Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Gradimo od temelja....

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno Gradimo od temelja....

Možda sam jednostavno smotana ali nisam uspjela pronaći temu na kojoj se piše o izgradnji kuće....

gradimo kuću skoro pa od temelja... na postojeću kuću smo radili neke preinake i proširenja i slijedeći korak nam je naliti pod od buduće kuće (konfiguracija terena staru kuću proširenjem pretvara u podrum..) komplicirano malo ali nema veze...

e sad zanima me ca koliko bi koštala izrada idejnog plana za kuću od 70 m2 i što taj plan sadržava (samo tlocrt ili i neke dodatne planove?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Samo Idejni, bez Glavnog?

Oko 5 eura po kvadratu.
    To je cijena iscrtavanja postojećeg stanja i rješavanje tlocrtne dispozicije.

Za Idejno rješenje ti ne treba ništa drugo osim toga. (ne trebaju detalji)

Ako ti, pak, treba Glavni (za dobivanje građevinske dozvole), to je još cca 10 eura po kvadratu (sa ishođenjem svih potrebnih suglasnosti).

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

sad već pilam, ali kad bi mi uz tlocrt trebalo radit radit presjek ploče (ispune i gredice, beton, stiropor), znači bez električnih instalacija i ostalih mogućih planova...
    (znam da sam gnjavež, ali mi se čini da me netko trenutno pokušava preveslat vezano uz to i uzet puno više novaca nego je bilo dogovoreno za sami tlocrt....)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

gle, kuća je jako mala i normalno je da je iznos po kvadratu veći nego za veliki objekt.

neće ti nitko htjeti to iscrtavati za 3000 kuna.

to što ti govoriš su već detalji vezani uz iscrtavanje u mjerilu 1:50 (nisam sigurna da je to potrebno za obiteljsku kuću; svaki i priučeni majstor ti napravi fert s ispunama i sve potrebne slojeve bez ikakvih iscrtavanja).

ja to, recimo, ne bih crtala.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa

to što ti govoriš su već detalji vezani uz iscrtavanje u mjerilu 1:50 (nisam sigurna da je to potrebno za obiteljsku kuću; svaki i priučeni majstor ti napravi fert s ispunama i sve potrebne slojeve bez ikakvih iscrtavanja).
    ako mi to ne treba onda neću to ni platiti... jer mislim da to što mi on radi nije 1:50... čak ni ja to ne vjerujem....
    ja sam mislila, kako su mi objasnili, da je to neka "velika filozofija" koju treba sve sad precizno nešto crtat... nisam u toj branši i da mi onaj tko se tim bavi kaže kako je nebo ružičasto ja bih rekla ok.... ali mi se sada zaista učinilo kako me deru samo zato što sam žensko i nisam upućena u zbivanja....

a imam u planu zaposlit jednog građevinca čiji mi se rad zaista sviđa - gledala sam tri radilišta koja je radio i čini mi se jako pedantan i ozbiljan... a ljudi kažu da je baš ok....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako će taj čovjek na projekt staviti svoje ime, on MORA iscrtati kako struka traži.
    i onda to i naplatiti.

ne mogu suditi jer ne znam točno o čemu se radi, ali razgovaraj s čovjekom i reci da ti nešto ne treba, ako ti doista ne treba.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

razumijem... ne bih sada objašnjavala naše odnose ali hvala ti na savjetu...

a meni je ovo lekcija za ubuduće.... nebo nije ružičasto after all....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •