Radi se mojoj prijateljici. Već godinama je u nekakvoj depresiji (neliječenoj) da bi zadnjih mjeseci stanje kulminiralo. Od onog trena kad mi je priznala, jer dugo je šutila o tome a mi nismo znali, ja sam joj pružala stopostotnu podršku u svemu. Tražila joj brojeve, liječnike, razgovarala, šutila i slušala.. Ali dešava se to da se prepustila tom stanju, otišla je samo po antidepresije a na terapiju joj se "neda" iako tone sve dublje i dublje i nekakva terapija joj je neophodna. Pokušavam je nagovoriti, tjeram je da ide, da zove..da bilo što napravi da se makne s mrtve točke ali ništa.
Sad je stanje takvo da se osjeća sve gore i gore, radi očigledne greške u životu, nepravedna je prema drugima i čini im baš ružne stvari. Nebi ovako javno o detaljima ali jednostavno nije fer prema ljudima koji to ne zaslužuju. Sve radi krivo, od svog djeteta do obitelji, prijatelja, svima se zamjera i ta kombinacija njene bolesti i čudnog karaktera strašno utječe na njene bližnje. A ona je uvjerena da je u pravu i niti ne pomišlja da možda baš i nije. Kad sma joj pokušala dati do znanja da bi neke stvari trebala napraviti malo drugačije, naljutila se smrtno i ja sam ispala govno. Sve ono od prije što sam napravila za nju se nekako odjednom izbrisalo, to više ništa nije važno, važno je samo da joj nisam htjel biti podrška u situacijama di se definitivno ne slažem s njom.
Muž mi govori nek je se okanim i ne petljam jer je mogu dovesti do nedajbože još goreg stanja a ja joj nemam srca okrenuti leđa. I ne želim to. Ali ko da se nekakva zloća rađa iz svega toga i imam osjećaj da sudjelujem u tim njenim zlobnim poslovima ako šutim i slušam. Što bi vi na mom mjestu?