Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 86

Tema: Koliko vam drugi nose i ljube bebu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Koliko vam drugi nose i ljube bebu?

Možda glupa tema, ali ja onda fakat imam problem i zato ću pitati vas što mislite

Imam novorođenče, sad će 4 tjedna i počeli smo primati posjete.
    Svi koji dođu žele mi ga dizati na ruke, držati, nositi, unose mu se u facu i slično.
    Mislim, znaju da je mali i da je sezona gripa i boleština, i kad ih upozorim oni kažu: DOBRO ONDA ĆEMO PRIČEKATI KOJI TJEDAN PA ĆEMO GA ONDA NOSITI I NAVLAČITI!!

Mislim, možda ja nisam normalna ali imam problem, ne samo sad kad je mali i kad su gripe, nego općenito!
    Ne želim da mi ga svi koji mi doma dolaze (ili kad ja odem s njim nekamo u posjete) natežu i navlače po rukama, unose mu se u facu, žvale ga itd.

Kad se rodila moja nećakinja nije mi padalo na pamet svaki put kad se vidimo nositi je! Isto tako mi ne neprirodno da moje dijete svi svaki put natežu!
    Al oni to ne kuže, valjda su uzbuđeni i razdragani - to mi je jasno, ali ne znam kako da im objasnim da me to smeta.

Drage rode, šta vi mislite? Jesam malo zabrijala pa da se skuliram ili?! :?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma naravno da si u pravu! pogotovo ovo sa ljubljenjem mi je nejasno..ok, bake, ali ostali :?
    ja bi im dala da ljube nogicu,a ni nije bila sezona boleština

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi jednostavno nismo nikoga zvali. I još uvijek je tako ponekad.

Rekla sam da ju se ne smije ljubiti po licu i ručicama i zamolila MM-a da to ponovi par puta jer ljudi često u tim situacijama ne slušaju kada im se nešto priča.

Ako ju netko i je držao nisam dopuštala nikakvo navlačenje i tko zna što i na prvi znak njene neugode zna se kome ide.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a ne znam, čula sam da postoje takve mame ali ja nisam bila takva.
    ok, nije bilo svinjske gripe al po meni, nikad ne može biti previše nosanja, poljubaca i grljenja.
    po meni, što više ljubavi dođe do tih naših malenih, to bolje

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Prva tri - četiri meseca nisam ni zvala one za koje mi ne bi bilo drago da je uzmu, nose, ljube... Dolazili su mi samo najbliža rodbina i par prijatelja.
    Ali bilo je proleće i nije bilo gripa, a da jeste ne bih imala problema da zamolim ljude da ne ljube dete u sezoni gripa.
    Kasnije smo se sa ostalima viđali uglavnom napolju, u šetnji (bilo je leto) a Nađa je bila u marami pa nisu ni mogli da je navlače.
    Generalno mi nije problem da mi neko od familije nosi i ljubi dete, ali dok je baš mala beba, pa još u sezoni boleština.... zamolila bih da se strpe.

kik@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    a ne znam, čula sam da postoje takve mame ali ja nisam bila takva.
    ok, nije bilo svinjske gripe al po meni, nikad ne može biti previše nosanja, poljubaca i grljenja.
    po meni, što više ljubavi dođe do tih naših malenih, to bolje
    potpis u potpunosti..

a s obzirom da se maleni obozava nositi i meni dobrodođe da malo odmorim ruke ipak mi imamo 13kg

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mi smo sve zamolili da nas pokušaju razumijeti jer prvih mjesec dana ne primamo nikakve posjete najviše zbog bebe, a malo manje zbog maminog oporavka jer nismo imali nikakvu pomoć.
    Kad su posjete započele, nikome nisam dala da ju ljubi i nosi dok nije navršila skoro 3 mjeseca, a svi su bili zamoljeni da operu ruke čim bi skinuli kapute i obuli papuče, jer naravno da rijetko tko može odoljeti da bebu takne po nosiću ili primi za ručicu (mada bi ja i to zabranila, ali znam da bi me proglasili neuračunljivom)
    Nitko nije bio iznenađen ni uvrijeđen i svi su nam ponovo dolazili
    No, bilo je situacija koje se ne mogu predvidjeti i koje su me zgrožavale, npr.: izvade igračku koju su donijeli djetetu i stave joj točno pred nos i uključe, igračka počne cijukati, lajati, pjevati kineske pjesme.... a dijete u stanju šoka :shock:
    Ili, igračku iz dućana ravno djetetu u ruke ili novac pod glavu...
    Uglavnom koliko god da vodiš računa o tome, uvijek se nešto "prošverca" da ne stigneš reagirati.
    Ja sam bila i još uvijek sam rigorozna u tome da dijete zaštitim od nepotrebnih šokova, boleština, kojekakvih džiđa od hrane i svakome sam u stanju ljubazno i argumentirano objasniti zašto tako činim. Ukoliko izaberu da se na mene zbog toga naljute, to me nimalo ne uzbuđuje jer mi je cilj dobrobit djeteta. Moje prijateljice s djecom većinom su moje istomišljenice, a neke to polako postaju.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Argentina, ne brini se, sve je to normalno Ja sam čak išla u tu krajnost da sam bila alergična i da je babe i djedovi ljube. Ali to nije bilo do mene, nego do mojih hormona nakon poroda. Jednostavno sam bila preosjetljiva i najradije tada ne bih dala da mi se djetetu itko približi. Čim su se smirili moji hormoni, smirila sam se i ja. I stvarno više nisam imala s tim problema.

Poslije mi je samo prisjelo par situacija...kad su nam došli gosti, cijela obitelj bolesna i još idu ljubiti mi dijete. Druga situacija je bila kada ju je jedan stariji gospodin od 70 godina poljubio u usta. Mislim da bih bila nenormalna da me na takve stvari ne uhvati huja!
    Blago onima koje se nikada oko takvih stvari nisu zabrinule. I ja bih najiskrenije voljela da nisam imala onako teške ispade hormona nakon poroda, ali stvarno nisam mogla birati.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moja se rodila pre tacno godinu dana isto u sezoni svakojakih virusa i bolestina.
    Zatim je bila slava kod sveki,i sama sam izbrala da tom prilikom "promovisem" nasu bebu,i to se odvilo tako sto je malena spavala skoro sve vreme,a kada se probudila donela sam je iz sobe,pokazala izdaleka svima "da ih zelja mine" i onda smo nas dve otisle kuci
    Kasnije su nam pojedinacno dolazili,ali to se lakse kontrolise nego onako kolektivno.A svi nasi prijatelji imaju decu i hvala bogu su razumni po pitanju razvlacenja bebe te pitaju mene za dozvolu
    Jedina koja je tu neuracunljiva je sveki,koja si daje za pravo da bebu ljubi i to joj je omiljeno u rucice(to radi i dan danas) i ne vredi joj pricati...
    Inace ,slazem se da deci nije nikada previse ljubavi,ali kada su tako mali nemaju pojma i mi smo ti koji ih trebamo zastititi.Sada je vec druga stvar,uzme je u ruke ko zeli,samo je ona uvek u nekom poslu pa se koprca i otima

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ni ja to ne volim. čak ni kad to rade babe i djedovi. nisam taj tip. tinova prababa mu uredno pokušava ljubiti ručice (koje on onda odmah strpa u usta) i ajd sad ti reci nešto babi od 90 godina.... :/

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da, meni isto ide na živce i dalje kad moja sveki zine, a I. joj prekopa cijela usta uzduž i poprijeko. I majka od moje sveki isto tako. Ja eto ne shvaćam kakva je to igra i kakvo iskazivanje ljubavi. Pa to moje dijete ni meni ne radi.

Isto tako ulazim jednom u kupaonicu, a moje dijete prepipava babine sise. Baba se valja od smijeha, a ja opet takvu igru ne shvaćam.

Neke stvari mi nisu jasne pa tko god da ih radio i s kojim god ciljem ih radio.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Isto tako ulazim jednom u kupaonicu, a moje dijete prepipava babine sise. Baba se valja od smijeha, a ja opet takvu igru ne shvaćam.
    Ajooooj,pa ja bih tu odrobijala nekog po kratkom postupku

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa eto, hajde sad nek netko kaže da je to normalno.
    Što je najbolje, meni je na kraju bilo neugodno zbog situacije u kojoj sam zatekla svoju sveki

Općenito poludim kad je itko povede sa sobom na wc osim mene...a obje babe to uredno rade. Kao da ne plače :/ Nije mi problem što će dijete vidjeti njihove čupe, nego kad pomislim da ni jedna ne spusti dasku prije nego pusti vodu

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nije mi problem što će dijete vidjeti njihove čupe, nego kad pomislim da ni jedna ne spusti dasku prije nego pusti vodu

Njihove čupe
    Jao...scena mi pred očima...katastrofa...

Btw. ja takve stvari uopće na dozvoljavam.
    I jako sam alergična kad mi netko bez pitanja uzme dijete u ruke.
    Ili mu nešto uvali u ručice.
    Ili nedaj Bože da ju netko krene cmokat.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa
    Nije mi problem što će dijete vidjeti njihove čupe, nego kad pomislim da ni jedna ne spusti dasku prije nego pusti vodu

Njihove čupe
    Jao...scena mi pred očima...katastrofa...
    Nadam se samo da nećeš imati noćne more

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni i sad kad mali ima skoro 9 mjeseci, lagano se digne kosa na glavi ako ga uzme netko tko nije dio obitelji,a kamoli da ga ljubi!
    Ne znam zašto, znam da sam previše zatvorena što se toga tiče, ali ipak, ja i mm smo odgovorni za to dijete i nama je zaista uvijek na pameti što je najbolje za njega! Najgore mi je kad ga netko uzme jer mu je sladak, a ne gleda kako mali reagira! A on kod nepoznatih ne voli baš odmah s vrata!
    Ah, malo me popušta kako raste, ali.... Imam dojam da dosta ljudi ne zna baš puno o djeci i više misle na ono što je njima super (nositi i ljubiti slatko dijete) nego što je najbolje za dijete u tom trenutku...

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja mislim da nisi zabrijala i da nema potrebe da se skuliraš.
    Ti braniš svoje dijete i to je sasvim normalno, pogotovo što je to bebica i to tako mala!!! Ovaj moj ima 3 i po mjeseca pa isto ne dam nikom da ga pipka i balavi.

Kad poraste braniće se sam, zasad je to moja zadaća. Nije svima drago al ne brine me hoće li se neko naći uvrijeđen.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja sam mislila da sam po ovom pitanju stvarno grozna, ali sada nakon svega ovoga pročitanog..... ma, bit ću još gora! Da mi netko povede dijete sa sobom na wc očerupala bi ga!! Pa još i ovo sa babinim sisama!! Užas, kaj sve ljudima ne padne na pamet! Grrrrrr......

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam našla rješenje! Zamotam ju u sling ili mt i nema dirkanja ni pipkanja! Stalno se njišem dok pričam s nekim i velim da nesmijem stati jer će biti suza! 8)
    no počela sam ju puštati bakama da ju nose (sad ima 4,5 mj)! Ali još ju nitko drugi osim mene, mm i baka nije nosio, a i neda se nikome .
    inače kad dođu gosti ja odmah vičem da su šlape u ormaru i da svi znaju di je kupaona! Dam im da prčkaju po kuhinji i nek si kuhaju kavu sami, a nas dvije nadgledamo s visoka .

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

odmah se bolje osjećam
    lakše mi je kad znam da nisam jedina s tim osjećajima.
    stvar je i u tome ako jednima dam bebu na ruke, svi će ga htjeti držati i ljubiti a to pak ne dolazi u obzir.

Ma možda ljudi malo i smanje doživljaje kad prođe neko vrijeme i on ne bude više "nova igračka" svima.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa
    odmah se bolje osjećam
    lakše mi je kad znam da nisam jedina s tim osjećajima.
    stvar je i u tome ako jednima dam bebu na ruke, svi će ga htjeti držati i ljubiti a to pak ne dolazi u obzir.

Ma možda ljudi malo i smanje doživljaje kad prođe neko vrijeme i on ne bude više "nova igračka" svima.
    Sad sam vidjela temu i baš me zainteresirala. Upravo sam jutros govorila MM-u o tome. Naime, načeli smo temu da bi njegova mama došla malo u pomoć kad ja budem u rodilištu. Rekoh da nemam ništa protiv, ali da taj dan kad stignemo beba i ja doma, ona ide natrag u Ri. Neću da mi spava i smeta po kući kad budem i ja van sebe zbog bebice i vjerojatno ću biti podosta golišava radi dojenja.
    Odmah sam mu rekla da se pripremi na to da sveki bebu može držati, ali nema cmakanja i slično. Čak i u ručice, nožice i tko zna gdje. On to zasad nije komentirao. Isti tretman imaju i moji roditelji, ali inače oni ne inzistiraju na takvim stvarima jer su i sami bili takvi kad su se njihova djeca rodila.
    Male bebice su inače skroz ovisne o nama i imunološki sustav im je jako slabo razvijen na početku i zato gostima STOP. Ja ni po šoping centrima nisam šepesala dok mi L. nije navršio 5 mjeseci. To mi je isto tema za raspravu.

Ja sam inače i protiv diranja i glađenja trudničkog trbuha od strane uže i šire rodbine na što me sveki čudno gledala i nažalost me najčešće zgrabi za bušu prije no što ja graknem. Ne znam, ali jednostavno ja to ne volim i ne želim se osjećati ko vanzemaljac ako inzistiram na ovakim stvarima.
    Dakle, argentina, u potpunosti te podržavam.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa

Ja sam inače i protiv diranja i glađenja trudničkog trbuha od strane uže i šire rodbine na što me sveki čudno gledala i nažalost me najčešće zgrabi za bušu prije no što ja graknem. Ne znam, ali jednostavno ja to ne volim i ne želim se osjećati ko vanzemaljac ako inzistiram na ovakim stvarima.
    Dakle, argentina, u potpunosti te podržavam.
    mene sveki dirala po mojoj buši i obraćala se još nerođenom djetetu :?
    onda me šogi spasila jer je skužila

Lukina mamma samo udovolji sebi kako god možeš!

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ne mislim da nitko ne smije dirati dijete... moju djecu je smio dotaknuti svatko tko je oprao ruke... ljudi uglavnom nisu bili nametljivi....

ali ne mislim da se mama treba ustručavati ako misli drugačije....

svi imamo svoje "mušice" i ne mislim da se trebamo forsirat ako nas nešto smeta da to progutamo....

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

One u koje ja imam apsolutno povjerenje puštam blizu i mogu mu raditi što žele. Par mojih kolegica na poslu su s guštom ponekad mazile moj trbuh i s nostalgijom se sjećale dana kada su bile tr. Naravno da i sad na neka ženska kućna druženja povedem miša i stavim ga njima u MT da ga šetaju. Dj uživa dok ga one maze i pričaju s njim. Dotle ja na miru popijem sokić s kolegicama. Kada idemo kod rodbine od koje mi se naježi kosa, onda ja nosim miška u slingu T2T, da mi ne dolaze ni blizu.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne dam da je ljube, jer mi je to gadljivo, posebno od ljudi koji su mi sami po sebi nekako :/ znate već
    Nikad se nije voljela puno nositi pa tu nisam imala nekih problema, posebno sada kad je već veća :D

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

meni je išlo na živce kad bi i u slingu uredno se potrudili da ga diraju. mislim, dijete spava, pusti gaaaa!!!!

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mog muža naročito nerviraju ljudi koji se unose D u lice. Jednom je čak došao na ideju da nosi sa sobom bočicu Oktanisepta (dezinfekciono sredstvo u spreju, jako gorak) i da našprica prvog ko zabije glavu u kolica.
    Izgovor bi mu bio da je to protiv bakterija i virusa.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ni nama uopće nije drago to nanašanje i cmakanje, a opet s druge strane već se osjećam da pretjerujem, npr. dodju kum i kuma, ja ih pozdravim, dam im pusu i onda uzmem svog miša nosim ga i ljubim (da mi ga oni ne natežu) i onda se poslije sjetim da se uopće nisam umila prije negoli sam uzela maloga i onda me to muči... Ne želim ni da bude pod staklenim zvonom i jako mi je teško odrediti granicu. Najsretnija bi bila da ga nitko ne dira ali borim se sama protiv sebe jer ipak mislim da je loše toliko se opterečivati svime. bakama damo da uživaju u njemu,vrhunac glupog osjećaja bi mi bio da svojoj mami nedam da poljubi unuka (ona je itekako pametna žena koja ga ni nebi ljubila da je šmrkava) a ostalima dam da ga kratko drže, jedino napomenem da ga ne ljube.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Pa eto, hajde sad nek netko kaže da je to normalno.
    Što je najbolje, meni je na kraju bilo neugodno zbog situacije u kojoj sam zatekla svoju sveki

Općenito poludim kad je itko povede sa sobom na wc osim mene...a obje babe to uredno rade. Kao da ne plače :/ Nije mi problem što će dijete vidjeti njihove čupe, nego kad pomislim da ni jedna ne spusti dasku prije nego pusti vodu
    Pa gdje si ti kad ti vode dijete na wc sa sobom?! Zašto ju ostavljaš samu s njima?!
    Moja djeca ne idu ni sa mnom na wc jer mi je to krajnje nehigijenski.
    Sveki ne volim pa niti ne ostavljam djecu samu s njom (nije se nikad niti nudila).

A ovo za prebiranje babi po sisama neću niti komentirati jer je to za smještaj u instituciju.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne smeta mi da ga nose, dapače.
    Ljubljenje mi također ne smeta, ali bih radije da mu ne ljube ručice jer ih stalno glođe pa se bojim da se ponovo ne razboli.
    No, niti to nemam srca prigovarati, nego samo prebrišem male ruke vlažnom maramicom prije nego ih strpa natrag u usta.
    I onako će najprije pobrati nešto od braće koji stalno sline po njemu.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni uopce nije smetalo da ga neko nosi, dapace, jedva docekala da ne moram samo ja

ljubili ga nisu pretjerano, ni navlacili, a nije mi smetalo ako su bili bliski ljudi cistih ruku i nisu to radili prenapasno. ako jesu, dijete se bunilo i nista nisam trebala objasnjavat nego bi ga samo uzela. al to je stvarno bilo par puta.

vec s 2 mjeseca je u marami bio u tramvaju i metrou (bukurestanskom ). u fazi puzanja propuzao je pola zagreba (i cijeli otok Iz), perem mu kosu svaka 2 tjedna
    btw, sad ima 3,5 god i bio je bolestan ravno 3 puta

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam protiv cmakanja, nanašanja, i ostalih takvih radnji.
    Ne mogu si pomoči, jednostavno me to smeta, ali zato jer sam ja takva (necmakajući i nenanašajući tip prema drugoj djeci), na sreću i MM je takav. Tako da smo se vrlo lako oko toga i onda zajedno nastupali prema ostalima.

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Ja isto ne volim da mi dijete cmakaju, srećom obje bake su po tom pitanju ok, a i frendice imaju slične stavove. I ja sam kad sam išla pogledati nečiju bebu napravila upravo to-gledala ju, osim ako mi nije bila dana na ruke od strane njezine/njegove mame.

A ovo sa sisama :/ Moja baka je mojoj mlađoj sestri davala da se igra s njezinim sisama, ja sam imala 7 godina pa se sjećam, i bilo mi je to krajnje odvratno. Nisam nikad rekla mami, i onda sam bila svjesna da bi šiznula.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Mirtica prvotno napisa

Pa gdje si ti kad ti vode dijete na wc sa sobom?! Zašto ju ostavljaš samu s njima?!
    Sveki ne volim pa niti ne ostavljam djecu samu s njom (nije se nikad niti nudila).

A ovo za prebiranje babi po sisama neću niti komentirati jer je to za smještaj u instituciju.
    Ja sam eto totalna nemajka pa mi babe pričuvaju dijete jednom u 5 mjeseci kad su ili u gradu u kojem ja živim ili kad sam ja u gradu u kojem one žive. Dijete redovno ide samnom na wc pa je zamisli čuda zdravo. Zapravo- nikad nije ni bila bolesna u životu. Koliko se majki koje ne vode svoju djecu sa sobom na wc može s tim pohvaliti? Za spominjanje institucija bolje da ništa ne komentiram.

uporna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa meni se podrazumijeva da mi ne dolazi nitko tko nije zdrav (mada i to može biti vrlo triki).
    Pranje ruku je obavezno, velika većina sami odu ravno u kupaonu.
    Izuvanje mi nije za sada obavezno jer dijete ne puza, netko se izuje netko ne jedino ako je vani mokro onda izuvanje. Kada krene puzanje nitko u cipelama ne dalje od vrata. Jedino moram nabaviti više pari papuča.
    Dam da ga prime na ruke ako je budan i ok, ako je cendrav onda je kod mene.
    E sad ljubljenje u ručice je bilo veselo objasniti baki mm-a od 82 (ispadalo je da je optužujemo da je prljava a ona ne kuži da dijete ruke stavlja u usta - sad ga ljubi u nogice).
    Ne mogu zabraniti bakama i djedu da mu daju pusu u kosicu ili nogicu.
    Što se tiče straha od gripe može nam je i tata donjeti doma, strah nas ali valjda neće. Ne vodimo dijete u šopinge (ostaje sa tetom ili bakom ako idemo u nabavu) samo kućna druženja.
    Uglavnom svi koji dođu vrlo su odgovorni i brinu se da su zdravi, ne mrcvare dijete (prime ga na ruke obično žene), a oni koji se boje da nešto ne donesu ne dolaze.
    Mislim da bi bila proglašena totalnom luđakinjom da zabranim ljudima da dolaze a i da mi nitko ne dođe onda bih i ja prolupala za istać.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedno pitanje za sve one kojima je normalno gljenje/ljubljenje/navlačenje itd. a kako bi se vi osjećale da vas tako neko grli/ljubi/navlači/štipka/pipka/dirka/gnjavi/unosi vam se u facu...

Funkcionirala sam i funkcioniram i dan danas na način "sve što ne želim da se meni radi ne dozvoljavam da se radi ni mojoj djeci jer smatram da sam odgovorna za njih do njihove punoljetnosti" a poslije punoljetnosti...pa neka funkcioniraju onako kako smatraju da je najbolje za njih - ja ću ih pokušati izvesti na pravi put...hoće li mi to upaliti...ne znam vidit ću...potrudit ću se...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj brane prvotno napisa
    jedno pitanje za sve one kojima je normalno gljenje/ljubljenje/navlačenje itd. a kako bi se vi osjećale da vas tako neko grli/ljubi/navlači/štipka/pipka/dirka/gnjavi/unosi vam se u facu...
    Gle, moje dijete uživa u tome da ga se mazi, nosa i ljubi i to otvoreno pokazuje.
    A i meni nije mrsko.

uporna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Citiraj brane prvotno napisa
    Gle, moje dijete uživa u tome da ga se mazi, nosa i ljubi i to otvoreno pokazuje.
    A i meni nije mrsko.
    x

Dok djetetu paše meni ok.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

uporna slažem se u potpunosti. ja volim kad se mene grli, ljubi, mazi...
    Mislim da i bebe to vole, dobro ne vole baš navlačenje ali to od mojih nitko ni ne radi.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Mirtica prvotno napisa

Ja sam eto totalna nemajka pa mi babe pričuvaju dijete jednom u 5 mjeseci kad su ili u gradu u kojem ja živim ili kad sam ja u gradu u kojem one žive. Dijete redovno ide samnom na wc pa je zamisli čuda zdravo. Zapravo- nikad nije ni bila bolesna u životu. Koliko se majki koje ne vode svoju djecu sa sobom na wc može s tim pohvaliti? Za spominjanje institucija bolje da ništa ne komentiram.
    Pa šta se onda žališ ako ti ne smeta?!

Moja djeca ostaju sama samo s ljudima kojima u potpunosti vjerujem i koji ne rade s njima ništa što ja ne dozvolim. A i to je na kratko i kad je neizbježno.

Ostali rade gluposti s djecom meni pred očima pa mi ne bi palo napamet ostaviti ih s njima.

Ne mogu biti i ovce na broju i vuk sit.

Da se vratim na temu.
    Moja djeca vole biti na rukama u točno određenim položajima i stariji ne voli da ga se ljubi.
    Svatko tko je čist, uredan, zdrav i voljan ispoštovati pravila koja su sama djeca odredila, može ih nositi. Ja sam tu da nadgledam i ako primjetim nelagodu, uzmem ih i gotovo.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A jeste osjetljive...

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    me

vec s 2 mjeseca je u marami bio u tramvaju i metrou (bukurestanskom ). u fazi puzanja propuzao je pola zagreba (i cijeli otok Iz), perem mu kosu svaka 2 tjedna
    btw, sad ima 3,5 god i bio je bolestan ravno 3 puta
    Ovo mi se sviđa, šteta šta neću biti takva mama
    za početak, tek sam trudna i odjednom sam luda-kad čujem nešto protiv takve i takve djece (a možda će baš moje bit takvo), a da ne govorim da sam se naslušala kako se neke djece treba "riješiti" (bolest) i tako
    nakon toga, nekako sam preosjetljiva i namjeravam prvih mjesec dana odmah upozoriti na to, možda dam bakama (dok sjede) bebu jedanput u naručje...a sve ostalo tek kad malo ojača...jednostavno poludim od zamisli da je u nečijim rukama tako sitno dijete, nadam se da će me proći brzo....(možda ga još ne mogu zamisliti izvan moje maternice, a i vjerojatno sam još pod stresom zbog hematoma koji je nalegao na njega vrlo rano....)

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja dok sam bila trudna isto sam se grozila sto ce biti kad rodim i kad pocnu stizat posjete mislila sam da cu se zatvorit u sobu i cim netko dode prikopcat ga na ciku i tako ih se rijesit oduvijek mi je ta pomisao da mi netko slini po bebi bila odvratna,no kad se rodio to se nekako promijenilo dok je bio skroz mali nitko ga zapravo nije htio ni nosit bas jer su se bojali
    sad ima 4,5mj 8,5kg obozava se maziti i ljubakati po cijeli dan ili mu se mora pricati konstantno tako da mi zaista dobro dode da ga netko malo uzme u ruke i poigra se s njim a i naucio se na ljude tako da se ne boji kad ga netko drugi prime al priznajem najljepse mu je kad je kod mene...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cimerica u rodilištu je plakala kao kišna godina jer nikako mužu nije mogla objasniti da im ne može doći njegova mama koja je "malo šmrcava ali samo malo"

Što se nosanja tiče, u tim prvim tjednima je i mene beskrajno nerviralo kad bi netko došao u goste i tražio da ju nosi. MOžda se sad čini nelogično ali u tom trenutku mi se to nije nimalo sviđalo jer bi ju uzeo jedan pa noskao, pa preuzeo drugi pa bi već treći cupkao da bi i on malo... de, ljudi, rodite si svoje! Sva sreća pa je uskoro počela šiziti ako ju netko uzme i nosa dok se ona zabavlja u horizontali.

Ljubickanje sad ona više ne tolerira ( ) i to mi je drago jer ja ne ispadam zmaj

Što se tiče pipkanja u sezoni boleština (a i van nje), neki dan čekamo u dućanu pred blagajnom, Lucija je u slingu - u jednom trenutku čujem da netko tepa, okrenem se i skužim da ju neka baba gladi po obrazu Skoro sam joj ruku odgrizla

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Izuzev mojih i roditelja MM-a + šogor i šogorica, nitko mi nije bio u kući niti ću ih pustiti do najmanje dva mjeseca starosti djeteta. I onda mjere opreza da NE SMIJU prići na bliže od metar djetetu, a kamoli da bi mi ga nosili i unosili se u facu. Ma, bit ću rigorozna, ako budem i to dala. Možda ga samo donesem u sobu i s vrata kažem "evo upoznajte ga" i nakon kratkog vremena vratim u spavaću. Nosimo ga samo MM, ja i moja mama. Sveki ga drži u naručju dok sjedi. Plus, ne ljubim se ni s kim, ne kužim kakva je to potreba da te žvaljakaju dok ti čestitaju, a na sve strane upozoravaju na gripe... a kamoli da bih dala da mi dijete cmaču... Potpuno razumijem tvoju brigu, ali moraš bit odlučnija da odbiješ potencijalnu opasnost od sebe i svoje bebice.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja moje dijete dam naravno bakama, djedu i ovoj blizoj rodbini, ali nema sanse da mi ju itko durgi navlaci ljubi i maltretira. Samo ako ja to dozvolim i tu se radi iskljucivo o uzimanju na ruke. Nevolim i necu da mi netko drugi ljubaka i slini bebu. Moza glupo, ali eto to je moj stav.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Meni ne smeta kada netko od meni bliskih ljudi uzme mog sina,to dopuštam i mislim da tu nema ništa loše.Inače,kada mi dođu gosti(naravno obitelj ga je odmah upoznala) koji su počeli dolazit negdje nakon 2.mj starosti takođerbi dopustila da ga uzmu u našem prisustvu i dok je njemu to ugodno.Inače,u mom prisustvu a ne ostavljam ga još nikome.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja svog i dalje ne dam drugima. a baš sam luda, on se voli nosit a ja umorna ko pas.
    al kad je u tim drugima problem, kaj da radim 8)

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa
    al kad je u tim drugima problem, kaj da radim 8)
    Tako je. 8)

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ne argentina u tebi je problem...samo uči djete samo na sebe, pa ćeš suze liti kroz koji mjesec

meni jedino smeta da ga neko uzima i nosa po rukama ako je on sasvim zadovoljan i sretan u položaju u kojem se nalazi...i ne podnosim kad ga se uspavljuje na rukama i drži na rukama dok spava...na to šizim...
    inače, niko ga ne ljubaka osim MM mene i bake...i to mi je OK..a posjete smo ograničili na isključivo zdrave osobe koje čak ni u bližoj obitelji nemaju bolesnih i šmrcavih, ali ne zbog njega nego zbog mene

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •