-
curenje iz nosa
ovo mi je za sestru.
mala joj ima skoro 4 godine i problem je u tome sto joj od 7. mjeseca curi nos. do sad je curila obicna voda, a otkad je pocela ici u vrtic, slina je postala gusca i zute boje.
nema temperaturu, jede kao i dosad, spava, nema nikakvih problema osim tog curkanja i kasljanja.
prije dva tjedna vodila ju je u doktora, doktorica rekla da joj nije nista, da to mora iz nje izaci, slusala joj pluca, u redu su, grlo nije crveno.
pije sirup za iskasljavanje, vec dugo, (od trpuca), a za nos fiziolosku otpinu.
sta dalje?
da izvadi krv i mokracu?
zasto to tako dugo traje?
-
Možda se radi prije polaska u vrtić radilo o alergiji, a u vrtiću je možda pokupila kakav virus. Mislim da joj pretjerano pijenje sirupa za iskašljavanje neće puno pomoći. Bolje nači uzrok curenju nosa, nego tako dugo liječiti simptome.
-
Postoje djeca koja imaju predispoziciju (sto zbog alergije, sto zbog preosjetljivosti) da im je sluznica neprestano nadrazena - ja ih imam dvoje. Te proklete sline cure i cure .... ljeti je bolja stvar (ako je lijepo ljeto). Od septembra do maja/ juna je uvijek ista stvar. Problem nastaje ako se kanali zapuse i pocne se to djubre skupljati u dipljama. Jedino efikasno je neprestano spricati otopinu soli u nos da ne dodje do zacepljenja, a i da se ispiraju duplje.
-
Novo pitanje: a što kad nosić curi danima, nije začepljen i nema temperature?
Ne bih ni primijetila da mu curi nos, da nema skorene bale oko nosnica. Kapamo fiziološku i sljezov korijen, onda preko noći nema ničeg, prijepodne isto tako, a popodne počne curiti i tako do navečer. Ne djeluje bolesno (naprotiv!), normalno diše, ne kiše, ne kašlje. Glupo mi je zbog toga ga voditi doktoru (da ne pobere što gore), a opet, ne znam ni koliko je normalno da to traje? Danas je tjedan dana.
-
Obična prehlada može trajati i do 2 tjedna (curenje iz nosića), a ako se nastavi i nakon toga može se raditi o alergiji, pogotovo ako se dijete osijeća dobro, nema temperaturu, zeleni iscjedak iz nosa..ili bilo što drugo što bi upućivalo na upalu.
-
Re: curenje iz nosa
tanjaa prvotno napisa
sta dalje?
Bris nosa. Jedino tako će joj točno reći koja je bakterija i koji treba antibiotik uzeti.
100 %
-
Tanja dalje nista! Jednostavo prihvati cinjenicu takvom kakva jeste. Napominjem da moja djeca sline mjesecima uzastopno, sa i bez antibiotika, brisova, steroida ...
Ako si zabrinuta svakako se trebas posavjetovati sa ljekarom.
-
mi nakon trotjednog curenja bez temperature i sa kašljem danas vadili bris(nikad do sada nije nosić curio dulje od 3-4 dana)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma