Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Kako nauciti bebu?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Kako nauciti bebu?

Moja beba ima 8,5 meseca i vec nekoliko meseca ona ciki iz flasice.
    Zanima me kako nauciti bebu da sama drzi flasicu.Ona dok ciki obavezno ima igracke u rukama i igra se s njima ali nikako nece uhvatiti flasicu.
    Ajde iskusne mamice dajt koji savet.
    Inace ciki u lezeci polozaj na mojih kolena na dasku za presvlacenje.
    Hvala unapred.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zapravo ,ne znam.Ne vidim potrebu da sama drži flašicu.Moja kćer ima 14 mj. i mi ju uvijek držimo na rukama ili kraj sebe kad joj dajemo bočicu sa mlijekom.Mislim da je opasno da ona sam ležeći pije bilo što ,a bila bi i bez tvoje blizine.
    Kad jede za stolom pije iz čašice sa kljunom i to normalno drži.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja isto ne vidim svrhu da sama pije. Meni je bilo jako bitno da ga držim u zagrljaju dok pije mlijeko.
    S vremenom će naučiti sama.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bolje ne uciti da sama drzi zbog jednostavnog razloga, kada bi to naucila onda bi ju stalno htjela navlaciti.
    Ovako neka pije u tvom zagrljaju, neka osjeti tvoju blizinu dok papa
    Kada popije bocica se sklanja i nema opasnosti da se uz bocicu cvrsto veze.
    (Ja sam sa svojim klincima pogrijesila, takodjer sam htjela da sami drze i kada su naucili nismo ih mogli odvojiti od bocice vise)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo uvijek nakon hranjenja flašicu maknuli i stavili na pranje. Nikad u ove 2,5 godine nije nanašao za sobom flašicu ili ju tražio osim za hranjenje.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

L već drzi ponekad sama flasicu normalno ja sam pored nje ili je drzim jednostavno otima a nekad spusti ruke i gusta u hranjenju.mislim da to beba sam pokaze kad zeli.A nikad se neigra s flasicom kad je prazna "ispljune " je

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja hoće staviti rukicu u vodu i sve joj je zanimljivije od držanja čaše i pijenja.
    Sada pije isključivo na slamku, jer jedino tako hoće piti vodu i jedino tako se i napije.
    Boce i kljunašice nikad nije voljela i uvijek smo ratovale, hvala Bogu da smo izrasle taj period pa da može piti na slamku.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Onda ok, mislila sam da je to nesto sto trebamo nauciti, a normalno da zelim da
    budem uz nju dok jede i ne samo tada nego 24/7
    a kako vidim da to nije neophodno idemo dalje ovako
    Hvala vam puno

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mislim da to dođe spontano
    ja ga nikad nisam "učila" i jednom je oteo vodu i jednostavno potegnuo
    valjda je bio jaaako žedan... nužda...

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja isto mislim da je ne bi trebala učiti. Niti ja nisam učila svoju curu. Ali, kao što cure kažu- jednom je sama uhvatila flašicu i više ni pod razno nije dala da joj ja držim To je dosta rano bilo- negdje kad je imala 8 mjeseci. Naravno da je pila samo uz moj nadzor do nedavno (sad ima 19mj.).

Što sam trebala napraviti? Pustiti je da vrišti dok ne bi pristala da joj ja dam da pije? :/ Ne znam....ali znam da je ona od početka preponosna kad joj nešta pođe za rukom i nema šanse da više to ja radim. Tako od kad je napunila godinu dana baca svoju pelenu u smeće i ako se žurim pa je hoću ja baciti to je vrištanje dok ne zanijemi. Onda je i pustim pa nek cura radi

Ono što hoću reći je da su sva djeca različita i da se teško može sa svakim djetetom po nekom pravilu :/

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moja curica već par mjeseci ručicama hvata držač bočice sa kljunom iz koje pije vodu, ali još uvijek ne zna kako ju treba nagnuti... ali eto, voli ju i sama pridržavati svojom ručicom, ima 8. mjeseci slično kao i tvoja.
    Mislim da je to stvar vježbe, poticala sam ju isprva da i ona uhvati držač svojom rukicom čisto zbog motorike.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •