Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: dr opce prakse ne zeli dati doznaku?

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno dr opce prakse ne zeli dati doznaku?

pozdrav svima i molim pomoc!
    ocekivani termin poroda mi je iza nove godine, a prema preporuci svog ginica porodiljni bi trebala otvoriti 1.12.
    medjutim, od dr opce prakse sam dobila samo potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad na temelju koje mi u HZZOu ne zele otvoriti porodiljni (traze doznaku).
    dr opce prakse mi, s druge strane, ne da doznaku do kraja 12. mjeseca (nekih 15 dana prije datuma poroda).
    do kojeg datuma bi HZZOu trebala predati sve papire da dobijem naknadu za 12. mjesec i sto uopce mogu napraviti u slucaju da rodim prije termina (i prije nego sto dobijem doznaku)?
    da li mi dr opce prakse ima pravo do kraja mjeseca uskratiti tu doznaku ili se radi o nekim njenim pravilima?

hvala!

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nema nikakvo pravo, pa ti MORAŠ na porodiljni najkasnije 28 dana prije poroda.
    Nažalost ne znam kome se možeš obratiti, nadam se da će cure znati.
    Kako god, ovu dr bi trebalo prijaviti bar Lječničkoj komori.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

hallo draga, nisam sigurana dali ti ima pravo uskratiti doznaku, al za 12 mjesec bi doznaku trebala dobiti oko 20.12. i onda to nosis u HZZO ( ne moras ti moze ti to i netko drugi predati) najkasnije do 05.01.2010 jer naknadu za 12 mjesec ces dobiti tek u 1 mjesecu.
    barem je kod mene tako meni isto dr. opce prakse daje doznaku tek poslije 20. za tekuci mjesec, a ja mislim da tako i mora (nisam sigurna), jedino sto je teta meni u HZZO rekla da doznaku za 12 mjesec donesem do 25.12.2009 zbog predstojecih praznika.
    nadam se da sam pomogla,al ima ovdje cura koje to znaju i bolje od mene.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

sad sam zvala HZZO (direkciju)
    doznake mi MORA dati odmah
    zena iz HZZOa je bila jako ljubazna i citala mi je pravilnik po kojem mi to mora dati - to jednostavno nije stvar dogovora doktorice i mene
    ove spike oko doznaka na kraju mjeseca nemaju veze sa HZZOom i isto tako, porodiljni nije bolovanje
    uputila me dalje na kontrolora u pripadajucem podrucnom uredu pa sad idem zvati dalje...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

super, znaci doznake nam moraju dati i prije, doduse sa mojom se dade sve dogovoriti, al super da to sto prije rijesis.. i uzivas u bebici..

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ma jos cekam...
    pokusat cu jos jednom na fino s doktoricom (da joj ne zovem kontrolore) ali ako ne ide, ne ide

tako sam se uzrujala da nisam spavala cijelu noc

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ma samo se ti smiri i nemoj se previse zivcirati, bude se sve to rijesilo...
    javi onda sto si rijesila, lijep pozdrav...

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

doznake se uvijek daju na kraju mjeseca (bez obzira na uzrok bolovanja)

a hzzo naknadu za 12 mjesec ne isplaćuje prije 20.01.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

betty, nije istina
    to je spika doktora kojima to iz nekog razloga pase
    pravnica iz HZZOa mi je rekla ovo sto sam napisala

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Totalno sam zbunjena... meni je termin 31.1., a ginekolog mi je dao porodiljni (ili kako se to već zove) od 1.12 s time da sam od 16.12. na onom obaveznom... U princuipu, neću raditi 15 dana... i dobila sam samo onu potvrdu o privremenoj nesposobnosti... sve ostalo (za hzzo) dobijem drugi put kad dr.opće prakse nosim papir za obvezni porodiljni...
    Jel sad to znači da ću dobiti samo za 15 dana u 12-om mjesecu, odnosno da neću dobiti za ovih prvih 15 dana koji su van obveznog?

zbunj zbunj :?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

pa je li ti doktorica otvorila porodiljni?
    i razlika je otvaraš li porodiljni ili komplikacije u trudnoći..
    za komplikacije se doznake dobivaju na kraju mjeseca a za porodiljni dobiješ odmah jednu koja traje cijelo vrijeme

tebi pretpostavljam za ovih 15 dana trebaju komplikacije i zato ti dr ne da odmah doznake

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

HZZO ne obrađuje zaprimljene doznake prije 5. u mjesecu (za prethodni mjesec) - znači sve doznake donešene u 12.mj. obrađuju se tek početkom siječnja, pa je svejedno kad donesete doznaku. Zato i prva naknada obično kasni, nekad i do mjesec dana.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj katajina prvotno napisa
    .
    Kako god, ovu dr bi trebalo prijaviti bar Lječničkoj komori.
    i ministarstvu zdravstva
    i u novine
    i na televiziju
    ma u zatvor s njom

mom2be doktorica ti treba dati doznake odmah i to dvoje:
    1. s kojima zatvara komplikacije u trudnoći (ako je žena na bolovanju)
    2. s kojima započinje porodiljni i to bez obzira na dan u mjesecu, ako je na bolovanju ide 42 (45, to nikako zapamtiti ) dana prije termina, ako radi onda između 28 i 42 (45) dana prije termina

mislim da je to tako, to uglavnom radi sestra pa se puno s tim ne opterećujem

možda se zabunila, jer se "obične" doznake ne bi smjele dat prije 25. u mjesecu
    razgovaraj s njom
    ako i dalje odbija onda zovi njoj nadležnu kontrolorku

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ma nije se zabunila, namjerno ne da

ne radi se o podrucnom uredu zg i, vjerovali ili ne, nakon sto sam tamo zvala sve redom (pravnicu pa na dalje) svi su uvjereni kako je ona u pravu

sad cekam da provjere sa zagrebom pa ce javiti sto su zakljucili
    ako mi ni onda ne da, zovem ponovo zagreb

ne kuzim koji dio njima nije logican - ako sam na porodiljnom od 1.12. pa ne daje mi nista "unaprijed" - 1.12. je bio jucer

(nisam bila na komplikacijama, radila sam do kraja 11. mjeseca)

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    HZZO ne obrađuje zaprimljene doznake prije 5. u mjesecu (za prethodni mjesec) - znači sve doznake donešene u 12.mj. obrađuju se tek početkom siječnja, pa je svejedno kad donesete doznaku. Zato i prva naknada obično kasni, nekad i do mjesec dana.
    ma ne bojim se ja da cu ostati bez love, ali meni je termin poroda 5.1.
    kad bi trebala otvarati porodiljni, tjedan dana prije termina?
    ja to jednostavno ne razumijem :?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

pošto sam danas nosila svoje papire osjećam se dovoljno kompetentnom da objasnim
    doktor ti otvori bolovanje,komplikacije,porodiljni ... svejedno šta... dobiješ potvrdu o nesposobnosti za rad i to nosiš k svom poslodavcu kao potvrdu da više ne radiš....
    Doznake dobivaš pred kraj mjeseca i nosiš ih do 5. u mjesecu da ti za taj mjesec bude uplata do 21. u mjesecu.
    Dakle, dr. nije pogriješila... ako si otvorila s 01.12.2009. odeš po doznaku prije Božića, odneseš na Hzzo do 05.01.2010. i dobiješ plaćen 12 mjesec do 21.01.2010. i to je cijela mudrost

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ili ak rodiš će ti je odnijeti netko drugi ili odnesi prije nove godine

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

mlukacin, zasto onda u direkciji HZZOa kazu drugacije?

i jos mi je zena citala pravilnik i prilicno ju je uzrujalo sve sto sam joj ispricala?

cinjenica je da svaki doktor (a bogme i svaki podrucni ured HZZOa) radi po svom a svi bi trebali raditi po istom pravilniku

moj problem je sto porodiljni otvaram u zg gdje zivim a dr opce prakse je na podrucju drugog pu HZZOa koji vodi svoju politiku

a fakat mi je dosta da se sa mnon naloptavaju

ja sam sve svoje obveze prema njima izvrsila i ono sto minimalno ocekujem je da mi se bez ovakve jebade vrati ono na sto imam pravo
    u zadnja dva dana napravila sam 200 km, uzasno se uzrujala u trenutku kad mi tako nesto uopce ne treba i ne zelim da mi ostatak porodiljnog prodje u brizi da li ce mi ova dati doznaku ili ne

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i još jedna mala caka znam da sma dosadna s postovima....
    poslje 5. u mjesecu možeš dobiti doznaku...
    zašto?
    zato što ćeš ući u obraćun u siječnju jer logično da ti isplata i bude u siječnju isto kao i plaća... sigurno u 12 nisi dobivala plaću za 12 mjesec....

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa
    ili ak rodiš će ti je odnijeti netko drugi ili odnesi prije nove godine
    lako je reci "netko drugi"
    taj netko drugi bi morao uzeti 2 dana godisnjeg da obavi sve sto treba (jedan dan po doznaku, odvoziti 100 km, cekati bogtepitaj kolko, vratiti se u zg, otici na HZZO, drugi primjerak odnijeti poslodavcu itd) samo zato sto meni sada (dok sam jos fit) ne da doznaku?!?
    sorry, to je malo naopacke postavljeno

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mom2be
    doznake dobivaš kada otvaraš porodiljni
    i nosiš jedne poslodavcu, jedne na hzzo
    dr ti nije u pravu

mlukacin nije svejedno što
    za bolovanje se 1. dan dobije potvrda o otvaranju bolovanja, odnosno potvrda o privremenoj nesposobnosti za rad
    a doznake krajem mjeseca (ili kad se zatvori bolovanje)
    za porodiljni se doznake daju odmah prvi dan
    i to su doznake koje pokrivaju prvih 6 mjeseci, znači na porodiljnom ne ideš, kao na bolovanju, svaki mjesec po doznake

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ako ti je termin 31.01.
    onda ti porodiljni nikako ne može početi 01.12.
    jer je to 31+31 dan= 62 dana prije termina

ili ja ne znam računati

čime da pokrpaš rupu između 01.12. i 16.12. (kada kažeš da ti počinje "redovni" porodiljni kako ga zoveš(?
    pa valjda "neredovnim" porodiljnim ili po naški komplikacijama u trudnoći

za koje ti doktorica ne može dati doznake dok nije ili
    a) kraj mjeseca
    b) kraj komplikacija, tj, 16.12.

ali ajd ti prvi nazovi novinare i policiju

još da hzzo isti čas isplati naknadu, shvatila bih, ali

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mom2be.... kužim ja tebe skroz... ja sam svoje doznake nosala ko debilus al ne zato jer doznake nisu odgovarale nego obračuni plaća.... danas sam napravila 3 vrste, sve požigala i potpisala i odnijela neka si odaberu jer sam bila milijon puta tamo.... i ono što je najsmiješnije žena odabere onu koju sam i prvi put donijela.... nasmiješ se i ideš dalje...
    nije da sam na njihovoj strani ali i oni sami su jadni, svatko ima drugačije direkcije....
    npr. ja sam mijenjala zdravstvenuiskaznicu, kad je došla doma imala je samo ime i prezime i neki broj... ništa više.... mjesec dana su me krivo gledali i doktori opće prakse i u Petrovoj i čudom se čudili kakova je to zdravstvena, zvala ja na hzzo gdje su mi odgovorili takva kakava je... da bi mi tek jučer sestra kod općeg dr. objasnila da je to buduća smart card o kojoj su oni dobili obavijest pred koji dan i da je ne mogu koristiti do 1.1. a do tad da nosim kopiju tiskanice s kojom sam prijavljena na hzzo....

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

aleksandra u pravu si... nisam skužila da se radi o odmah o porodiljnom....
    daj mi molim te samo pojani zašto se dobiva na prvih 6 mjeseci? meni je pak to SF :?

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

betty blue, ne znam kome si uputila zadnji post?
    ja nit sam spominjala policiju i novine nit mi je termin 31.1 nego 5.1.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

sorry, ja sam pomiješala tvoje postove i postove od scandalous

ne znam zašto

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Doznake za komplikacije u trudnoći /GO/ izdaju se krajem mjeseca ,a za Porodiljni /H1/ 45/28/ dana prije termina bez obzira kojeg datuma u mjesecu za idućih 6 mjeseci. Ja tako radim godinama, nikakvih prigovora od HZZO nisam imala.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj studena prvotno napisa
    Doznake za komplikacije u trudnoći /GO/ izdaju se krajem mjeseca ,a za Porodiljni /H1/ 45/28/ dana prije termina bez obzira kojeg datuma u mjesecu za idućih 6 mjeseci. Ja tako radim godinama, nikakvih prigovora od HZZO nisam imala.
    studena ti si dr?
    jel vi dobivate neke upute od HZZOa ili kako to rjesavate?
    ovi u mom podrucnom uredu se drze price "mi tako radimo 35 godina"

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Naravno po uputama HZZO a.Gle, doznake ako ti je termin 05.01.moraš dobiti najkasnije 28 dana prije ,bez obzira na datum, ako ti što zapne šaljem ti na pp broj HZZO a gdje da se obratiš.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa

ne znam zašto
    I mene si zbunila...

Sad sam shvatila... dobijem bolovanje od 15 dana (od 1.12. do 15.12.) onda idem na ono obvezno (40 dana prije termina) i kad budem nosila te papire (za to obvezno) dobit ću doznake koje se nose u hzzo...

Valjda...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

scandalous onda se vidimo u Petrovoj??? vidim da nam je termin isti

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Scandalous prvotno napisa
    Citiraj betty blue prvotno napisa

ne znam zašto
    I mene si zbunila...

Sad sam shvatila... dobijem bolovanje od 15 dana (od 1.12. do 15.12.) onda idem na ono obvezno (40 dana prije termina) i kad budem nosila te papire (za to obvezno) dobit ću doznake koje se nose u hzzo...

Valjda...
    tako je

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj studena prvotno napisa
    Naravno po uputama HZZO a.Gle, doznake ako ti je termin 05.01.moraš dobiti najkasnije 28 dana prije ,bez obzira na datum, ako ti što zapne šaljem ti na pp broj HZZO a gdje da se obratiš.
    hvala ti!

epilog: na jedvite jade sam dobila doznaku
    pravnica iz podrucnog ureda je na kraju priznala da rade krivo (provjerila je sa zagrebom) i slozila se da doznaku trebam dobiti odmah
    medjutim, nakon sto je o tome obavijestila moju doktoricu dobila je po piksi od nje i od svoje sefice uz obrazlozenje da "oni izdaju doznake na kraju mjeseca"
    kad sam pitala sto da radim, otvoreno mi je rekla da ne zna
    tako da je izgleda svaki podrucni ured prcija za sebe s lokalnim serifom
    nazalost, morate potrositi gomilu zivaca i vremena da dobijete ono sto ste duzni dobiti

jedina svijetla tocka u cijeloj prici je gospodja iz mihanoviceve bez cije pomoci ne bi napravila nista buduci da su svi davali krive informacije

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa
    scandalous onda se vidimo u Petrovoj??? vidim da nam je termin isti
    Ja se bojim Petrove... tj.ljakić mi je... :/ Znam da zvuči razmaženo, al kad već imamo kakav-takav izbor, ja bih radije čist wc... i bebu kraj sebe...
    Idem u subotu na dan otvorenih vrata vidjet kak je kod Podobnika... razmišljam(o) o tome ili sv.duhu...

I hvala svima na info o doznakama

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •