mala mi ima preslatke bijele čupave čizmice koje već duže vrijeme treba očistiti. Ne mogu ih oprati vodom jer će se raspast a ne znam na koji drugi način bi tu dlaku/vunu ( što god da je ) dugu cca 3 cm očistila. Trenutno izgledaju prestrašno.
mala mi ima preslatke bijele čupave čizmice koje već duže vrijeme treba očistiti. Ne mogu ih oprati vodom jer će se raspast a ne znam na koji drugi način bi tu dlaku/vunu ( što god da je ) dugu cca 3 cm očistila. Trenutno izgledaju prestrašno.
pa zar ne postoji onaj neki šampon za suho pranje kose?
ja bih ih ručno oprala, ne vjerujem da bi se raspale.
ili u kemijsku čistionu pa se nadati da oni to mogu.
-za mašinu nisu 100 % ( oprala sam prošle zime kožne geoxice i nakon pranja nisu bile ni za staviti kraj kante za smeće kak su zgledalea ove bi izašle u dijelovima )
-da perem ručno bojim se da da bi ta dlaka toliko navukla vode da bi prije strulile nego se osušile :/
-ovo sa šamponom mi se čini dobra ideja jedino još moram vidjeti kak to funkcionira tj. kaj to točno je. Pretpostavljam da se prodaje u apoteci pa ću se danas raspitati
-meni je palo na pamet posut ih sa sodom bikarbonom jedino nisam znala kaj da napravim nakon kaj ih pospem.
:?
A istrljati/obrisati ih domestos maramicama?
Gugl kaže ovako:
1. Iščetkaj nježno četkom umjetno krzno
2. Pamučnu krpu namoči u vodu, ocijedi i prebriši čizmice
3. 1 žlicu tekućeg deterdženta za pranje pomiješati sa i šalicom vode. Spužvicu namočiti u otopinu, ocijediti i lagano prebrisati cijelo krzno. NE natopiti krzno.
4. Pustiti da se otopina osuši na krznu.
5. Nakon što se potpuno osuši, treba nježnom četkom dobro očetkati ostatke sapunice.
blaženi guglkako sam ga samo zaboravila?
Hvala ti Beti, ovo zvuči obečavajuće, slično je priči s tepisima ...