-
Kako da iskoristim pečene kotlete?
Naime, ostalo mi je hrpa pečenih svinjskih kotleta, htjela bi ih iskoristiti sutra za ručak, ako ih samo podgrijem, bit će tvrdi :/
pls. ideje
-
-napravi umak od šampinjona i vrhnja i potopi ih unutra i polako zagrij
-napravi umak od vrhnja i nekoliko vrsta sira i isto ih utopi
-izdinstaj na krupno, luk, i još neko povrće, složi kotlete unutra i pokri svakog sa šniticom sira, stavi u pečnicu da se sir rastopi
-
Ili ih skini s kosti, nasjeckaj na sitno i baci na pirjani luk, papriku, češnjak, kuruzu, dodaj paradajz umak i motaj u tortilje.
Recept: cca 1/2 kg glatkog brašna, malo ulja, malo soli, 1pzp, vode koliko pita - obično oko 2-3 deci. Mijesi dok ne postane glatko, dobro ga izmlati (diži i bacaj na stol - kao loptu), razdijeli na 8-10 kuglica i poklopi toplom zdjelom. Nakon pol sata razvaljaj svaku, ispeci na tavi bez ulja (20-30 sekundi sa svake strane).
Svaku tortilju napuni smjesom, dodaj malo ribanog sira i zamotaj. Poslaži u protvan, namaži kiselim vrhnjem i pospi sirom.
Zapeci dok se sir ne rastopi.
Hrpa zelene salate k tome.
-
Ili nareži meso na kockice i napravi neku hladnu salatu sa tjesteninom, povrćem, vrhnjem, majonezom, već prema želji.
-
... ili ih kratko prepeci u tavi na malo masnoće. Meni nakon kojekakvih blagdana obavezno ostane hrpa mesine, pa to zamrznem, i kad izvadim iz škrinje napravim upravo tako - malo prepečem, i uopće se ne kuži da nisu friški. Ali treba ih pojesti odmah, dok su još topli.
-
Osoblje foruma
Stavi u lonac, zalij pola vodom pola vinom, dodaj češnjaka... I kuhaj koliko hoćeš.
Što se dulje kuha to je mekše i ukusnije.
(mogu i djeca jesti, alkohol ispari kuhanjem)
-
Provansalski ragu:
Ostaci pečenog mesa (ja očistim od kostiju, ali nije nužno)
Povrće:
luk, cijeli češnjevi češnjaka, oguljeni pelati nasjeckani na ploške ili kockice, nekoliko šampinjona, paprika, po želji kapari, obvezatno lovorov list, drugi začini (majoran, timijan, bosiljak) po želji - to se sve propirja na malo ulja, doda se meso i zalije bijelim vinom. I najgore meso poprimi plemeniti okus i miris... Kad radim za djecu, zalijevam mješavinom vina i vode, ali alkohol ionako ispari.
Uz ovo servirati široke rezance ili njoke. MM si stavlja i parmezan, ali meni je to grehota božja...
-
Hvala na idejama, za sada ćemo probati recept od Peterlin!
-
Napravi polpete.
Nasjeckaj meso, dodaj namočen kruh u mlijeku, jaje, parmezan, peršin, češnjak i oblikuj polpete koje poslije pečeš/pržiš.
Ja tako radim od piletine koja mi ostane iz juhe, ali vjerujem da je fino i od svinjskih kotleta.
-
-
Ovo sa senfom je super, podsjetilo je i mene na način kako to radi moja svekrva:
Odresci u umaku bez luka
Meso (najbolja je teletina, ako je prethodno pečeno, može bilo koje) ako je sirovo, kratko prepržiti na tavi, a ako je već pečeno, ubacuje se u lonac kao takvo, nakon što se napravi umak:
1 žlica ulja
1 žlica senfa
2 dl pirea od rajčice
sol i papar - po ukusu, uzeti u obzir da je meso slano ako je bilo prethodno pečeno
malo bijelog vina (2-3 žlice, može i ne mora, a može i prošek biti
)
Ostali dodaci (po želji): borovice iliti brinje iliti kleka - 2-3 kom, suhe šljive, KARANFILIĆ 1-2 kom...
Ja ovo ubacim u tlačni lonac i za 15 minuta stvar je gotova. Ako ide u klasičnom loncu, treba malo dulje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma