Hello,
čitam razne teme i na portalu i na forumu ali nisam skužila odgovor na moju dilemu.
Naime,curica ima 5 tjedana i ispočetka sam neupućena davala joj dojiti i po sat i pol na obje dojke ukupno ali je tu bilo i podrigivanja, okretanja, spavanja na dojci i svašta. Svaki puta bi mi kad ona zaspi a ja stisnem dojku istjecalo malo mlijeka (nisam pokušala izdajati) pa mi se činilo da ona nikad ne pojede onaj kaloričniji - kraj obroka.
Čitala sam da bi trebalo biti dovoljno za jedan podoj jedna dojka. Da li to vrijedi uvijek, mislim i u prvom i u drugom mjesecu?? I kasnije?
Ja njoj sada dajem obje po 20ak minuta u prosjeku, uz podrigivanje jer je na početku dosta halapljiva pa naguta zraka i onda je sita i spava po 3-4 sata.
Da li radim dobro ili da ju ograničim na 1 dojku?
I da li negdje imate za preporučit sličice s detaljnijim objašnjenjem položaja dojenja, jer sad doji u ležećem koji za ići u goste i nije praktičan a u sjedećem se ja nikako ne uspijevam namjestiti, ona mi nekako visi a sva se ukočim i ne mogu držati i nju i jastuke oko sebe skupljati da se poduprem... :?
Unaprijed hvala!