Pokazuje rezultate 1 do 50 od 258

Tema: Glazbena škola

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

camel, samo ti odvedi dijete na prijamni, i to najprije u najbližu školu koju imate...

Ja sam lani upisala svoje sinove. Isto su sami htjeli ići. Za mlađega sam bila potpuno sigurna da prolazi, taj bez greške ima sluha, pjeva itd. ALI kad smo se doma dogovarali oko toga, stariji je rekao "Idem i ja!" Meni je mrak pao na oči (dijete je imalo ozbiljnih problema sa sluhom, ne samo sluhom za glazbu, nego je bio jako nagluh kao mali i trajalo je dugo dok se to nije riješilo, logoped i sve ostalo).

Ja sam mislila da je on beznadan slučaj. Prije audicije posjela sam ih i objasnila da NIJE SIGURNO da će proći. Pitala sam djecu hoće li im teško pasti ako ne prođu (mlađi je tada imao nepunih 8, a stariji 9 godina). Rekli su da bi htjeli probati... Stariji je odmah pitao može li probati iduće školske godine ako ne uspije ove. REkoh da može...

I gle čuda - oba su prošla bez greške. Na audiciji su pjevali neke pjesmice koje su učili u osn.školi ili čak vrtiću... nešto ne baš zahtjevno. (Iako su nam u školi prije rekli da će možda trebati pjevati 2 pjesme, tražili su samo jednu + ritamski diktat). Nitko nije bio iznenađen više od mene kad je moj stariji glatko prošao od prve (ima čak i mojih starih postova o sumnjama i dilemama oko toga). Samo da napomenem - NIŠTA nisam radila doma s njima na pripremama. Oni ponekad nešto pjevaju, imaju sintić od prošlog Božića, mi smo do lani fakat rijetko svirali (iako znamo) tak da su djeca bila prepuštena sebi, pa što im Bog da. Bog je očito znao bolje.

Sad vidim da bih jako pogriješila da nisam poslala i starijega na audiciju. Nakon samo jednog polugodišta dijete je donijelo peticu iz melodijskog diktata, a ja skoro pala u nesvijest.

Btw. i kći moje prijateljice je pred koju godinu išla na audiciju, nije prošla i ta se epizoda brzo zaboravila. DIjete se našlo u drugim stvarima (ples, strani jezici) i sve je dobro završilo. Ovo je dob kad im treba dati da probaju. A tzv. "neuspjeh" na upisu u glazbenu samo je svojevrsna smjernica roditeljima, a ne stvarni neuspjeh djeteta.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 30.01.2010. at 22:55

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

camel, ako curica toliko želi daj joj da proba.

Ja sam kao klinka prijemni u OGŠ prošla tek iz drugog puta-dijagnoza "nerazvijeni sluh". A završila sam dva i po odjela na Akademiji (ista me profa koje desetljeće nakon prijemnog uvjeravala da imam apsolutni sluh).

Studenti su, na žalost, na Akademiji osuđeni na mrvice metodike i u stvari su prepušteni sami sebi kad dođu u razred (ovo vrijedi za instrumentaliste, na teoriji je situacija malo bolja).
    S druge strane, učenici igraju lutriju kod kojeg će profesora doći jer u našem sistemu glazbenog školstva tijekom studija ne postoji podjela na reproduktivce i pedagoge (iz osobnog iskustva često jedno isključuje drugo).
    Posljednje uređivanje od trampolina : 05.02.2010. at 00:21 Razlog: interpunkcija

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •