-
porodiljni ukoliko je bebina rodena van hr
ukoliko se neka od vas susrela sa slicnom situacijom pa moze savjetovati ili me uputiti na neki sajt, instituciju il sl.... jos uvijek imam status studenta, prijavljena u hr, malo sunce rodeno van hr.. e sad, kad sam bila tu u 4,5 mj trudnoce znam da sam nekog pitala, pa mi rekli da u slucaju da je rodena vani, nemam prava. no sada, a to je vec nakon onih prvih mjeseci, izgleda da sam ipak imala. ja se u te pravne apsolutno ne kuzim, pa je pitanje da li sada kad smo vec presli tih prvih 6 mjeseci jos uvijek imamo pravo na neki porodiljni, da li se u tom slucaju moram negdje javljati i pojavljivati svaki mjesec, da li imam pravo uz status studenta, ili bi trebala biti na burzi??
hvala na svakom savjetu!
-
Osoblje foruma
nema veze gdje je dijete rodjeno
gdje je tvoje prebivaliste?
-
prebivaliste u zg. znaci po tom imam pravo? jel znas do kojeg bebinog mjeseca-godine?
-
malo ukasnjeli odgovor-pitanje. no jos uvijek aktualan!
plus jos jedno pitanjce kojeg se dosjetih dodati.. u slucaju da jos imam pravo na porodiljni, kome i gdje bi se trebala obratiti?
-
Osoblje foruma
ako si prijavljena u HR duže od 5 godina i zdravstveno si osigurana u HR, imaš pravo na porodiljnu naknadu do godine dana djeteta.
ne moraš biti na burzi i ne moraš se nigdje pojavljivati
javiti se trebaš u područni ured HZZO-a
-
super! hvala! to bi bilo odlicno... a uvijek pregrst dezinformacija, setanja i tako to...sreca pa postoji roda
-
kao majka van sustava rada moraš u roku od 120 dana predati zahtjev, mislim da si zakasnila.
-
Osoblje foruma
e da, to me mučilo, da je sad možda prekasno
šteta što si dobila netočne informacije kad si se raspitivala u trudnoći :/
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma