Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: molim pomoc jednoj mami

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno molim pomoc jednoj mami

ne znam dali ova tema vec postoji, ali nisam u mogucnosti traziti jer koristim mobilni internet i nisam u hr, trenutno smo u malo izoliranoj zemlji ja, muz i bebac a trebaju mi informacije hitno. bebac mi sad ima punih 3 mj. 6 kg. prije odlaska iz hr doktorica mi je savjetovala da pocnem sa dohranom kad navrsi 3 mj jer je mali puno povracao (naime sad ne vise). da pocnemo s kasicom od mrkve i rizinih pahuljica.kako da se to spremi?i po kojim rasporedu da mu dam?molim savjete. i jos da dodam,bebac sam dojila do 2 i po mjeseca,pa mi mlijeko pocelo smanjivaj jer bebac ne sisa dovoljno,ma bilo skroz zakomplicirano,al ja nisam se dala,pa se dosad izdajam,dajem mu i da sisa isto. evo to je to. ako tko moze pomoci bila bi zahvalna.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Preporuke Svjetske zdravstvene organizacije su da se s dohranom počne od navršenih 6 mjeseci života. Do tada isključivo dijenje. Tako da je za sada vama još jako prerano. Neki pedijatri preporučuju ranije uvođenje dohrane, ali nikako prije 17. tjedna (a i tada preporučuju i ako dijete dobija previše na kilaži, i ako dobija premalo, kao da im se žuri što prije smanjiti dojenje...)

Samo ti doji svoju bebu, stvaljaj je što češće na prsa da si navuče mlijeka koliko joj treba i uživajte još ova tri mjeseca. Vidiš da s dohranom počinju problemi- kako ovo, kako ono. Pa ćeš naići na informaciju da se mrkva ne daje prije 8. mjeseca, a neke preporuke su da mrkva može ići prva, sa 6 mjeseci i tako... Baci oko na tablicu dohrane na Rodinim stranicama (ima i na Facebooku ako se ne varam) i pripremaj se za što tek dolazi. Za sada, dojite!

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Please pročitaj sve tekstove o dohrani na rodinom forumu, a evo i ovaj o tome kako i kada započeti s dohranom:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=1468

Do navršenih 6 mjeseci bebe nema potrebe uvoditi dohranu, po meni je s 3 mjeseca puno prerano

Ostatak tekstova je ovdje:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=2130

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a ja bi samo uskočila s pitanjem. mi smo sad tri i pol mjeseca, nažalost ne dojimo (opravdani razlozi) za sad je samo na formuli, jeli prerano krenuti sa dohranom sa 4 mjeseca i sa čim da krenem ako nije?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kato, jako je prerano.
    jako, jako...

pričekaj još, jer su preporuke da i djeca na adaptiranom mlijeku, jedu isključivo mlijeko do navršenih 6 mjeseci.
    ne žuri, imate vremena za sve.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

kata.klik, moji decki su isto bili na adaptiranom a sa dohranom nismo kretali prije 7. mjeseca zivota.
    Do tada su samo na mlijeku bili, dakle ne treba zuriti

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

evo da ti odgovorim na tvoje pitanje
    ja bih kao što su ti savjetovale i ostale forumašice pričekala svakako do 5 i pol, 6mj.
    međutim, ako ipak kreneš na dohranu uvodi namirnicu po namirnicu
    npr prvo rižine pahuljice, pripremi prema uputama na kutiji ili smeđu rižu skuhaj, ja bi tako
    idi samo sa rižom tjedan dana a onda uvedi tek mrkvu
    ili obrnuto
    nadam se da sam ti barem malo pomogla
    možeš i kuhanu jabuku kao prvo voće

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mislim da se za početak preporuča obična, bijela riža, ne smeđa. Ima neko objašnjenje, ali bojim se da ću bubnuti žešće (nešto s probaljanjem, vlaknima, ne znam ), uglavnom, za početak, ne integralno.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja potpisujem da bebica do šestog mjeseca papi samo mlijeko i ne treba joj ništa drugo. Samo jednom u životu, taj kratki period će papiti samo mlijeko, a poslije, kad dođe sve drugo, ima vremena da sve polako proba i privikne se.

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa
    Mislim da se za početak preporuča obična, bijela riža, ne smeđa. Ima neko objašnjenje, ali bojim se da ću bubnuti žešće (nešto s probaljanjem, vlaknima, ne znam ), uglavnom, za početak, ne integralno.
    jel se već negdje govorilo o tome, pošto sam ja malome sutra namjeravala kuhati smeđu rižu...ima 6,5mj

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mislim da se za početak preporuča obična, bijela riža, ne smeđa. Ima neko objašnjenje, ali bojim se da ću bubnuti žešće (nešto s probaljanjem, vlaknima, ne znam Embarassed ), uglavnom, za početak, ne integralno.
    Mislim da je Davor jednom napisao da vlakna iz integralnih žitarica otežavaju u crevima resorpciju, da li gvožđa ili vitamina, ne sećam se tačno. Bilo je to na temi koji hleb dati prvo bebi.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Alyssa prvotno napisa
    Integralna riza ima previse vlakana za bebinu probavu. Pretjerana upotreba integralne rize (i ostalih integralnih zitarica) ubrzava probavu pa je slaba iskoristenost hrane, a time se smanjuje broj unesenih kalorija(koji je ionako manji kod integralnih zitarica nego kod "preradjenih". Osim toga, smanjena je apsorpcija mikroelemenata vaznih za rast i razvoj, posebno zeljeza, jer ga neiskoristive tvari (mekinje) pokupe i vezu za sebe prije nego sto se uopce pokusa resorbirati.

Citiraj apricot prvotno napisa
    zato što je bijela puno probavljivija, vrlo jednostavno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •