Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Trudnoća i eutyrox

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Trudnoća i eutyrox

Cure kad sam prije MPO postupka vadila hormone TSH je bio gornja granica te mi je prepisan Eutyrox od 25, najmanja doza... pijem ga cijelu trudnoću, ali pošto sam sad 6 mj trudnoće, razmišljam da li sam trebala tražit svog doktora da kontoliram štitnjaču ili ne? Strah me da li kakav skok može imat utjecaj na bebu?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Re: Trudnoća i eutyrox

Citiraj thegirl25 prvotno napisa
    Cure kad sam prije MPO postupka vadila hormone TSH je bio gornja granica te mi je prepisan Eutyrox od 25, najmanja doza... pijem ga cijelu trudnoću, ali pošto sam sad 6 mj trudnoće, razmišljam da li sam trebala tražit svog doktora da kontoliram štitnjaču ili ne? Strah me da li kakav skok može imat utjecaj na bebu?
    thegirl jesi li nakon što si dobila eutyrox vadila krv ? ne znam kako ti ginekolog nije rekao da moraš kontrolirati tsh svakih 4-6 tjedana ?! ali ne brini :ako je bio na gornjoj granici ne mora značiti da se uopće pomakao; TSH moraš kontrolirati ako si pod terapijom i za tvoju bebu je bolje ako je bliže donjoj granici ili u okvirima; ako je i narastao sa većom dozom eutyroxa se kroz malo vremena ( 2 tjedna) vrati u normalu, ako je prenizak dr će ti ukinuti terapiju; sretno

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Iskreno, T4 i T3 su mi bili normalni a TSH mi je bio oko 3,5 i ono dr. mi je rekao neka to malo probam regulirat sa Eutyroxom 25, čisto da isključimo i tu opciju, jer mi prva 2 puta transfer nije uspjevao...
    E sad, ja sam još jedanp put kontolirala TSH kad sam ostala trudna i bio je nešto malo nizi oko 3,3 tako....ali više nisam....

Sad sam 6 mj trudna i baš mi je sinulo da dugo to nisam kontolirala, i zabrinula sam se, da li se šta kakvim skokom moglo desiti bebici??

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Idi se prekontrolisi, izvadis krv i onda si mirna.

Ja sam imala terapiju u drugoj trudnoci od 75mg Euthyroxa i kontrole na svakih 4-6 nedelja, pred kraj svake 3 nedelje.

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sad sam se toga sjetila i ono uhvatila me panika.... ufffff

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pogledaj malo ovaj topic

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da pošto sad moram mirovati jer sam na Partussistenu... planiram kroz 10 ak dana na pregled pa ću usput uzet uputnicu i poć izvadit TSH....

Ja se nadam da neće biti viši nego je bio do sada...

Beba se do sada normalno razvijala... uredno dani prate UZV dane i težinu... Trenutno sam skoro 27 tjedana....

Mona 20 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Curke, pripazite da vam je u trudnoći, a i prije nje (ukoliko želite zatrudniti), TSH najviše do 2,5 tako mi je rekao dr. R. iz Vilija.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mona 20 prvotno napisa
    Curke, pripazite da vam je u trudnoći, a i prije nje (ukoliko želite zatrudniti), TSH najviše do 2,5 tako mi je rekao dr. R. iz Vilija.
    Meni skoro nikad nije bio toliki, a za 5 (ref. do 4.5) su mi rekli-nije strašno. Ispadam ko luđakinja koja stalno proganja doktore da joj povise dozu...evo, treći put vadim i već mi je muka

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj linolina prvotno napisa
    Citiraj Mona 20 prvotno napisa
    Meni skoro nikad nije bio toliki, a za 5 (ref. do 4.5) su mi rekli-nije strašno. Ispadam ko luđakinja koja stalno proganja doktore da joj povise dozu...evo, treći put vadim i već mi je muka
    trudna sam 4 mjeseca

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I ja sam ostala trudna sa 3,5 visokim i dalje pijem Eutyrox... trenutno mi je TSH 2,8 ali mi je T4 povišen.... moj MPO dr. mi je rekao da nije bitno što je T4 povišen malo ako je TSH uredan....

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I ja sam ostala trudna sa 3,5 visokim i dalje pijem Eutyrox... trenutno mi je TSH 2,8 ali mi je T4 povišen.... moj MPO dr. mi je rekao da nije bitno što je T4 povišen malo ako je TSH uredan....
    Upravo je i meni tako rečeno da ako je TSH uredan onda malo povišen T4 nije ništa strašno

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Taman sam tebe mislila pitat maja8 jer znam da ti imaš sličan problem kao i ja.... ja i dalje pijem tu najmanju dozu Eutyroxa... pa ćemo vidit šta mi ginićka kaže...

TSH mi je 2,8 ... pa je valjda to uredno....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

The girl ti polako i do 28? Koliko je točno sada???

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Heeej, jesam sutra punimo ravno 28... idem na pregled, da vidim kakvo je stanje sa cerviksom, jel pošlo dalje od uloživosti...

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj maja8 prvotno napisa
    Upravo je i meni tako rečeno da ako je TSH uredan onda malo povišen T4 nije ništa strašno
    Meni je referetna vrijednost T4 negdje do 154, a meni je on na 174... kao ono piše vrijednost je izvan ref. intervala)...

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nadam se da će netko odgovorit na moje pitanje............

Odnešen je nalaz endokrinologu, koji je rekao da slobodno mogu prestat pit i najmanju dozu Eutyroxa, jer mi je TSH 2,8 a povišen T4 je kao normalna pojava u trudnoći... E sad je mene frka šta ako se opet povisi? Jel se smijem tako zezat sa prestajanjem tih tableta?

Hvalaaaaaaaa

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pametniji je endokrinolog nego mi ovdje....
    slusaj doktora ili ako ti je sumnjivo idi u jos jednog endokrinologa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •