-
Kako započeti?
Nije baš da imam viška vremena ili da mi je dosadno u životu, ali ja ko ja,
rado bi malo "trgnula" i "probudila" susjedstvo, prijatelje, obitelj, sve ljude sa bar malo dobre volje.
Naime, imamo prostor, imamo djece, imamo koliko-toliko vremena i volje (barem ja
) da krenemo u neki oblik volonterskog rada (bar s moje strane) u vidu folklora, možda tamburice ili zbor.
Muči me tisuću pitanja: od kuda krenuti? gdje pronaći neku "normalnu" osobu za poduku? koliko ta osoba može koštati? Kako do instrumenata?kako do narodnih nošnji?(bojim se da su bake prestarile :/ ), kako motivirati "uspavane" mlade ljude? kako ih sve skupa uvjeriti da mi je glavni motiv okupirati klince nećim pametnim i maknuti ih s ulice, a ne neki moj osobni način zarade (kako se više-manje u ovom našem mjestu tako etiketiraju svi oni koji žele ovo što i ja).
I imam na umu da je ovo selo i to da su ljudi polako izgubili povjerenje jedni u druge i da se lagano svi udaljuju jedni od drugih i da su svi nekako bezvoljni,umorni i razoćarani u sustav i državu...
Pojma nemam od kuda da krenem.
Za sada imam potporu od "Udruge žena" našeg mjesta koje mogu pomoći oko papirologije za dobivanje termina u dvorani gdje bi se odvijale probe, imam prijateljicu sa istom dozom volje kao i ja, imam vlastitu djecu i više nego spremnu za prebiranje po žicama i stabilno radno vrijeme na poslu koje bi dozvoljavalo da se mogu uključiti.
Kako da krenem korak dalje?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma