Hvala svima na odgovorima! Slazem se da je najveci problem ogranicenje oplodnje 3 j.s. i da je svaka diskusija o zamrzavanju j.s. u biti beskonacna. Na pitanja me potakla jedna diskusija kojoj sam prisustvovala u kojoj je osoba pravne struke (nazalost direktno ukljucena u provedbu novog zakona)pino prvotno napisa
govorila o tom nesretnom zamrzavanju j.s. kao o necemu sto se vec naveliko provodi po hrvatskim bolnicama. Bilo je tu i trabunjanja o tome da se zakoni moraju pisati u skladu sa tradicijom (i serijatski zakon je u skladu s necijom tradicijom, zar ne?), kao i da bi se danas zene trebale ranije odlucivati na radjanje (ne znam kako jer zivotne okolnosti nisu danas kao prije 100 godina). Vrhunac je bilo pitanje je li liberalno uvijek bolje od tradicionalnog...Ne bih vas htjela ovdje zamarati sa detaljima. Sve to me jako rastuzilojer se radi o osobi koja direktno radi s mladim ljudima i u poziciji je utjecati na oblikovanje njihovih stavova i razmisljanja. U zadnje vrijeme se cesto pitam sto je to tako prokleto u nasoj zemlji da se uvijek pojave ljudi koji nas vuku nazad a ne naprijed i kad cemo se osloboditi nametanja njihovog iskljucivog svjetonazora. Sorry ako sam vas udavila svojim razmisljanjima naglas,
ali jos sam u soku sto sam sve tamo cula... Bolje da mi krenemo korisnije teme...