Moja T, sada 10,5 mjeseci (nedonošče, rođena s 33 tjedna) je hospitalizirana. Kako je imala refluks prvih 7 mjeseci života, jednom kad smo konačno uspostavili dojenje bez izdajanja dojila sam je "više puta po malo". Tako ona još uvijek siše svakih 1,5h.![]()
Od namirnica za dohranu smo do sad uveli njih petnaestak (jabuka, banana, kruška, šljiva, buča, tikvica, krumpir, mrkva, cvjetača, riža, kukuruz, proso, pšenica, piletina, puretina, oslić). Bez soli i šećera.
Nakon početnih pregovora i nevjerice o količini podoja (rečenice koje počinju sa "Ali mama...") i činjenice da ona nije okusila "ama baš nikakvo zamjensko mlijeko", pravi su problemi naišli oko organizacije dohrane. Naime, naš popis namirnica dohrane nema baš mnogo dodirnih točaka sa bolničkim menijem. Načelno smo se mi sve fino dogovorili, ali kašica od banane i jabuke koja je stigla u sebi je imala kekse (ne znam da se proizvode neke bez mlijeka ili sirutke u prahu). Tikvice su tako slane da ih ja nisam mogla progutati, pire je sumnjivo mek i podatan za jelo bez mlijeka, gris ne može biti skuhan bez mlijeka, palenta je također slana... Za frutolino i rižolino nisam ziher kakvog su sastava, ali ona tako nešto nikad nije jela.
Uspjeli smo se poslužiti piletinom, mrkvicom, rižom te bananom.
Za sad (s obzirom da imamo samo 2 kruta obroka uvedena) snašli smo se tako da mi donose od kuće, čak je pojela i jednu kupovnu kašicu od šljive što mi se činilo manje riskantnim od keksa u kašici.
Nisam sigurna da je ovaj period pravo vrijeme za eksperimentiranje sa novim namirnicama. Ne znam...
Željela bih čuti vaša iskustva i savjete.