Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Pire od jabuke

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno Pire od jabuke

    Dobila sam staklenku pirea od jabuka, ali nemam pojma kako ga mogu upotrijebiti ?
    Jedino što mi pada na pamet,umješati u zobenu kašu :/

    Ima li tko ideju ?

  2. #2
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Preko knedli, s carskim drobljencem, preko vafla - onih pečenih doma.

  3. #3
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Vidiš ,vidiš

    Mogli bi večeras preko carskog

  4. #4
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,242

    Početno

    namažeš na kruh ili palačinke, kolače

  5. #5
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Stavi u muffine.

  6. #6
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    ja uzmem tost ili stari kruh, umocim u smjesu od dva jajeta, mlijkea, cimeta i meda. iskrecem u pecnici na papiru za pecenje, zapravo ispoham kruh bez ikave masnoce. serviram toplo s pireom od jabuke i javorovim sirupom.

  7. #7
    ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    986

    Početno

    vidiš koja dobra ideja spajka!
    super, moram probati!

  8. #8
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    mmm, zanimljiva ideja! koliko pečeš i na kojoj temperaturi? cijedi li se to po papiru, je li krajnji rezultat hrskav ili mekan?

  9. #9
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    moji to jedu samo. skoro svaki dan. ima u dm-u za cca 15 kuna.

    inače uz šmarn, palačinke, biskvit... mmmmmmm

  10. #10
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    mmm, zanimljiva ideja! koliko pečeš i na kojoj temperaturi? cijedi li se to po papiru, je li krajnji rezultat hrskav ili mekan?
    pecem na 250 cca 10-15 min. ne cijedi mi se nista, jer kruh/tost samo umocim u tu smjesu, ono sto mi ostane prelijem preko kruha koji to upije. u principu da li je hrskavo ili meko ovisi koliko je upio kruh.
    ja to sve radim odokativno, ali nama je to jako drag dorucak. a brzo gotov.

  11. #11
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    hvala

  12. #12
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    kako doma napraviti pire, zna li netko?

  13. #13
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ako imas sokovnik, vrlo jednostavno.

  14. #14
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    nemam.

  15. #15
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Stapni? Blender? Izmiksas i procijedis sok kroz cjedilo.

  16. #16
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    imam štapni i mogu njime smiksati jabuku, samo mi se to čini prejednostavno. odoh guglati.

  17. #17
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    Apple Puree
    •2 large cooking apples, peeled, decored and diced
    •juice of 1/4 lemon
    •80g caster sugar
    •4 tbsp water
    Method
    1.Place all the ingredients in a saucepan and place the pan over a moderate heat. Stir the mixture with a wooden spoon until the sugar. Leave the apple to cook for 10-15 minutes stirring it occasionally until it has collapsed into a smooth puree. Allow the apple puree to cool before using.

  18. #18
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Pa to ti je obican kasa od jabuka. Bolje ju je skuhat ako zelis da ti stoji.

  19. #19
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Prošle godine sam višak jabuka pretvorila u pire tako da sam ih skuhala kao kompot, dodala malo šećera i cimeta, presula u čaše i smrznula.
    Poslužio je kao jako fini preljev za knedle, a posla tek toliko koliko je trebalo očistiti jabuke 8)

  20. #20
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    probali i prejeli se sinoć za večeru. 8)

    pire po gornjem receptu je pravo otkriće!

  21. #21

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Apple sauce sa palacinkicama od krumpira je stari njemacki recept. Meni je moja DE baka te palacinkice znala pripremati i bile su mi prefine. Inace u NL taj apple sauce klincima serviraju uz djecji meni (pecena piletina, pomfrit i apple sauce).

    Meni je genijalna kombinacija tog apple sauca i jogurta za desert.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •