Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Kako da iskoristim pečene kotlete?

  1. #1
    suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    619

    Početno Kako da iskoristim pečene kotlete?

    Naime, ostalo mi je hrpa pečenih svinjskih kotleta, htjela bi ih iskoristiti sutra za ručak, ako ih samo podgrijem, bit će tvrdi :/
    pls. ideje

  2. #2
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    -napravi umak od šampinjona i vrhnja i potopi ih unutra i polako zagrij
    -napravi umak od vrhnja i nekoliko vrsta sira i isto ih utopi
    -izdinstaj na krupno, luk, i još neko povrće, složi kotlete unutra i pokri svakog sa šniticom sira, stavi u pečnicu da se sir rastopi

  3. #3
    chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    980

    Početno

    Ili ih skini s kosti, nasjeckaj na sitno i baci na pirjani luk, papriku, češnjak, kuruzu, dodaj paradajz umak i motaj u tortilje.

    Recept: cca 1/2 kg glatkog brašna, malo ulja, malo soli, 1pzp, vode koliko pita - obično oko 2-3 deci. Mijesi dok ne postane glatko, dobro ga izmlati (diži i bacaj na stol - kao loptu), razdijeli na 8-10 kuglica i poklopi toplom zdjelom. Nakon pol sata razvaljaj svaku, ispeci na tavi bez ulja (20-30 sekundi sa svake strane).

    Svaku tortilju napuni smjesom, dodaj malo ribanog sira i zamotaj. Poslaži u protvan, namaži kiselim vrhnjem i pospi sirom.

    Zapeci dok se sir ne rastopi.

    Hrpa zelene salate k tome.

  4. #4
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Ili nareži meso na kockice i napravi neku hladnu salatu sa tjesteninom, povrćem, vrhnjem, majonezom, već prema želji.

  5. #5
    Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,023

    Početno

    ... ili ih kratko prepeci u tavi na malo masnoće. Meni nakon kojekakvih blagdana obavezno ostane hrpa mesine, pa to zamrznem, i kad izvadim iz škrinje napravim upravo tako - malo prepečem, i uopće se ne kuži da nisu friški. Ali treba ih pojesti odmah, dok su još topli.

  6. #6
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Stavi u lonac, zalij pola vodom pola vinom, dodaj češnjaka... I kuhaj koliko hoćeš.
    Što se dulje kuha to je mekše i ukusnije.
    (mogu i djeca jesti, alkohol ispari kuhanjem)

  7. #7
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Provansalski ragu:

    Ostaci pečenog mesa (ja očistim od kostiju, ali nije nužno)

    Povrće:
    luk, cijeli češnjevi češnjaka, oguljeni pelati nasjeckani na ploške ili kockice, nekoliko šampinjona, paprika, po želji kapari, obvezatno lovorov list, drugi začini (majoran, timijan, bosiljak) po želji - to se sve propirja na malo ulja, doda se meso i zalije bijelim vinom. I najgore meso poprimi plemeniti okus i miris... Kad radim za djecu, zalijevam mješavinom vina i vode, ali alkohol ionako ispari.

    Uz ovo servirati široke rezance ili njoke. MM si stavlja i parmezan, ali meni je to grehota božja...

  8. #8
    suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    619

    Početno

    Hvala na idejama, za sada ćemo probati recept od Peterlin!

  9. #9
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Napravi polpete.

    Nasjeckaj meso, dodaj namočen kruh u mlijeku, jaje, parmezan, peršin, češnjak i oblikuj polpete koje poslije pečeš/pržiš.
    Ja tako radim od piletine koja mi ostane iz juhe, ali vjerujem da je fino i od svinjskih kotleta.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Đurđevac
    Postovi
    174

    Početno

    Mimoza odresci - ovako ja to rješavam

    http://www.kkuhar.com/content/view/2031/29/

  11. #11
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Ovo sa senfom je super, podsjetilo je i mene na način kako to radi moja svekrva:

    Odresci u umaku bez luka

    Meso (najbolja je teletina, ako je prethodno pečeno, može bilo koje) ako je sirovo, kratko prepržiti na tavi, a ako je već pečeno, ubacuje se u lonac kao takvo, nakon što se napravi umak:

    1 žlica ulja
    1 žlica senfa
    2 dl pirea od rajčice
    sol i papar - po ukusu, uzeti u obzir da je meso slano ako je bilo prethodno pečeno
    malo bijelog vina (2-3 žlice, može i ne mora, a može i prošek biti )

    Ostali dodaci (po želji): borovice iliti brinje iliti kleka - 2-3 kom, suhe šljive, KARANFILIĆ 1-2 kom...

    Ja ovo ubacim u tlačni lonac i za 15 minuta stvar je gotova. Ako ide u klasičnom loncu, treba malo dulje.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •