-
vrtići i odšteta
Dijete mi je palo u vrtiću i ozlijedilo lakat. sada je terapija gotova. po formular za prijavu štete sam otišla u upravu vrtića (dogovoreno) a osoba koja mi ga je trebala dati i uputiti me dalje nije bila po dogovoru prisutna već mi ga je predala osoba sa mobitelom na uhu dok ga je popunjavala i dok sam odlazila. ništa nisam uspila pitati.
Danas sam išla predati formular u osiguranje dočekala me osoba na pultu koja mrzi samu sebe a stranke bi pojela kad se pojave, ponašanje prema meni je bilo kao da ja svaki dan prijavljujem štete pa sam upućena šta treba i sad nju tlačim. odem u upravu vrtić da se "izjadam" gđi pravnici , a nje opet nema na radnom mjestu - i pitam se dal ta osoba uopće postoji jer se ne može doći do nje ni telefonom ni faktorom iznenađenja - možda je fiktivno zaposlena kao i onaj u HP-u.
bijesna od takvih "ljudskih ljepota" odem u pravnice i predam joj papire.
1. odšeta po polici osiguranja - po nekoj njihovoj tabeli
2. odšteta troškova ali od vrtića , što bi značilo da od vrtića moram tražiti troškove.
ova točka 2. mi je grozna za napravit i ne znam što da radim, odvjetnici je to normalno, a mene je strah da nakon odštete vrtić ne traži nešto od majke djeteta koji je uzrokovao pad ili od teta.
u mjeces dana potrošila sam 4.500, 00 kn terapija, goriva, nalaza i mišljenja i smanjene plaće, koja je inače 3.600,00, a kad sam je dobila nakon bolovanja dotuklo me.
Da li vrtić (pri gradu) ako plati odštetu ima pravo potraživati od nekog drugog naknadu za tu isplatu ?
-
Zbog svega gore navedenog nikad nisam ugovorila osiguranje u vrtići, pa ni u školi.
Osiguranja se nude po sistemu "evo Vam uplatnica za osiguranje", bez ikakve upute o kakvom se osiguranju radi, šta uključuju, kako se ostvaruju prava i sl.
Veliko je i pitanje kako se vrtići i škole opredjeljuju za pojedine osiguravateljske kuće? Mislim da to ide bez natječaja! Okreću se novčići...
Osiguranje je istina dobrovoljno ali ide po sistemu "bilo bi dobro" i "svi imaju" i sl.
-
Da ti bar malo pomognem. Napiši pismenu reklamaciju nadležnima u osiguravateljskoj kući i vrtiću. Bez pardona!
-
Mi smo imali sličnu situaciju. Sve smo papire predali u Grad (osnivač vrtića), a oni su to dalje rješavali s osig. kućom. Najprije nismo htjeli tražiti odštetu da teta kod koje se pad dogodio ne bi imala problema (inače je ok, i smatrali smo da nije kriva), ali nam je baš ona rekla da tražimo i da zato i postoji osiguranje. Kod nas nije bilo trajne štete npr. invaliditet, nagrđenje, lom trajnog zuba i sl, pa je i odšteta bila zaista minimalna. Dobili smo naknadu za pretrpljeni strah i bol djeteta, i naknadu roditelju za svaki dan bolovanja (mislim da je bio u visini dnevnice 170,00 kn, ali nisam sto posto sigurna).
-
Osoblje foruma
vrtići su osigurani od odgovornosti.
svaki štetovni događaj koji se desio u njihovom prostoru, oni moraju nadoknaditi oštećenoj strani. VRTIĆI.
Na koji način će se vrtić namiriti u isplati ovog štetnog događaja, ovisi o njegovoj polici zakljuečnoj sa osiguravajućom kućom.
Dakle, svaki proces koji se pokreće, pokreće se protiv vrtića.
I neka te ne bude sram tražiti naknadu za svoje dijete.
-
Moja kuma je dobila odštetu od osiguranja, ne znam točno koliko, ali mislim da je bilo relativno OK.
Dijete je slomilo stopalo u vrtiću. Nije bilo nikakvih problema oko isplate, samo je donijela medicinsku dokumentaciju.
-
Evo, provjerila sam, ponudili su joj 10.000, i to je prihvatila.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma