-
Cjeđenje sekreta iz nosa u grlo
Pozdrav svima!
Prvi put pišem na ovome forumu, ali vas zato čitam od kad mi se rodio klinac, moja mrvica, prije 6 godina.
Uglavnom posljednjih godinu, godinu i pol više puta se ponovila slijedeća situacija.
Najprije počinje curiti sekret iz jedne nosnice, druga je otvorena. Pa se to tako prebacuje iz jedne u drugu nosnicu i nema nekih velikih problema.
Nakon toga sekret postaje sve gušći, nos je sve zaštopaniji i sl.
Tada počinje sa jutarnjim iskašljavanjem sekreta koji se valjda nacijedio cijelu noć. Tokom dana je sve OK. Nakon toga počinje i noćni kašalj sa sve jačim sekretom i zaštopanim nosom i naravno, nakon toga zakuri, pa završimo kod pedijatrice i dobimo antibiotik.
Cijelo to vrijeme, koje traje 3-4 tjedna (kako kad) moja žena i ja ga inhaliramo, špricamo sa Aquamarisom, nissinom, po potrebi i s operilom. Kljukamo preparatima za poboljšanje imuniteta, meda i čaja u izobilju...
Uglavnom, tijek tih problema je uvijek isti.
Postoji li još kakav način da se ovakve tegobe spriječe u početku da ne završimo svaki puta s temp. i antibiotikom.
Pedica kaže da mandule jesu povećane ali da ne preporuča vađenje (inače nije laka na antibioticima i bespotrebnim operacijama) jer nije imao ni jednu upalu uha a ni klasične angine nema tako često.
Jeli možda stvar u kakvoj alergiji?
Zaboravih napomenuti, osim toga nema drugih problema, jak je, visok, pun energije, jede više od mene...
Svaki savjet je dobrodošao!
-
-
Meni to izgleda kao kronični adenoiditis ( treći krajnik ) .
Možda bi rješenje bila adenoidektomija, ne bi bilo loše učiniti fiberendoskopiju epifarinksa.
-
To su sinusi. Ja svake zime (još od djetinjstva) imam točno ovakve simptome. Zbog toga su mi i mandule izvadili, ali poboljšanja nije bilo.
Inhalacija pomaže, no kad se jednom to začepi, upala bukne i ne pomaže ništa nego antibiotik. Doduše otorinac mi je preporučio Tafen (i funkcionirao je super), ali to je kortikosteroid pa mi se ipak činilo bezopasnije piti antibiotike. Tako da sterimarom, ispitanjima sa rogom (Exclusive Rhino Horn Neti Pot Sinus Irrigation Kit) i inhalacijama pokušavam spriječiti (tj.odgoditi) upalu kako bi popila što manje antibiotika. Pomaže i povećanje vlage u stanu kako sluznica ne bi dodatno bila isušena i proizvodila još dodatnu količinu sluzi.
Možda da ipak odete do otorinca?
-
Prvo treba provjeriti ima li zastojnog sekreta u epifarinksu i u kakvom je stanju treći krajnik, sekret se nakuplja u sinusima jer je drenaža sinusa otežana
-
Hvala na promptnim odgovorima.
Samo da dodatno napomenem, da klinac dobro diše (kroz nos) kad je zdrav, odnosno kad je na početku te "šmrkljive epizode".
Odnosno, i inače kad spava diše sasvim OK. Kad je već nosić pošteno zaštopani, onda naravno zna hrkati.
Ne znam koliko je invazivna ta fiberskopija, odnosno kako će mali to podnijeti...
Bili smo mi i kod otorinca a on je već iz daljine odredio da se sve mora vaditi (i treći i ostali krajnici). Nekako "mesarski", ako se mene pita... :/
Istina, teško je odlučiti. Poštedio bih svog klinca bezpotrebne operacije ako to nije stvarno nužno.
-
Osoblje foruma
Nas spašava obilno i često ispiranje nosa fiziološkom otopinom.
-
A nas Rhino horn - to je definitivno najbolja stvar koju imamo dome. je da klinci baš ne uživaju čisteći njime nos, ali nekada i sami traže jer im stvarno olakšava.
http://www.bamapharm.hr/project/Pages.aspx?IdPage=330
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma