-
Kostolomci, pobrojimo se!
Mislim, naravno, na one koji kosti lome sebi, ne drugima.
Nismo cini se, dugo imali neki 'pobrojimo se' topic, a nama je tema jako aktualna.
Antun je prekjucer slomio tri prsta na lijevoj ruci, nakon sto je prije tek tri tjedna skinuo gips na stopalu.
Nije nam bas bilo svejedno, a i on je poceo vjerovati u to da je pravi baksuz i da nema srece u zivotu.
Ovo mu je vec cetvrti lom u zivotu (jos u vrticu je slomio kljucnu kost, a pretproslo ljeto i podlakticu).
Brine me jako i broj rtg slikanja kojima je bio izlozen dosad.
Huh.
-
-
ja sam ko klinka slomila desnu, pa za tjedan dana lijevu ruku
i nos dva puta
bila sam na jako puno RTG-a bog sumnje u druge lomove (glava, rebra, lakat, stopalo, zuve neću spominjat)
danas sam puno spretnija
-
-
ajoj
ja sam sa 26 i sa 27 slomila lijevu ruku... mama me htjela slati na denzitometriju, nisam otišla, a i prestala sam se lomiti. ne znam jel se ta pretraga radi i ta djecu. tj je li greška u slabijim kostima ili u šlampavosti, ili ste jednostavno imali bad luck.
~~~~~~~~~~~~~~da je to bilo to što se tiče lomova.
-
prije se manje lomilo jer se jela zdravia i bogatija hrana..danas sve nesto na brzinu, skoro nista prirodno makar zelimo vjerovat da je prirodno i kosti su rijede nego nekad..meni klinci najvise u bolnicu dolaze sa potrganim lakticima i to onako opako zdrobljenim lakticima za nepovjerovat.. treba klince vise sa kalcijem filat..ne samo sa njime al pocevsi od njega prvenstveno..
-
Moja curka je prošle godine slomila bedrenu kost, i to tako gadno da je dva tjedna bila na dj. kirurgiji i bila na istezanju sa utezima jer joj je kost zašla jedna za drugu čak 5 cm i automacki za toliko skratila nogu.Srećom sve je dobro prošlo i uz odgovarajuću terapiju sve je završilo bez posljedica nema skraćenja a RTG snimke je imala sigurno 15 puta ,što me jako brinulo al za sad nema nekih većih posljedica. U to vrijeme je imala samo 4 godine.
-
Ja sam u prvom osnovne slomila desnu ruku, i to je bilo to, hvala Bogu. MM je kao dijete slomio sve što se slomiti dalo. A moja sveki je jučer pala s najniže stepenice, cca 25 cm visine i slomila obje noge, jednu na dva mjesta, drugu na jednom. :shock: :shock: :shock:
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma