Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Uci se jesti sama

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno Uci se jesti sama

Kada ste im dali da se pocmu uciti jesti sami?
    Citala sam u desetom mjesecu zivota, ali mi se to cini prerano.
    Jos jedemo samo kasasto, mogu samo zamislit sta ce bit kad se odvazimo za taj pothvat.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Pogledaj ovdje: Baby-led weaning.Imas dosta materijala za citanje... Ja svojoj nisam nikad miksala, davala sam joj gnjeceno vilicom ili bi iz moje ruke grickala. Od kad je pocela sjediti dobija komadice na pladanj hranilice i jede.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Deset mjeseci mi se ne čini prerano. već sam napisala da je moje dijete s 11mj štrajkalo glađu dok joj nisam potpuno prepustila njen ručak da se hrani sama (nakon što sam pokazala dobru volju, smjela sam joj ponekad pomoći u hranjenju ili joj staviti žlicu u usta, a isto tako i ona hrani nas).
    Negdje u to vrijeme sam naišla na članak o blw koji je linkan gore, i postalo mi je jasno da sam previše mučila i sebe i dijete s dohranom. Ali mogu reći i da je puno ranije počela dobivati hranu u komadićima, prvo sitno sjeckano ili zgnječeno vilicom, a kasnije rezano na komadiće veličine cca pol cm. I nikad nije bilo problema s gušenjem ili zaletavanjem hrane u krivo, osim jednom kad je pomoću prvog zuba otkinula veći komad jabuke s korom (na koru jabuke treba paziti).

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sve odluke o njoj temeljim na njoj samoj. Znači gledam ju i pratim za što mi pokazuje daje spremna. Iako već mjesecima jede dohranu tek je zadnjih dana počela pokazivati interes za nas dok jedemo, i sad moramo paziti jer plače ako nešto jedemo a nema za nju.
    Prije par mjeseci je počela sama držati i grickati rižine krekere, sirovu jabuku malo riba zubićima pa baci, ako odgrize komad, čak i mali, pljune ga, a kuhano u ruku ni slučajno, gadljivo bi ga taknula sa dva prstića i plakala ako bih joj ga pokušala približiti. Tek prije par dana sam joj dala male komadiće kuhanog mesa i to je sa svim guštima uzimala i jela.
    Što se mene tiće, ne razbijam glavu, kad bude htjela žlicu u ruku dobiti će ju, kada hoće rućicu zatući u zdjelicu sa hranom dozvolim joj, kad bude htjela jesti rukicama dati ću joj, ali sve će ona sama odlučiti i pokazati.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Apsolutno potpisujem cure što su rekle, kad govorimo o spremnosti.
    Moja sutra navršava godinu dana, a ne pokazuje apsolutno nikakav interes da sama jede ili da općenito sama stavlja hranu u usta.
    Ne forsiram, isto kao ni bilo što drugo. Doći će to s vremenom, samo mama treba biti strpljiva
    Inače, što se tiče krute hrane ide nam na bolje :D sada prihvaća pasirano. Polako izbacujemo miksano iz prehrane :D

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Luciji dajem komadiće da ih sama uzima ili veći komad da gricka još od njenog 8. mjeseca. Sad s 10 i pol ju pokušavam malo zainteresirati i za žlicu ali ona joj služi da si masira desni. Ako joj uvalim kraj koji je bio umočen u kranu, samo zamijeni stranu

Pepita, baš mi je drago da vam ide Mic po mic i doći će to na svoje.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

moja s 9 mjeseci jos nema zubi, pa mi jos uvijek jedemo samo kasasto.
    dam joj kruh da njupa dok mi rucamo. tek danas joj je to bilo zanimljivo. jako kratko.
    malo mi se cini glupo da joj dajem da jede sama dok je skroz kasasto. :?

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ma da, nezgodno je davati da jede sama ako je kasa u pitanju, ali nije nedostatak zubi ( ) prepreka samostalnom jedenju. Njihove desni su jako tvrde i njima moze 'odgristi' komadic banane, jabuke ili kruske. Ili joj mozes natrgati mesa, staviti pred nju komadice mrkve, brokule, a ona rukom stavlja u usta i jede. Moja je tako grickala prije nego joj je dosao ijedan zubic, poslije joj je bilo lakse jer je njime malo sastrugala toga, ali ni nije cilj da se bas nesto najede nego da se navikne na komadice, samostalno hranjenje.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

N je s dohranom počela odlično pa nam je uslijedio štrajk od 6ipo do 8. mjeseca. Tada sam joj znala dati žlicu i malo skuhanog u zdjelicu da brlja, tako bi joj se ponešto zalomilo da završi u ustima što sa žlice, što sa rukice a što direkt iz zdjelice Kad smo počeli s kruhom, sirom bez problema je komadiće papala sama, bananu isto tako nije htjela jesti do tek iza 8 mjeseca kad je mogla komadiće odlomiti desnima i onim 1 zubićem.
    Prvi pravi interes za žlicu pokazala na svoj 1. rođendan kad mi ju je otela iz ruke i baš je grabila žlicom po tanjuru i stavljala u usta. Mjesec dva iza rođendana je imala faze na dane kad mi uopće nije dala da je hranim, morala ona sama...ajme kad se sjetim stolice, poda pa i zida
    Uglavnom...nema pravila, pratiš dijete.

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

moj zasad jede sam rižine stiroporiće, kruh, jabuku i krušku (bananu baš i ne voli)
    jučer sam mu davala špagete dok smo mi jeli, onako suhe, bez umaka skraćene na 5-6cm i sam je uvlačio prvo samo krajiće, a onda sam skužila da bi mogao i sam, pa sam mu stavljala u usta koliko ide, a ostatak si je pogurivao i usisavao sam , slijedeći put će ih dobiti na pladnju, pa nek se bori

mi smo još na 2 zubića, tak da zubi nisu nikakva prepreka

žlicu mu dam u ruke, al mu služi isto samo kao grickalica

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

naš štrumfek ima 13mj kada smo mu pokušali dati žličicu da pokuša sam ....uspio ju je napuniti ali umjesto da stavi u usta cijela žlicčica bi završila iza njega po zidu..tako da smo zasada još u toj fazi.
    več 1mj odbija hranu...neče na žlicucu jesti..pa ga mi hranimo koliko možemo i uspijemo..a dalje klopa na flašicu...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moj malecki ima 11 mjeseci i fino jede i napreduje. Dajemo mu i smiksano i gnječeno vilicom, meso sitno isjeckano...ali neće da jede sam. Ja ispred njega stavim komadić nečega, a on umjesto da uzme rukom, sagne glavicu i direkt u usta Napominjem da se u ostalim situacijama savršeno dobro služi i lijevom i desnom rukom tako da netko ne bi pomislio da nešto nije uredu s njim ( ne daj Bože)

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moja ima 6ipo mj, danas je rižu jela ko Indijka

usput joj ja dajem žlicom malo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •