Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Nakon viroze hladne rukice i nogice?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Nakon viroze hladne rukice i nogice?

Molim savjet u smislu je li to tako i kod vas (je li to tako normalno).

Naime, moja curica, jasličarka od od 21 mjesec, imala je od četvrtka navečer do nedjelje popodne temperaturu koja se penjala do 39, bez nekih drugih nama vidljivih simptoma tipa kašljanje, kihanje itd., samo opća klonulost, manjak apetita (pila dan-dva samo mlijeko (AD) i ništa nije htjela jesti). Ped smo se javili u petak, rekla je da je imala nešto crvenije ždrijelo, CRP bio manji od 8, leukociti normalni, urin i UK uredni. Prošlo samo od sebe, u nedjelju popodne, od ponedjeljka normalno ima i apetit, još mi se čini da je malo cendravija nego inače, ali ne znam to razlučit je li od bolesti ili uslijed promjene njene dnevne rutine (nije u vrtiću, nego doma, ne ide u park, ne družimo se s dječicom itd.).

Ono što za nju nije normalno i što joj je ostalo još uvijek su to da ima hladne rukice i nogice, kao da joj se poremetila cirkulacija. Uvjete u stanu nismo mijenjali (prilično je toplo, jako centralno), kao niti to kako je oblačimo (prilično lagano - tj. jednu majicu dugih rukava, hlače od trenirke tanje, dokoljenke), dosad (prije te viroze) nije imala tako hladne rukice i nogice?

Ima li ko kakav savjet/iskustvo?

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Znoji li se nešto više nego inače? Moj se zna tako preznojavati koji dan nakon bolesti, pa mu rukice i nogice budu nešto hladnije nego inače.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Znoji li se nešto više nego inače? Moj se zna tako preznojavati koji dan nakon bolesti, pa mu rukice i nogice budu nešto hladnije nego inače.
    Hvala na odgovoru, malo me to prepalo jer sam pitala druge mame u RL-U i njima je to nepoznato. I inače se dosta znoji, ali možda se sad znoji još i više, baš ću pogledati. Mjerila sam joj jutros temp. prije buđenja, ispalo je i ispod 36 (temp. u uhu je bila oko 36)....

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

centru za regulaciju temperature treba neko vrijeme da se normalizira nakon šokova - snižavanja visokih temp. antipireticima
    nekoliko dana su temperature tijela nešto niže
    tako mi rekao pedijatar kad smo bili u bolnici pa nakon nekoliko dana došli na kontrolu i ja pitala isto što i ti jer je temp. bila konstantno bliže 35 nego 36...dakle, dao mi je neko znanstveno obrazloženje zašto je tomu tako, ali sam zaboravila...ja sam ovo laički opisala

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Puno hvala, Bhany!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Izmjerila sam joj temp. danas popodne 35,5, hladan nosić, rukice, nogice, uključivo bedra, ali ona super volje, prestalo cendranje, to je već treći dan bez temp. Dobila sam savjet da je istuširam u toploj kupki pa tako potaknem cirkulaciju i da dodatno zagrijavamo prostor, plus da, s o bzirom da je još zima, još ne idemo vani u park, vidjet ću hoće li to upaliti da je vratim na staro...

Probat ću i zvrcnut ped da vidim koliko je uobičajeno i treba li što radit s tim ili se to ignorira.

BHany, jesi ti po tom pitanju nešto radila i za koliko je to došlo na svoje?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čini se da mi je cura upala u nekakvu blažu hipotermiju, koju je moguće da smo mi izazvali ibuprofenom, iako smo se držali doza, mislim da ćemo drugi put ipak konzervativije i po lupocetu i dulje puštat na tim nekim graničnim temp., otići ću još kod svoje ped da me točno uputi što i kako i di sam pogriješila (nije mi to ona rekla, ali searchajući net tako mi se čini).

Našla sam na netu neko pitanje mame čija je curica isto par tjedana nakon ibuprofena bila u hipotermiji. Naša ped je rekla da se takve stvari znaju dogodit i potrajat neko vrijeme (par tjedana), savjetovala utopljavanje i praćenje i neizlazak van na ove temperature.

Doduše, malo sam sad više u strahu od vrtića, koji nam je super legao, i vrtićkih bolesti jer se bojim da nam se to opet ne dogodi.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ina 33, znam da nije ista situacija jer moja curka je bila nedonošće i neurorizično je dijete, ali da ti navedem moj slučaj.Meni je ped rekla da nikako ne skidam temp sa ibuprofenom nego isključivo Lupocet jer da je ibu prejak za tako malu dječicu. Tako mi je rekla kad sam ju ja izričito pitala za skidanje temp sa ibu jer smo mi imali (doduše nepotvrđenu) svinjsku gripu i sa Lupocetom temp nije išla ispod 38.
    Držite se i grijte se ispod dekice

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj amel prvotno napisa
    Ina 33, znam da nije ista situacija jer moja curka je bila nedonošće i neurorizično je dijete, ali da ti navedem moj slučaj.Meni je ped rekla da nikako ne skidam temp sa ibuprofenom nego isključivo Lupocet jer da je ibu prejak za tako malu dječicu. Tako mi je rekla kad sam ju ja izričito pitala za skidanje temp sa ibu jer smo mi imali (doduše nepotvrđenu) svinjsku gripu i sa Lupocetom temp nije išla ispod 38.
    Držite se i grijte se ispod dekice
    Mislim da ću drugi put pametnije, ja sam s ped komentirala što imamo doma od stvari za antipiretike, rekla da imamo lupocet i dalsy (to je ibuprofen), rekla je da je to OK, ali nismo išli u detalje (biće je moj problem što kad vide ženu u mojim godnama misle da zna znanje oko djece, a ne da je to naša prvijenica). Mene prepalo to što je išla noć, temp. se penjala blizu 39, a lupocet bi joj spustio na tipa 38,5, pa smo joj dali dalsy i mislim da je to bila moja greška i da sam joj sad zdrmala taj sustav termoregulacije, nadam se prolazno jer sam nalazila takvih slučaja na netu, a to mi je i potvrdila naša ped, ali nas je logistički zezlo jer sad ne smijemo vani na niske temp., ne smijemo u vrtić itd., a to bi moglo potrajat par tjedana. Vjerojatno je koji put teško znat unaprijed (s tim se tješim).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •