Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Plijesan na zidovima-koga zvati!!!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Plijesan na zidovima-koga zvati!!!

U kutevima na vanjskim zidovima počela nam se pojavljivati plijesan. Kako znam koliko je plijesan opasna, a i s obzirom da imamo malo dijete molim za pomoć koga kontaktirati i naravno ako netko ima konkretne majstore za to i više je nego dobro došao broj...

Hvala, hvala

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

I nama se nedavno pojavila plijesan na zidovima u kupatilu, i to zbog susenja robe (platnene pelene svaki 2-3 dana, pa onda jos i nas ves) a susilicu nemamo. Iako otvaram prozor kad god se susi nesto. znam da varikinom mozes maknuti plijesan (ni slucajno brisati krpom jer tako samo raznosis spore), nego samo pospricati varikinom (spominjali su se i neka sredstva protiv plijesni, no varikina -cekina isto djeluje a jeftinija je), i poslije dobro provjetriti.

No, ako netko zna bolje i djelotvornije rjesenje, rado bih ga cula...

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

odvratan problem! mi smo se u godinu dana triput selili zbog toga

Nažalost neki instant recept ne postoji, kako Mellyca reče možeš probati varikinom ili čak arfom običnim ali to je sve kratkoročnog efekta. Ovih dana se vrte na tv reklame za neke proizvode čija je namjena sakupljanje vlage isl.

Za neki dugoročniji mir mislim da bi se trebalo posavjetovati s nekim građevinske struke

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa nije toliko opasna. Mi smo se uvijek borili s tim. Na način da pošpricaš varekinom, ostaviš tako neko vrijeme i prefarbaš.

Gost

Početno

Onaj sprej Bison (Bizon )ne znam kako se točno piše jer sa ga potrošila , pošpricaš i nestane i što je najbolje od svega ne vraća se .Godinama sam špricala sa varikinom i vraćalo se i onda su nam jednom došli prijatelji u posjet i babe ko babe jadaju se i tako ja njoj o svom problemu a ona meni puf .Možeš ga špricati i po zidovima u boji i ne oštećuje ti boju ...ma savršen je .
    Sad ga reklamiraju na telki uz onu kutijicu za sakupljanje vlage s tim da vam odmah kažem kutijica ta niš nevalja .

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

jedna od načina na koji se to rješava je:

1. - postrugati boju sa zidova što je više moguće
    2. - premazati zidove impregnacijskim sredstvom tj sredstvom protiv plijesni (ima u svim dućanima tipa bauhaus , baumax)
    3. pregletati zidove ako je potrebno da se izravna ono što je postrugano
    4. pokrečiti zidove

ovo je također rješenje koje će držati koju godinu ali ne dugotrajno ako se ne riješi vanjska izolacija / fasada / grijanje / temelji...gdje već postoji problem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama se skuplja vlaga na unutarnjoj strani roleta i već
    se počela praviti plijesan.
    Sve je počelo ove godine nakon što smo stavili stiropor fasadu.
    Ima li za to lijeka ?

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Onaj sprej Bison (Bizon )ne znam kako se točno piše jer sa ga potrošila , pošpricaš i nestane i što je najbolje od svega ne vraća se .Godinama sam špricala sa varikinom i vraćalo se i onda su nam jednom došli prijatelji u posjet i babe ko babe jadaju se i tako ja njoj o svom problemu a ona meni puf .Možeš ga špricati i po zidovima u boji i ne oštećuje ti boju ...ma savršen je .
    Imamo ist problem!!!! i stalno se vraća, unatoč krečenju i premazivanju s raznim sredstvima. Taj sprej Bison me zanima!!!! Gdje se to može kupiti????

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Evo,nigdje tog bizona o kojem svi pričaju.

Kupila isti takav ,njemačke proizvodnje "SCHIMMEL ENTFERNER"-odstranjivač plijesni u spreju ,500 ml,59 kn
    .Kupljeno u trgovini boja i lakova,nisam ga još isprobala,prodavač kaže da je učinkovit;vidjet ćemo.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Bonavia, ajde, molim te, kad isprobaš napiši dojmove. Još uvijek me zanima i taj Bizon sprej, ako netko zna gdje se može kupiti.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pretpostavljam da sušite veš u stanu. I plijesan se zato i nakuplja - prevlažno je.

Meni nikakvi premazi i zahvati nisu pomogli, nego sušilica. Uz to peglam samo 20% opranog veša. Veš je mekani i bez omekšivača!

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da, sušim veš u stanu i imam sušilicu. Baš tražim temu o sušilicama. Imam sušilicu jedno godinu i pol i u početku sam sušila sve i bilo je zakon šta se tiče mekoće i nepeglanja, ali mi se dosta robe stisnulo iako sam pazila da ne stavim na previsoku temperaturu. Onda sam počela provjeravati po etiketama.....i velika većina robe po etiketi ne smije u sušlicu tak da sad stavljam na radijatore i kombiniram s kratkim sušenjem u sušilici.....Ma po cijele dane se natežem s vešom....
    MartinaK, kak ti to rješavaš?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa
    Da, sušim veš u stanu i imam sušilicu. Baš tražim temu o sušilicama. Imam sušilicu jedno godinu i pol i u početku sam sušila sve i bilo je zakon šta se tiče mekoće i nepeglanja, ali mi se dosta robe stisnulo iako sam pazila da ne stavim na previsoku temperaturu. Onda sam počela provjeravati po etiketama.....i velika većina robe po etiketi ne smije u sušlicu tak da sad stavljam na radijatore i kombiniram s kratkim sušenjem u sušilici.....Ma po cijele dane se natežem s vešom....
    MartinaK, kak ti to rješavaš?
    proljeće, ljeto i jesen: sušim na balkonu. dosušim 10min u sušilici

zima: kombiniram sušilicu, radiatore i sušilo (valjda bih trebala imat kuću od 300 kvadrata da mi cijela mašina veša stane na radiatore 8) )

uglavnom stavim na sušilo pa dosušim u sušilici. da bude mekano i da se ne mora peglati, a ako ipak mora onda barem jednostavnije ide

sušilo mi je u jednoj prostoriji i baš sam jučer skužila da se počela stvarati plijesan na prozoru :shock:
    tako da mislim da ću se vratiti na 'staro zimsko sušenje veša' u sušilici

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

e da, o etiketama.

baš me briga šta piše. kod mene (skoro) sve može u sušilicu. 90% stvari sušim na najvećoj temperaturi a ono što piše da se ne smije u sušilicu sušim na najmanjoj. i to je to. samo mi se par puta dogodilo da se nešto stisnulo :D

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tak ću i ja morati, jer me ta vlaga izluđuje, a tak samo povećavam problem. Naravno da ni ja nemam kuću od 300 kvadrata, zato se i natežem po cijele dane. Postavi na sušilo, pa premjesti malo na radijatore, pa skinem, onda novu rundu.....plus šta mi kuća izgleda katastrofa s takvom izložbom veša.
    Ma ništa! Sušilica je nazad u punom pogonu! :D

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja sve sušim i bilo je jedno pet majica koje su se stisnule. Ako sumnjam da bi se nekaj moglo stisnuti, smanjim temperaturu. (veste, finiju odjeću) Čarapice za klince uvijek kupim malo veće (znate one četverobroje, npr 31-34, 35-38, e ja uzmem 35-38 za Josipa koji ima 34) jer se čarapice stisnu - valjda zbog sastava.
    Kaj se tiče čarapa, ja zbog MM ne koristim omekšivač i dok nismo imali sušiilicu one su se brzo uništile i bilo ih je jako teško oblačiti, sad su mekane ko iz dućana.

To je sve stvar navike.

Uopće ne provjeravam etiketu, samo za temperaturu. Čak sam i kupaće sušila i svi su bili normalni. Treba samo temperaturu prilagoditi.

Ako se jako gužva, ima u dm-u maramice za sušenje veša - uklanjaju elektricitet i smanjuju gužvanje. Jako fini miris!

Jedino mi krep posteljinu tak zgužva da ju ili posušim malo ili razvučem da se sama osuši u kupaoni.

Primjetila sam da mnogi ne čitaju uputstva za strojeve, pa ako ste i vi te, molim pročitajte, jer tamo uglavnom sve i piše. Proizvođaču je stalo da smo zadovoljni kosrinici jer je to ustvari reklama.

Ja sam i ovak zatrpana sa vešom (navečer se skinemo i evo ti pune mašine-MM je rekao da se moramo manje skidati) i ovo mi stvarno olakšava život!

Mislim da će se manje gužvati i ako ima manje veša. Imam nfo a bi mašinu za pranje trebalo napuniti 20 cm do vrha. Ne više. Kao optimalno je za pranje i ispiranje. E tu količinu koju nda izvadiš i staviš u sušilicu, meni odlično posuši i samo složim dok je još toplo. JUPI!!!

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I meni su se čarape stisnule i to naravno od MM, moje su ok, ali i neka bebina robica, pa smo veličinu 62 nosili jedno 2 tjedna (bila je skoro kao 56).
    Sušilica već radi tak da je problem riješen. Hvala na iskustvima, cure.
    Nisam uočila te maramice za sušilicu, ali svakako ću ih kupiti.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pakirane su kao vlažne maramice - plavo-rozi pakung. Obično se nalazi u blizini onih za upijanje boje.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •