Ovo nije tema prioritetno s ciljem mojeg zapošljavanja već jedna tema u kojoj će se pronaći nekolicina majki koje su tek na svojoj uzlaznoj putanji...
Naime, oboje smo ostali bez posla.... Ja sam bez posla više od dva mjeseca, a MM je prekjučer definitivno dobio otkaz nakon isto toliko mjeseci "statusa quo" i čekanja na odgvor što će biti s njim...
Znači, tražim savjete i bilo kakve informacije u vezi sa sadašnjim stanjem. Nikada nisam niti sanjala da ću doći u ovu situaciju jer sam preambiciozna osoba i teški radoholičar! Nikada nisam bila ograničena...znači, bila sam dovoljno fleksibilna za sve...da su mi kojim slučajem u Tunguziji ponudili posao - ja bih ga prihvatila!!!!
Živimo kao podstanari u Dubrovniku, najskupljem Gradu Balkana i imamo ogromnu sreću što smo uspjeli, nakon dugogodišnjeg ulaganja, postignuti cijenu lijepog stančića s stanodavcima za jako sitnu lovu. Znači, to nam je prva spona koja nam je oduvijek bila kritična - činjenica da nemamo krov nad glavom niti ikakvu drugu opciju udruživanja s roditeljima...
U DBK sam došla kao studentica. U međuvremenu sam ostala trudna... simultano sam svo vrijeme studirala i radila u gotovo svim lokalnim medijima (čak i na dobro pozicioniranim radnim mjestima - marketing, uredništvo, voditeljstvo informativnog programa)... moj problem je bilo moje prezime.... naime, u ovako malim sredinama vlada čisti nepotizam i bez obzira koliko jako ulagala truda u sve to, bez obzira na kvalifikacije i kvalitetu, redovito bi me šikanirali kad god bi se pojavio nezaposleni rođak bez škole....
Cijelo svoje studiranje sam honorarno radila...često me uopće nisu isplaćivali, a uza sve to održavala sam prosijek ocjena 4.5 - 4.8... bila sam državna stipendistica četiri godine.... Europska Delegacija u RH me nagrađivala za svoje pismene radove u vezi EU i moja progresivnost je bila očigledna....
Danas pišem svoj magistarski rad na temu "Celebrity i brandiranje"....završavajući diplomski studij "Odnosa s javnostima" - ostalo mi je još mjesec dana istraživanja i kraj magisterija... imam silne preporuke....dosta iskustva u timskim i individualnim projektima, event managementu, i općenito u stvaranju dugoročnih, kvalitetnih i profesionalnih odnosa između tvrtki i ciljnih javnosti!
Ali....bez obzira na sve to... 25 su mi godine i bez posla sam! Moj partner - trgovac i umjetnik (drvo i kamen) u slobodno vrijeme godinama je bio vijeran jednom privatniku koji ga je ostavio totalno na cijedilu.
Poduzimam sve što je u mojoj moći da nađem posao i to ne samo na području DBK-a već na području cijele Hrvatske... znam da je situacija kaotična... poslala sam više od 40 CV-a u posljednja dva mjeseca, nisam čak niti odbijenice primila. Išla sam s cijelim programom u gradsku vlast da im se ponudim na bilo kojem poslu...davala čak i oglase za prodavačicu (ali, ispostavilo se da i za to treba veza!)
Došla sam pred zid i ne znam što dalje.... svaki dan redovito pratim sve oglase, web stranice....baš sve što se može pratiti... pitam....printam letke za pomoć u kući i za MM obrađivanje vrtova.... Radim baš sve kako bih opstala!
Ukoliko imate bilo kakav savjet ili neku informaciju za koju ja ne znam, MOLILA BIH VAS da mi se javite preko PP-a!
HVALA svima!![]()
Znam da ćemo se izvući iz svega i ne gubim nadu!![]()