Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Eckhart Tolle "Moć sadašnjeg trenutka"

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Eckhart Tolle "Moć sadašnjeg trenutka"

Ja upravo čitam ovu knjigu i zanimaju me vaši komentari;kako vam se sviđa,možete li išta od toga primijeniti u praksi?Nije mi to što on piše nešto revolucionarno novo (pročitala sam već dosta sličnih knjiga),ali za sada djeluje baš umirujuće.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Re: Eckhart Tolle "Moć sadašnjeg trenutka"

Zar nitko nije čitao?

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

jesam ja, moćna je baš kao i NOVA ZEMLJA.
    Primjena - a ne znam - kod mene je to borba - živjeti u sadašnjem trenutku, dođe kao vježbanje. Uloviš se da živiš u prošlosti ili budućnosti i onda opet povratak u SADA. Nije lako a zapravo je jako lako. Teško za objasniti. Usporedila bih to sa porođajem - zapravo je sasvim lagan i sve ide prirodno (i ženino tijelo i čak i bebino) a opet znamo koliko je malo potrebno da ode krivo.....
    Nova Zemlja - knjiga me se još i više dojmila i spremam se opet čitati je.
    Jednako mi je magična i TAJNA - koja ti obznani nešto što u suštini svog bića i znaš.
    Jako moćne knjige i volim ih i poklanjati.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: Eckhart Tolle "Moć sadašnjeg trenutka"

Citiraj spring prvotno napisa
    Zar nitko nije čitao?
    Jest, čitao sam.

Dobra mi je.

Iako mi se osobno ne sviđa previše stil pisanja (dosta je suhoparan) s druge strane to donosi rijetko viđenu jasnoću poruke.

Meni se osobito sviđaju posljednja poglavlja, pogotovo zaključak i njegovo obrazloženje: svačiji životni zadatak je jednostavno da bude to što jest na najbolji mogući način (umjesto da bude to što drugi žele da on/ona bude: roditelji, prijatelji, rođaci, supružnik, djeca, kolege na poslu, društvo itd).

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je narocito inspirativna Ask and It Will Be Given - nadovezuje se na pricu o Zakonu privlacenja i totalno ima smisla, ako ne na nacin da mozemo manifestirati ono sto zelimo, onda barem da mozemo promijeniti vlastitu percepciju i time si uljepsati zivot birajuci, svjesno, da paznju, vrijeme, zivot na koncu posvecujemo dobru, ljubavi, sreci - umjesto njihovim suprotnostima.

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa
    Meni je narocito inspirativna Ask and It Will Be Given
    Naslov knjige je Ask and It IS Given. Velika i bitna razlika

Citiraj wewa prvotno napisa
    ako ne na nacin da mozemo manifestirati ono sto zelimo, onda barem da mozemo promijeniti vlastitu percepciju i time si uljepsati zivot birajuci, svjesno, da paznju, vrijeme, zivot na koncu posvecujemo dobru, ljubavi, sreci - umjesto njihovim suprotnostima.
    Ja bih se izrazila drugacije - mozemo manifestirati sto zelimo, tako da drugacije usmjerimo misli. Ali manifestacije nisu svrha, nego rezultat.
    Poruka Abrahama (Hicksa) je ukratko, budi sretan sada, u ovom trenutku, njime stvaras i svoju buducnost (a to veli i Tolle ).

I da jos dodam - nije problem samo posvetiti se gore spomenutim suprotnostima, nego i kad se usmjerimo na manjak i nedostatak 'dobra, ljubavi i srece', dodje se na isto

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •