Otvaram ovaj topic ni ne znajući zapravo što ću napisati i što zapravo želim od vas kao odgovor. Mozda bi mi bilo dovoljno već da znam da nisam jedina.
Priča je slijedeća. Ja obožavam svoju obitelj i svoju djecu. No, obožavam i svoj posao. Moj posao je ono što definira moju osobnost i mene i zapravo mi znači koliko ja značim sama sebi. Ne zato što mi je potrebno biti karijeristica koja super zarađuje, dapače, nego zato što je taj posao ono što sam oduvijek željela i jednostavno sam to ja.
Ono što se događa i jače je od mojih odluka, principa je ta strast prema njemu koja uspije zasjeniti SVE!! Onog momenta kad dobijem novi projekt, toliko beskrajno u tome uživam (unatoč izazovima, preprekama i težini koju svaki istovremeno nosi) da jednostavno ne želim prestati. Ili ne mogu.
I to je ok, no ono što mi se ne sviđa jest moj osjećaj da sam izgubila povezanost sa djecom i obitelji čim se dogodi taj klik u mojoj glavi. I djeca to jako osjećaju. Muž se ok nosi s tim jer razumije moju strast i nevjerojatna je podrška.
Znači, ništa se OBJEKTIVNO ne promjeni (osim što radim konstantno, ali ipak se nađe koji sat za super intenzivnu igru s djecom), ali promjeni se moj prioritet u glavi i teško iz toga izlazim.
Ne znam ni želim li to promjeniti jer sretna sam na ovaj način, no ne znam zaista što se zbiva sa djecom uz takvu majku i iako izbjegavam te guilt tripove koji ne polučuju nikakav rezultat ionako - nije da se ne zapitam što ja njima govorim svojim ponašanjem i da li je to stvarno skroz ok?
Npr. mozda je slučajnost, ali nakon što ja jedno vrijeme radim danonoćno, često se jedno od djece lagano razboli. Kao da time traži moju pažnju. ILI je slučajnost. Ne znam.
Što vi mislite o tome i da li sam jedina?
(iako, kao sto sam ja malo na Rodi, vjerojatno su i ostale takve majke malo na Rodi.. pa ako se i nitko ne javi, to valjda nije dokaz da sam majka alien..
![]()
Suština je svega jest da ne vjerujem u priču u kojoj majka mora izgubiti sebe da bi obitelj bila sretna. Jer tada obitelj i NIJE sretna (jer majka nije).