je li tko medju vama široko povijao bebu i ako je - kako? nama je ortoped preporucio povijanje i vjezbanje, a vec sam cula 100 nacina za siroko povijanje pa ni sama ne znam kako
je li tko medju vama široko povijao bebu i ako je - kako? nama je ortoped preporucio povijanje i vjezbanje, a vec sam cula 100 nacina za siroko povijanje pa ni sama ne znam kako
Evo, ima tu nesto na temu.
ja sam povijala široko bebu jer mi je tako kad se tek rodio bio čvršći. ja bi stavila običnu pelenu, pa debelu gazu/pelenu i trokut i tako smo sve držali do dva ipo mjeseca i bili na kontroli kukova i sve je super, sad mu držim samo običnu pelenu
Ako ti je preporučeno povijanje, onda svakako povijaj. Ja jesam do pregeda uzv kukova, bilo mi je lakše za držati ga, a i bila je zima.
Potraži malo imaju li slikice na net-u..
Obična pelena, zatim presavijena tetra pelena pa 'švedska' pelena. Našla sam slike korak po korak na jednom drugom forumu (ukucaj 'široko povijanje bebe slike' u google pa ćeš naći). Uz široko povijanje svakako i vježbajte, meni su rekli da je to još i efikasnije. Svaki put kad presvlačiš bebicu možeš par puta ponoviti vježbicu.
Ako si nesigurna kako, možeš i nazvati patronažnu da ti dođe pokazati...
Posljednje uređivanje od kikidee : 05.02.2010. at 16:58
mi smo stavljali običnu pa dvije platnene pa sorizo, a kad smo išli iz bolnice su nam rekli da će nam nakon uzv reći ako treba više/manje platnenih ili ništa.
Ja ću imati ljetnu bebu i ako ćemo morati široko povijati...nije li to puno slojeva na bebinoj guzi, djeluje mi da će zakuhati u tome?
nece,moj je cijelo ljeto bio u tetrama,prije da ce zakuhati u ovoj plastici od jednokratnih
Mi bili na kontroli i zadnja 2 MJESECA nosimo 3 platnene!! Kaze da joj jos ne vide jezgrice, sto god to znacilo... znam samo da mojoj malenoj jako smetaju!
ja sam široko povijala do onog trena dok ga nisam stavila u platnene.
nakon toga sam samo vježbala, a vježbamo i dalje jer nam se sviđa (UZV je bio u redu):
prvu bebu sam široko povijala do uzv s nekih mjesec dana (sa švetskom pelenom i jednom tetrapelenom). kad sam s drugom bebom odlazila iz rodilišta nitko nije ni spomenuo široko povijanje, pa je nikad nisam ni povijala. uzv je kod obadvoje bio uredan.