Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Skok u razvoju - ili??

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Skok u razvoju - ili??

Eto imam jedno pitanje za vas koji ste to prosli.. Moja malena je oduvijek jako zivahno diejte s pravilnim ritmom dnevnog kao i nocnog spavanja, ali zadnjih par dana umjesto da bude po 2-3 sata budna po danu, ona izdrzi jedva sat vremena, pojede i to malo (120ml u odnosu na prijasnjih 180) i zaspi na pol sata. I tako stalno! A navecer zaspi vec u 6 i po - 7 umjesto ko prije u 9-10 i budi se u 8 i po ujutro :/
    Nije mi uopce jasno sto joj se desava da je toliko umorna, a ono vrijeme kad je budna je jaaaako nasmijana, skace, igra se, i po tome vidim da nije bolesna niti je sto muci, osim naravno zubica al cisto sumnjam da je to razlog za toliki umor...
    Ako netko ima slicno iskustvo volila bi cut... hvala!

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

iz mog iskustva, nemaju oni odmah ustaljeno pravilo spavanja, budnosti
    vec se to mjenja s vremenom
    tek kad su malo veci (ne sjecam se tocno dobi kad se kod nas dogodilo ) imaju stalni ritam spavanja
    mi kod jela ni dan danas nemamo pravila (3 god i 8 mjeseci)

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

vjerovatno je skok
    mome L. su se skokovi najviše na spavanje odrazili
    npr. znao bi jedan dan spavati po 4-5 sati u komadu preko dana a drugi dan baš nimalo, jedva 10 minuta kda se sve zbroji
    iako dojimo, nisam primjetila da bi više dojio (osim u onim prvim skokovima)
    sad u ovom zadnjem, sa 6 mjeseci, išao bi spavat u ponoć
    ja ga lijepo uspavam oko 9 i krenem ga spustit u krevet a on se probudi sav vesel, kao "naspavao sam se, ajmo sad dalje"
    i tako do ponoći

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa
    vjerovatno je skok
    npr. znao bi jedan dan spavati po 4-5 sati u komadu preko dana a drugi dan baš nimalo, jedva 10 minuta kda se sve zbroji
    ja ga lijepo uspavam oko 9 i krenem ga spustit u krevet a on se probudi sav vesel, kao "naspavao sam se, ajmo sad dalje"
    i tako do ponoći
    potpisujem i još se nasmije da se nemogu ni naljutiti...ja samo pomislim faza je proći će

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    Citiraj betty blue prvotno napisa
    vjerovatno je skok
    i tako do ponoći
    potpisujem i još se nasmije da se nemogu ni naljutiti...ja samo pomislim faza je proći će
    i prošlo je, stvarno je bila samo faza

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

MM je također spavao u toj dobi po 3x na dan i to po 2-3 sata.. i noću od 7.00-7.00 ujutro. spavalica totalni. e,sad s 9mj se to promjenilo. noćno spavanje je isto,ali dnevno nije. puno je spavao,jeo je više puta manju količinu,ali je sad poprilično visok(znači,ima nešto u onome "djeca dok spavaju rastu."

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

hvala na odgovorima, ocito se (OPET) bezveze brinem..

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

djeca imaju hrpu faza...ne treba se brinuti

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ne gledaj na sat, izbaci ga iz kuće!

Dijete ima svoj osobni satić koji mi odrasli ne razumijemo i ne shvaćamo. Slušaj ga!

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

A dok spavaju hormon rasta najviše radi! bit će malih divova

Ne brini!
    Evo moja zadnjih tjedan dana išla spavati oko 22 sata, a buđenje u 9. Preko dana ako je odspavala 2 sata. I to samo i isključivo spava kad sam ja s njom u krevetu. ako se dignem iz kreveta 10 minuta je max za njeno spavanje. Što će reči da sam i ja ljepo odmorna jer moram stalno spavati uz nju. Moš mislit- luda sam već od šuškanja i pjevanja uspavanki, a da ne velim da se samo istuširam i odem spat, već sam zaboravila kak je to pogledati film u komadu!? A onda odemo kod sveki i tamo zaspi na njenom krevetu i 4 sata bez prekida. A danas ju stavim u dnevnom boravku poslje kupanja na kauč i dijete još uvijek spava!
    Baš sam rekla mm da nju ostavljamo u boravku nek spava , a mi se selimo u spavaću.
    Ja se nadam da će se do škole odlučit ipak spavati bez mene u svom krevetiću

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ova sad izgleda uvatila nocni ritam opet neki... da spava od 19 i po do 9 ujutro... ma neka bude kako ona hoce, bas jucer bila nesto do Rijeke i gledam, mali od prijateljice ima 5 mjeseci, rodio se sa 56cm a sad ima 61 a moja zabica se rodila sa 51 a sad sa 3 mj ima 63...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ova sad izgleda uvatila nocni ritam opet neki... da spava od 19 i po do 9 ujutro... ma neka bude kako ona hoce, bas jucer bila nesto do Rijeke i gledam, mali od prijateljice ima 5 mjeseci, rodio se sa 56cm a sad ima 61 a moja zabica se rodila sa 51 a sad sa 3 mj ima 63... Grin

to je to. spavanje radi svoje. moj malac voli spavati,voli rutinu i voli papati pa je zato i visok,točan ko urica i mali bucko..

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

i moja je bome bucka i po :D A sta cu kad oce jest!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

dobro je kad hoće jesti. sam nek papa. problem bi bio kad nebi htjela. curica ti je PRESLATKA!!

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

imas pravo hehe dobro je dok jede!

Hvala

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jucer mi se mala pocela smijati onako da doslovno umire od smijeha naglas i ispustati masu novih zvukova, pocela je sama sve sta ulovi stavljati u usta i dizati rukice kad ju netko hoce dignuti!
    Ocito je bio skok u razvoju!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

super. samo vi uživajte i nemoj previše brinuti. sad će te svakim danom sve više iznenađivati jer će brzo poćeti ućiti svašta novo. a tek sa 9 mj... ja se tako nasmijem kroz dan kad MM ponavlja sve šta radim. npr. ja pucketam prstima pa i on proba..

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hajde curke, treba nam pomoć!

Malo sam zbunjena....danas je mom bebonji 18 dana. Zadnja 2 dana je stalno na sisi, a meni sise kao da se ne stignu ni napuniti mlijekom...stalno su mekane :/ Inače po noći spava 4-5 sati u komadu, a sinoć smo imali buđenja svakih 1.5h, 2h. Sisa nekih 10 minuta aktivno i čujem ga da guta. Onda obično zaspe na 5 minuta pa opet hoće sisu. Onda ga vratim na istu sisu i još malo guta, a onda sisa u prazno- u nedogled. Onda ja pomislim da u toj sisi više nema mlijeka pa ga sljedeći put kad traži (nakon 20 min.) prebacim na drugu dojku. I opet se ponovi isto- aktivno sisanje 10min. pa ponovljeno sisanje i onda sisanje u prazno. I tako po cijeli dan u krug. Već jedno 4 dana kaki jednom dnevno- do tada je kakio nakon svakog podoja. Može li onaj skok u razvoju sa 3 tjedna početi malo ranije? Jer ne znam čemu bi drugom pripisala ovo što nam se događa

Sa točno 14 dana smo bili na lapizaciji pupka kod pedijatra i onako usput sam ga vagnula- dobio je 500g od svoje porođajne težine (nemam pojma s koliko je izašao iz bolnice), što mi se čini super. I opće stanje mu je dobro pa pretpostavljam da te smanjene stolice nisu znak da je gladan.

Što vi mislite, je li nam skok u razvoju došao malo ranije? :/

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Tzv. skok u razvoju ne događa se točno na dan i na sat. U prosjeku traje 48 - 72 sata, recimo da je to period u kojem treba izdržati non-stop nacicavanje bez reda, zakona i pravila i prazne dojke i sisanje u prazno i svašta-nešta. Ako se to izdrži polako dolazi do smirivanja situacije, sve dužeg perioda spavanja i kakvog-takvog prepoznatljivog ritma. Sve do sljedećeg skoka.

Samo budi strpljiva i smirena i nemoj misliti da su ti prazne dojke. Pet minuta nakon podoja pokušaj iz te prazne dojke stisnuti i vidjeti ćeš da ima mlijeka.
    Ako zaista misliš da ti je dojka potpuno prazna definitivno preporučam da svako malo istisneš pokoju kapljicu da bi pojačala proizvodnju.
    Samo nemoj "čekati da se napune", tek onda nećeš imati više mlijeka. Što ih više prazniš više će se puniti, samo mozgu treba malo vremena da uhvati signal.

Uvjerena sam da ćeš biti zaprepaštena prirastom težine nakon mjesec dana...

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Hajde curke, treba nam pomoć!

Malo sam zbunjena....danas je mom bebonji 18 dana. Zadnja 2 dana je stalno na sisi, a meni sise kao da se ne stignu ni napuniti mlijekom...stalno su mekane :/ Inače po noći spava 4-5 sati u komadu, a sinoć smo imali buđenja svakih 1.5h, 2h. Sisa nekih 10 minuta aktivno i čujem ga da guta. Onda obično zaspe na 5 minuta pa opet hoće sisu. Onda ga vratim na istu sisu i još malo guta, a onda sisa u prazno- u nedogled. Onda ja pomislim da u toj sisi više nema mlijeka pa ga sljedeći put kad traži (nakon 20 min.) prebacim na drugu dojku. I opet se ponovi isto- aktivno sisanje 10min. pa ponovljeno sisanje i onda sisanje u prazno. I tako po cijeli dan u krug. Već jedno 4 dana kaki jednom dnevno- do tada je kakio nakon svakog podoja. Može li onaj skok u razvoju sa 3 tjedna početi malo ranije? Jer ne znam čemu bi drugom pripisala ovo što nam se događa

Sa točno 14 dana smo bili na lapizaciji pupka kod pedijatra i onako usput sam ga vagnula- dobio je 500g od svoje porođajne težine (nemam pojma s koliko je izašao iz bolnice), što mi se čini super. I opće stanje mu je dobro pa pretpostavljam da te smanjene stolice nisu znak da je gladan.

Što vi mislite, je li nam skok u razvoju došao malo ranije? :/

Isto tako, nama je danas 18 dana, a on vec 3 dana visi na sisi
    stolice su i dalje redovne, nekad odspava i po 3 sata u komadu, ali to je vecinom preko dana, preko noci je show svakih pola sata sat, a i kad spava stalno ispusta neke zvukove kao da se proteze, desava se to kome?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •