savjet iz osobnog iskustva - IZBJEGAVATI ŠEŠIRIĆE KOLIKO GOD JE MOGUĆE!

naime, i moje su bradavice bile skroz uvučene, a kad je nakon poroda navrlo mlijeko nisu ih uspjeli izvući ni 2 pedijatra ni 3 sestre koje sam molila za pomoć :/ . upravo mi je pedijatrica u rodilištu rekla da uzmem šeširiće jer da inače niš od dojenja i, moram priznat, funkcioniralo je 3 dana. četvrti dan bradavica pukla na pola (šeširić radi na principu vakuuma) a mali se nagutao krvi ko veliki ! nakon toga, riječi pedijatra - ''žao mi je, kupite pre ****, vi nećete moći dojiti'' i ja na rubu očaja, sva u suzama! i tako Rok bio na bočici nekih 5 dana, a ja se muzla 24 sata dnevno da ne izgubim mlijeko (naime, ni izdajalica nije dolazila u obzir). no, čim su grudi splasnule i bradavice se malo oporavile, dala sam malome da se igra s njima, a kad ono HOP! i počeo on cuclat :D ! sad isključivo dojim!

ja preporučujem - rađe od šeširića kupi si školjke (štitnike) za bradavice koje nosiš u grudnjaku (jest da ćeš s njima izgledat kao madonna u spotu vouge, ali...) jer ti one sprječavaju da se bradavice pod pritiskom grudnjaka i garderobe ponovno uvuku (a i skupljaju mlijeko koje ti tijekom dana iscuri).

i sretno!