-
Kako nauciti bebu?
Moja beba ima 8,5 meseca i vec nekoliko meseca ona ciki iz flasice.
Zanima me kako nauciti bebu da sama drzi flasicu.Ona dok ciki obavezno ima igracke u rukama i igra se s njima ali nikako nece uhvatiti flasicu.
Ajde iskusne mamice dajt koji savet.
Inace ciki u lezeci polozaj na mojih kolena na dasku za presvlacenje.
Hvala unapred.
-
Osoblje foruma
Zapravo ,ne znam.Ne vidim potrebu da sama drži flašicu.Moja kćer ima 14 mj. i mi ju uvijek držimo na rukama ili kraj sebe kad joj dajemo bočicu sa mlijekom.Mislim da je opasno da ona sam ležeći pije bilo što ,a bila bi i bez tvoje blizine.
Kad jede za stolom pije iz čašice sa kljunom i to normalno drži.
-
Ja isto ne vidim svrhu da sama pije. Meni je bilo jako bitno da ga držim u zagrljaju dok pije mlijeko.
S vremenom će naučiti sama.
-
Bolje ne uciti da sama drzi zbog jednostavnog razloga, kada bi to naucila onda bi ju stalno htjela navlaciti.
Ovako neka pije u tvom zagrljaju, neka osjeti tvoju blizinu dok papa
Kada popije bocica se sklanja i nema opasnosti da se uz bocicu cvrsto veze.
(Ja sam sa svojim klincima pogrijesila, takodjer sam htjela da sami drze i kada su naucili nismo ih mogli odvojiti od bocice vise)
-
Mi smo uvijek nakon hranjenja flašicu maknuli i stavili na pranje. Nikad u ove 2,5 godine nije nanašao za sobom flašicu ili ju tražio osim za hranjenje.
-
-
Moja hoće staviti rukicu u vodu
i sve joj je zanimljivije od držanja čaše i pijenja.
Sada pije isključivo na slamku, jer jedino tako hoće piti vodu i jedino tako se i napije.
Boce i kljunašice nikad nije voljela i uvijek smo ratovale, hvala Bogu da smo izrasle taj period pa da može piti na slamku.
-
Onda ok, mislila sam da je to nesto sto trebamo nauciti, a normalno da zelim da
budem uz nju dok jede i ne samo tada nego 24/7 
a kako vidim da to nije neophodno idemo dalje ovako
Hvala vam puno
-
mislim da to dođe spontano
ja ga nikad nisam "učila" i jednom je oteo vodu i jednostavno potegnuo 
valjda je bio jaaako žedan... nužda...
-
-
Moja curica već par mjeseci ručicama hvata držač bočice sa kljunom iz koje pije vodu, ali još uvijek ne zna kako ju treba nagnuti... ali eto, voli ju i sama pridržavati svojom ručicom, ima 8. mjeseci slično kao i tvoja.
Mislim da je to stvar vježbe, poticala sam ju isprva da i ona uhvati držač svojom rukicom čisto zbog motorike.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma