Ja upravo čitam ovu knjigu i zanimaju me vaši komentari;kako vam se sviđa,možete li išta od toga primijeniti u praksi?Nije mi to što on piše nešto revolucionarno novo (pročitala sam već dosta sličnih knjiga),ali za sada djeluje baš umirujuće.
Ja upravo čitam ovu knjigu i zanimaju me vaši komentari;kako vam se sviđa,možete li išta od toga primijeniti u praksi?Nije mi to što on piše nešto revolucionarno novo (pročitala sam već dosta sličnih knjiga),ali za sada djeluje baš umirujuće.
Zar nitko nije čitao?![]()
jesam ja, moćna je baš kao i NOVA ZEMLJA.
Primjena - a ne znam - kod mene je to borba - živjeti u sadašnjem trenutku, dođe kao vježbanje. Uloviš se da živiš u prošlosti ili budućnosti i onda opet povratak u SADA. Nije lako a zapravo je jako lako. Teško za objasniti. Usporedila bih to sa porođajem - zapravo je sasvim lagan i sve ide prirodno (i ženino tijelo i čak i bebino) a opet znamo koliko je malo potrebno da ode krivo.....
Nova Zemlja - knjiga me se još i više dojmila i spremam se opet čitati je.
Jednako mi je magična i TAJNA - koja ti obznani nešto što u suštini svog bića i znaš.
Jako moćne knjige i volim ih i poklanjati.
Jest, čitao sam.spring prvotno napisa
Dobra mi je.
Iako mi se osobno ne sviđa previše stil pisanja (dosta je suhoparan) s druge strane to donosi rijetko viđenu jasnoću poruke.
Meni se osobito sviđaju posljednja poglavlja, pogotovo zaključak i njegovo obrazloženje: svačiji životni zadatak je jednostavno da bude to što jest na najbolji mogući način (umjesto da bude to što drugi žele da on/ona bude: roditelji, prijatelji, rođaci, supružnik, djeca, kolege na poslu, društvo itd).
Meni je narocito inspirativna Ask and It Will Be Given - nadovezuje se na pricu o Zakonu privlacenja i totalno ima smisla, ako ne na nacin da mozemo manifestirati ono sto zelimo, onda barem da mozemo promijeniti vlastitu percepciju i time si uljepsati zivot birajuci, svjesno, da paznju, vrijeme, zivot na koncu posvecujemo dobru, ljubavi, sreci - umjesto njihovim suprotnostima.
Naslov knjige je Ask and It IS Given. Velika i bitna razlikawewa prvotno napisa
![]()
Ja bih se izrazila drugacije - mozemo manifestirati sto zelimo, tako da drugacije usmjerimo misli. Ali manifestacije nisu svrha, nego rezultat.wewa prvotno napisa
Poruka Abrahama (Hicksa) je ukratko, budi sretan sada, u ovom trenutku, njime stvaras i svoju buducnost (a to veli i Tolle).
I da jos dodam - nije problem samo posvetiti se gore spomenutim suprotnostima, nego i kad se usmjerimo na manjak i nedostatak 'dobra, ljubavi i srece', dodje se na isto![]()