Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 107 od 107

Tema: Zvanje roditelja imenom

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mene Vita u zadnje vrijeme zove imenom, fora mi je uz pretpostavku da je faza, ipak mi je draže "mama".

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mene zove mama, mami (jer gleda Doru) i mamica a tatu tata, tatica i po imenu. Mislim da ustvari kopira mene jer kaze na isti nacin kako ga ja zovem. Ja ju ucim sva nasa imena i ne smeta nas da nas zove bilo kako. Vjerujem da kad odrastu i sami nekako prestaju govoriti ime a ostaje ono mama i tata.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

skroz mi je svejedno zovu li me mama ili po imenu, ali mi je najluđe kad me zovu lutonjica .
    ali to samo nakon boravljenja s rodama, kao i kod fride. i kad ih netko na volontiranju pita čije su, pa automatski odgovore "od lutonjice"

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas je to islo u fazama i naravno da me je jedno vrijeme zvala po imenu, nije mi smetalo, mislim da je bitno koje mi znacenje tome dajemo - jel onda to znaci da nas omalovazava i ne postuje (to je meni jedna osoba rekla) ili nam je to sasvim ok i tome ne pridajemo znacenje...
    sad me zove mamaaaaaa....i meni je to osobno najdraze jer je ona jedina koja me tako zove, s druge strane mm-a najcesce zove nadimkom ili po prezimenu (onako kao i ja). on to pak dozivljava kao bliskost jer jedino nas dvije ga zovemo tako.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    Ja se npr. već godinama borim s vokativom.
    ja sam počinila grijeh

M zove mm-a tajo ili stari

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nasi su negdje nakon drugog rodendana krenuli s mama/tata + ime(do tad smo bili mama/tata).
    I sad nas zovu ili tako ili samo mama/tata. Podjednako je zastupljeno (mozda malo vise u koristi +ime) i ne smeta mi. Slatko mi je.
    Ne znam da li bi mi bilo da sam samo "ime"...
    Nemam nista protiv toga, ali se iz djetinjstva sjecam jednih susjeda koji su roditelje zvali po imenu i znam da mi je to uvijek bilo cudno, bas kao sto je netko rekao - kao da fali prisnosti. Iako naravno da ne mora imati nikakve veze s tim.

Luminitsa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Poznajem svoje vršnjake koji zovu roditelje imenom misleći da je cool, al ne znam, meni je to nekako... hladno.

Uvijek si mislim, samo ću jednu osobu u životu zvati "mama" i samo jednu zvati "tata", zašto onda to ne iskoristiti.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •