Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: vrtići i odšteta

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    angela

Početno vrtići i odšteta

Dijete mi je palo u vrtiću i ozlijedilo lakat. sada je terapija gotova. po formular za prijavu štete sam otišla u upravu vrtića (dogovoreno) a osoba koja mi ga je trebala dati i uputiti me dalje nije bila po dogovoru prisutna već mi ga je predala osoba sa mobitelom na uhu dok ga je popunjavala i dok sam odlazila. ništa nisam uspila pitati.

Danas sam išla predati formular u osiguranje dočekala me osoba na pultu koja mrzi samu sebe a stranke bi pojela kad se pojave, ponašanje prema meni je bilo kao da ja svaki dan prijavljujem štete pa sam upućena šta treba i sad nju tlačim. odem u upravu vrtić da se "izjadam" gđi pravnici , a nje opet nema na radnom mjestu - i pitam se dal ta osoba uopće postoji jer se ne može doći do nje ni telefonom ni faktorom iznenađenja - možda je fiktivno zaposlena kao i onaj u HP-u.

bijesna od takvih "ljudskih ljepota" odem u pravnice i predam joj papire.
    1. odšeta po polici osiguranja - po nekoj njihovoj tabeli

2. odšteta troškova ali od vrtića , što bi značilo da od vrtića moram tražiti troškove.
    ova točka 2. mi je grozna za napravit i ne znam što da radim, odvjetnici je to normalno, a mene je strah da nakon odštete vrtić ne traži nešto od majke djeteta koji je uzrokovao pad ili od teta.
    u mjeces dana potrošila sam 4.500, 00 kn terapija, goriva, nalaza i mišljenja i smanjene plaće, koja je inače 3.600,00, a kad sam je dobila nakon bolovanja dotuklo me.

Da li vrtić (pri gradu) ako plati odštetu ima pravo potraživati od nekog drugog naknadu za tu isplatu ?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zbog svega gore navedenog nikad nisam ugovorila osiguranje u vrtići, pa ni u školi.
    Osiguranja se nude po sistemu "evo Vam uplatnica za osiguranje", bez ikakve upute o kakvom se osiguranju radi, šta uključuju, kako se ostvaruju prava i sl.
    Veliko je i pitanje kako se vrtići i škole opredjeljuju za pojedine osiguravateljske kuće? Mislim da to ide bez natječaja! Okreću se novčići...
    Osiguranje je istina dobrovoljno ali ide po sistemu "bilo bi dobro" i "svi imaju" i sl.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da ti bar malo pomognem. Napiši pismenu reklamaciju nadležnima u osiguravateljskoj kući i vrtiću. Bez pardona!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo imali sličnu situaciju. Sve smo papire predali u Grad (osnivač vrtića), a oni su to dalje rješavali s osig. kućom. Najprije nismo htjeli tražiti odštetu da teta kod koje se pad dogodio ne bi imala problema (inače je ok, i smatrali smo da nije kriva), ali nam je baš ona rekla da tražimo i da zato i postoji osiguranje. Kod nas nije bilo trajne štete npr. invaliditet, nagrđenje, lom trajnog zuba i sl, pa je i odšteta bila zaista minimalna. Dobili smo naknadu za pretrpljeni strah i bol djeteta, i naknadu roditelju za svaki dan bolovanja (mislim da je bio u visini dnevnice 170,00 kn, ali nisam sto posto sigurna).

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vrtići su osigurani od odgovornosti.

svaki štetovni događaj koji se desio u njihovom prostoru, oni moraju nadoknaditi oštećenoj strani. VRTIĆI.
    Na koji način će se vrtić namiriti u isplati ovog štetnog događaja, ovisi o njegovoj polici zakljuečnoj sa osiguravajućom kućom.

Dakle, svaki proces koji se pokreće, pokreće se protiv vrtića.

I neka te ne bude sram tražiti naknadu za svoje dijete.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moja kuma je dobila odštetu od osiguranja, ne znam točno koliko, ali mislim da je bilo relativno OK.

Dijete je slomilo stopalo u vrtiću. Nije bilo nikakvih problema oko isplate, samo je donijela medicinsku dokumentaciju.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo, provjerila sam, ponudili su joj 10.000, i to je prihvatila.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •