Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: Tražim posao....

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Tražim posao....

Ovo nije tema prioritetno s ciljem mojeg zapošljavanja već jedna tema u kojoj će se pronaći nekolicina majki koje su tek na svojoj uzlaznoj putanji...

Naime, oboje smo ostali bez posla.... Ja sam bez posla više od dva mjeseca, a MM je prekjučer definitivno dobio otkaz nakon isto toliko mjeseci "statusa quo" i čekanja na odgvor što će biti s njim...

Znači, tražim savjete i bilo kakve informacije u vezi sa sadašnjim stanjem. Nikada nisam niti sanjala da ću doći u ovu situaciju jer sam preambiciozna osoba i teški radoholičar! Nikada nisam bila ograničena...znači, bila sam dovoljno fleksibilna za sve...da su mi kojim slučajem u Tunguziji ponudili posao - ja bih ga prihvatila!!!!

Živimo kao podstanari u Dubrovniku, najskupljem Gradu Balkana i imamo ogromnu sreću što smo uspjeli, nakon dugogodišnjeg ulaganja, postignuti cijenu lijepog stančića s stanodavcima za jako sitnu lovu. Znači, to nam je prva spona koja nam je oduvijek bila kritična - činjenica da nemamo krov nad glavom niti ikakvu drugu opciju udruživanja s roditeljima...

U DBK sam došla kao studentica. U međuvremenu sam ostala trudna... simultano sam svo vrijeme studirala i radila u gotovo svim lokalnim medijima (čak i na dobro pozicioniranim radnim mjestima - marketing, uredništvo, voditeljstvo informativnog programa)... moj problem je bilo moje prezime.... naime, u ovako malim sredinama vlada čisti nepotizam i bez obzira koliko jako ulagala truda u sve to, bez obzira na kvalifikacije i kvalitetu, redovito bi me šikanirali kad god bi se pojavio nezaposleni rođak bez škole....

Cijelo svoje studiranje sam honorarno radila...često me uopće nisu isplaćivali, a uza sve to održavala sam prosijek ocjena 4.5 - 4.8... bila sam državna stipendistica četiri godine.... Europska Delegacija u RH me nagrađivala za svoje pismene radove u vezi EU i moja progresivnost je bila očigledna....

Danas pišem svoj magistarski rad na temu "Celebrity i brandiranje"....završavajući diplomski studij "Odnosa s javnostima" - ostalo mi je još mjesec dana istraživanja i kraj magisterija... imam silne preporuke....dosta iskustva u timskim i individualnim projektima, event managementu, i općenito u stvaranju dugoročnih, kvalitetnih i profesionalnih odnosa između tvrtki i ciljnih javnosti!

Ali....bez obzira na sve to... 25 su mi godine i bez posla sam! Moj partner - trgovac i umjetnik (drvo i kamen) u slobodno vrijeme godinama je bio vijeran jednom privatniku koji ga je ostavio totalno na cijedilu.

Poduzimam sve što je u mojoj moći da nađem posao i to ne samo na području DBK-a već na području cijele Hrvatske... znam da je situacija kaotična... poslala sam više od 40 CV-a u posljednja dva mjeseca, nisam čak niti odbijenice primila. Išla sam s cijelim programom u gradsku vlast da im se ponudim na bilo kojem poslu...davala čak i oglase za prodavačicu (ali, ispostavilo se da i za to treba veza!)

Došla sam pred zid i ne znam što dalje.... svaki dan redovito pratim sve oglase, web stranice....baš sve što se može pratiti... pitam....printam letke za pomoć u kući i za MM obrađivanje vrtova.... Radim baš sve kako bih opstala!

Ukoliko imate bilo kakav savjet ili neku informaciju za koju ja ne znam, MOLILA BIH VAS da mi se javite preko PP-a!

HVALA svima!

Znam da ćemo se izvući iz svega i ne gubim nadu!

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Tražim posao....

Znači....ovo je forum roditelja u akciji i ako mogu ikako pomoći onima koji su u sličnoj situaciji - javite se... tu sam..

...jer, paradoks cijele priče jest da sam, tražeći sebi posao, našla posao nekolicini svojih dobrovoljno nezaposlenih prijatelja, pretražujući baze podataka i šaljući im mailove s obavijestima...

Smatram da si možemo međusobno pomoći!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, ja sam u sličnoj situaciji, samo imam koju godinicu i koje dijete više, a nešto kvalifikacija manje.

ako ti ne možeš naći posao-onda je bolje da ja ni ne počnem tražiti

prilično si pozitivna s obzirom na situaciju u kojoj se nalaziš i ne želim topic okrenut na crnjak, ali moram izrazit moje negodovanje i nevjericu da se jedna tako mlada i ambiciozna osoba može naći u ovakvoj situaciji. stvarno ova država treba kompletni remont.

s obzirom da sam malo van svega, zanima me preko kojih se sve internet stranica, osim moj posao može tražiti zaposlenje. nije mi ovo (do jučer) trebalo, neka te ne čudi pitanje.

i sretno, sretno, sretno!!!

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Val, jesi probala na www.posao.hr?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa
    još nisam. od jučer sam, tj. od danas u tome.

hvala

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa
    tako je.... ja pretražujem i narodne novine te, za moju struku, vrlo važna, stranica HUOJ-a (Hrvatske udruge za odnose s javnostima)...

Također, pratim oglase HZZ-a!

Val, niti ja ne mogu vjerovati da se nalazim u ovakvoj situaciji... možda da živim negdje drugdje, u malo većoj sredini, ne bih pisala sada o ovome.... Katastrofalne stvari su mi se dogodile u DBK-u.... S obzirom da sam Top student išla sam tražiti tajnika Sveučilišta bilo kakav posao... četiri puta me je dobio pod izlikom da nemaju novca da me plate...u međuvremenu je zaposlio dvije nove cure na moj odjel Komunikologije..... tko je tu lud - ja zapravo nemam pojima... samo znam da ću, što prije, čim napišem magistarski rad, prevesti svoj CV na stručni engleski i otići jednom zauvijek iz ove države... To je SIGURNO!!!!

Val, koja je tvoja struka...gdje tražiš posao, u kojoj branši i na kojem području?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne znam kamo planiras otici, ali ovdje jos nitko nije pao u trans kad je cuo za moje kvalifikacije i papire, koji su vrlo slicni tvojima, a vremenski sezu jos dalje u povijest.

Inace, zasto je ovo na Izazovima roditeljstva? Vise pase na Servisni ili na Burzu.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Ne znam kamo planiras otici, ali ovdje jos nitko nije pao u trans kad je cuo za moje kvalifikacije i papire, koji su vrlo slicni tvojima, a vremenski sezu jos dalje u povijest.

Inace, zasto je ovo na Izazovima roditeljstva? Vise pase na Servisni ili na Burzu.
    Naravno, Kaae...pa ti si u Americi, a tamo je svaki drugi troduplo veća zvijer od nas... 8)
    Ipak, posla ima... za one koji žele raditi, zar ne?

Ovo nije za burzu, a na servisnom ga forumašice neće doživjeti na onaj način kako bi ga mnoge doživjele na "Iazovima"!!!!... ja sebe ovim putem ne prodajem eksplicitno...već tražim i nudim pomoć onima koji su se našli pred jednim od najvećih izazova roditeljstva, a taj je kako preživjeti bez posla???? :?

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Situacija u Hrvatskoj bas nije bajna. Trazim posao vec 7 mjeseci i dobila sam svega nekoliko odbijenica. Na intervju preko oglasa sam bila pozvana samo jednom... ovih dana ce mi javiti hocu li biti primljena ili ne. Taj posao nije u mojoj struci, placa je mala, ali bila bi sretna da uopce mogu raditi.

Godine su ti velika prednost. Ja sa svojih 44 uglavnom, cini mi se, nisam vise nikome interesantna.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Joj, dok ne premjeste temu, samo da zaželim svima sretno, držat ću oči otvorene, ali sad je teško vrijeme svugdje i bojim se da je silazni trend sa zapošljavanjima tog profila ljudi, za tipa prodajnog menadžera ne bi vjerojatno niti sada bilo problema !

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ajde, za tebe još ima nade, bar nisi bez faxa na Pelješcu, a antitalenat za lozu i masline

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Abonjenko, ja te podržavam u tvojim nastojanjima, i uz tvoje uspjehe i godine ne sumnjam da će sve ispasti na dobro.
    Ako štogod čujem (iako je mala šansa da ću baš ja čuti nešto za tebe, pa još i u DBK ) - ja ću javiti. Tebi i drugima.

Eto, život nije uvijek med i mlijeko i vi svoju porciju teških vremena dobijate odmah na početku. Izdržite duhom, a ostalo će doći.

PS Možda sam nepristojna... Al ću pitat... a jel baš morate u DBK? Možda je vrijeme za neki otvoreniji grad...

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    i....bez obzira na sve to... 25 su mi godine i bez posla sam!
    znam da te ovo nece nimalo utjesit, ali ja imam skoro 42 godine, samohrana sam majka, al ono doslovno samohrana i ostaal sam bez posla prije 8 mjeseci

i ja saljem prijave na koje niko ziov ne odgovar
    a nemam ni 10% tvojih kvalifikacija

uopce, ali uopce ne znam kak ce ovo zavrsit
    zivim u nadi, ofkors i brijem da je ovo samo prelazno stanje (prelazno, ne prolazno) - prelazno u nesto bolje i da ce sve to jednom biti jucer

malo cu modificirat onu staru poslovicu pa cu rec - uglavnom, ak me sve to sranje i taj obruc koji se sve vise steze ne ubije - prezivjecu 8)

sto i tebi zelim

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

i....bez obzira na sve to... 25 su mi godine i bez posla sam!
    znam da te ovo nece nimalo utjesit, ali ja imam skoro 42 godine, samohrana sam majka, al ono doslovno samohrana i ostala sam bez posla prije 8 mjeseci

i ja saljem prijave na koje nitko ziv ne odgovara
    a nemam ni 10% tvojih kvalifikacija

uopce, ali uopce ne znam kak ce ovo zavrsit
    znam da bude, ali ne znam kako ni kad
    zivim u nadi, ofkors i brijem da je ovo samo prelazno stanje (prelazno, ne prolazno) - prelazno u nesto bolje i da ce sve to jednom biti jucer

malo cu modificirat onu staru poslovicu pa cu rec - uglavnom, ak me sve to sranje i taj obruc koji se sve vise steze ne ubije - prezivjecu 8)

sto i tebi zelim

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i doista je pravi roditelkjski izazov prezivjeti ove dane (jer situacija kad si bez posla i prihoda bas ne pogoduje tome da imas snage biti kvalitetan roditelj, bar ja nemam - a to me uzasava - to sto na kraju klinci najvise pate zbog sveg tog sranja za koje nisu ni malo krivi)

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Situacija - katastrofa...

Ajde da budemo kreativni i probamo jedan drugog savjetovati sto se moze uciniti kako bi sto prije nasli posao.

1. Portali Posao i Moj Posao
    2. Razglasiti prijateljima da trazite posao
    3. Napisati dobar zivotopis na Hrvatskom i jezicima koje znate

to je ono sto sam ja napravila

nisam
    1. Bila na burzi, cini mi se da su svi oglasi na internetu iovako ionako, da li postoji neka prednost prijave na burzi?
    2. kontaktirala poduzeca u kojima bi htjela raditi, bez obzira jesu li objavili oglas ili ne
    3. kontaktirala agencije za zaposljavanje... cini mi se da oni pomazu samo ljudima sa viskoim profilom, ie. managerima - jesam li u krivu??

Bilo bi mi drago da se javite sa iskustvima i komentarima, posebno onog sto nisam napravila.

Mukica

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja imam prijateljicu na berzi, javlja mi kad se otvori novo mjesto prije nego izađe oglas igdje, ali đaba, ori vole kad nema škole, pa sam s mužem napravila petogodišnji plan, na jesen u školu...
    Muž mi svaki dan putuje na posao u Orašac, tako da ja tražim posao od Pelješca do Dubrovnika, ali svi poslovi u kojima se ne radi po noći su zauzeti, ili ja za njih nemam kvalifikacije. Inače govorim 2 strana jezika aktivno, jedan pasivno, kao i svi na ovom području.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Napravila sve što i ti, Imam profile i na moj posao i na posao.hr, razglasila preko facebooka svima

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Teta Eta prvotno napisa

1. Portali Posao i Moj Posao
    2. Razglasiti prijateljima da trazite posao
    3. Napisati dobar zivotopis na Hrvatskom i jezicima koje znate
    dodala bih dodala za tocku 2. i ovo:
    Javiti se svima s kim ste suradjivali ranije da ste u potrazi za poslom
    ja sam prosle godine ovako dobila dva posla, jer ljudi zanju ko ste, kako radite
    sretno svima

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

mogu ti samo poslati jedan virtualni
    tj. svima vama
    iako ni kod nas situacija nije blistava radimo i životarimo
    užasava me to da životarimo,a puno radimo (ne mislim da krivo radimo)
    nadam se da je to samo ružan period....u nadi je spas

užasava me to da me borba za život dovel do situacije da sam ponekada nervozna,preumorna.... i onda imam i manje strpljenja za ptičice
    trudim se da oni ne osjete,ali ponekad ipak osjete

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Molim te abonjeko, posalji mi svoj zivotopis na pp! Nije nikakva nada ili obecanje, i ja sam na samom pocetku, ali mogucnosti uvijek postoje.

A sada da i ja izrazim svoje razocaranje... Iz dobrostojece sam obitelji i studirala sam i zivjela u inozemstvu, ali sada kada sam udana, imam dijete, vratila sam se u ovaj jad i pocinjem sve ispocetka.. Grozno sam razocarana. Svaki novi dan je saka u trbuh za mene. Ok, nisam totalno u gabuli, uz pomoc svojih zapocela sam posao, ali naprosto mi je gadljivo sto znam da cu moci djetetu i sebi osigurati kruh samo zato jer postoji netko tko mi moze pomoci, ubaciti me u neko poslovno podrucje i znam da se mogu na nekoga osloniti.
    Uzasava me pomisao da sam diplomirala, govorim dva strana jezika (i treci bi, da ga ponovim i usavrsim), mlada sam (mladja i od abonjeko), imam siroko znanje i OPET... opet bi camila bez posla. Svaki dan se pitam kako ljudi zive i prezivljavaju? Sa svim troskovima, nenormalnim cijenama rezija i svih potrepstina... Kako uspijevaju prehraniti svoju djecu?
    Jad, bijeda, nemoral, nepostojanje mogucnosti - shvatila sam da je to ono sto nas okruzuje sa svih strana, da se ljudi bave politikom, tudjim zivotima, moljakanjem i ogovaranjem, a politika se opet bavi sama sobom, bogacenjem na racun drugih... Samo je malo normalnih ljudi koji zele uciti, raditi, zivjeti svoj zivot i normalno odgajati svoju djecu.

Totalno razocaranje...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo i ovdje je ponuda poslova:
    http://www.oglasnik.hr/oglasi/posao/ponuda/index.html

Želim vam puno sreće u pronalaženju posla !

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

la_mama - Za ovo nisam znala.... svrsishodan info, u svakom slučaju....

Evo, jučer i danas poslala još četiri životopisa.

Kaae, OPROSTI što ti ne odgovorih u potpunosti na tvoje pitanje...plan mi je otići u Kanadu... već dugo radi na tome, povezujem se s ljudima, poslovnim subjektima, firmama, individualcima.... još samo mjesec - dva dok predam magistarski i onda prijevod CV-a na stručan engleski i derem po svemu čemu stignem!

BTW...imam i udvarača iz Madrida koji mi nudi prelazak u Španjolsku, ali kako sam zauzeta - ta opcija ne dolazi, za sada, u obzir!

Šalu na stranu....

Ifigenija, draga.... DBK nije isključivo opcija... napisala sam da sam slala CV-e po cijeloj HRV (uključujući Istru i Kvarner)..... znači, da mi ponude posao u Keniji - ja bih išla... fleksibilna sam po tom pitanju jer za DBK me ionako ništa ne veže kada već nemam u tom Gradu osiguran stalan smještaj! Imala sam ponudu jedne dobre prijateljice iz djetinjstva koja je direktorica hotela u Čapljini ovo ljeto da se preselim u Čapljinu i vodim jedan mali hotelčić u jednom Nacionalnom parku... Međutim, kada sam joj nakon dva dana odluke javila kako bih zaista i došla dolje - ona se valjda prepala tog mog odlučnog stava i više mi se nije javljala! :/ Mislila je da nisam toliko baš otvorena za transfer.... ali, za mene nije problem promjena boravišta - za mene je problem nedostatka posla!!!!

Mukica ...iskreno, niti ja ne vidim neki izlaz tako skoro... kao što rekoh, sve opcije sam uključila i našla sam se pred zidom - što sada???? Ono, lijepim oglase za MM da obrađuje vrtove, ja danas tražila mjesto prodavačice u Lidlu, Pemu.... bez obzira na kvalifikacije ja nemam beda s poslom....trenutno situacija ne bira iako naravno da sve te uložene godine, sav taj uložen trud u edukaciju ostavlja dojam bezdana! Oduvijek sam znala da ću u životu uspjeti - imam taj neki klik i ovo je samo jedan veliki izazov koji je, u krajnju ruku, vjerujem, potrebit... jer, kako možeš biti kvalitetan lider ako nisi prošao sito i rešeto??!!! Kako možeš kvalitetno voditi ljude ako nikada nisi bio u situaciji "malog" čovjeka???? Tek na rubovima opstajanja shvaćamo koje su temeljne, intrinzične vrijednosti i one, zbog tako teških uvjeta, ostaju zauvijek zapečaćene u nama.... mene su vodili svakojaki lideri.... najčešće oni koji nemaju pojima što život zapravo jest! Takvi lideri nikada nisu opstajali!!!

Teta Eta, napravila sam ono što TI jesi i ono što TI nisi.... napravila sam ono što i spajalica ali NIŠTA..... moji bivši poslodavci me izbjegavaju na cesti jer ih je nejčešće sram onoga što su mi napravili.... zamijenili me svojim nekvalificiranim nećacima (nepotizam) koje su generalni vlasnici nakon mjesec - dva najurivali jer nisu imali pojima o poslu! I što se izrodilo iz svega...ja na cesti - oni na cesti.... ja povrijeđena, vlasnici nezadovoljni, šefovi posrani i posramljeni! Činjenica jest da su poslove uvijek imali oni koji su imali poprilično novca (korupcija = rak rana hrvatskog društva) i kojima posao, u odnosu na mnoge druge, i nije bio toliko poteban, a netko je radi njih bio najuren! To je nepravda koja boli!!!

*mamice*, čujemo se....

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

također sam u fazi traženja posla...
    najviše me smeta što se ne udostoje ni odbijenicu poslati.
    tako da...istina je...i za prodavačicu trebaš imati zaleđe.
    kontaktirala sam bivšu firmu, iako su uvjeti loši, no - bolje išta nego ništa.
    živi bili pa vidjeli.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

na žalost,moraš slati CV-e.i to je to.nema druge.ako treba,radi i ispod kvalifikacija dok ti se netko ne javi.tipa konobarenje,čuvanje djece,čišćenje,bilo što da nisi u glibu bez para.možeš npr i davati instrukcije..

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nezaposlena od 1.6. ove godine
    bez primanja od 1.10 ove godine
    u potrazi za poslom od 1.6. ove godine
    odgojiteljica....
    u zadnja tri mjeseca 15 odbijenica za radno mjesto odgojitelja, ostale odbijenice niti ne dobijam osim ako mi se jave mailom "žao mi je niste ušli u krug užeg izbora....."

kako dalje...ne znam....
    ne vidim izlaz....

radim sve gore navedeno s tim da se educiram gdje god mogu i koliko god to mogu - znanje mi niko oduzeti ne može

posao tražim na području čitave Hrvatske, nije mi bitno uopće koji je to dio HR, ne vežem se niti za mjesto niti za zidove, bitna mi je samo moja obitelj...

za sad sam doma...čuvam prijateljicama djecu kad im zatreba ( ne naplaćujem jer su u istim gofancima kao i ja) pa eto...ako kome treba čuvanje djece dok ne dobiju mjesto u vrtiću/jaslicama javite se...čuvam ih kod mene doma,svi su zaista jako sretni i zadovoljni...ništa im ne fali i sve radim isključivo po dogovoru s roditeljima...

e da...ako ppostoji neka ravnateljica vrtića u Zagrebu koja bi mi dala posao eto mene odma... :D (na žalost Split sam prekrižila, godinu dana sam molila tražila, pitala, kucala....žao mi je imamo već nekog u planu)

nego...zajedno smo jači...idemo dalje...dno dna smo takli...dalje ne može...možemo samo iće prema gore...

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a neko akviziterstvo/savjetništvo?... moja se prijateljica uhodava u dilanje preparata na bazi ljekovitog bilja.
    ja takav posao prodaje putem prezentacija ne bih mogla raditi, nisam taj tip... ali nabacujem kao ideju.

i da, meni je radno mjesto na klimavim nogama i ne znam do kada će me te noge držati pa vas pratim i šaljem veliki

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

samo da vam svima pošaljem virtualni i kažem da ne gubite nadu, vodite se onom "Bog će potapšati po ramenu svakoga od nas, samo treba čekati svoj red"...ja bi još dodala dočekati...
    Bila sam u sličnoj situaciji, ostala trudna i bez posla, rodila N., nakon 4 mj mm ostao bez posla,imali smo na vratu poveliku ratu kredita i razna zaduženja, slali molbe na sve i svašta.Ja imam VSS, a mm SSS i javljali smo se zaista na sve živo i neživo, polako tonuli, trošili neke zalihe koje smo imali i onda je nastupila recesija, gubila sam nadu, vukla veze i vezice u gradu u kojem smo oboje "Stranci", u kojem nema tetka, strica, dede ni kuma..., N. je rasla , a nas je hvatala panika.Točno u ovom predblagdanskom vremenu prošle god pojavio se jedan od oglasa na koji sam se (između ostalih)javila.Nakon mjesec dana sam dobila posao i procvjetala. Posao koji volim, br.1 u branši koju radim i firma strana, fer i korektna, ma sve 5.Eto , tok bi rekao, kad sam mislila da su nam sve lađe potonule zasjalo je sunce i povjerovala sam u ono što napisah u uvodu..dočekala sam svoj red...
    MM je i dalje u potrazi za poslom, no sad kad imamo BAR jednu plaću lakše se diše.
    Puno sreće svima i ne gubite nadu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Samo da vam pošaljem dobre vibre za posao, svima...
    Ne samo onima koji su bez posla, nego i onima koji nisu sretni sa svojim sadašnjim poslom. Teško je to...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bit će bolje. Ne pišem napamet, isprobala to ali još 1990-91, a tada nisam imala obitelj pa je bilo bitno drugačije.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.reklamacije.net/vijesti-s...-i-postom.html

inače, i sama sam se našla u sličnoj situaciji...nekako uvijek u blagdansko doba se dogodi da dobijem otkaz :/ ... prošle godine sam djetetu nakon dva mjeseca jaslica morala otkazati druženje... isto i ove godine.... a tako voli ići u vrtić!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, teško mi je bilo i čitati ovaj topic. iako sam i ja slično prošla kao Peterlin ali tada nije bilo familije.

I ja šaljem vibre

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

http://www.reklamacije.net/vijesti-sa-svih-strana/politika/baumax-majkama-na-porodiljnom-dijeli-otkaze-telefonom-i-postom.html

inače, i sama sam se našla u sličnoj situaciji...nekako uvijek u blagdansko doba se dogodi da dobijem otkaz :/ ... prošle godine sam djetetu nakon dva mjeseca jaslica morala otkazati druženje... isto i ove godine.... a tako voli ići u vrtić!
    Nemoj ispisivati dijete. Odi na razgovor... ili još bolje, olovku u ruke i ODMAH piši u vrtić zamolbu da te oslobode plaćanja na mjesec-dva dok ne nađeš posao....

Dobro ih nahvali (ravnatelja ili ravnateljicu) kak su divni i krasni i možda bude išlo...Ne znam, nisam nikad probala, ali vidjela sam slučajno (a nisam trebala) sličan dopis nedavno u našoj glazbenoj školi, to mi je sad i dalo ideju.

Ne znam da li u tom slučaju treba uključiti cszz (ja ne bih, ta batina ima 2 kraja) ali kopiraj stranicu iz knjižice radne i probaj. Nema veze... Ponudi im nešto, ne znam što si po struci, ali možda vrtić treba kakvog zaposlenika (joj, kak mlatim bezveze, ali ja bi to napravila...) Probaj, i sretno! I s vrtićem a još više s poslom...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ne mogu ti konkretno pomoci ali mozda mogu dati malo podrske i nade da za pametne i vrijedne mlade ljude ima sanse.
    naime, zavrsila sam pravo, polozila pravosudni ispit, govorim 3 strana jezika i radila u jednom pravosudnom tijelu no eto ostala trudna i na dan kada sam primljena u bolnicu sa trudovima dobila postom otkaz i radnu knjizicu preko muza. otprilike u isto vrijeme moja sefica je zaposlila dvije zene isto trudne ali eto zbog njihove prijateljske i rodbinske povezanosti s istom.o mobbing koji sam od nje dozivljavala ne bi ni ulazila jer je to ruzno razdoblje iza mene. godinu dana se muz i ja, oboje visokoobrazovni borimo sa financijama i to u vrijeme kada su nam novci radi bebe najvise trebali. no eto nakon god.dana dobila sam jos bolji posao u struci gdje se cijeni trud i rad a ne vodi nepotizmom.
    budi uporna i moraju se stvari posloziti i za tebe

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

SAmo da kažem da znam što znači biti bez posla i da vas sve , mora biti bolje!!!!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Probajte slati otvorene zamolbe u poduzeća u kojima bi voljeli raditi. Ja znam da mm uvijek govori svima poznatima da tako naprave jer će uvijek prvo pogledati njihove CV-ije kad se ukaže potreba za tim profilom radnika, a tek onda dati oglas na burzu. Znači, i dok još nema objavljenog natječaja, sad odmah.

Sretno svima, mogu samo misliti kako vam je!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

strasno mi je zao sto se desavaju otkazi, sto se uopce o ovoj temi mora i pisati a kamo li prozivljavati
    ne znam gdje cemo premjestiti temu, osjecam da bi trebali, ali ne znam gdje...razmisljam.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

thalia.... HVALA TI!
    Išla bih u ZGB kada bih našla posao gore...Event Assistant šaljem odmah sutra, a oglasi za DBK su mi poznati... u Adriaticu sam već slala i nikakav odgovor nisam dobila već mjesecima...inače, to je sezonski rad koji bi dobro došao, ali do tada se mora naći neko riješenje jer do sezone ne mogu i ne smijem biti nezaposlena! A što se hostesiranja na jahtama tiče - to sam odmah otpisala... ipak sam full time mama i još uvijek si to ne mogu pruštiti jer traže da se s njima plovi i putuje i svašta nešto.... eh, da sam sama...gdje bi mi bio kraj!!!!

ivancica....i to sam probala tj. to još uvijek radim!!!

zarrin....to je karma yoga - zaslužila si to svakako!

Peterlin s obzirom da smo svi makribiotičari, N. ide u privatni vrtić gdje ima posebno korigiranu prehranu za nju! Inače, otkazala sam vrtić jer moram, ali postoji opcija upisa u državni s tim da ga subvencionira Grad s obzirom na nezaposlenost! Oko toga će se trebati malo potruditi i saviti leđa!!!

Inače, HVALA curama koje su mi poslale neke ideje na PP!!

Samo da kažem kako radimo autohtone dubrovačke suvenire - Karake od pečene terracotte - totalno hand made i male avane za miješanje začina od bračkog kamena... proširujemo aranžman i ljeti smo u punoj aktivnosti za prodaju... nažalost, zbog posla i drugih obaveza ovu sezonu nismo uspijeli pripremiti kako treba....pa smo prodali samo 30 brodova tj. onoliko koliko smo proizveli... slijedeću sezonu pripremamo već sada....svake noći i svakoga dana jer cesta je ipak najbolja trgovina, a ljeti u DBK cesta i Stradun nude ogromnu mogućnost zarade.... Nažalost, poslovni prostori su ovdje perskupi za najam tako da nam ta opcija ne dolazi u obzir... idemo "na divljaka" slijedeću sezonu jer nema nam druge!!!! :/

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

off topic, nila mi je predivnoooo ime! i da imam curicu.....

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

brane.... vjerojatno ne odgovara ovako "ad hoch" ali bivše privatne jaslice moje N. su prije dva tjedna tražile odgajateljicu (naravno, to je u DBK-).... isto tako, DU vrtići su se proširili i traže odgajatelje.... imam vrendicu koja radi tamo i ima 5000kn.... zadovoljna je!!! Čak sam i ja pokušala "ugurati se" - ali ne ide!!! Ne mogu "kruha preko pogače" ako nisam kvalificirana za određeni posao! :/

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ajme koliko nas traži posao...Lijepa naša. Ja tražim neki honorarni posao

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.oglasnik.hr/oglasi/posao/ponuda/index.html

Može li mi netko reći u čemu je "kvaka" ovog linka??? Osijećam se kao "Alisa u zemlji čudesa"... prema ovom linku - krize nema.... sve cvjeta od posla i nema masu nezaposlenih ljudi koji ne znaju kako egzistirati???!!!! :/

Ako je tako kako ovaj link nudi - tada nema zabrinutosti ni za koga od nas!!! Ako je tako - sutra zovem sve od reda!!!

brane....imaš na gore spomenutom linku nekoliko oglasa za čuvanje djece....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jučer ti je u Večernjaku izašao oglas za posao OSJ-a u novom Muzeju za suvremenu umjetnost u ZG...
    Ja bih ti voljela bila konkurencija na natječaju, ali mislim da nema smisla natjecati se sada kada sam na pola trudnoće ...

Inače piši mail u HUOJ... Ipak do njih dolazi puno informacija ...
    Piši pisma u velike/veće PR agencije u zagrebačke centrale ... Imaju podružnice svuda po HR ...

Sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

joj cure sto reci, pametnog savjeta nemam.
    sve je vec i receno, slati ponude u sve firme koje su vam interesantne, bilo da imaju objavljene oglase ili ne i naravno aktivno pretrazivati vec spomenute stranice
    bila je jos jedna stranica drzavne uprave koja je objavljivala radna mjesta ali kako je drzava zaustavila zaposljavanje u drzavnim sluzbama za normalan puk to bas i nije od neke pomoci
    teska su nam vremena, na zalost vise se ljudi otpusta nego zaposljava
    i sama sam u situaciji gdje na zalost vise pisem otkaze radnicima nego sto ih firma trazi, i kad ih otpusta direktor uvijek gleda da to budu momci bez obitelji nego oni koji imaju djecu, ali nije ni to neka utjeha
    drzite se, valjda ce nesto naici

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bilo nekad i u NN, al' sad gledam pa nema ništa, valjda sukladno zabrani zapošljavanja u državnoj službi. :/

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    Bilo nekad i u NN, al' sad gledam pa nema ništa, valjda sukladno zabrani zapošljavanja u državnoj službi. :/
    Narodne novine: http://narodne-novine.nn.hr/oglasi/default.aspx

HVALA Vrijeska.... ...poslat ću svakako, ali iskustvo mi govori kako tu nema mjesta za "outsidera".... sve su to u 99.9% namješteni poslovi!!!! Dok god je tako, ova država nikako neće moći ići naprijed!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[/quote]...poslat ću svakako, ali iskustvo mi govori kako tu nema mjesta za "outsidera".... sve su to u 99.9% namješteni poslovi!!!! Dok god je tako, ova država nikako neće moći ići naprijed!!!![/quote]

Krivo razmišljaš već u samom početku...
    Ja u takve stvari ne vjerujem. Ja sam, i svi ljudi oko mene, dobila posao putem natječaja - dakle redovnim zakonskim putem, zasluženo svojim znanjem i predstavljanjem na intervjuima.

Nisam se susrela s takvim namještanjima...

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Probaj poslati CV nekim novinskim kućama, nekim listovima za koje imaš interesa jer, ako sam dobro shvatila, znaš i pisati ili si se malo bavila novinarstvom?

Makar honorarno... nisu velike pare ali može se naći...barem u zg-u...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    Ja u takve stvari ne vjerujem. Ja sam, i svi ljudi oko mene, dobila posao putem natječaja - dakle redovnim zakonskim putem, zasluženo svojim znanjem i predstavljanjem na intervjuima.
    I ja sam, kao i ti sve svoje poslove dobila bez veze, i zamisli, prvi dan na poslu me direktor velike firme u kojoj sad radim pita da što mi je šef taj i taj, jer kao podrazumijeva se da sam zato dobila posao :? :?
    Vjeruj da se takve stvari događaju. To nam je mila Lijepa naša.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •