Koja se slova najčešće koriste u nekakvim službenim dopisima, seminarima isl? I koja veličina?
Koja se slova najčešće koriste u nekakvim službenim dopisima, seminarima isl? I koja veličina?
Kod mene je Arial vel.12, ali nisam sigurna je li to propisano nekim internim aktom ministarstva, ili to vrijedi na nivou države.
Ma ne mora biti ništa službeno, čisto da znam što neće ispasti neozbiljno
Times New Roman, 12., jednostruki prored.
e sad, zavisi hoces li poravnanje s uvucenim prvim redom ili justified - to je vise anglosaksonski.
imaš 2 mogućnosti arial ili times new roman![]()
veličin? tu nema mogućnosti. 12
kod nas na poslu je propisan arial 12 iako je mom srcu bliži times new roman.
Ja najviše volim Times New Roman i uvijek ga koristim u službenim dopisima.
verdana 10
ali priznajem da mi je za citanje najprijateljskiji TNR 12 kako vec cure redom kazu
Ariel 11 ili TNR 12.
Ovo je stari, nekadašnji standard. Ima jedan veliki nedostatak, a to je manja preglednost od Arial (iliti Helvetica) fonta.laumi prvotno napisa
Za ljude s poteškoćama čitanja (loš vid, disleksija i drugo) preporučuju se SANS SERIF slova, bez repića kakve ima Times...
Ja koristim Arial (12 za dopise, 10 za kataloge i prospekte) i dobro pazim da ne miješam fontove. Ovo je bitno i za prezentacije...
A naročito je to bitno za udžbenike u početnim razredima osnovne škole, iako se još uvijek premalo o tome vodi računa.