-
pukla posteljica?
Drage cure, molim vas kazite mi znate li ista o puknucu posteljice? Naime, prijateljica mi je 27 tj trudna, i do sad je, osim sto joj je preporuceno malo paziti, ali ne i mirovati, kako je doc rekao, i to zbog niske posteljice, sve bilo ok. a jucer - sok! obilno krvarenje, kontrakcije, hitno za bolnicu, pukla posteljica, prikopcana za krevet. ne znam sta joj sve sad daju, ali znam da je beba jos puno premala da bude rodjena... htjela bih je nekako utjesiti,ali zaista ne znam nista o tome, osim uzdati se da je na vrijeme stigla u bolnicu i da ce strogo mirovanje imati rezultata... Ako tko sto zna...
-
Aleta, nažalost, mislim da se tu ne može puno učiniti osim da se osigura da beba preživi porod davanjem lijeka za brže "sušenje pluča". S obzirom na obilno krvarenje, a i kontrakcije upitno je koliko je posteljica ostala u funkciji, zadržava li se krvarenje i u njoj, jer i tvoja prijateljica zbog toga može biti u životnoj opasnosti. Nadam se da će sve ipak završiti najbolje i za mamu i za bebicu
i oprosti ako sam te još više rastužila.
-
Altea, moja cimerica je rodila u 27. tjednu, doduše nije bio ovaj problem, ali bebica je sada kući. Imala je samo 880 grama.
Ako krvarenje ne stane napravit će carski jer je u pitanju život majke.
Javi šta je bilo.
-
Ja sam bila u bolnici sa mamom curice rođene u 26. tjednu i sa svega 880 g. Bebica je još uvijek u bolnici ali sada već ima 2 kg i mogla bi skoro kući.
Isto mislim da nema puno izbora osim poroda.
-
hvala vam, evo sad sam se cula s njom. zaustavili su krvarenje, ali svako naknadno krvarenje moze biti kobno za bebicu, pa je stanje jos pod uzbunom. posteljica je pukla, ali je u funkciji, opasan je polozaj - jako, jako nisko. pokusat ce odrzati trudnocu barem do 32. tjedna. sta da vam kazem, hrabra je i tjesi sve koji se brinu...
-
Drago mi je je ipak sve pod kontrolom, jer svaki dan je bitan, a da ne govorimo tjedan. Veliki pozdrav hrabroj prijateljici!
-
Altea, od 28. tjedna se računa da beba preživljava, a po novome može i ranije, bitno je da beba ima dobru težinu. Ja sam rodila u 32. tjednu pa i nije sve bilo kako treba. Nek se ne opterećuje sa tjednima, ona tu više ne može ništa. Kako će bit, bit će. Ja sam prokrvarila dok sam ležala u krevetu.
Neka se ne sekira, nek se malo strpi s mirovanjem i bit će sve ok.
Kad se sjetim te bolnice i mirovanja...možda je u istoj sobi u kojoj sam ja bila(predpostavljam da je u riječkoj). Prođe me jeza, ali evo, isplatilo se malo potrpit.
-
aleta, puno pozdravi svoju prijateljicu i reci joj da se ne predaje! danasnja medicina moze puno uciniti, no bitno je da se pridrzava uputstava doktora jer kako rece Arijana, svaki dan je bitan.
vibram!
-
Mislim, Aleta...
-
prenjet cu joj dobre zelje, bez brige. Brojat cemo skupa dane... Paulita, sto nije bilo u redu s tvojom bebicom u 32. tjednu? je li to tvoj Lovro?
-
aleta, puno srece tvojoj prijateljici. ne znam nista pametno, mislim da su ti cure sve rekle... sad je svaki dan vrijedan za bebicu...
-
puno pozdrava hrabroj budućoj mami.
-
Da, to je Lovro. Imao je problema s disanjem, u par navrata su ga stavljali na respirator. Skoro sva ranije rođena djeca imaju problema s plućima jer su ona nerazvijena. A npr. moja cimerica je rodila isto u 32. tjednu i mali je odmah prihvatio disanje, nije trebao na respirator. Opet to sve ovisi od djeteta do djeteta.
No za pluća je vjerojatno već dobila injekcije, a i kad se beba rodi dobiva isto.
Puno pusa i pozdrava i javljaj šta se događa!
-
Osoblje foruma
-
Puno dobrih vibri za mamu i bebu!
-
-
Još malo dobrih vibri i jedna priča sa sretnim završetkom - moj maleni nećak rođen je u 27. tjednu, tjednima bio na respiratoru, mjesecima u inkubatoru, uskoro puni godinu dana i super napreduje. Liječnici koji ga prate su jako zadovoljni i kažu da gotovo i ne zaostaje za vršnjacima.
-
Aleta, posalji hrabroj prijateljici moj utjesni zagrljaj! Danas je medicina toliko razvijena da bebe rodjene u 27. - 28. tjednu obicno prezive bez ikakvih posljedica, ako je samo sve ostalo kako treba. Drzim im najvece fige sretnice na svijetu!
-
kakve su novosti? vibram da sve dobro prođe... jadna mama, mora da joj je grozno teško!
-
cure (velika i maaaala, u trbuhu) su dobro, leže i čekaju :D
-
Hvala bogu,dobre vibre i pusa velikoj i maloj hrabrici i od nas!
-
-
Drago mi je da je sve ok, neka samo miruje!
-
Daj Bože da tako i ostane još duuugo vremena :D
-
odlično, odlično! vibramo i dalje, kad već pomaže! :D
-
drage cure! isprintala sam prijateljici sve vaše dobre želje i poslala u bolnicu, a ona se sva raspekmezila i kaže: puno zahvali curama i reci im da sam to ja, alisaskvo! pa evo, sad vam kažem! inače, dijagnoza je placenta praevia totalis (sad ću joj isprintat i taj topik, našla sam svašta!) (kod nas na Rodi nema da nema
) i još kaže da sluša savjete i mirna je ko bubica (za razliku od malene koja se rita, kako je i red!) Eto tako da znate da stvarno pomaže, ms. ivy i ostale drage cure!
-
onda - samo hrabro alisaskvo, a bebica nek' se još malo brčka kod mame prije nego nam se pridruži na forumu!
-
evo, da alisaskvo zna da nas ima jos koje pratimo sta se desava s njom i bebom i molimo Boga dragog za najbolji ishod - sto laganiji porod i povratak kuci na vrijeme!
samo hrabro!
-
Osoblje foruma
-
I od mene nek primi puno pozdrava! Čuvaj sebe i to maleno biće i neka ti dani do poroda brzo prolete,da što prije priviješ svoje malenu curicu uz sebe!
-
Ajme, tek sam sad skontala da smo u istom tjednu trudnoće, vidila na terminima da alisaskvo ima termin 08.11, a ja 10.11.
-
I moja dijagnoza je bila placenta praevia totalis. Ako te šta interesira, pitaj!
Puno pusica joj šaljemo ja i moj mali miš!
-
Alisaskvo, drzi se!
Mislimo na tebe i super je sto mirujes. Vibram da bebica ostane sto duze u busi.
-
Bit će dobro!
-
-
Aleta, javljaj nam i dalje kako ide!
-
evo, hvala bogu stanje je nepromijenjeno. alisaskvo leži (što nosi svoje posljedice na probavu i sl
ali što možemo). nek su ona i beba stabilne pa ćemo lako za sve ostalo. hvala što brinete!
-
hvala Bogu! divne vijesti, a molim te da nas i dalje obavjestavas.
-
-
-
odlicne vijesiti, bas mi je drago. samo neka ona lezi, vrijeme ide...
-
-
-
Injekcija se dobiva ovisno o težini slučaja. Ako nije jako zabrinjavajuće, tek kad se uđe u 30. tjedan. Ja sam ju tako nekako dobila. Ali opet ovisi i o doktoru koji ju vodi. No i ako kojim slučajem krene krvarenje, a nije dobila injekciju, beba će je dobiti kad se rodi.
Ja sam sve sestre izgnjavila s tom injekcijom kad sam ušla u 28. tjedan. A dobila sam ju tek nakon 30. tjedna kad sam prokrvarila. I nakon toga sam izdržala još dva tjedna do poroda.
Koji doktor ju vodi? Mislim na bolnicu.
-
U Riječkoj bolnici je a tamo je trenutno puno doktora i doktorica još na godišnjem.Za ime doktora ili ice ne znam ali ću pitat !!
Bok !!
-
Možete slobodno pitati doktora za tu injekciju. To je injekcija dexametazona, dobiva se dva dana za redom u guzu u kombinaciji s vitaminom K koji spriječava pucanje kapilarica bebe. A vitamin K će beba dobiti i kad se rodi. Mislim da to dobiva svaka beba.
-
kako nam je hrabra mama koja nosi divnu hrabru bebu?
-
evo friške vijesti: mama je dobro, beba je dobro, gaze u tridesetom tjednu! Ma znala sam ja da je curica! (pozdrav, tata!)
-
Puno pusa mami i maloj bebačici!
-
Super vijesti! Vibram da sve bude ok. Cmok mami i bebici!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma