Danas sam kupila modlice za te kolačiće, svakakve, pa mi je želja da ih radim s N, ali nisam nikada do sada, a nemam niti jedan recept za tijesto, pa bih molila neki jednostavan a dobar receptić, i naravno, svaki savjet je dobrodošao!
Danas sam kupila modlice za te kolačiće, svakakve, pa mi je želja da ih radim s N, ali nisam nikada do sada, a nemam niti jedan recept za tijesto, pa bih molila neki jednostavan a dobar receptić, i naravno, svaki savjet je dobrodošao!
Mene isto zanima, baš bih radila neke obične kekse za Božić a nisam to godinama radila pa sam i zaboravila recepte.
I ako je netko vidio kalup za Licitarka/Đumbirka nek mi javi.
a meni je drago da se napokon pokrenula malo božićna euforija oko spremanja kolača
i zanima me što bi se moglo sad napraviti a da bude ukusno za Božić
ili da li se može nešto sada zamijesiti pa onda zalediti i poslije raditi s kalupima
ili da li se nešto može mijesiti bez kažiprsta lijeve ruke kojeg sam slomila 8)
ili ajmo samo razmijenjivati dobre recepte![]()
Pa imate cijeli topic s bozicnim kolacima. Ima tamo i keksa, naravno!
Koliko se ja sjećam svake godine se otvara novi topic o božićnim kolačima. Princess puffy, možeš otvoriti takav topic (valjda) ako hoćeš razmjenjivati recepte i planove za božić.
neću,paranoično se bojim da će me zaključati kao i sve rijetke topiće koje sam otvorila na ovom forumu
čekam odvažniju da ga otvori pa ću se prištekati
obožavam mlatiti slamu oko kolača, pa jedva čekam rasprave..
ma daj
zapravo skužila sam da nije po godinama nego se jedan veliki topic razvlači u dijelovima.
daj ga digni onda,pa da započne bal :D :D :D
Ne mogu naći topic od lani :/ ali evo otvorit ću novizatvorilo ne zatvorilo
ajde
ja ću te tješiti ako te zatvore![]()
a ja samo hoću neki jednostavni receptić za keksiće, ovdje ili drugdje 8)
cvijetići sa marmeladom
Toliko dobar recept da nikada nismo došli do faze sa pekmezom.
Pod maslo sam ja stavljala maslac (vjera mi brani margarin)
pa baš i nijeMima prvotno napisa
maslo je pročišćeni maslac
http://www.yogacentar.hr/ozdravljenje_04.html
al to će se Davor javiti i objasniti
Sad tek vidim da tako piše u uvodu(nisam ga čitala od prošlog Božića).
U žargonu moje mame maslo je općenito masnoća tako da sam to zato napisala.
Ne mora Davor objašnjavati, znam ja što je ghee iliti pročišćeni maslac ili maslo, ali garantiram da onaj tko kaže nono kaže i maslo za maslac![]()
Pogledajte recept princeze puffy na temi o božićnim kolačićima pa ju pitajte jel' mislila na ghee![]()
jooj, a jel se to sve može napravit s mikserom il moram taj dio s rukom gdje dolazi brašno?
Jedan dio moraš rukom .To kolaču daje dobru energiju ljubavi.anima prvotno napisa
![]()
Ja sve prhke kolačiće radim mikserom. To im daje dobru električnu energijutj. onaj dio utrljavanja brašna i maslaca obavi mikser, a onda eventualno malo pomijesim rukom (ako treba). Ako je tiejsto premekano ostavim kratko u frižideru.
a di su recepti za ove stvari do cvijetića,molim lijepo?sirius prvotno napisa
npr.za ove trokutiće?
mislila sam na ono što se kupi u dućanu od 250g piše na njemu maslacMima prvotno napisa
![]()
Mima prvotno napisa
![]()
![]()
ma znam za maslo, mada moram priznati da sam ja odrasla tamo gdje se govori nono, al se nije govorilo maslo
već putar
a što fali da malo Davor dođe![]()
trokutići
Našla.Upozoravam da nisu isprobani.
svaka častsirius prvotno napisa
![]()
jesam li prevelika linguza ako žica
a ovo što piše istucite mikserom omekšalo maslo, jer ga moram ostaviti van friđa da omekša il na vatri ga istopit
![]()
Sara je poslala prije vremena post,
dakle ako žicam i ostale recepte sa slike
Tužna jer baš svi moraju biti sa jajima a ja alergičar pa sam otvorila istu temu suhi kolačići bez jaja šmrc