Dobila sam staklenku pirea od jabuka, ali nemam pojma kako ga mogu upotrijebiti ?
Jedino što mi pada na pamet,umješati u zobenu kašu :/
Ima li tko ideju ?
Dobila sam staklenku pirea od jabuka, ali nemam pojma kako ga mogu upotrijebiti ?
Jedino što mi pada na pamet,umješati u zobenu kašu :/
Ima li tko ideju ?
Preko knedli, s carskim drobljencem, preko vafla - onih pečenih doma.
namažeš na kruh ili palačinke, kolače
ja uzmem tost ili stari kruh, umocim u smjesu od dva jajeta, mlijkea, cimeta i meda. iskrecem u pecnici na papiru za pecenje, zapravo ispoham kruh bez ikave masnoce. serviram toplo s pireom od jabuke i javorovim sirupom.
vidiš koja dobra ideja spajka!
super, moram probati!
mmm, zanimljiva ideja! koliko pečeš i na kojoj temperaturi? cijedi li se to po papiru, je li krajnji rezultat hrskav ili mekan?
moji to jedu samo. skoro svaki dan. ima u dm-u za cca 15 kuna.
inače uz šmarn, palačinke, biskvit... mmmmmmm
pecem na 250 cca 10-15 min. ne cijedi mi se nista, jer kruh/tost samo umocim u tu smjesu, ono sto mi ostane prelijem preko kruha koji to upije. u principu da li je hrskavo ili meko ovisi koliko je upio kruh.ms. ivy prvotno napisa
ja to sve radim odokativno, ali nama je to jako drag dorucak. a brzo gotov.
imam štapni i mogu njime smiksati jabuku, samo mi se to čini prejednostavno.odoh guglati.
Apple Puree
•2 large cooking apples, peeled, decored and diced
•juice of 1/4 lemon
•80g caster sugar
•4 tbsp water
Method
1.Place all the ingredients in a saucepan and place the pan over a moderate heat. Stir the mixture with a wooden spoon until the sugar. Leave the apple to cook for 10-15 minutes stirring it occasionally until it has collapsed into a smooth puree. Allow the apple puree to cool before using.
Pa to ti je obican kasa od jabuka. Bolje ju je skuhat ako zelis da ti stoji.
Prošle godine sam višak jabuka pretvorila u pire tako da sam ih skuhala kao kompot, dodala malo šećera i cimeta, presula u čaše i smrznula.
Poslužio je kao jako fini preljev za knedle, a posla tek toliko koliko je trebalo očistiti jabuke 8)
probali i prejeli se sinoć za večeru. 8)
pire po gornjem receptu je pravo otkriće!![]()
Apple sauce sa palacinkicama od krumpira je stari njemacki recept. Meni je moja DE baka te palacinkice znala pripremati i bile su mi prefine. Inace u NL taj apple sauce klincima serviraju uz djecji meni (pecena piletina, pomfrit i apple sauce).
Meni je genijalna kombinacija tog apple sauca i jogurta za desert.