imaju dijete u posljednjih 6-7 godina, nije dao ime po članu obitelji (a većina nas je dobila ime po nekome-reda radi)....nekako sam mislila da je to izašlo iz mode....a moram priznati da sam mislila da je taj patrijahalni obrazac bio prisutan svugdje, ne samo u Dalmaciji...Šta stvarno nisu muški po Slavoniji, Zagorju nasljeđivali više od žena?

Šta se tiče trudnica koje ne žele znati spol- to mi je veći dokaz koliko još jesmo patrijahalno društvo, ja ne želim znati ima li mi dijete Down-jer mislim da će biti diskriminirano zbog toga, da bih čula negativne komentare dok bih bila trudna (a čujem ih, masu po forumima i od obrazovanih ljudi, redovito),
    za spol ne očekujem takvo što, pa nisam osjetljiva uopće,
    a računam da tako razmišljaju mame koje odgovore da im je bitno da je dijete živo i zdravo....nekako defenzivno, kao da u sebi kriju tu gorčinu i strah zbog diskriminacije.
    Ja ju ne razumijem, iskreno, znam stariju generaciju i ako pričamo o tome-pričamo na humoristični način....ali ne zaboravimo da su stariji imali svoje razloge-koje mi danas nemamo-mi koji ne živimo na selu i ne trebamo djecu kao besplatnu radnu snagu, od ranog djetinjstva do kraja života.
    Realno, naše društvo više muči Petar Pan sindrom, izgleda mi da je sve više roditelja postaje besplatna snaga svojoj djeci (u lošim scenarijima-ne žele učiti-a fizički posao im je sramota-kafić-kladionica itd.), jednostavno, ne mogu svoje dijete uključiti u posao u firmi kao što su ga mogli povući u polje...Zato mi nije jasno, fakat, svaki običaj ima svoju funkciju u društvu-patrijahalnost je postala disfunkcionalna i meni je smiješno shvaćati ikoga zaozbiljno po tom pitanju (osim onih poviše 60 godina).

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Inače, jedinu sugestiju koju sam ja imala po pitanju imena jest da nazovem dijete (muško, žensko, svejedno) po baki MM.
    Ali baka mu nije s očeve strane.
    Ja sa svojim bakama nisam nikad bila toliko bliska kao on, tako da to nikome ne pada na pamet.
    Svejedno, nisam pristalica davanja imena djetetu po članovima obitelji (iz drugih razloga-nekako mi je fer da dite dobije novu šansu, prezime već nasljeđuje), premda mi je njegova baka prva liga i da mogu-naručila bih dosta njezinih gena za svoje dijete, stvarno jedna jaka osoba....

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sugestija je došla od same bake-i prije nego sam ja ušla u igru, eto

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

lilifee, meni se čini da ti živiš u malo zadrtijoj Dalmaciji. Nismo baš toliko primitivna sredina. kakvo davanje imena po babama i didovima!? I kakvo očevo smišljanje imena, to što si napisala su mi stvari s kojima se nikad nisam susrela. Evo u mojoj peteročlanoj obitelj nas troje ima rusko ime. I nikome nikad nije ništa smetalo u vezi toga. Niti je gospodin tata svojim sinovima davao imena, niti su te stvari toliko btine. U muževoj obitelji se svi muški predstavnici zovu jednako (s raznim varijacijama na temu ali imena imaju isto značenje) osim svekra koji je dobio ime po nekom mlađahnom stricu koji je poginuo. Moj muž je nastavio tradiciju i bio je red na mog sina. Jedina osoba koja je to očekivala je baba iz doba dinosaura i nitko više. To su starinski đirevi koji više ne pale.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Živila sam u Dalmaciji 35 godina, bila i ostala "dite". Kao i sestra, tu nije bilo pomoći.

Šta se imena tiče, i sestra i ja smo dobili fina imena po ruskim klasicima. Je da se obitelj bunila i protestirala, ali mamina je bila zadnja po tom pitanju.

Svojoj sam djeci dala imena u dogovoru s MM-om. Nije mi se nikada sviđala ta tradicija naslijeđivanja imena (pogotovo s očeve strane). Ako su već naslijedili MM-ovo prezime, zašto bi morali naslijediti i ime ?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mene je (malo) šokirala moja mama, doduše tek kad mi se rodio sin, kako je ipak bolje da je prvo muško, pa sad dalje nije bitno', ili tako nekako. mada ne mogu reći da vidim razliku u tretmanu koji pruža unuku i unučici. ljubav je očito jača od tradicije.

s druge strane, ja sam uvijek maštao da ću imati četiri kćeri i s tim rado provocirao patrijarhalce.
    no preživjet ću i s dva sina i kćeri. a što ćeš.
    ipak se moja kći uvlači meni u krevet nakon ružnog sna

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Šta se tiče trudnica koje ne žele znati spol- to mi je veći dokaz koliko još jesmo patrijahalno društvo, ja ne želim znati ima li mi dijete Down-jer mislim da će biti diskriminirano zbog toga, da bih čula negativne komentare dok bih bila trudna (a čujem ih, masu po forumima i od obrazovanih ljudi, redovito),
    za spol ne očekujem takvo što, pa nisam osjetljiva uopće,
    a računam da tako razmišljaju mame koje odgovore da im je bitno da je dijete živo i zdravo....nekako defenzivno, kao da u sebi kriju tu gorčinu i strah zbog diskriminacije.
    nije tačno
    ja bih rekla da većina trudnica koje to tvrde su se suočile sa neplodnošću, pa zato tako misle
    barem sam ja jedna od tih trudnjača, davno mi je prestalo biti bitno koji spol mi je beba, koji će biti znak u horoskopu i sl. stvari

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Ali danas u ovom svijetu stresa, nečistoće i čega sve ne je prioritet roditi zdravo dijete. Pa me malo čudi što neki ne vjeruju u ono kad se kaže da roditelje briga za spol, nek je samo živo i zdravo. Meni je stvarno bitno jedino da je živo i zdravo! Sve ostalo kakvo je da je- moje je i meni najdraže na svijetu
    Veliki X.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ali, meni se to podrazumijeva-zaboga, ja ni ne mislim da netko (normalan) uopće razmišlja na taj način (prekinuti trudnoću radi spola!).

Znam da ima luđaka koji ne vole svoju djecu, razlozi nisu važni, u to sam se uvjerila...

Ja sam iznenađena kada ljudi nakon neplodnosti mogu pobaciti u 5. mjesecu trudnoće radi indicija na neku bolest, tako da sam miljama daleko od takvog razmišljanja, stvarno ne poznajem nikoga u svojoj okolini!

Ne znam, kao da pitam nekoga kad mu je termin-a on odgovori "samo da je zdravo". :?
    Da je horoskop jako, jako važan u nečijem životu, odnosno, u životu njegove okoline (koju ipak manje-više biramo, ne dijelimo svi ista iskustva, živimo u mikrokozmosima-a to više utječe na našu sudbinu od makrokozmosa), recimo moje-vjerojatno bih tako odgovorila jer bih sumnjala u nečije namjere-tako mi je sa spolom. Nikad nisam pomislila da netko tko želi znati spol-da ne želi dijete...zato mi je čudno uopće to dvoje vezivati...kakve veze zdravlje ima sa spolom?

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ali, meni se to podrazumijeva-zaboga, ja ni ne mislim da netko (normalan) uopće razmišlja na taj način (prekinuti trudnoću radi spola!).

Znam da ima luđaka koji ne vole svoju djecu, razlozi nisu važni, u to sam se uvjerila...

Ja sam iznenađena kada ljudi nakon neplodnosti mogu pobaciti u 5. mjesecu trudnoće radi indicija na neku bolest, što im nije važno jednostavno dijete-kakvo god bilo, tako da sam miljama daleko od takvog razmišljanja, stvarno ne poznajem nikoga u svojoj okolini!

Ne znam, kao da pitam nekoga kad mu je termin-a on odgovori "samo da je zdravo". :?
    Da je horoskop jako, jako važan u nečijem životu, odnosno, u životu njegove okoline (koju ipak manje-više biramo, ne dijelimo svi ista iskustva, živimo u mikrokozmosima-a to više utječe na našu sudbinu od makrokozmosa), recimo moje-vjerojatno bih tako odgovorila jer bih sumnjala u nečije namjere-tako mi je sa spolom. Nikad nisam pomislila da netko tko želi znati spol-da ne želi dijete...zato mi je čudno uopće to dvoje vezivati...kakve veze zdravlje ima sa spolom?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ne bi se mogla složiti da je loše reći : samo da se rodi živo i zdravo!!
    meni je to najbitnije jer za to ne mogu reći kao za spol da mi je pih svejedno kaj bude.... naravno da si želim sada i zivo i zdravo dijete.... al ak neće biti niti jedno od toga ne znači da ću ga manje voljete ili da bude diskriminirano.... mislim da to više govorimo iz strahova za brigu prema djetetu s posebnim potrebama npr.
    u okrugu mojih obiteljskih prijatelja i susjeda postoji nekolicina djece s posebnim potrebama i znam da je to cijeloživotna muka za roditelje a kamoli za dijete.. što će si drugi misliti i raditi diskriminacije to mi nije ni bitno....

al eto ja stojim kod toga da molim Boga da mi se rodi zdravo djetešće... da se bar s bolešću ne bori u ovom groznom svijetu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    To su starinski đirevi koji više ne pale.
    Jesu vraga. Moj svekar je ocekivao da ce se Andrija zvati kao on. A njegova mati je stalno pitala kad cemo krstit malog svekrovim imenom...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Takodjer, to sto neka trudnica zeli ili ne zeli znati spol, nema previse veze s patrijarhalnim nasljedjem. Mozda neke vole, a neke ne vole iznenadjenja. Mozda ih jednostavno nije briga. Mozda znaju i same pa im potvrda ne treba.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesu vraga. Moj svekar je ocekivao da ce se Andrija zvati kao on. A njegova mati je stalno pitala kad cemo krstit malog svekrovim imenom...
    E da, sogor je to odradio umjesto nas. Njemu se i punac tako zove, pa je ubio sve muhe jednim udarcem i dodao cetvrtog ili petog s istim imenom i prezimenom na podrucje unutar 20km.

Jel trebam rec da se naravno mm i njegova braca zovu po didama?

U mojoj familiji toga nema. Zadnji koji je dobio ime po svom djedu je moj stric koji ima preko 70 godina.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma meni je to čisto smiješno

U obitelji mog susjeda se svi muškli zovu istim imenom- pradjed, djed, sin, unuci. Kad ih zovneš nikad ne znaju kojeg zoveš Šta je previše, previše je

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mm je rekao da bi nazvao sina (još nezačetog) po svom ocu... kod njih je to tradicija, prvo muško se naziva po očevom ocu, drugo muško po majčinom ocu, a za trećeg se eventualno može rezmisliti. Za kćeri manje bitno. I da... taj lijepi običaj stiže iz Dalmacije
    Ja sam rekla da bih radije samo žensku djecu, u tom slučaju

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Paaa... ima svega.... Mi smo mlađeg sina nazvali imenom koje mojoj svekrvi nikako nije "leglo" pa smo ga krstili imenom njenog pokojnog muža (istovremeno i krsnim imenom kuma). To joj je donijelo olakšanje.... Istina, dugo je trebalo da se privkine dijete zvati njegovim pravim imenom. MM je zbog toga bio jako nesretan, a ja rekla - pusti, dijete i baka će to sami riješiti kad bude vrijeme. Tak je i bilo. Sjetim se tog perioda kad je moj mlađi sin bio "Mali" samo u ovakvim prilikama, kad netko potegne temu imena.

S druge strane, da smo mi na vrijeme znali da svekrva ime koje smo odabrali povezuje s nekom osobom koja joj je ostala u ružnom sjećanju, tko zna da li bi odabrali baš to ime...

Dugoročno, nema veze. Ljudi se na sve naviknu. A što se tiče "diteta", znam ljude iz tih krajeva koji upravo uživaju biti roditelji brojnih kćeri.... i super im ide. Na kraju sve ipak ovisi o čovjeku - pojedincu.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moja baka (pokoj joj duši) je htjela da se ja zovem po stricu koji je par mjeseci prije mog rođenja umro. Kako me mama čekala 8 i pol godina i odavno imala ime koje joj se sviđalo, dala mi je ime koje nosim. Onda joj je baka govorila da je djeci dala ciganska imena (što god to značilo)

Mislim da se babe i djedovi nemaju šta petljati u odabir imena! Naši se srećom ne petljaju....sveki je još prije nego sam zatrudnila rekla na moje da će mi se kći zvati Ena, da se tako zvao njihov pas i da je to pseće ime Ali kad sam ostala trudna nije niti pomislila pisnuti. I bolje

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

MM i ja smo dalmatinci u okolici zagreba. I naša dica ( ovo je u dijaleektu, a ne označava spol) nemaju imena ni po bobama ni po didama a ni ostalim članovima familije. To je bila stvar našeg dogovora.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i moja svekrva je za svako ime našla bar jednog psa ili mačku koja se u njenom selu tako zove
    mislim kaj bi ljudi rekli da je se unuka zove isto ko i pas od "susjeda" koji živi dvije ulice dalje

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa pas bar ne može biti zloban pa nek mi se eto dijete i zove po psu - meni ne smeta

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Uf, ovdje bih imala svašta za reći. Meni i MM-u je bilo svejedno kojeg spola će nam biti djeca, dok u trečoj trudnoči MM nije izjavio nešto u stilu, pa naravno da mi je draže što je muško (makar obožava svoju kčer). Naš susjed na moru je jednom MM-u rekao, da je lako njemu kad ima sina, a njegovoj ženi da je bolje da drugo bude sin, kre...n.
    Moja rođena majka ista stvar. Hvala bogu da je dečko, kao bit će mu lakše u životu.

A imena. Za Eugena smo se stvarno naslušali svašta, a po-svekrva ga dugo nije htjela zvati imenom nego Bartek. Mi smo ju fino izignorirali pa je na kraju odustala. Za kčer kad kažemo Leda svi misle da je neko izmišljeno ime i da nikada nisu čuli. Istina da je rijetko, ali zar nisu išli u srednju školu.
    A Oskar. Komentar moje mame da joj je to ime za psa i onda ko za vraga na televiziji reklama za pseću hranu i Oskar ima tvrdu kakicu....

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj dani1 prvotno napisa
    A Oskar. Komentar moje mame da joj je to ime za psa i onda ko za vraga na televiziji reklama za pseću hranu i Oskar ima tvrdu kakicu....
    Baš si me nasmijala!

Ma nek te ne zabrinjavaju babe i njihovi komentari! Na jedno ušlo, na drugo izašlo!

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj dani1 prvotno napisa
    Moja rođena majka ista stvar. Hvala bogu da je dečko, kao bit će mu lakše u životu.
    osim ako bude gay. onda bi mu bilo bolje da je žensko.

za oskara i tvrdu kakicu... ko za vraga!

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •