Evo današnjeg izvještaja...
Upravo smo se vratili iz Maribora (malo smo zaglavili u omiljenom mariborskom kineskom restoranu nakon odrađenog "posla" ).
Dr.Vlaisavljević i sestra Marija su odlični, očarali su MM...

I novinarka bila s nama. Odradili smo malo snimanja u Zagrebu prije polaska, malo u Mariboru na licu mjesta. Nadam se da bude sve ok, dosta toga smo brbljali (u biti ja, MM nije baš mogao doći do riječi ), ali znate kako je to - kad sve završi, onda si misliš "Pa trebali smo reći to i to, tako i tako...". Ipak, novinarka kaže da je zadovoljna i da ima materijala za reportažu i da već ima priču u glavi kako će sve to složiti.
Mi smo dosta inzistirali na zakonu (pa zbog toga i jesmo u Mariboru!), iako mi se na kraju učinilo da je više htjela staviti naglasak na naše osjećaje, potporu okoline, financijsku problematiku, očekivanja od mariborskog postupka i sl., a problematiku zakona obraditi sama i dodati kao komentar. Prepostavljam da će na kraju napraviti mix svega po malo...
Najvjerojatnije je i dr.V. dao neku izjavu. Koliko smo čuli, prvo nije baš bio zainteresiran za davanje izjave za televiziju (novinari su ga jučer kontaktirali preko PR-a poliklinike pa je možda i tu došlo do malog "kratkog spoja"), ali kad smo mu mi danas rekli da su novinari s nama, otišao je do njih i dogovorili su se da ga pričekaju da završi s pacijentima, pa će im odgovoriti na pitanjce-dva. Nadam se da je tako i bilo... (Mi smo otišli papati pa nismo dočekali taj dio.)
A bila je tamo i jedna pacijentica iz Makedonije koja je isto obećala novinarki da će joj dati izjavu...

Na kraju, reportaža bi trebala biti u sklopu dnevnika Kanala A, najvjerojatnije neće stići već sutra, ali svakako ovih dana. S obzirom da većina nas ne hvata Kanal A, novinarka kaže da će reportaža biti dostupna na internetu tjedan dana od emitiranja, a obećala mi je da će mi poslati i link da ga stavim ovdje na forum. (A možda dobijemo i DVD! :D ).

I to je to.
Za one koji hvataju slovensku televiziju, javim ako saznam kada će se točno reportaža emitirati...
A novinarki K. zahvaljujem na trudu i šaljem veliku !