Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 107

Tema: Koju kavu pijete?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Koju kavu pijete?

Ja sam odustala od instantne, jer mi je stvarala kiselinu, trenutno sam na turskoj..
    Koja je vama najdraža? gdje ju kupujete? nemam vremena za obilaženje specijaliziranih dućana, pa bi dobro došla sugestija 8)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Najnoviji "trik" nam je kava u zrnu (imam dobavljača, iz jedne male provincijske pržionice) jer je bolja od mljevene...

Od lijenosti kupila sam mljevenu na istom štandu, ali nije tak dobra kao kad ju sami sameljemo. Kava se zove Gold (ali ne mogu se sjetiti imena firme, provjerit ću pa dojaviti - bacila sam vrećicu i presipala u staklenku).

Moja svekrva kaže da je svaka kava u zrnu bolja od mljevene, ali kak smo kupili 1kg ove (a ne pijemo puno), još imam pa nisam probala.

U to ime, dobro bi mi došla informacija gdje ima kave u zrnu (vidjela na borongajskom placu, ali nisam probala).

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Najnoviji "trik" nam je kava u zrnu (imam dobavljača, iz jedne male provincijske pržionice) jer je bolja od mljevene...

Od lijenosti kupila sam mljevenu na istom štandu, ali nije tak dobra kao kad ju sami sameljemo. Kava se zove Gold (ali ne mogu se sjetiti imena firme, provjerit ću pa dojaviti - bacila sam vrećicu i presipala u staklenku).

Moja svekrva kaže da je svaka kava u zrnu bolja od mljevene, ali kak smo kupili 1kg ove (a ne pijemo puno), još imam pa nisam probala.

U to ime, dobro bi mi došla informacija gdje ima kave u zrnu (vidjela na borongajskom placu, ali nisam probala).
    Moja kuma ima pržionicu kave i navodno je odlična kava. Ja takvu ne pijem pa ne mogu ocijeniti, ali svi ju hvale.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja trenutno pijem instant (neku lidlovu), jer mi turska izaziva probleme kao ivy instant. i jako teško podnosim miris taloga kave.
    inače najviše volim espresao. ali aparat za e. kavu, još nije ušao niti u plan mog kućnog proračuna.

inače nisam nki kavopija. jedna, iznimno dvije dnevno, su mi dosta.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pijem jacobsicu instant, franck espresso za u kafetijeru, zlatnu dzezvu kao bosansku kafu. moze proci i filterusa, ali mi je ona na posljednjem mjestu.

najdraza mi je extra jaka espresso s malo hladnog mlijeka i malo smedjeg secera - bude kao cokolada, mljaci! a pijem je najcesce jednom dnevno, onu jutarnju, za razdvajanje kapaka...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Evo, čitam vas i upravo ispijam instant Jacobs cronat gold. Ta mi je jako fina, radim ju sa pola vode - pola mlijeka i žličicom smeđeg šećera. Tako ujutro i jednom poslijepodne.
    Također jako često pijem Francovu kavovinu Seka (prženi korijen cikorije, prženi ječam i pržene suhe smokve i slanutak). Prefina mi je i u potpunosti mi zamjenjuje kavu, samo što mi se ne da svaki dan kuhati. Instantica je brže gotova.
    Volim i tursku ( najbolja mi je Barcafe i Gold), ali nju kuham kad mi dolaze prijateljice.
    Moja mama je uvijek kupovala sirovu kavu i sama ju pržila u pećnici. Kakav se to divan miris širio po kući.......

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Slijedi poduži post velikog ljubitelja kafe i obligatnog svakodnevnog konzumenta iste :

Pijem velike količine kafe (niskotlakaš, a i volem brate ). Svakodnevno. Dnevni ekvivalent bi bile tri velike šolje (za mlijeko).
    Zato sam strašno razočarana jer kod nas trenutno ima jako slab izbor kafe
    Dugo sam pila mješavinu jedne lokalne pržionice i bila mi je baš po mom ukusu. Onda su pržionicu, naravno, zatvorili
    Pa sam onda isprobala svaku kafu u supermarketu i na kraju se zadržala na Barcaffe (slovenačka, elektrčno ružičasta vrećica). Onda je, naravno, došlo do nekih carinskih i drugih priča, pa i te kafe nije više bilo
    Onda više nisam imala prevelikog izbora - Doncafe (:bljak, Grand kafa (:bljuc, C-kafa (pristojna, ali kako kad), Om kafa (isto) i brdo nekih sitnih lokalnih pržionica koje prže ječam i ko-zna-šta-još i prodaju pod "kafa"
    Tako da sad miješam pola C-kafe, pola Om kafe i od toga kuham tursku.
    Jedne prilike ljetos, dobih na poklon neku njemačku kafu u zrnu. MM samljeo i napravio kafu u omjeru kako inače pravi. Kad me srce nije strefilo! :shock: Morala sam dodati zamašnu količinu vode da bude samo prejaka (a ja pijem prejaku kafu!)
    Toliko o razlici kafa u zrnu-mljevena kafa, sa dodatknim osvrtom na slučaj "ovdašnja kafa VS kafa pravljena po standardu za minas mješavinu".
    I ne čudim se više pokojnoj baki koja je kupovala sirovu minas mješavinu i pržila sama u šišu. Bar je uvijek znala šta pije...

Instant kafu pijem za quick fix ujutro kad ne stignem popiti kafu kako valja. Kupujem Grandos Gold, ima je u Merkatoru. Ista je kao i Jacobs Gold, čak i bolja (a manje košta )

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja pijem nescafe na poslu, s vodom, natrenom i nekim bjelilom za kavu!
    uglavnom, čista kemija!
    ali...nemam frižider za mlijeko, ni pećku za zakuhat vodicu za pravu kavu...
    sve si razmišljam da se ostavim...ili prisilim probuditi ranije i popiti kavicu doma!
    doma kuham onu frankovu bonus, nije loša...ali ja nisam neko mjerilo, meni je svaka kava dobra...bitno da se kafeniše!

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ninik, skuhaj doma kavu i ponesi u termosici.
    tako ja radim kad idemo na plažu

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Meni je bitno samo da nema onog taloga kao u turskoj kavi. Dakle, najcesce (tj.doma) pijem instant (svejedno koja jer pijem sa puno mlijeka pa se niti ne osjeti previse aroma), espresso (u kaficima), a znala sam kod mame cesto i moccu popiti (nasi talijani piju samo tu). Dok sam bila trudna derala sam samo po nesscafeu od vanilie, a sada mi je to samo za desert

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Mellyca prvotno napisa
    Meni je bitno samo da nema onog taloga kao u turskoj kavi. ...
    Pa procijediš kroz gusto cjedilo
    Doduše, ja ne cijedim jer mi toz smeta, nego da sve stane u jednu šolju...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

OnuKojojSeImeNeSpominje :shock:

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

imamo doma neki štrlj-brlj espresso aparat - kupila ja mmu dok smo se još nahodavali i meni kava nikad nije bila baš nešto uzbudljiva - uvijak me potjerala na wc , ali sad kad čekam drugoga, a prvi ima 2,5g, bome mi jedan jači espresso + hladnog mljekeca + malo šećera - ujutro sjedne ko kec na desetku. pijemo barcafee espresso i taj nam je najfiniji.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Citiraj Mellyca prvotno napisa
    Meni je bitno samo da nema onog taloga kao u turskoj kavi. ...
    Pa procijediš kroz gusto cjedilo
    Doduše, ja ne cijedim jer mi toz smeta, nego da sve stane u jednu šolju...
    pa kad bas zagusti, tj.da mi ponestane moje kave onda procijedim, ali gledam da uvijek imam instanticu jer mi je i bolja aroma nego kod turske! Cak sam i mamu i sveki navkla na tu kavu

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

trošim ca litru turske dnevno
    nije baš uzorno ni zdravo ali mi je navika...
    Victoria mi je super.... Franck kisela i loša za želudac...

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jacobs instant gold ili onu novu
    ne znamkak se zove
    kad nema te dobra mi je i frankova

sjecam se davnih dana dok je moja mama mljela crnu kavu u onom bosanskom mlincicu
    mislim da nikad nisam bolju crnu kavu pila, nego tu frisko smljevenu

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

meni svejedno koja je
    ja ulijem prst kave i deset prstiju mlijeka

muz hoce samo franck za tursku
    on pije dva deca ciste crne, jake, treci dan s konja obara

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To je kava, a za sve ostalo u rječniku pogledaj pod čaj.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

bila sam dugogodišnja ovisnica, ali sad više ne pijem. evo u februaru će biti 2 godine :shock:
    samo ponekad u društvu, ali do skoro je nisam uopšte pila.
    imala sam jaaako nizak pritisak i jedva otvarala oči ujutro. bez kafe sam bila koma i migrena je bila zagarantovana ako ne popijem 3x po 1,5-2dl jake turske. ali, otkrila sam čajeve i to one bez kofeina i preporodila se. /kopriva, neven, rastavić, majčina dušica/ čarobna mešavina. za žene perfektna.
    u medjuvremenu i zatrudnela :D i rodila, pa imam razlog više da ne pijem. doduše, sad ni čajeve ne pijem zbpg bebiLi.
    ali, meni je bez kafe zaista neuporedivo bolje.
    sad ponekad volim da popijem instant kavovinu. kupila u dm-u zove se inka. u crvenoj kesici. super je.
    e da, još nešto bitno - ne pušim više, a bila sam ozbiljan pušač.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

[quote="wewa"]

najdraza mi je extra jaka espresso s malo hladnog mlijeka i malo smedjeg secera quote]

ali sam si tu praksu izbacila jer MM pije tursku ujutro pa popijem i ja a poslije ako pijem jos jednu pijem bezkofeinsku nesicu ili divku ...moram priznati da sam se na divku navukla u posljednje vrijeme ali to nije kava pa odoh OT

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i meni je najdraža upravo ta

ne znam jesi probala tu marku esspreso? super je.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Najdraža mi je illy espresso kava u kafićima, a naj najbolja u Zg u Ilici blizu Britanca u jednom malom kafiću gdje se ne puši i ljudi dolaze samo na prefinu kvalitetnu kavu, jer je Nick koji to drži pravi majstor za pripremanje kave i pokupio brdo nagrada.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

esspreso=espresso

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi doma pijemo Lavazzu (u zrnu pa ju meljemo da svaki put bdue friško smljevena) koju nabavljamo u Grazu. U pola jeftinija nego kod nas.
    Eto, to radimo zadnjih pola godine. Kupim par onih vreća po pola kile, jedna mi vreća traje mjsece dana.
    I još pijem instant - ne smijem napisati koju ( nescaffe )
    I to je to.
    Problem je od kada pijem lavazzu što kad negdje pijem neku Anamariju ili slično moje nepce nije zadovoljno.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Nia_Zg prvotno napisa
    Najdraža mi je illy espresso kava u kafićima, a naj najbolja u Zg u Ilici blizu Britanca u jednom malom kafiću gdje se ne puši i ljudi dolaze samo na prefinu kvalitetnu kavu, jer je Nick koji to drži pravi majstor za pripremanje kave i pokupio brdo nagrada.
    ajme mene isto oduševi ta kava, ali illy ne drže uopće kod nas u gradu; za doma franck crvena ciglica mi najbolje leži za popodne, a na poslu moje kolegice preferiraju Victoriu zlatnu, meni je prelagana; instant koristim kad se prenapijem turske, ali kad vidim onu zelenkastu boju koju ostavlja na šalici i miris pokošene trave, zlo mi dođe;

inače kažu da je za 1 šalicu turske kave bubrezima potrebno 24 sata da je izluče iz organizma, a još više ako je kava u kombinaciji sa punomasnim mlijekom koje još više otežava filtraciju ( pa se sad svi zamislimo)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    i meni je najdraža upravo ta

ne znam jesi probala tu marku esspreso? super je.
    Nisam, pretpostavljam da je ta za espresso aparat? Ja ne volim baš espresso kavu.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    To je kava, a za sve ostalo u rječniku pogledaj pod čaj.
    tako je!
    evo srkućem iz svoje omanje staklene šolje (2,5dl)i i dalje žalim što unutra nije kafa za koju je reklama na šolji (Meinl) :šmrc:

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E da, lavazzu naravno pijemo ili po turski ili je kuhamo u takozvanom Aladinu.
    To je jedno malo čudo...U dno se ulije voda., na to se stavi kao neko malo sito u koje se stavi kava, na to se našarafi posudica u obliku aladinove svjetiljke i stavi se na vatru, ploču štogod. I pusti se da sva voda sa dna uđe u posudu na vrhu.
    To je nešto prefenomenalno!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U jutro popijem tursku kavu...onu drmušu ko muž od summer...frank ciglicu

Popodne ako pijem onda pijem onu_čije_se_ime_ne_spominje s kapi vode i deci-2 mlijeka...i žlicom meda...dok kuham da me malo zasiti...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ne volim tursku, ni pod razno je ne pijem-jedem što već 8)

instant mi isto nije baš omiljena, ali može proć...

najviše volim kavu iz moke. može biti illy, segafredo intermezzo (ima za kupit u zrnu u mulleru, ali ja uglavnom žicam svakog ko ide u italiju da mi donese 8) ) a dobra mi je i biokava naturpur iz interspara (samo je u zadnje vrijeme nema )

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Puntica, vidjela sam nekakvu biokavu u DM-u

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

MMMMM kava meni je to nešto najdraže na poslu kad ujutro dođem..dapaće samo se toga sitim ujutro kad trebam otić na job..hehe

kupujem za kući one kesice od 2 kn,nescaffe bude pakovanje zeleno smeđe narančasto,meni paše smeđe pak...uživam u njoj popodne nakon ručka..

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mima, nije za espresso aparat, normalna je, instant. Fina je. Izgleda kao mljevena.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I meni je najdraza iz moke, moze cak i obicnjaca, a do nedavno sam preferirala instant onu cije se ime ne smije napisat.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa

sjecam se davnih dana dok je moja mama mljela crnu kavu u onom bosanskom mlincicu
    Ajme, nostalgija, moja teta je uvijek mljela tako kavu, a kad bih ja dobila tu čast, ajme veselja! Sad svi piju instant kave, i ja isto, jer mi se ne da bacati soc, ovako mi brže i lakše napraviti.

Ja obično pijem Jacobs cronat gold, a u zadnje vrijeme sam se prebacila na Franck bez kofeina, jer mi počeo smetati isti(raste mi tlak). A okus kave obožavam pa sam potražila inačicu.

Iako nije kava, često popodne popijem Malzkaffee od Alnature iz DM-a, čisto zbog rituala.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa

Ovog se i ja rado sjetim, svi smo odreda u obitelji mlili kavu u tom mlincu dok se ne bi samlila. A trajaloooo...
    Ta strast za turskom, crnom kavom traje i danas, samo što je više ne meljemo, kupim Franckovu i za ujutro mi nema bolje

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    E da, lavazzu naravno pijemo ili po turski ili je kuhamo u takozvanom Aladinu.
    To je jedno malo čudo...U dno se ulije voda., na to se stavi kao neko malo sito u koje se stavi kava, na to se našarafi posudica u obliku aladinove svjetiljke i stavi se na vatru, ploču štogod. I pusti se da sva voda sa dna uđe u posudu na vrhu.
    To je nešto prefenomenalno!
    pa to je cafetiera, mocca
    al super mi je Aladin
    ja pijem isto to

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Lavazzu kad popijemo MM i ja, onda je tulum cijele noći, ne možemo oka sklopiti do 2-3 ujutro. Ta kava ima puuuuno previše kofeina, ali eto nekima je to mrak, jer ih razbudi. Mi nismo tolerantni na kavu i lavazzu izbjegavam u jaaako širokom luku.
    Inače, kave koje se uzgajaju na višim nadmorskim visinama su kvalitetnije i imaju manje kofeina, illy je jedna od takvih mješavina.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja uopće ne osjećam da me kava razbuđuje više nego što bih se razbudila sama od sebe, mogu je popit u 10 navečer i zaspat odma.
    Samo me glava boli od nedostatka kofeina.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mene glava također rastura bez kave

no, interesantno, ujutro me razbudi, no navečer ne. mogu je, ovako poput maje, popit taman pred spavanje.

pametna kava

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali ja nisam ovisna
    mogu prestati kad god želim

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    Ja uopće ne osjećam da me kava razbuđuje više nego što bih se razbudila sama od sebe, mogu je popit u 10 navečer i zaspat odma.
    Samo me glava boli od nedostatka kofeina.
    I ja ovak...
    Ja tu lavazzu mogu popiti u ponoć i zapsati u ponoć i 5 minuta!
    Toliko o kavi i nepsavanju.
    I da, isto tak ako ne popijem kavu bar do 12h, počinje me glava boliti.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    Citiraj ana.m prvotno napisa
    u takozvanom Aladinu.
    To !
    pa to je cafetiera, mocca
    al super mi je Aladin
    moja cafetera od danas ima novo ime Aladin, ana.m i od sutra ujutro se stavlja u pogon zahvaljujuci ovom topiku. I da u Aladina stavljam Lavazzu (ako sam bila u Zg pa kupila) ili franck zelenu ciglicu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Drago mi je da vam se sviđa Aladin.

A ja važno to (spravljanje kave na taj način) napisala kao da sam otkrila toplu vodu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A ja moram do Graza jer trošimo zadnjih pola kilice...
    Naravno da neću kupiti samo kavu.
    Onda se to baš i ne isplatilo.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja pijem svaku, glavno da nije zasecerena i onacijeimesenespominje

i isto kao i neke druge, mogu je navecer popiti i zaspati s nosom u kikari minutu poslije tog
    ali mislim da je to zato jer je pijem s mlijekom ili toplu
    kad hocu i trebam stvarno ostat budna, spremim jednu zestoku tursku od 2dl i popijem je vrucu

dnevno pijem jednu, iznimno dvije kave
    ali kad me strefi bilo kakva viroza, prvo od cega me prodje volja je kava
    evo i sad, nisam je popila od subote

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Mima, nije za espresso aparat, normalna je, instant. Fina je. Izgleda kao mljevena.
    Jako fina kava... Vidiš od kad sam trudna samo espresso pijem, mogla bi si tu kupiti za doma, skroz sam zaboravila da postoji.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ajme ana.m predivan ti je aladin

di se to kupi?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •