Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 113

Tema: Problemi s osobnim govorom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Problemi s osobnim govorom

Evo u čemu je problem.

Moja cura ima 25 mj., pročitala sam sve knjige od Juula i trudim joj se obraćati na taj način, npr. "smeta mi", "ne želim" itd.

Sad mi stiže osveta na način da ona to jako kopira, kao i moj govor općenito (ponekad mi kaže "baš si lijepa" i "ti si moja dobra cura" i taj dio mi ne smeta).
    Npr. imam žulj na nozi i zalijepim si flaster a ona mi mirnim glasom veli nek si ga skinem jer njoj to smeta. Ili nek si skinem vestu jer ona neće da ju imam .
    Baka joj je rekla da ju neće i ne može stalno nositi jer ju boli kičma. Pokupila je i tu foru pa kad joj se ne da hodati, govori da ne može jer ju kičma boli.

I kaj da sad radim ? Zašto bi ona morala prestati nešto što meni smeta, a obrnuto ne vrijedi?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovo s flasterom i s vestom bih izignorirala tj takve markove zahtjeve nisam slušala.

nošenje , kad mogu nosim, kad ne mogu ne nosim.

isto tako i on, kad ga nešto zamolim, ponekad napravi, a ponekad me odbije.

( to se ne radi o njegovim obavezama koje su fiksne- pospremanje igračaka )

isto kao što je moja obveza davanje jela npr.....

savjet nemam

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Naravno, i ja sam ignorirala.
    Ali onda ispada da ona mora napraviti ono kaj joj ja velim, a kad se ona meni obrati na isti način, ja ignoriram.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Ali onda ispada da ona mora napraviti ono kaj joj ja velim, a kad se ona meni obrati na isti način, ja ignoriram.
    nisam se s tim zamarala, ja sam ti nemajka ,ne opterećujem se uzorima .

marko ima svoj život i svoje granice koje poštujem, a ja imam svoje.

ono što je bitno kod nas, da se obaveze izvršavaju, a oko svega ostalog se dogovaramo.

oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ali flaster staviš jer tebe boli, vesta je tebi lijepa ili ti je hladno i želiš je nositi...
    Ovo nema nikakve veze sa njom i nikako ne utječe na njezine granice.

A kičma je i nas boljela...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Gdje me nađe s temom.
    Jučer cijeli dan slušam:
    ..., ali ja to ne želim
    ..., ali ja to želim
    ..., ali ja ću onda pjakati
    ..., ali ja sam sad tužan

Ovo s plakanjem i tugom je ok, ali kako odgovoriti na rečenicu: ali ja to ne želim, ili ali ja to želim. Koji je odgovor?
    Moraš??? A zašto?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj oriel prvotno napisa
    Ovo nema nikakve veze sa njom i nikako ne utječe na njezine granice.
    Kak da ja to objasnim djetetu od dvije godine? Ona kopira način govora, ali ga primjenjuje u situacijama koje njoj odgovaraju.

Anemona, ja objašnjavam uvijek "zašto" se nešto mora ili ne, ali pitanje je koliko me uopće sluša i koliko kuži.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anemona, ja objašnjavam uvijek "zašto" se nešto mora ili ne, ali pitanje je koliko me uopće sluša i koliko kuži.
    Vjerojatno previse objasnjavas.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovom njegovom odgovoru isto tako prethodi moje objašnjenje, u tome i je problem, a na objašnjenje dobijem odgovor: ali ja to ne želim. Pa pojasnim ponovno, pa opet: ali ja to ne želim. I kako onda završiti razgovor?
    Ja ponovim, znam da to ne želiš, ali bla, bla, bla, (ponovim zašto ne može).
    Naravno, on to i dalje ne želi/ želi, i uporan je ko mazga.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Gdje me nađe s temom.
    Jučer cijeli dan slušam:
    ..., ali ja to ne želim
    ..., ali ja to želim
    ..., ali ja ću onda pjakati
    ..., ali ja sam sad tužan

Ovo s plakanjem i tugom je ok, ali kako odgovoriti na rečenicu: ali ja to ne želim, ili ali ja to želim. Koji je odgovor?
    Moraš??? A zašto?
    Zato jer ja tako kažem .

Ne znam. Kad mi je nekaj bitno da me poslušaju, onda ovako odgovorim.

Ako danas moramo prati kosu dok se kupamo - moramo.
    Ako danas moramo rezati nokte - moramo.
    Ako je ponedjeljak ujutro, onda moramo ići u vrtić. Itd.

Kad nije bitno, kad imamo vremena, kad se nikud ne žurimo, onda pregovaramo.

Ovisi o primjeru. I o tome kakve sam ja volje.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa za sve ima neki razlog. Nokti se režu jer inače puknu i bole. Kosa se pere jer se inače ne može počešljati i svrbi (i ja svoju operem preko reda da dam primjer). Jede se jer buša boli kad je gladna i ne može se trčati...
    Znači sve objasnim zašto se mora, s tim da fiksacija na nešto ne traje jako dugo, npr. kad je uhvati da neće rezat nokte "samo" dva tjedna moram objašnjavati zašto se to mora. Onda pređe na nešto drugo.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja objasnim razlog, ali ako i dalje neće npr. prati kosu onda joj velim: Moraš i nemaš drugog izbora, pomiri se sa sudbinom.
    Sad samo čekam da i ona meni počne tak govoriti.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma da, ma naravno da za sve dam objašnjenje (kad ga ima).

Kad ga nema - mora se i gotovo.
    Ja sam isto nemajka po nekim pitanjima 8).

Da se njih pita, kosa se ne bi uopće prala, niti bi se ikad išlo spavati.
    Ali pogađate - mora se .

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mene ne muče te situacije: pranje kose i slično, s njima nemamo nikakvih problema.
    Npr. jučer: beskonačno duga šetnja, vožnja biciklom, pa on ne želi ići doma, pa on želi ponovno na vožnju, a ja padam s nogu.
    Meni je jasno da su te situacije problem, jer ja nisam načisto sa sobom bi ili ne bi. Ono, umorna sam ko pas, a opet razmišljam, što sad njemu znači to što sam ja umorna ko pas.
    Samo mi nemojte dati odgovor: prvo se dogovori sama sa sobom. Jasno je meni da je to odgovor, jer dijete točno osjeti kad sam sigurna u ono što mislim, a kad ima mjesta pregovaranju. Samo se malo žalim, jer smo jučer baš imali takav dan.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Moja prijateljica ima jedan jako dobar štos za to: klincima dopusti da odaberu modus izvršavanja onih stvari oko kojih se ne pregovara. Da li će npr kosu oprat sami ili će im je oprat ona ili pak da li će vratit nešto na mjesto sami il će im ona uzeti. Ja sam bila zadivljena kad sam vidjela u kojem postotku to funkcionira...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa

Ali pogađate - mora se .
    X

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa

Ali pogađate - mora se .
    X
    evo da i ja potpišem.
    i onaj prethodni lolin post.

to što je nama nešto savršeno logično i razumljivo samo po sebi, ne znači da je i njima.
    i hvala bogu da je tako.
    jer inače ne bi bila djeca.
    a djeci je pojam vremena stran.
    nju sad nokti ne bole i to što će ju početi boljeti za tjedan dana ako ne odrežemo, živo joj se fućka.
    moja to ne shvaća. zašto se nokti moraju rezati.

e, a ovo o čemu sirius priča, je meni super fora.
    ono - ja želim da ti pospremiš igračke.
    mama, ali ja ne želim.
    i di smo sad?
    čija želja se treba poštivati?
    mamina, of course.
    zato što je mama, a ne zato što nešto želi.
    meni je tako poštenije :/
    i i nače mislim da kad je riječ o juulu i ja porukama, da nije on baš mislio na način formulacije rečenice, nego više na ono što stoji iza rečenica.
    a koji poredak i izbor riječi ćeš upotrijebiti je manje bitno. :/

te ja poruke su inače samo čista demagogija.

oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

T. nije voljela pranje kose.
    Najavljivala sam pranje par dana prije, pa svaki dan ponavljala - T. moramo prati kosicu, prljava je.
    Kad bi konačno pristala cendrala je i plakala, ali ni približno koliko je urlala kad sam jednom probala na silu.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slažem se s cvijetom, zdenkom itd
    Generalno, ja nemam problema s njihovim jasnim ja porukama, dapače, što su jasnije to ja imam manje dilema. Ok, moji su već puno veći, ali rekla bih da je princip isti. Oni mi svojim ja porukama daju do znanja da su kompetentni, da se znaju pobrinuti za sebe, da su im jasne njihove granice. Bez obzira što ja odlučim drukčije taj tren, odlučeno je tako na moju odgovornost, ne nekom manipulacijom.
    Meni je puno veći problem recimo to što Jan ne izražava svoje potrebe i granice toliko jasno i glasno kao Nola i uvijek se više bojim da ga ne zgazim. S njom mi nije toliko problem, jasno je što ona misli, jasno što ja mislim i naravno da nećemo uvijek misliti isto

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    ono - ja želim da ti pospremiš igračke.
    mama, ali ja ne želim.
    i di smo sad?
    čija želja se treba poštivati?
    mamina, of course.
    Zapravo i nisam mislila na to. Nego ja govorim u tom stilu kad nešto meni smeta npr. ne želim ležati s tobom na podu nego sjediti jer me bole leđa, ili nemoj mi gurati ruku u majicu jer mi to smeta. Pospremanje igračaka nema veze sa mnom osobno, pa to ni ne govorim na taj način. Ali je mala skužila foru, pa i ona govori "nemoj jer mi smeta"

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa sto onda da govori da joj smeta? Prestat ce ju smetat sto si obukla pulover kad shvati da tebe ne smeta to sto nju smeta.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Re: Problemi s osobnim govorom

I kaj da sad radim ? Zašto bi ona morala prestati nešto što meni smeta, a obrnuto ne vrijedi?
    Ja još uvijek znam Sonji objašnjavati da kad tata ili ja na nečemu inzistiramo to nije zato što smo mi trknuti pa inzistiramo zato što nam se inzistira nego zato što za to postoji određeni vrlo bitni razlog

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

:D

Samo da izrazim zadovoljstvo da je i mene netko potpisao :D.
    Odmah sam si nekak mudrija 8).

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Samo da izrazim zadovoljstvo da je i mene netko potpisao :D.
    Odmah sam si nekak mudrija 8).
    a i ja potpisujem i tebe i cvijetu

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Huraaaa!

Danas je moj dan .

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vrlo jednostavno:jer sam ja mama, a on nije i zna se tko u slučajevima ima glavnu riječ, a zna se kad se dogovaramo.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Maja je rekla pravu riječ - odgovornost. Možemo se mi o mnogo toga dogovarati s djecom, ali neke odluke donosimo mi. Između ostaloga i odluku o čemu ćemo se dogovarati. Naravno da se ti omjeri mijenjaju kako djeca odrastaju, jer odrastanje i jest preuzimanje odgovornosti.

I ja imam sličan problem kao Maja, jer B. ne izražava svoja mišljenja, potrebe i stavove jasno i glasno kao M. Ona ide jednim neizravnim putem; ako joj se nešto ne sviđa, ona se neće jasno usprotiviti svojim argumentima nego će se duriti, eskivirati, praviti se da nije čula ili učiniti po svom čim ja okrenem leđa. Time izražava neki općeniti negativan stav prema situaciji, ali ja svejedno ne znam što ona točno misli. Isto kao i Maja, ponekad mislim da je lomim. S M. je drugačije; s njim se mogu dobro posvađati i to mi više leži.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Čtajući neke od vas, ja se ne mog prestati čuditi. Pa da živim po takvim sistemima, i jedno dijete bi mi bilo toliko opterećenje da vjerujem da mi spi..z..dila i sebe i njega s tim glupostima "ja želim..ja hoću..ja bih htjela..". Prvo, ja to ne mogu i ne želim zapamtiti, mislim da se koja riječ najbolje uklapa, ono jel bi sad trebala željeti ili moliti ili da pokorim jadno dijete pa kažem da zahtijevam? Drugo, to meni nije normalno. Neke eksperimentalne metode (jer ja to smatram eksperimentom) idu toliko daleko da se svaka rečenica tumači kao omalovažavanje djeteta. Pa smo se doveli do toga da djecu tretiramo ko gospe od cukra koje će se raspasti ako ga krivo pogledamo. A i raspadnu se nakon nekog vremena jer ta djeca se jednom maknu od nas pa se treba znati nositi sa onima koji ne mole, ne žele i ne paze na svaku riječ. Pa ti objasni i odgajaj tada.

Kod nas nema toga. Ja sam mama i ja kažem što želim da se napravi. Jednom davno sam im objasnila naše uloge u kući i to je potpuno jasno. Ja sam šef i oni mene moraju slušati. I točka. Bez omalovažavanja ali bome ni vaganja između riječi broj jedan i riječi broj dva.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

umjesto moraš koristim frazu da je potrebno i važno. a ako me dalje ne doživljava onda borgovski- resistance is futile

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

trina, mogla bih se možda složiti s tobom, ali griješila bih dušu kad bih rekla da mi juul nije legao.
    jer je.
    a to je inače i jedina knjiga o odgoju, koju sam tek nedavno pročitala.
    odnosno, ja to gledam, ne na poredak i izbor riječi u rečenici, nego na činjenicu da poštujemo dijete kao osobu.
    da uvažavamo njihove potrebe, ali ne samo potrebe nego i želje. jer djetetu je njegova trenutna želja, velika ko kuća, veća od svih potreba na ovome svijetu. bitniji su im ti nokti koje ne žele rezati trenutno od sve gladi i žeđi na ovome svijetu.
    i meni se to sviđa.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne samo da poštujemo dijete kao osobu nego i odnosom prema djetetu učimo dijete poštovati druge ljude.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Slično kao cvijeta, meni je isto legao JJ, ne u smislu da doslovce slijedim upute, nego me potakao na razmišljanje.
    Tek ponekad koristim te ja poruke, ali koristila ih ili ne koristila važno mi je demistificirati pravila.

Dakle, ako se ne želi prati kosa neću reći da se kosa mora prati niti da je neće nitko voljeti ako bude ružna i prljava, nego pokušavam izraziti svoju želju da kosa bude čista i mirisna. Ako me ne posluša pregovarat ćemo, na kraju ću je i natjerati da je jednom opere, ali ona zna da je pristankom na pranje kose udovoljila meni, a ne Bogu čistoće. (ako me razumijete )

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sirius black, ti mene uopće nisi shvatila pa ću ti ovdje odgovoriti na pp koji si mi poslala. Meni se ne sviđa taj tvoj način sa izborom riječi, sa pomnim biranjem određenog modela ponašnja jer ja nisam robot niti želim od svoje djece napraviti ništa tome slično. I ne mislim da je Juul loš ili da su njegove metode bezvezne. Samo mislim da sam ja čovjek od krvi i mesa i da je za očekivati da imam i takve rekacije, da djeca shvate da je ok biti sretna, tužan, živčan, da svi imamo slobodu izbora slijediti svoje instinkte i osjećaje. Ali pod uvjetom da ne prelazimo granice koje uključuju ponižavanje na bilo koji način. Ja nisam mama od prije 20 godina kao što ti kažeš jer ja ne zapovijedam, ne tučem, ne kažnjavam na iznimno ponižavajuće načine, kod nas nema vojnog režima. Mi smo fleksibilni i slobodni. Ako želim da mi djeca skupe igračke kažem: "Sredite sobu". Nema "želim", "osjećam da morate" itd nego je vrijeme da se igračke skupe, radni stolovi očiste jer je to njihova obaveza. I oni će to napraviti (nakon drugog ili trećeg puta ). Ne trčim bičem okolo ali ni ne molim jer se to mora. I isto vrijedi i za ostale obaveze. Nisu oni nešto bogznakako poslušni a daleko od toga da su mirni ko bubice. Ili kao što kažeš, da me se boje. Ne boje me se niti želim da me se boje. Uostalom, to nije obitelj kakvu ja želim. Poštujem njihove osobnosti i isto tako očekujem da se poštuje mene.

Inače, nisu sve mame od prije 20,30 godina bile iste. Moja mama je, po ovome što čitam, bila AP mama. Kod nas je bilo uvijek drugačije nego kod svih mojih prijatelja. Sve se baziralo na poštovanju ali i međusobnom a i granica.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mislim da kužim trinu. trina ovako zvuči opaka , ali to je valjda njen stil
    moj je malo više soft, ali opet nisam "njanjava"

meni je juul isto dobro legao, baš mi je bio gušt čitati.

kosa... kod nas se pere jer je i kad je prljava. nema veze s mojom željom i sl.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja uopće nisam opaka, dapače, baš sam mila, draga i nježna Ali sam izravna. I tu i kad komuniciram sa ljudima uživo. To ne znači da sam babaroga svojoj djeci. Nego znači da rijetko kad upotrebljavam , , i slične smješkiće pa stičete dojam da sam neka žena-vrag.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

vidiš da sam rekla da samo zvučiš tako

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja totalno kuzim Trinu. A kuzim i Juula i mislim da mu je Trina puno blize od Sirius.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Ja totalno kuzim Trinu. A kuzim i Juula i mislim da mu je Trina puno blize od Sirius.
    Evo sad ću baš iz gušta staviti jedan ovaj:

A bogami i ovaj:

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Trina, sorry ako sam se krivo izrazila na brzinu, nisam mislila da si ti mama od prije 20 god. ni da mislim da se tvoja djeca tebe boje.

Napisala sam da se moje dijete mene ne boji (kao što sam ja neke stvari radila u djetinjstvu više iz straha nego nekog drugog raloga, a nije bilo vojnog režima ni batina).

Isto tako ni ne obraćam se djetetu s "želim" i sl. u stvarima koji se ne tiču mene osobno, znači kupanje i sl. se mora (ili npr. pospremanje ali to još ne radi), to nema veze s mojom željom.

Ja jedino pokušavam na neki način koliko god znam da dijete skuži da je poštujemo kao osobu i da ona se ona isto tako ponaša prema drugim ljudima.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I moram dodati da mi pismeno izražavanje nije jača strana pogotovo na forumu kad se mora u nekoliko postova sve sažeto napisati pa ispadne totalno iskrivljeno ono kaj hoću napisati.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

X

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma kužim ja tebe skroz. Svi smo se mi našli bezbrpj puta u situaciji di smo bile ko Alisa u zemlji čudesa. Moj savjet ti je da budeš svoja. I to je najprirodnije i najbolje što možeš dati svom djetetu. Oni uče iz primjera a ne iz riječi i sterilne okoline.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ma kužim ja tebe skroz.
    Mislim da ne, ali nema veze. Kad čitam cijeli topic ispočetka sama bih sebe krivo skužila.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Joj, kako mi sjeda Trinin post s gospom od cukra...

Ja bih rado kao ti, uvijek zastupam stav sličan tvojem, a u praksi sam prava AP mama (lka).

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    X
    Ne znam za usporedbu, ali čitam Trinu i baš si mislim 'pa eto, velikim dijelom tumači Juula'.
    Inače, ne mislim da je djetetovo jasno izražavanje želja, osveta za moj osobni govor. Prije, logičan i poželjan slijed. On ima puno pravo željeti svašta. Jednom je htio da zaustavim kišu, točnije glasno inzistirao. To nas je uvelo u lijepu priču o tome kako sve ima svoj smisao. Ne znam jesam li do sada upotrijebila 'moraš', ne zato što se bojim te riječi, nego zato što se trudim naglašavati posljedice i suočavati ga s njima kako bi učio sam donositi odluke. Ja sam doma i imam samo njega pa imam taj luksuz (jer to, naravno iziskuje puno više vremena), ali kad bi i uvjeti bili drugačiji mislim da bih težila tome.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mislim da je cijela poanta kod juula (barem kako sam ga ja shvatila) u slobodi
    dakle, kad dijete/muž/prijatelj kaže da nešto želi/ne želi
    mi smo jednako slobodni udovoljiti ili ne

iliti, kad meni mali kaže ja bih se još igrao
    ja sam slobodna reći: meni se više ne da
    i onda se pokupimo doma

(i nemojte sad, plz, kako je lako odgojiv i ostalo, jer ću vam ga posalt na par dana
    )

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Isto tako, ovdje se radi o prepoznavanju dječjih želja i potreba, i tome da trebamo ispunjavati potrebe a ne želje.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U principu kužim što Trina priča, mada se to baš ne vidi iz mojih postova.
    Mene jedino smeta ona rečenica: zato jer sam ja mama i točka.
    To mi je bezveze, ne želim imati takav stav, jer ispada da samim time što sam mama, sam upravu, a to nije istina. Ne želim da me dijete gleda kao nekog tko ne može nikako pogriješiti, a ako i griješi, nema veze, jer sam mama i točka. Ne sjeda mi to.
    Kao što sam i rekla, oko važnih stvari ne pregovaramo i to funkcionira odlično, ali opet oko nevažnih (kao što je dužina šetnje i slično) volim mu dati pravo da sam odluči, da osjeti da je i on važan, da se i njega pita.
    A sad, da sam i ja nekad umorna - jesam.
    Volim reči da biram bitke oko kojih ću "voditi borbu" i do sad se to pokazalo uspješnim.
    Inače me iznenadilo što je počeo koristiti rečenice: ja to želim, i ja to ne želim, jer ih ja ne rabim nikad.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ma riječ "osveta" je bila napisana više u šali, jer način na koji se ja obraćam njoj kopira i isto tako se obraća meni.

I ja se isto slažem s Trininim postom, tj. onim dijelom da nismo roboti i da svi mi imamo želje i potrebe i da imamo pravo biti i živčani i ljuti, ali moramo poštovati granice. I upravo na to sam mislila otvaranjem topica, jer ipak na kraju ispada da dijete mora poštovati moje granice ako kažem da me npr. bole leđa pa nešto ne želim raditi, ali ja nju ignoriram kad govori na isti način. Jedino mi se ne sviđa što je to bio odgovor na moju privatnu poruku, nespretno i na brzinu napisanu, pa zato i krivo shvaćenu

Onaj post prije u stilu "ja sam mama i ja sam šef" mi ne paše nikako.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Kao što sam i rekla, oko važnih stvari ne pregovaramo i to funkcionira odlično, ali opet oko nevažnih (kao što je dužina šetnje i slično) volim mu dati pravo da sam odluči, da osjeti da je i on važan, da se i njega pita.
    A sad, da sam i ja nekad umorna - jesam.
    Volim reči da biram bitke oko kojih ću "voditi borbu" i do sad se to pokazalo uspješnim.
    E, ovako nekako je i kod nas.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •