Evo i mene da Vam se javim napokon i opišem kako je Luka došao na svijet.
Bila je srijeda 31.08.05 negdje oko tri i po popodne kad počne mene nešto lagano bolit ...mislim se ja ajde više mi je puna kapa ovih falših trudova misli li mrvica uopce vani....oko 4 i po hmmmmmm ma mene to još boli uzmem papir i olovku pa da vidimo ko tu koga zafrkaje....vidi vidi boli svako 12 minuta ...dolazi MM kući sa posla mi rucamo i ja mu kažem ..dragi ajmo mi popit kavu pa cemo u rodilište ..tada su trudovi bili svako 8 minuta...di šta kakvo rodilište...tek je onda svatia šta znace oni brojevi koje sam škrabala po papiru....nakon po ure uvjeravanja prista je vodit me na kavu jer da je po njegovu več bi u boksu bila :shock:
popili smo tu kavu ja se vec pomalo borim sa bolovima da se ne savinem ka upitnik nego junački uspravno ..i mislim se a da se odem jos kući tuširat ...i tako u oko 8 uri oprana kupim stvari i kažem MM e sad bi mogli pomalo ..on je cilo vrime bio na iglama misleći da cu ja rodit svaki tren :D :D
u 8i 30 ulazim u rodilište a mužu kažem da ode popit jednu s nogu da dodje sebi pa da mu se ja javim kad on bude mogo k meni ...
sljedi klistir i šetanje po hodniku ...više je lićilo na puzanje jer su tad već počeli trudovi svao 4 minute i to junački... u 10 i 30 ulazim u boks i zovem muža da dodje ...kad, di, jel ozbiljno,sad odma???? - pitanja su koja su sljedilia ...a ne sutra popodne ...mislim se ja![]()
i tada je to krenilo priključilo nas na CTG dalo nam neku inekciju i čekaj... e tad sam bila otvorena 3 prsta... oko 11 i po su trdovi već bili prestrašni i to svako 2 minute da sam se pitala kako sam mogla uopce mislit kad me ono prije neki dan bolilo da su trudovi...sva sreca da je počela djelovati ta inekcija tako da sam ja izmedju trudova doslovno spavala ... i sve mi je prosšlo u transu muž me polije vodom daje mi pit ja mu grintam da mi je donia toplu vodu .... i onda ga u jednom trenu pitam koliko je sati a on meni kaže 2 : 00 ..molim pa dobro sam ja to izdržala dolazi babica gleda malo unutra i trč po doktora otvorena skroz mrva samo šta nije .....ona rastavlja stol donosi lavor ..oblaći doktor rukavice sad i on malo čačka i kaze pa sad kad vam dodje vi tiskajte ....trud je doša za sekund i ja uprem svom snagom izadje glavica kad nemogu više tiskat udahnem i opet ..e kad je mrva izletila čak je i babica bila nespremna pa ga je vatala po zraku dok je on mlatara rukama i nogama... u 2 :35 sam ga dobila na ruke...... rezalo me je imala sam i 10 šavova iznutra jer me on izderao kad je izlazio ali kad sam ga dobila na ruke sve sam zaboravila i pitala muza a kad cemo krenit na Lucu :D :D
Luka je imao 3400 grama i 52 cm danas 28 dana iza ima 4500 grama i 54 centa ... da samo kažem kako sam presretna šta mi je muž bio sa mnom a i njemu je drago i svima govori da moraju ici da je osječaj predivan.... ko bi reko za jednog muškarca .. mi smo sad več u novi brigama oko plakanja nespavanja ali ovo su već preslatke brige....