Drage moje, ja sam nova na forumu, prije svega pozdrav, a onda i molba da mi pomognete sa svojim savjetima i iskustvom.....
Od samog pocetka sam imala problem sa dojenjem (rodila na carski, tako da sam muku mucila da imam mlijeko, stavljala bebaca na sisu kad su bile prazne da bi on izazvao punjenje istih, u medjuvremenu dobila ragade, bradavice su i dan danas ranjave no to nije ni vazno, bol sam uspjela istrpiti i to je to).... Uglavnom kad pocne da sisa, sisa 20 minuta lijepo i pocne lagano da usporava i tako jos 20tak minuta sisa sa nekim pauzama gleda sisa razgleda i tako to i onda pocinje borba pocne da vristi, ja mu ponudim drugu sisu (skapirala sam da je ovu vjerovatno posisao pase ljuti ili mu ne tece kao sto je sa pocetka) , on pocne da sisa opet 20tak m inuta lijepo sisa i onda pocne da spava sisa. Pokusavala sam da kad zatvori okice izvadim bradavicu iz usta, ali on se odmah vrati i nece da sisa...... on tako satima malne lezi na mojoj bradavici, ja se trudim (citala negdje da mu kad spava treba izbacivati dojku iz usta) da ga odviknem od spavanja na sisi, jer mi to onemogucava bilo kakav rad po kuci, sve obaveze i prema njemu pa i prema sebi od hrane pa nadalje ne mogu da obavim, jer je on stalno na sisi, a tuga me uhvati kad pocne da place i na drugu, jer sad ni ona nema onako mlijeka kao ova sa pocetka. Njemu je tek 24 dan kako je rodjen, a ja se jos nisam uspjla usemiti sa poslom i obavezma po kuci, kao i sa dojenjem..... Ne znam da li sam uspjela objasniti svoj problem, jer sam sva smusena, bojim se nemam dovoljno mlijeka, ili da nesto ne radim kako treba. Sve u svemu moja sveki mu je davala cak i dodatnu hranu (adaptirano mlijeko) on to sve posise i opet trazi sisu. E da kaki oko 7-8 puta. Cijeli dan je na sisi, a onda nocu spava 4/5 sati opet ga podojim, sat sat i pol dojenja i opet zaspi i poslije kad se probudi nastaje sisanje do u beskonacnost. Sta da radim, da li ista dobro radim, molim za savjet, kako majke koje imaju vise djece, razmisljam meni je ovo jedno pa ja ne uspjevam zavrstiti sve ni oko njega sem dojenja, kako bi da imam vise, da li sam ja nesposobna ili lijena, kad on zaspi ja sam isto ukomljena spava mi se i vece isto koristim za spavanje, jer ne bi izdrzala citav dan..... Sta da radim?