Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 157

Tema: pukla posteljica?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno pukla posteljica?

Drage cure, molim vas kazite mi znate li ista o puknucu posteljice? Naime, prijateljica mi je 27 tj trudna, i do sad je, osim sto joj je preporuceno malo paziti, ali ne i mirovati, kako je doc rekao, i to zbog niske posteljice, sve bilo ok. a jucer - sok! obilno krvarenje, kontrakcije, hitno za bolnicu, pukla posteljica, prikopcana za krevet. ne znam sta joj sve sad daju, ali znam da je beba jos puno premala da bude rodjena... htjela bih je nekako utjesiti,ali zaista ne znam nista o tome, osim uzdati se da je na vrijeme stigla u bolnicu i da ce strogo mirovanje imati rezultata... Ako tko sto zna...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Aleta, nažalost, mislim da se tu ne može puno učiniti osim da se osigura da beba preživi porod davanjem lijeka za brže "sušenje pluča". S obzirom na obilno krvarenje, a i kontrakcije upitno je koliko je posteljica ostala u funkciji, zadržava li se krvarenje i u njoj, jer i tvoja prijateljica zbog toga može biti u životnoj opasnosti. Nadam se da će sve ipak završiti najbolje i za mamu i za bebicu i oprosti ako sam te još više rastužila.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Altea, moja cimerica je rodila u 27. tjednu, doduše nije bio ovaj problem, ali bebica je sada kući. Imala je samo 880 grama.
    Ako krvarenje ne stane napravit će carski jer je u pitanju život majke.
    Javi šta je bilo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam bila u bolnici sa mamom curice rođene u 26. tjednu i sa svega 880 g. Bebica je još uvijek u bolnici ali sada već ima 2 kg i mogla bi skoro kući.
    Isto mislim da nema puno izbora osim poroda.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

hvala vam, evo sad sam se cula s njom. zaustavili su krvarenje, ali svako naknadno krvarenje moze biti kobno za bebicu, pa je stanje jos pod uzbunom. posteljica je pukla, ali je u funkciji, opasan je polozaj - jako, jako nisko. pokusat ce odrzati trudnocu barem do 32. tjedna. sta da vam kazem, hrabra je i tjesi sve koji se brinu...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Drago mi je je ipak sve pod kontrolom, jer svaki dan je bitan, a da ne govorimo tjedan. Veliki pozdrav hrabroj prijateljici!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Altea, od 28. tjedna se računa da beba preživljava, a po novome može i ranije, bitno je da beba ima dobru težinu. Ja sam rodila u 32. tjednu pa i nije sve bilo kako treba. Nek se ne opterećuje sa tjednima, ona tu više ne može ništa. Kako će bit, bit će. Ja sam prokrvarila dok sam ležala u krevetu.
    Neka se ne sekira, nek se malo strpi s mirovanjem i bit će sve ok.
    Kad se sjetim te bolnice i mirovanja...možda je u istoj sobi u kojoj sam ja bila(predpostavljam da je u riječkoj). Prođe me jeza, ali evo, isplatilo se malo potrpit.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

aleta, puno pozdravi svoju prijateljicu i reci joj da se ne predaje! danasnja medicina moze puno uciniti, no bitno je da se pridrzava uputstava doktora jer kako rece Arijana, svaki dan je bitan.

vibram!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mislim, Aleta...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

prenjet cu joj dobre zelje, bez brige. Brojat cemo skupa dane... Paulita, sto nije bilo u redu s tvojom bebicom u 32. tjednu? je li to tvoj Lovro?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

aleta, puno srece tvojoj prijateljici. ne znam nista pametno, mislim da su ti cure sve rekle... sad je svaki dan vrijedan za bebicu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

puno pozdrava hrabroj budućoj mami.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da, to je Lovro. Imao je problema s disanjem, u par navrata su ga stavljali na respirator. Skoro sva ranije rođena djeca imaju problema s plućima jer su ona nerazvijena. A npr. moja cimerica je rodila isto u 32. tjednu i mali je odmah prihvatio disanje, nije trebao na respirator. Opet to sve ovisi od djeteta do djeteta.
    No za pluća je vjerojatno već dobila injekcije, a i kad se beba rodi dobiva isto.
    Puno pusa i pozdrava i javljaj šta se događa!

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vibrammmmmmm

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Puno dobrih vibri za mamu i bebu!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Još malo dobrih vibri i jedna priča sa sretnim završetkom - moj maleni nećak rođen je u 27. tjednu, tjednima bio na respiratoru, mjesecima u inkubatoru, uskoro puni godinu dana i super napreduje. Liječnici koji ga prate su jako zadovoljni i kažu da gotovo i ne zaostaje za vršnjacima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aleta, posalji hrabroj prijateljici moj utjesni zagrljaj! Danas je medicina toliko razvijena da bebe rodjene u 27. - 28. tjednu obicno prezive bez ikakvih posljedica, ako je samo sve ostalo kako treba. Drzim im najvece fige sretnice na svijetu!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kakve su novosti? vibram da sve dobro prođe... jadna mama, mora da joj je grozno teško!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

cure (velika i maaaala, u trbuhu) su dobro, leže i čekaju :D

Početno

Hvala bogu,dobre vibre i pusa velikoj i maloj hrabrici i od nas!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala Bogu dragome!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Drago mi je da je sve ok, neka samo miruje!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Daj Bože da tako i ostane još duuugo vremena :D

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

odlično, odlično! vibramo i dalje, kad već pomaže! :D

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

drage cure! isprintala sam prijateljici sve vaše dobre želje i poslala u bolnicu, a ona se sva raspekmezila i kaže: puno zahvali curama i reci im da sam to ja, alisaskvo! pa evo, sad vam kažem! inače, dijagnoza je placenta praevia totalis (sad ću joj isprintat i taj topik, našla sam svašta!) (kod nas na Rodi nema da nema ) i još kaže da sluša savjete i mirna je ko bubica (za razliku od malene koja se rita, kako je i red!) Eto tako da znate da stvarno pomaže, ms. ivy i ostale drage cure!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

onda - samo hrabro alisaskvo, a bebica nek' se još malo brčka kod mame prije nego nam se pridruži na forumu!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

evo, da alisaskvo zna da nas ima jos koje pratimo sta se desava s njom i bebom i molimo Boga dragog za najbolji ishod - sto laganiji porod i povratak kuci na vrijeme!

samo hrabro!

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i dalje vibrammmm

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I od mene nek primi puno pozdrava! Čuvaj sebe i to maleno biće i neka ti dani do poroda brzo prolete,da što prije priviješ svoje malenu curicu uz sebe!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ajme, tek sam sad skontala da smo u istom tjednu trudnoće, vidila na terminima da alisaskvo ima termin 08.11, a ja 10.11.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I moja dijagnoza je bila placenta praevia totalis. Ako te šta interesira, pitaj!
    Puno pusica joj šaljemo ja i moj mali miš!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Alisaskvo, drzi se! Mislimo na tebe i super je sto mirujes. Vibram da bebica ostane sto duze u busi.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bit će dobro!

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ima li sta novo?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Aleta, javljaj nam i dalje kako ide!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

evo, hvala bogu stanje je nepromijenjeno. alisaskvo leži (što nosi svoje posljedice na probavu i sl ali što možemo). nek su ona i beba stabilne pa ćemo lako za sve ostalo. hvala što brinete!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hvala Bogu! divne vijesti, a molim te da nas i dalje obavjestavas.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Super!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

odlicne vijesiti, bas mi je drago. samo neka ona lezi, vrijeme ide...

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Pozdrav svima i veliko HVALA na podršci !! Ja sam inače suprug i prenosim vam stvarno velike pozdrave,zahvale i puse od Alise !!
    Ona naravno miruje u bolnici,posjeta joj ne fali nadam se jer je svaki dan netko kod nje ili više nas !! Ona u ponedjeljak ulazi u 30 tjedan tj. biti će trudna punih 29 tjedana !! Čitam da svi mislite da nosi curicu a u stvari neznamo šta je mada je to najmanje bitno !!Samo da znate beba je jako aktivna i stalno se vrti.Jučer nisu uspjeli iz prve napraviti ctg bebi jer se okrenula par puta a o lupanju da i ne pričamo,po 60 pokreta u sat vremena. :shock: Čak je beba dobila od sestara nadimak speedi !!Svako toliko ću vam se javiti da znate šta je novo !!
    Imam i jedno pitanje.Pročitao sam gore da se dobije inekcija (steroida za pluća bebe) i prije poroda a Alisa nije dobila ništa pa ako netko zna kada se točno dobivaju te inekcije ????? :?

Još jedno veliko HVALA i od mene !!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Injekcija se dobiva ovisno o težini slučaja. Ako nije jako zabrinjavajuće, tek kad se uđe u 30. tjedan. Ja sam ju tako nekako dobila. Ali opet ovisi i o doktoru koji ju vodi. No i ako kojim slučajem krene krvarenje, a nije dobila injekciju, beba će je dobiti kad se rodi.
    Ja sam sve sestre izgnjavila s tom injekcijom kad sam ušla u 28. tjedan. A dobila sam ju tek nakon 30. tjedna kad sam prokrvarila. I nakon toga sam izdržala još dva tjedna do poroda.
    Koji doktor ju vodi? Mislim na bolnicu.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

U Riječkoj bolnici je a tamo je trenutno puno doktora i doktorica još na godišnjem.Za ime doktora ili ice ne znam ali ću pitat !!

Bok !!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Možete slobodno pitati doktora za tu injekciju. To je injekcija dexametazona, dobiva se dva dana za redom u guzu u kombinaciji s vitaminom K koji spriječava pucanje kapilarica bebe. A vitamin K će beba dobiti i kad se rodi. Mislim da to dobiva svaka beba.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako nam je hrabra mama koja nosi divnu hrabru bebu?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

evo friške vijesti: mama je dobro, beba je dobro, gaze u tridesetom tjednu! Ma znala sam ja da je curica! (pozdrav, tata!)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Puno pusa mami i maloj bebačici!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Super vijesti! Vibram da sve bude ok. Cmok mami i bebici!

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •