Stranica 6 od 7 PrviPrvi ... 4567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 326

Tema: Božićni kolačići 2009

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Citiraj Mima prvotno napisa
    samo izgledaju kao jaje na oko

:/

ja sam radila one fine švedske, što izgledaju kao čipka

e kod mene je to više krpa od konoplje

joj da vidiš moje makrone s tog bloga
    nešto strašno,samo im je boja slična

ali provati ću i ja tu čipkicu

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa

do Nove godine bih napravile te hrpice s grožđicama, čisto da mogu reći da sam se najela princess puffy :D

pazi da ti ne pozlije

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa

do Nove godine bih napravile te hrpice s grožđicama, čisto da mogu reći da sam se najela princess puffy :D

pazi da ti ne pozlije

ma nisi ti tako teško probavljiva

meni je u startu sa čipkom krenulo loše

može bit da sam ja falila jer sam napravila smjesu i onda je ona čekala kojih pola sata dok mi se pekao zadnji kuglof

kad sam krenula radit čipkicu smjesa je bila odvojena na kruti dio i tekući maslac
    onda sam ja to miješala, probala malo ugrijati, ali niš od toga

oni jesu ukusni, ali nema tu ni č od čipke

a masni su jako

meni je ostao 1 prst tekućeg maslaca kad sam svu smjesu iskoristila
    a što bi bilo da je sav maslac ostao u kolačićima

znači moj je savjet napraviti smjesu i odmah počet raditi kolačiće

mada dok se prve 2 ture ispeku opet će ostatak stajati

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

preskačem čipku sigurno 8)
    meni su makroni (tako me to asocira na makroi) identični kao njeni prije pečenja,
    ne znam gdje je krenulo nizbrdo

imaš neku brzinsku roladu koja se ne peče?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne
    imala, ali izgubila recept
    napravi neku smjesu za filat oblatne
    pa u to nasjeckaj oraha, stavi grožđica (nemoj puno klinčića )
    moš kokosa ako hoćeš, žele bombona, brusnica, ma što hoćeš

stavi oblatnu na vlažnu krpu
    namaži sa smjesom
    i umotaj

i evo ti rolade

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ni oblatne nisam nikad radila nema klinčića

probati ću tnx

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

si radila one kapućino kolačiće?

ja sam jučer, nisu loši

nisu nešto za past u nesvjest, ali onako efektno izgledaju

samo mi je tijesto bilo preprhko pa sam dodala malo kiselog vrhnja unutra

probaj ovu kremu od napolitanki bake Anke, apricotin recept
    da i tebi malo od nje pozlije
    pa samo srolati u rolat

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nisam probala,možda ovih dana

zabavljala sam se s išlerima jučer
    sad me dođu ispeći medenjaci

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja napravila hola kocke i tortu od griza
    i jos smo grupno radili neki suc muc kolac i kekse (rezali tijesto onim oblicima, naj... se s tim da bi ih R. kad su bili gotovi natrgala na sitne komadice 'da ih ima vise' )

ukupan utrosak vremena na kolace - cca cetiri sata, skupa sa odlaskom u interspar i kavom u city centru

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam pekla nista, nije mi se dalo...

idem sad napraviti kuglice od narance i kakaa, s ovog topica
    i mozda probam princezine hrpice sa kokosom umjesto oraha

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Napravila sam sveukupno 3 kolača, od toga 2 prvi put i to od forumašica.
    1. Medenjake bake Ane, ne mogu sad vidjeti tko je to stavio, pokazali su se fantastični, najviše ih vole dječica od 2-4 godine.
    2. Corny, što možda i nije božićni kolač, ali baš sam ga htjela.
    3. Pitu od bundeve. Od zadnjeg ostatka bundeve, gotovo za ovu godinu.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Samo da prijavim da sam i ja napravila princess puffice . Izvrsni su! Bas po mom ukusu, a posebno mi se svidja to sto nisu preslatki. Hvala za recept!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam radila čupavce koji su ispali predobro (našla neki novi recept) i ispalo ih je jako, jako puno.
    Drugi kolač sam radila (ne znam kako se zove) onaj sa dolje tijestom pa kad je napola pečeno premaže se sa pekmezom od marelica i gore namaže sa stučenim bjelanjcima u kojima je šećer i orasi. Taj mi je jako fin, a jednostavno se i brzo napravi. Ovih dana ću još s djecom raditi neke keksiće od cimeta ili neke druge, a za Novu godinu radm nove kolače.
    Ja ne volim raditi hrpu kolača za Božić pa onda smrzavati ili ih jesti do iznemoglosti. Prijatelji koji nam dolaze obično su već puni svega jer idu kod roditelja na ručkove, večer i samo viču: nemoj, molim te, kolače.
    Za Novu imam u pripremi jedan čokoladni kolač i jednu tortu koje nisam nikad radila, a čini mi se da bi trebali biti super pa ćemo vidjeti.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Molim polovicu foruma koja je radila ove Aprine (s portala) bajadere da mi kaže može li manje maslaca jer me ta masnoća od 200g ubila (uz orahe koji tamo već jesu). Ako bi se prepolovila količina istoga bi li bajadere uspjele?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pretpostavljam da bi se smjesa rasipala
    ali, možeš probati

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Molim polovicu foruma koja je radila ove Aprine (s portala) bajadere da mi kaže može li manje maslaca jer me ta masnoća od 200g ubila (uz orahe koji tamo već jesu). Ako bi se prepolovila količina istoga bi li bajadere uspjele?
    Probaj pa nam reci

Možda bi se moglo zamijeniti, ali bi vjerojatno moralo ići više vode i šećera :?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ajde, baš ću probati drugi put (samo ne znam kad će to biti jer me od današnjeg dana upravo spašava - Jaeger ).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Probala ja (prije jedno mjesec i pol) sa cca 2/3 količine masnoće (toliko sam imala doma ). Ispalo je ok i baš vam hvala da ste me podsjetile - moram si u recept zabilježiti izmjenu. Nije posve isti ali je sličan...

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ocjenjivački sud moje mame objavio je ovogodišnjeg pobjednika među mojih 7 vrsta kolačića - princess puffiće

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i kod mene su svi odusevljeni princess puffićima i aprictionm napolitankama

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

MoMo, ponavljam se.

Citiraj Mimah prvotno napisa
    Citiraj MoMo prvotno napisa
    radim (...) zobene kekse sa marelicma za Lulu ( ali i za nas)...
    Gdje je receptić za ovaj? Hvala!

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Hvala Marta, ja stvarno nisam baš vješta u izradi tih malih keksića, ne znam što mi je došlo da idem peći ove. Inače, nisu se raspali i fini su jako, samo izgledaju kao jaje na oko
    Da se i ja nadovežem na sagu o ovim keksićima oliti florentincima.
    I meni sve ispalo isto kao i Mimi, jaje na oko .
    I definitivno je previše bjelanjaka jer sam jučer jela kod prijateljice napravljene prema receptu A. Ugarković i odlični su.
    Na 15 dkg badema, u ovom našem receptu je 20, ide 1 bjelanjak, a kod nas 4. Ovi su puno hrskaviji i ukusniji od mojih, a posebno fini tek daje im sok od naranče.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, da, i ja sam gledala Anu i njen recept. Sad bih najradije probala po njenom, ali mislim da ipak ne budem, možda slijedeće godine.

Inače kolačići su mi bili prefini, samo su bili grdi

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kod mene dobar dio tih kolacica stoji jos u plasticnoj zdjeli jer pri vadjenju su se jako lijepili i mrvili, dok nisam razradila tehniku vadjenja . i mima dobar ti je opis jaje na oko , jer i moji su bas takvi. super su okusa, ja ih grickam jos uvijek ali nisam siguran da li imam volje probati po bilo cijem receptu ovu avanturu.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj MoMo prvotno napisa
    i kod mene su svi odusevljeni princess puffićima i aprictionm napolitankama
    o da...
    mada nisu ni zobeni prutići (koje sam namazala sa džemom od smokava) prošli loše

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo ja sam na kraju napravila 17 vrsta u 3 noći sve s ovog topika i onog bloga i s većinom sam jako zadovoljna

Ali moja ideja je bila da ove godine nikome ne kupujem poklone, osim djeci, već da svakome složim jednu malu platicu svojih kolača, zamotanu u celofan, i svezanu s vrpcom na koju sam stavila cimet, sušenu naranču, malu jabučicu i kuglicu, dvije.
    Podijelila sam 15-ak takvih tanjura i svi su bili oduševljeni

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

...već da svakome složim jednu malu platicu svojih kolača, zamotanu u celofan, i svezanu s vrpcom na koju sam stavila cimet, sušenu naranču, malu jabučicu i kuglicu, dvije.
    Znam da sam partibrejker, ali stvarno mi nije jasno to poklanjanje kolača za Božić. Svi koje znam imaju hrpu domaćih kolača i još nekoliko tanjura dobivenih na poklon nema nikakvog smisla. Ne, ne kažem da treba kupiti poklon, ali kolači??? Razjasnite mi.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

meni je to genijalno, ja bi bila sretna da mi je netko tanjurić kolača poklonio pa ne bi hrdali ove moje betončiće; branka, znaš gdje ti je sljedeće godine ići

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

btw, ovaj od ane ugarković što spominjete- gdje ima taj recept ? tražila sam na onoj njenoj, anakuha il tak nešto, stranici, ali ne nađoh

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    meni je to genijalno, ja bi bila sretna da mi je netko tanjurić kolača poklonio pa ne bi hrdali ove moje betončiće; branka, znaš gdje ti je sljedeće godine ići
    Naravno, u ovakvim slučajevima mi je to jasno

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj enela prvotno napisa

...već da svakome složim jednu malu platicu svojih kolača, zamotanu u celofan, i svezanu s vrpcom na koju sam stavila cimet, sušenu naranču, malu jabučicu i kuglicu, dvije.
    Znam da sam partibrejker, ali stvarno mi nije jasno to poklanjanje kolača za Božić. Svi koje znam imaju hrpu domaćih kolača i još nekoliko tanjura dobivenih na poklon nema nikakvog smisla. Ne, ne kažem da treba kupiti poklon, ali kolači??? Razjasnite mi.

Pa nemaju baš svi hrpu domaćih kolača.Imam nekoliko kolegica koje imaju dvije lijeve noge,da noge za pravljenje kolača.I moji domaći kolači su im uglavnom najdraži poklon koji mogu od mene dobiti.Već godinama dobijem njihova pisamca,kao djed Božićnjak u kojima piše da od mene žele jedini kolače

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa i ja sam si to pomislila i nekim ljudima sam se čak ispričavala u stilu - znam da imate kolača - ali meni je ovdje bitna namjera
    Ja bih voljela dobiti tako nešto znajući da je ta osoba u to uložila svoje vrijeme (noćno ), trud i ljubav i zamatala to misleći baš na njih (koliko god ti to sve sad zvučalo patetično).
    Nije to bilo tak jako puno.
    uzela sam u turbo limaču one papirnate tanjure za rođendane, s motivom okićene jelkice i natrpala ga i lijepo umotala.
    I svi su se jako razveselili. Ili su dobro odglumili
    i ja sam radi toga baš bila sretna i ispunjena. Više nego onih godina kad bi kupila poklon u dućanu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Potpisujem Od svih home made poklona (koje kako rekoh na drugom topicu ne volim), to da mi netko pokloni kolače mi je najnevjerojatniji :? (malčice mi se čak čini i nepristojan, možda ne baš u ovoj situaciji)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sto ljudi, sto ćudi...
    Ali zašto nepristojan, jer sugeriram da si ljudi ne znaju sami ispeć kolače ?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    sto ljudi, sto ćudi...
    Ali zašto nepristojan, jer sugeriram da si ljudi ne znaju sami ispeć kolače ?
    i mene to zanima

meni je to simpa

ja ne bi imala ništa protiv

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni je to poklon kao i svaki drugo. Ja sam željela da ti ljudi probaju BAŠ moje kolače jer sam ih za njih ispekla. Što je nepristojno i ljudima ponuditi kolač kad ti dođu u goste?
    moram priznati da ste mi malo pokvarile to moje božićno veselje. mOram još malo poraditi na sebi

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Meni je to poklon kao i svaki drugo. Ja sam željela da ti ljudi probaju BAŠ moje kolače jer sam ih za njih ispekla. Što je nepristojno i ljudima ponuditi kolač kad ti dođu u goste?
    moram priznati da ste mi malo pokvarile to moje božićno veselje. mOram još malo poraditi na sebi
    drago mi je da si priznala
    jer dijelimo osjećaje
    i ja sam ove godine to napravila za 2 drage osobe
    i sad se osjećam malo, sasvim malo, posrano
    moram PUNO poraditi na sebi

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A ja za 15-ak osoba.
    Što misliš kako se ja osjećam?
    Novogodišnja odluka: puuuno poraditi na sebi

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne kužim zašto bi kolači bili nepristojan poklon :? :? :?

mimamolim te da mi to objasniš
    Sad se osjećam šugavo posebno zato što gotovosvoj djeci svojih prijateljica za rođendanski poklon pravim torte po izboru
    Njima ostane kojih 200kn u novčaniku a meni je drago razveseliti malene
    A sad izađe da su mi pokloni nepristojni :shock:

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa napisala sam da u ovoj situaciji vjerojatno i nije nepristojno jer se kolačići daju kao bilo koji poklon, a ako radiš torte po izboru, onda je to vjerojatno i u dogovoru sa mamom djeteta kojem radiš tortu, pa niti to nije nepristojno.
    No, ja sam čula i doživjela da ljudi idu nekome npr. na rođendan i ponesu tortu ili kolač kao poklon (bez dogovora sa domaćinom), i to mislim da je nepristojno jer na neki način sugerira da ih domaćin neće dobro pogostiti, pa su, eto, ponijeli svoj kolač.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja također radim za svoju krsnu kumčad torte za rođendan jer sam i ja uvijek dobivala torte od svoje kume, doduše, nije ih onda radila, ali to mi je baš fora običaj da kuma donese tortu. Radim ih sama, vesele, dječje i u dogovoru s mamama od djece

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ali svojim curama uvijek radim i sama torte jer mi je to gušt. Pa ponekad iammo 2-3 torte jer napravi baka, kuma, mama... ali pojede se

kik@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam ove godine prvi put dobila na poklon od meni dvije drage osobe kolace i moram priznati da sam se bas razveselila iako sam i sama radila pet vrsta kolaca..
    i nisam to shvatila kao da one misle da ja nezna praviti kolace nego da eto i mi probamo njihove a one su papale moje

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam ove godine pravila kuglice od smokava, fenomenalne su
    mmmmmmmmmmmmmm
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...839511#1839511

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

[quote="enela"]

]

Ni ja ne razumijem to poklanjanje kolača.
    Nekako mi to sugerira " evo, ovo su pravi kolači, da vidite šta valja".
    I koliko god razum razumije da ljudi imaju najljepše namjere, srce mi govori upravo suprotno. :?
    Kao da mi netko na božićnu večeru na poklon donese u celofan zamotane nareske "na dar".. :/

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa

]

I koliko god razum razumije da ljudi imaju najljepše namjere, srce mi govori upravo suprotno. :?
    Kao da mi netko na božićnu večeru na poklon donese u celofan zamotane nareske "na dar".. :/
    a ja ne razumijem zašto netko ima potrebu stavljati svoje komentare koji nemaju veze sa temom

nije tema poklanjanje kolača

da je branka1 to napisala na temi o božićnim poklonima, još ajde da netko stavi svoj komentar
    ali ovako, totalno bezveze i nepotrebno

koliko ima tema koje su meni bezveze, ali prešutim

što je tako teško nekad nešto prešutjeti? :/

uostalom postoje običaji poklanjanja božičnog kolača, uskrsne golubice...

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Citiraj rosa prvotno napisa

]

a ja ne razumijem zašto netko ima potrebu stavljati svoje komentare koji nemaju veze sa temom
    nije tema poklanjanje kolača

da je branka1 to napisala na temi o božićnim poklonima, još ajde da netko stavi svoj komentar
    ali ovako, totalno bezveze i nepotrebno

koliko ima tema koje su meni bezveze, ali prešutim

što je tako teško nekad nešto prešutjeti? :/

uostalom postoje običaji poklanjanja božičnog kolača, uskrsne golubice...
    Ni ja to ne razumijem. Valjda sam se povela ko ovca za nekoliko vas koje su offtopičarile na veliko

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Oooo, itekako ima smisla....

Ovak - moj brat je samac, ne može se reći da ima punu kuću kolača. Nadijelimo ga mama i ja pa dobro. Dalje, moja svekrva ispeče 2 vrste (što je super i kapa dolje obzirom na njene godine) pa razmijenimo, moja mama je ove godine pekla ali ne znam kako će na godinu jer gubi vid... Dala sam i susjedi (troje skoro odrasle djece, peče ona ali sve se pojede) i tako dalje. Anemona je rekla da je njena svekrva slomila nogu. Ranije sam s kumom pekla u duetu i razmjenjivala, sad stanujemo dost daleko pa je to teško izvedivo ali volimo razmijeniti (jer svaka ima svoj specijalitet). Penzioneri oko nas se u principu ne rasipaju, a ja točno znam za koga ide bez puno šećera, za koga bez puno masnoće i tako dalje.... A bilo je dana (kad su moji dečki bili mali) kad sam bila zahvalna na svakom jestivom poklonu jer nisam ja morala spremati - daklem, mame s malom djecom su jako dobri kandidati za udijeliti takav dar. Jel dosta????

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Opisano je jedna vrsta situacija, u takvima sam i ja davala svoje kolače ljudima - npr. staroj teti, starijem rođaku samcu, znači ljudima za koje znam da ne peku kolače, a naravno da i ja razmjenjujem kolače sa mamom, skroz druga situacija mi je pakiranje kolača u obliku poklona i poklanjanje svima redom; takve sam poklone i ja znala dobiti i što reći, nisu mi bili dragi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo još da ne budem offt s poklonima - meni je ove godine najbolje ocjene dobila crna salama s bademima (upravo sam završila drugu rundu od jedne i pol smjese jer moji dečki su prvu rundu slistili do kraja):

Salama s bademom

4 rebra iliti 100 g čokolade za kuhanje
    100 g šećera u prahu
    1 jaje
    120 g oljuštenih mljevenih badema
    100 g grožđica (potopiti u vruću vodu i ocijediti)
    miris po ukusu - 1 čep ruma ili nekoliko kapi ekstrakta gorkog badema

Na tihoj vatri otopiti čokoladu, pa dodavati sastojke (obično radim redom kako su napisani). Kad se smjesa izjednači, ostaviti da se malo prohladi (cca 15-20 min, po potrebi i dulje). Istresti na papir posipan šećerom u prahu, podijeliti u 2 hrpe i izvaljati 2 salame. Prebaciti na pladanj (ja ga stavim ispod ruba stola jer salame su mekane kad su tek napravljene, pa ih samo gurnem da padnu na pladanj).

Ostaviti da se osuši na zraku na suhom i hladnom mjestu (špajza mi je najbolja). Najbolje su nakon 2-3 dana, tko može čekati da se osuše.

Umjesto cveba mogu se stviti brusnice ili kandirano voće, ali mi volimo baš ovakvu, jednostavnu crnu salamu... Da je do mojih dečki, božićni kolači sastojali bi se od ovoga, pišingera i eventualno bakinih keksića s orasima. Sve ostalo mogu komotno podijeliti...

Stranica 6 od 7 PrviPrvi ... 4567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •