Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: nikako da zacijeli ranica

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno nikako da zacijeli ranica

A. je rodjena prije 14 dana, jos dok smo bili u rodilistu stvorila mi je ranicu (napukla kozu) na spoju bradavice i areole na desnoj dojci. osim toga desna bradavica mi je i tvrda i bolna, ali ne krvari (bar ne jos). imala sam slican problem i na lijevoj doci no zaraslo je.
    mijenjamo polozaje pri dojenju, bol je jednaka
    probala sam premazivati bradavice i mlijekom i PureLanom i nema nekih promjena
    drzim ih stalno na zraku, ne stavljam jastucice i ne nosim grudnjak (najcesce su izlozene vani, srecom same smo doma pa nikog ne plasim njima)
    grudi su mi inace vece od bebine glavice (recimo da su sad skoro velicina 10), bradavice nisu velike (~1/2 cm strse vani), ali ova bolna je sad tvrda dok je lijeva skroz mekana, areole promjera 5 cm, beba ustima hvata koliko moze, ali definitivno ima areolu u ustima dok doji, tako da smatram da je polozaj u redu

od jucer povremeno ima problema s hvatanjem desne dojke, uhvati je pa je ispusti i nikako da je primi kako treba, kad je stavim na lijevu uhvati od prve

help! kako zalijeciti ranicu?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A da se nije mozda neka bakterija uvukla u bradavicu koja sprecava zarastanje?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I gljivice ponekad ometaju zarastanje. Kakva je bol u dojci? Pogledaj i bebi ima li bjiele naslage po jeziku. Boli li te samo bradavica ili i dublje ui dojci?

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

anchie, jel ima nesto po cemu bih ja sama mogla primjetiti to?
    bradavica i dojka nisu u boji nista drugacije od lijeve i osim ranice koja se vidi da je pukla koza (ali ne preduboko) i ima po meni normalnu boju ja ne vidim nista neobicno...

kome da se obratim u slucaju bakterije. doc opce prakse?

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

majo, boli me samo bradavica (sad ne uzimam u obzir da sam prije par dana imala zacepljene mlijecne kanalice pa jos osjecam dublje cvorice) i to vise na pocetku podoja, kasnije bol otupi i nije mi problem, samo na pocetku skoro pregrizem usnu dok ne krene

beba cesto doji pa ima normalne naslage od mlijeka, jedino da probam skinuti sa sterilnom gazom da vidim ostaju li...

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Jooj, to sam i ja imala nedavno na lijevoj strani. Bolilo me jezivo, a osim malog reza između bradavice i areole ta dojka nije izgledala ništa drugačije nego ona druga zdrava.
    Prošlo je sa luftanjem i promjenama položaja tek nakon nekoliko dana. Ni danas neznam jesmo li i mi onda imali kakvu bakterijicu :/ .

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trinity, mozda su stvarno gljivice, meni nije palo to napamet :/

nemoj stavljati svoje mlijeko na bardavicu, pokusaj je sto vise luftati, nek se susi na zraku...
    mozda, kad te tako boli, da joj ponudis drugu dojku, dok ti ne krene let down, pa da je onda vratis na tu bolnu, koja je po redu, da zaobices tu bol u pocetku...

ako te bude tako strahovito boljelo, a nisu gljivice, kockicom leda 'umrtvi' bradavicu prije podoja pa onda joj daj sisati, manje ce boljeti u pocetku...

promatraj joj usnu supljinu, ima li bjelih naslaga, posto pijes antibiotik, mozda su od toga gljivice se pojavile....ako jesu, u lijecnice po recept pa mazi svoje bradavice i njoj usnu supljinu...

jesu li se kvrge povukle i jel temperatura pala?

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

kvrge se povukle, temperatura pala i prije djelovanja antibiotika...

ranica i bol su jednake kao i prije kad nisam pila antibiotik (danas je treci dan da pijem)

provjerila usnu supljinu prije podoja, jezik i unutrasnjost usta su cisti i rumeni, nema bijelih naslaga, tockica, ni slicnih stvari (bar ne vidiljivih za sada)

dojke sad iskljucivo luftam, nista vise ne stavljam na njih

...i cekam....

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

trinity, daj mi reci jeli ti zacijelila ranica? naime, ja imam identican problem - ranica na lijevoj dojci zacijelila par dana nakon izlaska iz bolnice a na desnoj nikako. evo vec 2 tjedna se mucim sa napuklom bradavicom...

ja nemam temperaturu, u pocetku me je bolilo stravicno, no sada je podnosljivo. boli prvih par sekundi i onda je ok, no brine me sto to ne zacjeljuje. a ne mogu malca dojiti samo na lijevu jer, nekim cudom, u njoj ima puno manje mlijeka i skoro da je za trecinu manja od desne.

ajde javi kako ti je.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam se mučila s tim ranicama skoro 2 puna mjeseca :/
    Nadam se da će vama trebati manje.

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ranica je bolje, ali i dalje boli bradavica samo malo manje.
    na pocetku stisnem zube, kasnije je ok. danas 23 dana stara beba

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

zdravo!
    i ja sam prosla boli sa tim ranicama na bradavicama,i to me je veoma patilo u pocetku jer,mjesto da uzivam u ljepoti dojenja,ja jedva bih cekala kada ce se maleni nahraniti.E,onda u tim fazama bih se sva snuzdila i cesto se rasplakala jer..boli i onda dodje noc i umor i tako..suze krenu.Onda,kad me muz vidi takvu,dodje,nasmijesi mi se i kaze sve je u redu,pa ti nemas nikakvih problema sa dojenjem;ti si sretna mama i imamo krasnu bebu.A ja onda osmijeh od uha do uha i ponovim si to i odmah je lakse.I onda kad opet treba maleni papati,mjesto da odmah razmisljam o novim bolima pri sisanju,ja se sjetim svih tih lijepih rijeci i one "ozive
    I sto se cesce toga sjetim,to mi je lakse,a evo i ranice su skoro pa potpuno zarasle..a i odmah mi pocnu sike kapati kad se sjetim ovoga i kakvu lijepu potporu imam
    sretno trinity!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Čudi me da još nitko nije spomenuo zagrebački melem.
    I ja sam imala ranice, no melemom sam rješavala problem u roku od par sati.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

joj Amalthea nece valjda trajati 2 mjeseca!

trinity, ti i ja smo bas blizu rodile - mojoj bebi je danas 20 dana. ajde, drzim nam fige da te bradavice sto prije zacijele!

mamasita, jel trebam ispirati zagrebacki melem sa bradavice ili mogu odmah ponuditi bebi da sisa?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mamasita, mi nikako ne preporučamo melem (super ako je tebi pomogao) jer on dodatno omekšava kožu bradavica, čime je čini još osjetljivijom i podložnijom ozljedama.
    Ako melem služi za omekšavanje grubih peta, što onda napravi od te nježne kože?

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Apricot, sto bi mi ti preporucila? Naime, Purelan ne mogu kupiti jer trenutno nisam u Zagrebu. Da li da nastavim sa (kršitelj koda)ovom kremom ili da samo stavim svoje mlijeko na bradavicu?

Cini mi se da ranica polaaaako zacjeljuje, no nisam bas sigurna. Ne boli vise toliko kao prije.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ej momze... Ja ti predlazem da mazes bradavice svojim mlijekom poslije podoja, da ih luftas sto vise, da jaaako pazis na polozaj...

A sto se Purelana tice, mi savjetujemo bas tu "kremicu" jer je to kod nas na trzistu jedini CISTI lanolin. A to je ono sto tebi treba - CISTI LANOLIN! Tako da, bacaj se u potragu za cistim lanolinom i onda s njim mazi bradavice.

A Zagrebacki melem ima lanolina, ali na zalost i mnogo drugih primjesa koje nisu bas kompatibilne s dojenjem... A za njegu bradavica MORA biti cisti lanolin.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ok, anchie76 hvala puno!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hm, pojma nisam imala da je z. melem "na zlu glasu" što se bradavica tiće. No netko bi to trebao dojaviti sestrama u rodilištu Merkur, koje ga tako toplo preporučuju.
    Ja sam srećom bradavice ispirala vodom prije podoja, mada me sada ni to baš ne tješi.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trinitiy, da probas ipak s lijecenjem gljiva makar ih ne vidis? barem s jogurtima i kljucem u bravu cokoladama?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mamasita prvotno napisa
    Hm, pojma nisam imala da je z. melem "na zlu glasu" što se bradavica tiće. No netko bi to trebao dojaviti sestrama u rodilištu Merkur, koje ga tako toplo preporučuju.
    Ja sam srećom bradavice ispirala vodom prije podoja, mada me sada ni to baš ne tješi.
    Ma nisi napravila ništa loše... samo, mi preporučamo nešto drugo.
    A što se tiče bolničkog kadra... eh, kako rado bismo mi intervenirali i u neke druge stvari vezane za dojenje... melem bi nam bio "melem na ranu".

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I napomena, nemam sad vremena pregledavat da vidim jesmo li rekle: ukoliko sumnjate na gljive, nemojte mazati ni sa svojim mlijekom ni sa drugim mastima da ne hranite gljive, samo sa lijekom.
    Ukoliko su bradavice "cijele", dovoljno je i vase mlijeko, purelan i slicno ne treba biti rutina kod njege bradavica, nego pomoc pri zacjeljivanju.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

maja, mozda malo glupo pitanje no jogurt stavljam u usta tj. pijem ili stavljam na bradavicu?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pij

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

mislim da kod mene nije bila rijec o glivicama, rana je zacijelila, bradavice su jos malo osjetljive, a problem je sto cesto moram stavljati na grudi jastucice jer mi mlijeko stalno curi (kad god imam priliku pustam ih da se luftaju)

bioaktiv sam pila preventivno jer sam pila antibiotik, a i inace ga pijemo kod kuce, za cokoladom i nemam neku veliku zelju

hvala na savjetima, mislim da se za sada dobro snalazimo

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Ej momze... Ja ti predlazem da mazes bradavice svojim mlijekom poslije podoja, da ih luftas sto vise, da jaaako pazis na polozaj...

A sto se Purelana tice, mi savjetujemo bas tu "kremicu" jer je to kod nas na trzistu jedini CISTI lanolin. A to je ono sto tebi treba - CISTI LANOLIN! Tako da, bacaj se u potragu za cistim lanolinom i onda s njim mazi bradavice.

A Zagrebacki melem ima lanolina, ali na zalost i mnogo drugih primjesa koje nisu bas kompatibilne s dojenjem... A za njegu bradavica MORA biti cisti lanolin.
    Danas sam u ljekarni tražila purelan i nisu nikad čuli za to. Onda sam tražila čisti lanolin pa su mi rekli da je to jako gusto i da nema šanse da to stavljam na bradavice jer se to jako teško skida. Sad mi ništa nije jasno.
    Zna li netko gdje se u Osijeku može kupiti purelan?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

uzmi ti taj lanolin: pure silk - čista svila; pure lan - čisti lanolin!

Ovo je šala, ali možeš uzeti taj lanolin i razgrijati ga među prstima da omekša - tako ćeš ga moći razmazati.
    mamaja, pa zar nakon godinu dana?!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

da, nažalost. imam opet grozne gljivetine, užasno me bole bradavice i dosta su oštećene, pa sam mislila kombinirati rojazol i lanolin.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

drži se onda samoga rojazola (ili što si već dobila kao terapiju).

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

si, šefe!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod mene candida bez oštećenja bradavica ide samo s Rojazolom, ali ako postoji i manja ranica moram kombinirati s Purelanom. A da imam iskustva- imam.
    Do sada sam je liječila 4x, a zadnji put do prije tjedan dana.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bibai, a nije li onda ta krema još dodatna hrana za gljivice?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Drugačije nikako nije išlo :/ . A hrane imaju i u samom Rojazol oralnom gelu. I u nistatinu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •