Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Kako olakšati prehladu bebi?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Kako olakšati prehladu bebi?

Molim par savjeta iskusnih mama kako olakšati prehladu sa začepljenim nosićem, slinjenjem i ružnim kašljanjem bebi od 9 mjeseci?
    Naravno da ćemo otići do pedijatra po terapiju jer je već uzelo maha (hvala Bogu zasad nema temperature), ali zanima me ima li nekih praktičnih stvari kako mu mogu pomoć?
    Iako je počeo dohranu, znam da ne smije ni med ni limun ni ništa što inače pomaže za grlo. Ima li kakav čaj da smije?
    A nos nikako da očistimo, ničim. Samo kapamo fiziološkom.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

moj mali je bio bolestan prije dva tj. imamo sad 9mj. ja sam ga stavljala spavati tako da mo je kjavica bila na blago povišenom, nosić kapali fiziološkom,čistili pumpicom ili štapićima,a navećer smo špricnuli Operil. za kašalj smo davali sirup od bršljana,a za grlo ništa. protiv temperatura Lupocet,ali ju je imao samo prvi dan. eto

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ups,nije kjavica nego GLAVICA

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Neka spava na povisenom.
    Kapati fizioloskom visekratno i mozes napraviti kapljice od korijena bijelog sljeza http://www.jgl.hr/proizvodi.php?kateg=6&sub=43 i time kapati nos i tako olaksati ciscenje. Mozes praviti i caj od toga.

Oko sirupa za kasalj se posavjetuj sa pedijatrom.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jako ovlažiti zrak, barem na 50%.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi smo radili sve ovo + luftanje i ovlaživanje prostorije. Ako nemaš ovlaživać. stavi mokru plahtu ili ručnik. U zimsko vrijeme zna nam zrak biti jako suh, pa ih i to dodatno iritira.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

da pojasnim ovaj sirup-taj je sirup preporučija ljekarnica jer je na biljnoj bazi. inače je za djecu od godine dana i daje se 3x na dan. ja sam mu ,naravno,davala samo pola žličice 1x na dan.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Toplo vam preporučam aspirator za nos koji nama jako pomaže, a ima ga za kupiti u gotovo svakoj ljekarni.

Pogledajte na ovom linku podatke i snimku kako se koristi:

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

[/url=www.miramarprom.hr/]nosni aspirator

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Evo, nikako da uspijem staviti link!

Uglavnom stranica je www.miramarprom.hr

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nama najviše pomaže intenzivno dojenje.. forsiram ga baš svakih 20-30 minuta, i koliko god mu bilo u početku teško (zbog začepljenog nosića), poboljšanje bi se vidjelo već nakon 2-3 dana..

inače puno, puno tekućine.. ja mu dajem vodu, juhu, pa i sokiće (koje mu inače ne dajem, ali kada je prehlađen može, jer čaj neće).

mi koristimo aqua maris (na pumpicu)..kad uštrcaš, pričekaj minutu da "odradi" i onda odmah na dojenje da beba pokuša progutati sline..

ali, ipak sam se uvjerila (sad mu je 16 mjeseci) da prehlada treba svoje "odraditi" - kod nas to traje i po 2 tjedna- i onda sama od sebe prodje..

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pomagalo je:
    - ovlazivanje zraka
    - vecernje kupanje s puno spricanja i polijevanja vodom - tad bi dobro procistila nos
    - da pazim da ako zaspi dok sise da je stavim na taj bok spavati, jer joj je ta strana odcepljena
    - aqamaris spray
    - mlaka voda kad god hoce
    - cesto dojiti

Ali najvise je pomoglo kad sam i ja dobila prehladu od nje dva dana nakon sto se ona prehladila. Odmah iduci dan joj je bilo puno bolje, iako se prehlada jos vukla nekih tjedan dana... Tako, ako vas dijete zeli nahraniti komadom kruha koji je upravo "zvalilo" par minuta, to mozda isto pomogne kod prehlade

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa

Ali najvise je pomoglo kad sam i ja dobila prehladu od nje dva dana nakon sto se ona prehladila. Odmah iduci dan joj je bilo puno bolje, iako se prehlada jos vukla nekih tjedan dana... Tako, ako vas dijete zeli nahraniti komadom kruha koji je upravo "zvalilo" par minuta, to mozda isto pomogne kod prehlade
    Istina, od riječi do riječi

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj vildica prvotno napisa
    Citiraj sillyme prvotno napisa

Istina, od riječi do riječi

Mojoj ne smeta začepljen nos tokom noći :/ gospođica spava otvorenih usta i tako diše, ali ja je budim i čistim nos, pa ne mogu dijete tako ostaviti spavati :/ na kraju krajeva, nije dobro da je nos začepljen.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kap-dvije eteričnog ulja u isparivač na radijatoru (lavanda je najbolja za bebe, a mi sad stavljamo i ružmarin ili metvicu/sinusan ili mandarinu, eukaliptus itd.).

Kad su mi djeca bila mala, nije bilo dovoljno natočiti vode u isparivače, pa sam znala navečer namočiti stare ručnike i frk na radijatore. Pomaže i da se veš suši u sobi, ali treba ga prati bez upotrebe omekšivača.

Imamo sada i onaj usisavač na vodu u koji isto točim eterična ulja. Palila sam i mirisnu lampu dok ga nisam imala, ali ne u prostoriji gdje je dijete, nego onak na pristojnoj udaljenosti (recimo u kuhinji).

Kad su djeca navršila godinu dana, pomagao nam je Biosept eukaliptus (mast, bilo je u DM-u za kupiti) kojom se namažu leđa i prsa ispod ključne kosti. Moj mlađi sin sklon je bronhitisima i to mu je pomagalo.

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Vlaženje zraka u prostoriji: ili objesim veš po sobi ili stavim u veću rajnglu da kipi čaj od kamilice,
    aspirator za nos i redovno vlaženje + čišćenje nosa,
    namažem im prsa onom mašću s eukaliptusom.

Kod bronhijalnog kašlja inhaliramo se mješavinom eukaliptusovog et. ulja i destilirane vode; ponekad po preporuci pedijatra znala sam inhalirati otopinom fiziološke i bisolexa.

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Vlaženje zraka u prostoriji: ili objesim veš po sobi ili stavim u veću rajnglu da kipi čaj od kamilice,
    aspirator za nos i redovno vlaženje + čišćenje nosa,
    namažem im prsa onom mašću s eukaliptusom.

Kod bronhijalnog kašlja inhaliramo se mješavinom eukaliptusovog et. ulja i destilirane vode; ponekad po preporuci pedijatra znala sam inhalirati otopinom fiziološke i bisolexa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •