Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: temp - kad u bolnicu? hitno

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno temp - kad u bolnicu? hitno

Do raste temp nakon 20 mg na kg nakon sat vremena sa 39,5 na 39, 8. Sumnja je na sv.g. U zaraznoj kažu mi vam tu ne možemo ništa u ambulanti, a vi dođite. Kad mu malo padne u kadi je ok, ali stvarno šiba. Ne smije brufen. kad da krenemo u bolnicu. U klaićevoj su rekli da idemo u zaraznu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svakako bi mu prije puta do bolnice trebala malo skinuti temp ...

drži ga dulje u kadi punoj vode, daj mu igračke da se poigra - ja sam svoje držala po 10 minuta ...

ali svakako mu ti moraš procijeniti opće stanje i odlučiti ....

probaj na Rebro s njim - ne znam gdje spadate...

prije su na rebru skidali djeci temp na način da ih stave u kadicu i polijevaju vodom ako lijek ne djeluje ... nazovi njih pa pitaj što da radiš ...

sretno i držite se!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Je l može ikakav drugi sirup, Panadol?
    Držite se, sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odi u zaraznu, to je stvarno visoka temperatura.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja bih na tvom mjestu išla odmah , pa makar na hitnu

~~~~~~ da što prije bude bolje

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

a voltaren cepic ne smije?

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da temp. padne.

Prošli vikend B. je imao 39,7°C i u 11 navečer smo otišli u Klaićevu. Kao što sam pisala nisu znali što je, pa su ga stavili u izolaciju. Kad su rekli da bi ga zadržali srce mi puklo. 4 noći klaićeve i eno ga sad u svom krevetiću mirno spava

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

sad se lakše diše

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da ne smije voltaren, zvali smo klaićevu i zaraznu rekli su da radije damo više paracetamola i kupamo nego da idemo k njima, ako je dobrog općeg stanja. Nakon kupanja sa duplom dozom parecetamola noćas je lijepo držalo na oko 38,5 i naspavao se, tako da smo ujutro otišli u pedijatrijsko dežurstvo bio je veseli i dr je rekla da mu neće ništa biti ako dan dva dajemo malo više paracetamola s obzirom na to da ne smije ništa drugo, a opće stanje nije za bolnicu. Mokri, dobro je itd. KKs upućuje na virus, malo crveno grlo, malo limf. čvorovi na vratu povećani. Rekla je da preko dana malo smanjimo davanje, a po noći 20 mg na kg. Da je nakon više od 6h razmaka došlo na 39,6, dali smo 375mg i idemo u kadu. Da li je netko imao sličnu sliku, a da nije bila gripa. Dežurna dr kaže da je bilo takvih kod kojih bris nije potvrdio h1n1, pa se nadamo. imamo još 20tak sat iza odlučiti se na tamiflu.
    Hvala svima na pomoći.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Alkemičarka super da je prošlo.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    imamo još 20tak sat iza odlučiti se na tamiflu.
    Hvala svima na pomoći.
    Pikula, koja ti je pedijatrica? nama je dr.Puževski rekla da nikako djeci ne dajemo Tamiflu, jer da je toksičan :?
    ~~~~~~~~~da brzo bude bolje

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pikula kod nas je bilo slično. Bio je na 1 antibiotiku zbog upaljenog ždrijela. Onda je bio dobro, pa 3 dana vrtića opet temperatura, drugi AB. Pod tim drugim je skoro svaki dan navečer imao temp. Kontrolirali KKS, lekociti padali. U subotu temperatura oko 38,5°C, dežurna ambulantna, leukociti na granici, dr rekoa da je viroza, nedjelja temp. ide do 39,7°C. Skidala ibuprofenom, kad skine opće stanje super. navečer tek malaksao, kad je zaspao šlajm mu je krenuo i skoro se ugušio, neutješno je plakao 10 minuta i malo se pothladio. Nikad više ne dajem ibuprofen. pedijatrica u Klaićevoj nam je rekla da paracetamolu treba 2 sata, do tada obloge, mokre ručnike.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

E da kod nas su brisevi 2 x bili negativni, H1N1 negativan, adenovirus pozitivan. Dg: upala srednjeg uha, angina i adenovirus.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

da provas eferalgan cepice

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nema neke razlike među paracetamolima, držim se lupoceta jer znam doziranja.
    Ivy Ne znam baš da je toksičan? Davali su ga u početku svima i kontaktima, u hrv nisu zabilježene neke naročite nuspojave. A već je dosta djece popilo. osim toga daju ga djeci koja imaju komorbiditet, smanjen imunitet itd. Samo ga nemaju dovoljni i boje se rezistencije, brisevi su skupi - pa su mjere opreza ovakve - logično

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nece skoditi da das tamiflu iako i nije sg. jer on je lijek i za opcenito viroze s obzirom da spadate ocito u neku rizicnu skupinu. pitaj jos za savjet na zaraznoj telefonom.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

lunahor, molim te nemoj širiti takve priče. tamiflu je specifičan lijek za infekciju virusom gripe i na druge viruse ne djeluje. nije toksičan ali može imati relativno ružne nuspojave od strane probavnog sustava.[/i]

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Jedan_tata prvotno napisa
    nije toksičan ali može imati relativno ružne nuspojave od strane probavnog sustava.[/i]
    ajd kad si tu da te pitam što je sa svim onim nuspojavama koje iskoče kad guglaš o tamiflu? koliko sam shvatila, dosta djeluje i na mozak :?

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    Citiraj Jedan_tata prvotno napisa
    nije toksičan ali može imati relativno ružne nuspojave od strane probavnog sustava.[/i]
    ajd kad si tu da te pitam što je sa svim onim nuspojavama koje iskoče kad guglaš o tamiflu? koliko sam shvatila, dosta djeluje i na mozak :?

Problem je sljedeći-ako se uzme Tamiflu,nakon njega se ne smije uzeti antibiotik

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

:? odakle ti to. To nije istina.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nemam pojma koje su moguće nuspojave tamiflua, ali znam da je čovjek kojeg poznajem (koji je dosta teško bolestan) kad je dobio gripu dobio je i tamiflu. kaže da mu je bilo grozno, da je jedva preživo taj tamiflu.

Ok, on je bolestan, vjerujem da kod zdrave osobe ne bi bile takve komplikacije, ali svejedno mislim da NI U KOJEM SLUČAJU ne treba davati tamiflu (kao u ostalom i druge lijekove) na svoju ruku :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A možda mu je od gripe bilo grozno?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    A možda mu je od gripe bilo grozno?
    možda je i od gripe. ali nije imao nikakve simptome koje bi upućivali na gripu, nego skroz druge. tako da su mu rekli da je od tamiflua.

ne želim reći da je tamiflu loš lijek (pojma nemam) samo hoću reći da nije za se igrati s lijekovima. ZApravo sam se pokušala nadovezati na ovo
    nece skoditi da das tamiflu iako i nije sg. jer on je lijek i za opcenito viroze s obzirom da spadate ocito u neku rizicnu skupinu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne razumijem zašto je taj čovjek pio Tamiflu ako nije imao gripu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Ne razumijem zašto je taj čovjek pio Tamiflu ako nije imao gripu.
    ajme meni, nikako da objasnim.

bio je u bolnici zbog druge bolesti. pojavili su se prvi simptomi gripe. dali su mu tamiflu. djelovao je odlično protiv gripe ali je napravio hrpu s*** na drugim mjestima.

mima, zar ti misliš da je dobro tamiflu piti na svoju ruku, kad sami zaključimo da nam je potreban? zar ne misliš da bi nam to trebao savjetovati liječnik?

To je poanta ove moje priče...Ako sam u krivu, onda sam u krivu. ako je ok sam zaključiti kad nam je potreban tamiflu i onda ga piti onako koliko sami mislimo da trebamo...onda je to valjda ok. :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, ne razumijem zašto me to pitaš. Ja nisam shvatila tvoje postove, jer si prvo napisala da je nekome bilo loše od Tamiflua, a imao je gripu, pa si napisala da nije imao simptome gripe, tako da nisam baš shvatila.
    Ne vidim kako se iz mojih pitanja može zaključiti da mislim da treba piti Tamiflu na svoju ruku. No - činjenica je da se Tamiflu danas više ne prepisuje svakome tko dobije simptome gripe 'po definiciji', nego samo kroničnim bolesnicima i ljudima koji imaju jače simptome. Tako da bih ja unatoč tome što mi liječnik ne bi prepisao Tamiflu, uzela lijek, no naravno uz konzultaciju.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi smo si za odluku o tamiflu dali 48 sati, s obzirom da je unutar 36 h temp počela padati i opće stanje se popravilo odlučili smo ne davati ništa. Do je imao još 38,6 jedan dan i sad je već 12h bez temp. Leži i dalje, ali sad prisilno i tu i tam se nakašlje, malo suho, malo vlažno, malo curi nos. To je sve. Ja sam dobila 37,7 i opću iscrpljenost, povremeno bol kod kašlja, idem poslušati pluća ako je sve ok samo ću preležati. Ako je išta sumnjivo pijem tamiflu. Inače ja sam sinoć nakon cijelog dana ove iscrpljenosti i bolova svuda, cvilila i plakala ko šenuta. Mučno mi je od svega. Kad sam popila jedan brufen, psihičko stanje zajedno s fizičkim procvala. Hoću reći da sam popila tamiflu sigurno bih njega okrivila. Hvala Bogu za sada smo dobro.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •