Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: U snu sam udario dijete !

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno U snu sam udario dijete !

Imamo kći Doru, koja ima 3 godine.
    Dora spava između mene i moje supruge u krevetu.
    Spava s nama već 3 godine.
    Voimo da je s nama i ona to također voli s nama spavati.
    Do sad je bilo sve u redu.
    Ali ove noći, u 4.30 imao sam jedan ružan san
    Sanjao sam da se tučem i hrvam s nekim tipom.
    On me želio udariti, pa sam je odlučio udariti njega.
    Kako sam u snu krenuo šakom prema njemu, tako je moja ruka trznula i udarila moje drago dijete koje je spavalo pored mene. Bilo je to nesvesno i jako mi je žao zbog toga.
    Dora se probudila, plakala, no žena ju je za 2-3 minute smirila i brzo je ponovno zaspala.
    Meni je bli užasno teško.
    Ujutro sam joj se ispričao i pogledao na nema kakvu modricu. NIje ništa imala.
    To je to.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dora se najvjerovatnije nićeg ne sjeća tako da nemaš beda zbog toga, ali to je možda znak da bi trebala svoj krevet ,

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam svoju djecu izguravala na pod
    ...ali nisu se dali omesti

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dragi antik, vjerujem da se osjećaš grozno, ali ne slažem se sa Xenom da bi sad trebalo razmišlajti o seljenju Dore iz vašeg kreveta. pa, miša mu maloga, ne buš se mlatio s divljacima u snu svake noći, ne?

Zajedničko spavanje je prekrasna stvar koja zaista neizmjerno zbližava obitelj, barem iz moje perspektive, nas je četvero u istom krevetu :D
    Mlatimo se i mi i svake noći neko dobije lakat u facu ili noge u trbuh ili dlanom po zubima ali to je dio coosleeping folklora koji ne bi mijenjali ni za kakav dvorac u kojem bi svatko imao svoj krevet

Ovo kaj se tebi dogodilo je samo izolirani incident, nemoj se brinuti

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ja sam od muža dobila preko nosa u snu....

nije ništa sanjao jednostavno se okrenuo i onako olabavljenom rukom mene tres po nosu...

da ga izbacim iz kreveta?

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

purple rain
    iz kuće

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj purple rain prvotno napisa
    ja sam od muža dobila preko nosa u snu....

nije ništa sanjao jednostavno se okrenuo i onako olabavljenom rukom mene tres po nosu...

To se i meni dogodilo, . Slažem se s kloklo, ne treba previše značenja pripisivati nečemu što se dogodilo slučajno i iznimno.

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ako te tješi MM je legnuo na Emu, a ona sirota počela divljački udarati mene po bubrezima, a ja onda sva zbunjena i splašena kaj se događa nogama opet muža. Dakle obostrana tučnjava.
    Spavamo skupa i dalje , posljedica nema ( imala je 1,5 godina ).

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A ja sam muža pljusnula u snu.
    Jadan nije znao kaj ga je snašlo, a meni je bilo tako krivo.
    Btw, sanjala sam da se svađam s bratom.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam jednom sanjala da mi je krevet pun paukova.
    usred noći sam skočila na krevet, uzela poplun, svih otkrila, vriskala i tresla s poplunom po svima.
    nisam nikog udarila, al da su svi doživjeli šok, bome jesu.

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Re: U snu sam udario dijete !

Citiraj antik prvotno napisa
    Imamo kći Doru, koja ima 3 godine.
    Dora spava između mene i moje supruge u krevetu.
    Spava s nama već 3 godine.
    Voimo da je s nama i ona to također voli s nama spavati.
    Do sad je bilo sve u redu.
    Ali ove noći, u 4.30 imao sam jedan ružan san
    Sanjao sam da se tučem i hrvam s nekim tipom.
    On me želio udariti, pa sam je odlučio udariti njega.
    Kako sam u snu krenuo šakom prema njemu, tako je moja ruka trznula i udarila moje drago dijete koje je spavalo pored mene. Bilo je to nesvesno i jako mi je žao zbog toga.
    Dora se probudila, plakala, no žena ju je za 2-3 minute smirila i brzo je ponovno zaspala.
    Meni je bli užasno teško.
    Ujutro sam joj se ispričao i pogledao na nema kakvu modricu. NIje ništa imala.
    To je to.
    mm je isto prilično aktivan u snu. jednom me krenuo davit, ali se na vrijeme zaustavio..znaš da mi nije svejedno ponekad :?
    nego, probajte staviti Doru na kraj (krevet do zida, pa nju između mame i zida - jastuk na zid).
    samo što će onda mama dobit , ali bolje mama nego dora

znam da ti je grozno, ali najvjerojatnije si se toliko isprepadao i izgrizao da ti se to više neće dogoditi

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moj je šogi sanjao da je istukao svoje dijete u snu. Kad se probudio plakao je i ljubio mališana. Nikada ga nije lupio u životu.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Dragi antik, vjerujem da se osjećaš grozno, ali ne slažem se sa Xenom da bi sad trebalo razmišlajti o seljenju Dore iz vašeg kreveta. pa, miša mu maloga, ne buš se mlatio s divljacima u snu svake noći, ne?

Zajedničko spavanje je prekrasna stvar koja zaista neizmjerno zbližava obitelj, barem iz moje perspektive, nas je četvero u istom krevetu :D
    Mlatimo se i mi i svake noći neko dobije lakat u facu ili noge u trbuh ili dlanom po zubima ali to je dio coosleeping folklora koji ne bi mijenjali ni za kakav dvorac u kojem bi svatko imao svoj krevet
    Draga kloklo za izjavu da vas četvero spava u istom krevetu, i nama se L ponekad po noći uvuće u krevet ali nakon takve noći svi se budimo neispavani ili ona sama traži da ju vratim u njen krevetić.
    Na Rodinim forumima se najviše spominje psihološki pristup odgoju, a ste strane se ne preporućuje da dijete spava u krevetu sa roditeljima.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Re: U snu sam udario dijete !

Citiraj mamal prvotno napisa
    mm je isto prilično aktivan u snu. jednom me krenuo davit, ali se na vrijeme zaustavio..znaš da mi nije svejedno ponekad :?
    Uuuu... pa ovo nije za zafrkavati se!
    Nedavno je bila vijest u novinama, slične tematike i nije baš lijepo završila :/

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa
    Na Rodinim forumima se najviše spominje psihološki pristup odgoju, a ste strane se ne preporućuje da dijete spava u krevetu sa roditeljima.
    ja ne vjerujem takvim preporukama, nemaju mi veze s mozgom. zasto tjerati dijete da od malena spava samo mi je jedna od velikih zagonetki, isto kao i zasto tjerati dijete da ne sisa s godinu dana nego da pije kravlje mlijeko :?

a sve zbog nekih fantomskih prica o "pretjeranoj vezanosti". bah.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    Citiraj XENA prvotno napisa
    ja ne vjerujem takvim preporukama, nemaju mi veze s mozgom. zasto tjerati dijete da od malena spava samo mi je jedna od velikih zagonetki, isto kao i zasto tjerati dijete da ne sisa s godinu dana nego da pije kravlje mlijeko :?

a sve zbog nekih fantomskih prica o "pretjeranoj vezanosti". bah.
    meni je strasno licemjerno da se dijete zakine za ono sto se smatra nepovredivim pravom odrasle osobe - imanja nekoga u krevetu. pod izgovorom mirnog sna.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Upravo sam u procesu "izbacivanja" djeteta iz bračnog kreveta, pa me je jako piknula ova tvoja rečenica, Storma.

Po meni ne može se nikako usporediti te dvije stvari, budući je u većini brakova sasvim razumljivo da partneri spavaju u istom krevetu, a ne vidim onda poveznicu sa spavanjem djeteta s roditeljima :? Pa nije roditeljsko-dječji odnos partnerski u tom smislu.

Puno sam čitala o prednostima co sleepinga za kasnije samopouzdanje i samostalnost djeteta (dugo mi je trebalo da provarim tu logiku, ali uspjela sam), međutim mislim da ne bi trebalo forsirati nešto što svim uključenim kosliperima ne pričinjava zadovoljstvo.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svimbalo, ja ću malo okrenuti tvoju rečenicu u kontra smjeru

Meni je sasvim samo po sebi razumljivo da djeca spavaju s roditeljima jer smatram da je njima imanje nekog po noći uz sebe puno važnije i potrebnije nego odraslima

Odraslom čovjeku nije bed ak se u noći zbudi i bude sam u svojoj sobi u krevetu, djetetu to može biti vrlo tjeskobno i zato je meni ova situacija danas sasvim naopaka, da bračni partneri misle kako imaju puno pravo na zajedničko spavanje, a djeca, kojoj to toliko puno više znači i treba, nemaju

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dakle, da rodim još jedno pa da ih istjeram skupa?

Meni je prirodno da djeca spavaju s roditeljima u krevetu, ali mi je jasna i Svimbina težnja...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pomikaki

Ma i ja kužim kaj hoćeš reći, Svimbalo, kad više ne ide i predstavlja ti muku umjesto zadovoljstva, onda zaista ne treba forsirati.

Meni je samo žao što dosta djece nikad ne upozna toplinu zajedničkog noćnog gnijezda jer je neki generalni stav društva da djeci nije mjesto u roditeljskom krevetu, a ja mislim da im tamo baš je mjesto, barem dok im krakovi nisu tako veliki da opća tučnjava postane neizdrživa

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na Rodinim forumima se najviše spominje psihološki pristup odgoju
    što ti je to "psihološki pristup odgoju"? prvi put čujem za taj izraz, i stvarno ne razumijem što misliš pod njim, molim za objašnjenje.

a ste strane se ne preporućuje da dijete spava u krevetu sa roditeljima
    .
    ako želiš reći da psiholozi to ne preporučuju, varaš se. kao i svugdje drugdje, i u psihologiji ima raznih pristupa, pa će neki psiholozi biti protiv, a neki za zajedničko spavanje.
    ja ih znam preko nekoliko koji ne samo da zajedničko spavanje smatraju normalnim i preporučljivim, već ga i sami prakticiraju

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Ovako sam ja

Doduše s polovičnim uspjehom, jer ipak u neko gluho doba dođu u naš krevet, ali do tada već pristojno odspavamo jedan komad...
    Ja razumijem i jedne i druge.
    Volim se naspavati, a volim i kada se mali roštiljčići ušuškaju s nama.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovo se izvrnulo od izvorne teme u temu zajedničkog spavanja kakvih već ima 100...

Daklem, natrag na temu... Ja se ne bih uzrujavala zbog toga što je dijete dobilo slučajan udarac. Moji nisu spavali s nama (po svom izboru) pa nemam takvo iskustvo, ali sam im nekoliko puta u budnom stanju stala na nogu, pričepila prstiće vratima i slično... Dogodi se to. Čovjeku se smrzne srce i neko vrijeme se osjećaš užasno, a onda sam sebi kažeš da je bilo slučajno i priča gotova.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam zari svom snagom zagrizla prst - mislila sam da je komad piletine. dakle, zaozbiljno sam zagrizla :/ nije bilo krvi srećom

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, Lut

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Meni je sasvim samo po sebi razumljivo da djeca spavaju s roditeljima jer smatram da je njima imanje nekog po noći uz sebe puno važnije i potrebnije nego odraslima
    Jako lepo i pametno receno.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ja sam zari svom snagom zagrizla prst - mislila sam da je komad piletine. dakle, zaozbiljno sam zagrizla :/
    sorry

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a ja sam sanjala da sam na aerobiku
    i jen-dva MM je dvaput dobio šakom u trbuh u gluho doba noći,
    ni kriv ni dužan

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ja sam zari svom snagom zagrizla prst - mislila sam da je komad piletine. dakle, zaozbiljno sam zagrizla :/
    sorry
    pa i meni je sad smiješno to se prepričava već godinama

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

zato moja malena spava u svom krevetu do naseg ali jednom sam joj legla na ruku a aona se u placu probudila kako ju buba ruka...

a nedavno smo se smijali mom tati i mami ,moj tata je nekog vraga sanjao i toliko je jako moju mamu nogom u bedro lupio da je imala postenu masnicu...

da zaboravih da sam jednom muza lupila u nos a njemu nos osjetljiv i odmah krv krenula...

jos ce me tuziti za nasilje u obitelji.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    Upravo sam u procesu "izbacivanja" djeteta iz bračnog kreveta, pa me je jako piknula ova tvoja rečenica, Storma.
    samo kratki ot.
    nedostatak vremena za pisanje me tjera da se vrlo spartanski izrazavam, sto je obicno moja suprotnost. klo me dobro shvatila. ne smeta me toliko "izbacivanje" djeteta iz kreveta (svima su nam jasni razlozi) vec kada se djetetu (novorodencetu, bebi) uskrati pravo na bezbrizno spavanje uz nekoga. svi znamo koliko nam to treba.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tema je primjerenija za pdf IZazovi roditeljstva nego za filozofski kutak

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam isto jednom dobila šakom u rame od mog brus lija koji je sanjao nekakav ludi meč

a što se tiče zajedničkog spavanja, meni je DOSTA dosta dosta. ja ne mogu više. u našem krevetu jedino mali normalno spava, a muž i ja se lomimo.
    da nije situacija kakva je s njegovim laringitisima, bez beda bi završio u svojoj sobi, jer nakon skoro punih sedam godina sa kćerkom i 3 godine s malim zajedničko spavanje mi curi na uši.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Samo da kažem kako je junior opet noćas spavao meni na glavi-neke cure znaju kakvu muku mučim, ali i dalje je jača od želje za bezbolnim leđima, želja da on ne plače.
    I tako ćemo očito još neko vrijeme

Kukala mi majka

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja svako vecer stavim svoje u njihov krevet u njihovoj sobi. nocas/sinoc, balerina dosla kod nas oko 23.00, a BC oko 00.00, ali se vratio u svoj krevet jer mu nije pasalo sto ga je MM pokrio , ali opet nam je doaso oko 3.00
    samo cu reci krevet nam je 160cm sirok, a nas cetvero , tako da Svimbalo kod tebe jos nije velika guzva

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kod mene u selu sva djeca za koju znam spavaju u zajedničkom krevetu, ALI zato većina tata spava u dječjim sobama! Evo, to vam je ujedno i nova metoda kontracepcije, sto posto je prirodna!

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj saška prvotno napisa
    Ovako sam ja

Doduše s polovičnim uspjehom, jer ipak u neko gluho doba dođu u naš krevet, ali do tada već pristojno odspavamo jedan komad...
    Tajna je u trećem. Onda se prvo dvoje ne vraćaju. Ali to nas opet vraća na početak.

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Tajna je u trećem. Onda se prvo dvoje ne vraćaju. Ali to nas opet vraća na početak.
    oooo vraćaju, vraćaju... nama je neku večer Sara (2,5) "potjerala" malog bracu iz kreveta.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moje spavaju zajedno. Ima već par mjeseci otkako su iselile iz obiteljskog . Sad su u svojoj sobi, imaju svaka svoj krevet, ali spavaju u jednom.
    Ne dolaze nam ako se probude u noći, nikad. Samo zovu da im netko malo dođe. Onda ja legnem između njih u mali krevet. Mogu se samo na bok namjestiti

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Citiraj saška prvotno napisa
    Ovako sam ja

to vise ne stignem.
    mijenjamo konfiguraciju njene sobe, mozda pomogne.
    svejedno, kada se, nadam se u skoroj buducnosti budemo selili, kupit cemo veeeliki krevet, najmanje 2,40 sirok.
    mene je sram napisti koliko mi je dijete staro, ali me tjesi sto i u relanom i virtualnom svijetu nismo jedini, samo se nitko, jelite time bas ne hvali. nego saznas u "dubljim" razgovorima.

inace sam misljenja da si obitelj spavanje treba organizirati tako kako im se cini najbolje, sa zeljom da svi clanovi budu koliko toliko zadovoljni.
    i mislim da je odredeni period (duljina ovisi o mnogim faktorima) co-sleepinga za djecu i roditelje lijep i vazan.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nama je krevet 140

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja mislila kak smo mi face kaj nas je četvero na 180 cm...idem se pokrit ušima po glavi

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Naše dijete spava u svojem krevetu od 2. godine ugrubo. I sad sa njegovih 3,5 smo ga vratili u naš krevet jer nam to jednostavno odgovara. Meni nedostaje biti uz njega više nego jesam i volim ga maziti po noći i vidim da je i njemu to bitno.
    A sad ga i ne mogu probuditi tako lako sa svakim okretanjem i pomakom, pa mi je opušteno i naspavamo se (ranije nije bilo tako, zato je i bio u svom krevetu, jer bi ga zapravo probudili po noći).

A što se udaraca tiče, ja nisam još nikog udarila u snu, ali mene su natukli. I s nogom u glavu i svašta.

Ali to se tiče svih mogućih pravila, važno je zaista ustanoviti koja su to pravila koja daju djetetu sigurnost (jer djeca vole red), a koja su naše besmislice. Meni je trenutno besmisleno vraćati ga u njegov krevet, kad nam svima odgovara ovako. Kod manje bitnih pravila, vodim se srcem, a sve radi čega pomislim "ali radi toga jednom neće.... " je strah i zaista nastojim u svojem životu ne donositi odluke na bazi straha. Posebno strahova nedokazanih posljedica.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam Svena, dok je jos bio beba, gurnula u snu jer sam sanjala da me napada divovski pauk i tako sam u snu sjela na krevet i jadno dijete odgurnula uvjerena da je bas on taj pauk :/
    Probudio se, malo je plakao jer se, naravno, prestrasio a ja nisam vise oka sklopila do jutra.
    Al eto, sad ima 27 mj. i to se vise nikad nije ponovilo i nisam ni sekunde razmisljala da ga zbog toga iselim iz svog kreveta.
    Uostalom, on mene posteno namlati po noci i spava s nogama na mojoj glavi, u mojim bubrezima i slicnim, za mene, bolnim pozama.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Po pitanju spavanja, definitivno sam odlučila prepustiti želje djetetu. Jednostavno sam to pustila ne zamarajući se puno što je ispravno, a što ne, jer sam nalazila puno argumenata i za i protiv.
    L je počela spavati u svom krevetu, u prešla u moj zbog dojenja, jer sam je morala noću buditi.
    Sa nekih devet mjeseci je prestala dojiti, pokušala sam je staviti u njen krevetić da spava, jer bez obzira što se nisam bunila da spava u mom krevetu, nekako sam željela pokušati da ona spava u svom krevetiću.
    Prvu večer je zaspala i spustila sam je u njen krevetić, od tada spava u njemu i NIKAD se noću ne budi i ne traži kod nas, izuzev ujutro kad je stavimo pored nas i kad skače po krevetu, ljubi nas i grli
    Da nije htjela spavati u svom krevetiću ostala bi pored mene. Do kada??? Iskreno ću reći da ne znam. Možda bi sama poslije tražila u svoj krevetić, što sam čula da djeca nerijetko rade. Možda ne bi htjela.
    Idućem djetetu ću isto pustiti na volju.
    Naravno do određene granice. Koje??? Nemam pojma, vrijeme bi pokazalo, ovisno o djetetu, karakteru i sl.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Joj, i ja sam G1 tako u snu opalila, a bio je možda nekih 6 mjeseci! Sanjala da me neki čiča uhvatio za dupe , a ja natrag čiču zašorala.... Ajme što mi je krivo bilo
    Svi troje se fest uplašili: G1 jer je dobio udarac, MM jer je čuo njega da plače, a ja od šoka što sam uradila!

Sad ima 4 godine i nakon što je cca godinu dana spavao samoinicijativno sam u svojoj sobi dolazi k nama. A G2 se probudi čim se ja mrdnem van iz kreveta. Taj tek voli fizički kontakt...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    Joj, i ja sam G1 tako u snu opalila, a bio je možda nekih 6 mjeseci! Sanjala da me neki čiča uhvatio za dupe , a ja natrag čiču zašorala......

sorry

ja nisam V udarila, ali sam je skoro ugušila
    bila je skroz mala, imala je manje od 2 mjeseca
    i probudila sam se usred noći kako ona kmeči i s rukicama odguruje moju ruku koju sam prebacila točno preko njenog lica

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ma i meni je sada

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •