Ja sam odustala od instantne, jer mi je stvarala kiselinu, trenutno sam na turskoj..
Koja je vama najdraža? gdje ju kupujete? nemam vremena za obilaženje specijaliziranih dućana, pa bi dobro došla sugestija 8)
Ja sam odustala od instantne, jer mi je stvarala kiselinu, trenutno sam na turskoj..
Koja je vama najdraža? gdje ju kupujete? nemam vremena za obilaženje specijaliziranih dućana, pa bi dobro došla sugestija 8)
Najnoviji "trik" nam je kava u zrnu (imam dobavljača, iz jedne male provincijske pržionice) jer je bolja od mljevene...
Od lijenosti kupila sam mljevenu na istom štandu, ali nije tak dobra kao kad ju sami sameljemo. Kava se zove Gold (ali ne mogu se sjetiti imena firme, provjerit ću pa dojaviti - bacila sam vrećicu i presipala u staklenku).
Moja svekrva kaže da je svaka kava u zrnu bolja od mljevene, ali kak smo kupili 1kg ove (a ne pijemo puno), još imam pa nisam probala.
U to ime, dobro bi mi došla informacija gdje ima kave u zrnu (vidjela na borongajskom placu, ali nisam probala).
Moja kuma ima pržionicu kave i navodno je odlična kava. Ja takvu ne pijem pa ne mogu ocijeniti, ali svi ju hvale.Peterlin prvotno napisa
ja trenutno pijem instant (neku lidlovu), jer mi turska izaziva probleme kao ivy instant. i jako teško podnosim miris taloga kave.
inače najviše volim espresao. ali aparat za e. kavu, još nije ušao niti u plan mog kućnog proračuna.
inače nisam nki kavopija. jedna, iznimno dvije dnevno, su mi dosta.
pijem jacobsicu instant, franck espresso za u kafetijeru, zlatnu dzezvu kao bosansku kafu. moze proci i filterusa, ali mi je ona na posljednjem mjestu.
najdraza mi je extra jaka espresso s malo hladnog mlijeka i malo smedjeg secera - bude kao cokolada, mljaci! a pijem je najcesce jednom dnevno, onu jutarnju, za razdvajanje kapaka...
Evo, čitam vas i upravo ispijam instant Jacobs cronat gold. Ta mi je jako fina, radim ju sa pola vode - pola mlijeka i žličicom smeđeg šećera. Tako ujutro i jednom poslijepodne.
Također jako često pijem Francovu kavovinu Seka (prženi korijen cikorije, prženi ječam i pržene suhe smokve i slanutak). Prefina mi je i u potpunosti mi zamjenjuje kavu, samo što mi se ne da svaki dan kuhati. Instantica je brže gotova.
Volim i tursku ( najbolja mi je Barcafe i Gold), ali nju kuham kad mi dolaze prijateljice.
Moja mama je uvijek kupovala sirovu kavu i sama ju pržila u pećnici. Kakav se to divan miris širio po kući.......
Slijedi poduži post velikog ljubitelja kafe i obligatnog svakodnevnog konzumenta iste:
Pijem velike količine kafe (niskotlakaš, a i volem brate). Svakodnevno. Dnevni ekvivalent bi bile tri velike šolje (za mlijeko).
Zato sam strašno razočarana jer kod nas trenutno ima jako slab izbor kafe
Dugo sam pila mješavinu jedne lokalne pržionice i bila mi je baš po mom ukusu. Onda su pržionicu, naravno, zatvorili
Pa sam onda isprobala svaku kafu u supermarketu i na kraju se zadržala na Barcaffe (slovenačka, elektrčno ružičasta vrećica). Onda je, naravno, došlo do nekih carinskih i drugih priča, pa i te kafe nije više bilo
Onda više nisam imala prevelikog izbora - Doncafe (:bljak, Grand kafa (:bljuc
, C-kafa (pristojna, ali kako kad), Om kafa (isto) i brdo nekih sitnih lokalnih pržionica koje prže ječam i ko-zna-šta-još i prodaju pod "kafa"
Tako da sad miješam pola C-kafe, pola Om kafe i od toga kuham tursku.
Jedne prilike ljetos, dobih na poklon neku njemačku kafu u zrnu. MM samljeo i napravio kafu u omjeru kako inače pravi. Kad me srce nije strefilo! :shock: Morala sam dodati zamašnu količinu vode da bude samo prejaka(a ja pijem prejaku kafu!)
Toliko o razlici kafa u zrnu-mljevena kafa, sa dodatknim osvrtom na slučaj "ovdašnja kafa VS kafa pravljena po standardu za minas mješavinu".
I ne čudim se više pokojnoj baki koja je kupovala sirovu minas mješavinu i pržila sama u šišu. Bar je uvijek znala šta pije...
Instant kafu pijem za quick fix ujutro kad ne stignem popiti kafu kako valja. Kupujem Grandos Gold, ima je u Merkatoru. Ista je kao i Jacobs Gold, čak i bolja (a manje košta)
ja pijem nescafe na poslu, s vodom, natrenom i nekim bjelilom za kavu!
uglavnom, čista kemija!
ali...nemam frižider za mlijeko, ni pećku za zakuhat vodicu za pravu kavu...
sve si razmišljam da se ostavim...ili prisilim probuditi ranije i popiti kavicu doma!
doma kuham onu frankovu bonus, nije loša...ali ja nisam neko mjerilo, meni je svaka kava dobra...bitno da se kafeniše!
ninik, skuhaj doma kavu i ponesi u termosici.
tako ja radim kad idemo na plažu
Meni je bitno samo da nema onog taloga kao u turskoj kavi. Dakle, najcesce (tj.doma) pijem instant (svejedno koja jer pijem sa puno mlijeka pa se niti ne osjeti previse aroma), espresso (u kaficima), a znala sam kod mame cesto i moccu popiti (nasi talijani piju samo tu). Dok sam bila trudna derala sam samo po nesscafeu od vanilie, a sada mi je to samo za desert![]()
Pa procijediš kroz gusto cjediloMellyca prvotno napisa
Doduše, ja ne cijedim jer mi toz smeta, nego da sve stane u jednu šolju...![]()
imamo doma neki štrlj-brlj espresso aparat - kupila ja mmu dok smo se još nahodavali i meni kava nikad nije bila baš nešto uzbudljiva - uvijak me potjerala na wc, ali sad kad čekam drugoga, a prvi ima 2,5g, bome mi jedan jači espresso + hladnog mljekeca + malo šećera - ujutro sjedne ko kec na desetku. pijemo barcafee espresso i taj nam je najfiniji.
pa kad bas zagusti, tj.da mi ponestane moje kave onda procijedim, ali gledam da uvijek imam instanticu jer mi je i bolja aroma nego kod turske! Cak sam i mamu i sveki navkla na tu kavuvještičica prvotno napisa
![]()
trošim ca litru turske dnevno![]()
nije baš uzorno ni zdravo ali mi je navika...
Victoria mi je super.... Franck kisela i loša za želudac...
jacobs instant gold ili onu novu
ne znamkak se zove
kad nema te dobra mi je i frankova
sjecam se davnih dana dok je moja mama mljela crnu kavu u onom bosanskom mlincicu
mislim da nikad nisam bolju crnu kavu pila, nego tu frisko smljevenu
meni svejedno koja je
ja ulijem prst kave i deset prstiju mlijeka
muz hoce samo franck za tursku
on pije dva deca ciste crne, jake, treci dan s konja obara![]()
bila sam dugogodišnja ovisnica, ali sad više ne pijem. evo u februaru će biti 2 godine :shock:
samo ponekad u društvu, ali do skoro je nisam uopšte pila.
imala sam jaaako nizak pritisak i jedva otvarala oči ujutro. bez kafe sam bila koma i migrena je bila zagarantovana ako ne popijem 3x po 1,5-2dl jake turske. ali, otkrila sam čajeve i to one bez kofeina i preporodila se. /kopriva, neven, rastavić, majčina dušica/ čarobna mešavina. za žene perfektna.
u medjuvremenu i zatrudnela :D i rodila, pa imam razlog više da ne pijem. doduše, sad ni čajeve ne pijem zbpg bebiLi.
ali, meni je bez kafe zaista neuporedivo bolje.
sad ponekad volim da popijem instant kavovinu. kupila u dm-u zove se inka. u crvenoj kesici. super je.
e da, još nešto bitno - ne pušim više, a bila sam ozbiljan pušač.
[quote="wewa"]
najdraza mi je extra jaka espresso s malo hladnog mlijeka i malo smedjeg secera quote]
ali sam si tu praksu izbacilajer MM pije tursku ujutro pa popijem i ja a poslije ako pijem jos jednu pijem bezkofeinsku nesicu ili divku ...moram priznati da sam se na divku navukla u posljednje vrijeme ali to nije kava pa odoh OT
![]()
i meni je najdraža upravo taMima prvotno napisa
ne znam jesi probala tu markuesspreso? super je.
Najdraža mi je illy espresso kava u kafićima, a naj najbolja u Zg u Ilici blizu Britanca u jednom malom kafiću gdje se ne puši i ljudi dolaze samo na prefinu kvalitetnu kavu, jer je Nick koji to drži pravi majstor za pripremanje kave i pokupio brdo nagrada.
Mi doma pijemo Lavazzu (u zrnu pa ju meljemo da svaki put bdue friško smljevena) koju nabavljamo u Grazu. U pola jeftinija nego kod nas.
Eto, to radimo zadnjih pola godine. Kupim par onih vreća po pola kile, jedna mi vreća traje mjsece dana.
I još pijem instant - ne smijem napisati koju( nescaffe )
I to je to.
Problem je od kada pijem lavazzu što kad negdje pijem neku Anamariju ili slično moje nepce nije zadovoljno.![]()
![]()
ajme mene isto oduševi ta kava, ali illy ne drže uopće kod nas u gradu; za doma franck crvena ciglica mi najbolje leži za popodne, a na poslu moje kolegice preferiraju Victoriu zlatnu, meni je prelagana; instant koristim kad se prenapijem turske, ali kad vidim onu zelenkastu boju koju ostavlja na šalici i miris pokošene trave, zlo mi dođe;Nia_Zg prvotno napisa
inače kažu da je za 1 šalicu turske kave bubrezima potrebno 24 sata da je izluče iz organizma, a još više ako je kava u kombinaciji sa punomasnim mlijekom koje još više otežava filtraciju ( pa se sad svi zamislimo)
Nisam, pretpostavljam da je ta za espresso aparat? Ja ne volim baš espresso kavu.Anci prvotno napisa
Davor prvotno napisa
tako je!
evo srkućem iz svoje omanje staklene šolje (2,5dl)i i dalje žalim što unutra nije kafa za koju je reklama na šolji (Meinl) :šmrc:
E da, lavazzu naravno pijemo ili po turski ili je kuhamo u takozvanom Aladinu.
To je jedno malo čudo...U dno se ulije voda., na to se stavi kao neko malo sito u koje se stavi kava, na to se našarafi posudica u obliku aladinove svjetiljke i stavi se na vatru, ploču štogod. I pusti se da sva voda sa dna uđe u posudu na vrhu.
To je nešto prefenomenalno!
U jutro popijem tursku kavu...onu drmušu ko muž od summer...frank ciglicu
Popodne ako pijem onda pijem onu_čije_se_ime_ne_spominje s kapi vode i deci-2 mlijeka...i žlicom meda...dok kuham da me malo zasiti...
ne volim tursku, ni pod razno je ne pijem-jedem što već 8)
instant mi isto nije baš omiljena, ali može proć...
najviše volim kavu iz moke. može biti illy, segafredo intermezzo (ima za kupit u zrnu u mulleru, ali ja uglavnom žicam svakog ko ide u italiju da mi donese 8) ) a dobra mi je i biokava naturpur iz interspara (samo je u zadnje vrijeme nema)
Puntica, vidjela sam nekakvu biokavu u DM-u
MMMMM kava meni je to nešto najdraže na poslu kad ujutro dođem..dapaće samo se toga sitim ujutro kad trebam otić na job..hehe
kupujem za kući one kesice od 2 kn,nescaffe bude pakovanje zeleno smeđe narančasto,meni paše smeđe pak...uživam u njoj popodne nakon ručka..
Mima, nije za espresso aparat, normalna je, instant. Fina je. Izgleda kao mljevena.
I meni je najdraza iz moke, moze cak i obicnjaca, a do nedavno sam preferirala instant onu cije se ime ne smije napisat.
Ajme, nostalgija, moja teta je uvijek mljela tako kavu, a kad bih ja dobila tu čast, ajme veselja! Sad svi piju instant kave, i ja isto, jer mi se ne da bacati soc, ovako mi brže i lakše napraviti.Mukica prvotno napisa
Ja obično pijem Jacobs cronat gold, a u zadnje vrijeme sam se prebacila na Franck bez kofeina, jer mi počeo smetati isti(raste mi tlak). A okus kave obožavam pa sam potražila inačicu.
Iako nije kava, često popodne popijem Malzkaffee od Alnature iz DM-a, čisto zbog rituala.
Ovog se i ja rado sjetim, svi smo odreda u obitelji mlili kavu u tom mlincu dok se ne bi samlila. A trajaloooo...Mukica prvotno napisa
Ta strast za turskom, crnom kavom traje i danas, samo što je više ne meljemo, kupim Franckovu i za ujutro mi nema bolje
pa to je cafetiera, moccaana.m prvotno napisa
al super mi je Aladin![]()
ja pijem isto to
Lavazzu kad popijemo MM i ja, onda je tulum cijele noći, ne možemo oka sklopiti do 2-3 ujutro. Ta kava ima puuuuno previše kofeina, ali eto nekima je to mrak, jer ih razbudi. Mi nismo tolerantni na kavu i lavazzu izbjegavam u jaaako širokom luku.
Inače, kave koje se uzgajaju na višim nadmorskim visinama su kvalitetnije i imaju manje kofeina, illy je jedna od takvih mješavina.
Ja uopće ne osjećam da me kava razbuđuje više nego što bih se razbudila sama od sebe, mogu je popit u 10 navečer i zaspat odma.
Samo me glava boli od nedostatka kofeina.
mene glava također rastura bez kave
no, interesantno, ujutro me razbudi, no navečer ne. mogu je, ovako poput maje, popit taman pred spavanje.
pametna kava![]()
ali ja nisam ovisna
mogu prestati kad god želim![]()
I ja ovak...Maja prvotno napisa
Ja tu lavazzu mogu popiti u ponoć i zapsati u ponoć i 5 minuta!
Toliko o kavi i nepsavanju.![]()
I da, isto tak ako ne popijem kavu bar do 12h, počinje me glava boliti.
moja cafetera od danas ima novo ime Aladin, ana.mMaja prvotno napisa
i od sutra ujutro se stavlja u pogon zahvaljujuci ovom topiku. I da u Aladina stavljam Lavazzu (ako sam bila u Zg pa kupila) ili franck zelenu ciglicu.
Drago mi je da vam se sviđa Aladin.![]()
A ja važno to (spravljanje kave na taj način) napisala kao da sam otkrila toplu vodu.![]()
A ja moram do Graza jer trošimo zadnjih pola kilice...
Naravno da neću kupiti samo kavu.![]()
Onda se to baš i ne isplatilo.
ja pijem svaku, glavno da nije zasecerena i onacijeimesenespominje
i isto kao i neke druge, mogu je navecer popiti i zaspati s nosom u kikari minutu poslije tog
ali mislim da je to zato jer je pijem s mlijekom ili toplu
kad hocu i trebam stvarno ostat budna, spremim jednu zestoku tursku od 2dl i popijem je vrucu
dnevno pijem jednu, iznimno dvije kave
ali kad me strefi bilo kakva viroza, prvo od cega me prodje volja je kava
evo i sad, nisam je popila od subote
Evo, ovako izgleda moj Aladin...
http://cafetearte.es/tienda/images/c...era-aladin.jpg
Jako fina kava... Vidiš od kad sam trudna samo espresso pijem, mogla bi si tu kupiti za doma, skroz sam zaboravila da postoji.Anci prvotno napisa
ajme ana.m predivan ti je aladin![]()
di se to kupi?