Jednostavno, a fino....
Sastojci:
1 šalica zobenog ili sojinog vrhnja, ajde može i kravljeg za kuhanje
2 žlice meda ili slada
3 žlice rogačevog brašna

Zagrijte vrhnje i umiješajte brašno. Kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostavite sa strane da se malo ohladi pa umiješajte med. Slijedeći korak je mazanje na palačinke, kruh, preko kolača, kao fila za tortu...zamjena za Nutellu

(evo, to je moj doprinos zdravoj ishrani svima koji su se bunili da se debljaju zbog ovog topica
Nutella kolač
8) )
ajd da vas još zainteresiram:
rogač ima mali udio masti, bogat je pektinom, obiluje proteinima i rijetko djeluje kao alergen. Kalorijska vrijednost mu je za 2/3 manja nego u čokolade.U 100 grama praha rogača ima 228 kcal, te sadrži: 4,7 g proteina, 91,5 g ugljikohidrata, 067 g masti te čak 41 gram vlakana.

Ugljikohidrati čine 80% sastava rogača. Sadrži vitamine A, B, B2, B3 i D. Osim toga posjeduje i znatne količine kalcija, fosfora, kalija, magnezija. U manjim količinama sadrži željezo, mangan, barij, bakar i nikal.

Rogač ima malo drugačiji okus od čokolade, ali je po sastavu mnogo prihvatljivija namirnica za osobe oboljele od dijabetesa, migrena ili tjeskobe, nervoze i sl. Prirodno je sladak, pa je prilikom pripravljanja slastica od rogača potrebno dodati manje šećera nego kada se rade slastice od kakaa.