probala sam naći u ZOR-u ali nisam uspjela: imam li pravo na slobodan dan u svrhu selidbe? i ako imam, da li je jedan ili više?
probala sam naći u ZOR-u ali nisam uspjela: imam li pravo na slobodan dan u svrhu selidbe? i ako imam, da li je jedan ili više?
bilo je prije sigurno. Ja dobila 2005. ali ne sjecam se koliko.
nisam uspjela naći :/
MM-ov prijatelj je nedavno dobio 3 dana, ali nije nam znao reći da li su 3 dana baš po zakonu, ili po kolektivnom ugovoru
Ja sam za selidbu unutar istog mjesta stanovanja dobila 1 dan. To nam piše u kolektivnom ugovoru, a ne znam što o tome kaže zakon (o radu, pretpostavljam).
mi selimo iz zagreba u samobor, mislim to jesu 2 grada, ali opet nije da selim iz zagreba u dubrovnik :/
čekam nekog s pouzdanom info![]()
mislim da ti to ovisi o kolektivnom ugovoru
npr. u zdravstvu se dobije 1 dan za selidbu u istom, a 3 dana za selidbu u drugi grad
kolektivni ugovor za državne službenike daje više, 2, odnosno 4 dana
tako da mislim da to ovisi gdje radite ti i tm
mislim da je to regulirano cl 49
ali svaka tvrtka rjesava za sebe, odnosno pravilnicima ili kolektivnim ugovorimaČlanak 49.
(1) Tijekom kalendarske godine zaposlenik ima pravo na oslobođenje od obveze rada uz naknadu plaće (plaćeni dopust) do ukupno najviše sedam radnih dana za važne osobne potrebe, a osobito u svezi sa sklapanjem braka, porodom supruge, težom bolesti ili smrću člana uže obitelji.
Ja sam u ministarstvu, nama to piše u kolektivnom ugovoru. Mislim na točan broj dana (ali ja naravno nemam pojima koliko je to dana).
Nama je to riješeno kolektivnim ugovorom, dva dana unutar mjesta sanovanja, izvan 3. I ne procjenjuje se udaljenost između gradova. To je itzvan mjesta stanovanja i za to se dobiju tri dana.
kod nas definirano pravilnikom...
isto mjesto dva dana, drugo mjesto 3 dana...
morat ćeš pitat šeficu 8)
po zakonu nije određen točan broj dana, barem koliko se ja sjećam :/
Meni je to bilo rijeseno kolektivnim ugovorom, za ZOR nemam pojma.
ovisi o pravilniku o radu i o ugovoru o radu. U osnovi imaš jedan dan za selidbu.
šefica ne znapuntica prvotno napisa
![]()
ZOR ne predviđa pravo na pl. dopust baš za tu svrhu.
Imate valjda kakvu kadrovsku službu u firmi?
Treba pogledati u kolektivni ugovor (ako ga imate) ili u pravilnik o radu (ako ga imate).
Ak nemate ništ od toga, stvar je dogovora.
Ili dan godišnjeg odmora![]()
Bravo za seficu :D
Nazalost mislim da si u vecini privatnih, posebno onih manjih firmi osuden na internet informacije ili na dobru volju racunovodstvenog servisa.s3ja prvotno napisa
kad sam ja komplicirana![]()
bilo bi mi užasno neugodno da sam tražila više nego što je dopušteno nekim zakonom ili pravilnikom
pa radije saznam unaprijed da me ne bude sram
čudna biljka![]()
a u MM-ovoj firmi isto ne znaju, imaju to u pravilniku, ali ne znaju koliko dana, moraju provjeriti pa ćemo danas saznati![]()
nema veze udaljenost, ako selis iz jednog grada u drugi, to se tako i racunami selimo iz zagreba u samobor, mislim to jesu 2 grada, ali opet nije da selim iz zagreba u dubrovnik
kod nas je isto 3 dana za selidbu u drugi grada
ja selila iz zg u zaprešić- dobila 2 dana..promjena grada i županije