Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
Samo za tvoju informaciju, dok se ne jave kompetentniji od mene po tom pitanju, u srednju glazbenu školu nitko ne ide "usput, dva puta tjedno".
Srednja glazbena škola je prilično zahtjevna škola s otprilike desetak predmeta, ovisno o kojem se razredu radi.
I da, postoji matura i u srednjoj glazbenoj školi, jednako kao i u drugim srednjim školama.

Pretpostavljam da ti "pucaš" na tzv. glazbeni razred, koji postoji u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna.
Da, i to postoji.
Da, to je prije godinu - dvije htio upisati moj mlađi sin, a ja sam bila dovoljno prisebna da pitam njegovu profesoricu instrumenta. Rekla je da je to ISKLJUČIVO za djecu koja su sigurna da idu dalje na akademiju i da će im glazba biti životni odabir, a za sve ostalo da je to jako rizično, jer ne dobiju dovoljno znanja ostalih predmeta.

Na sreću, moj sin se predomislio, tim prije što je osoba koju poznaje iz toga utekla u običnu gimnaziju. Ne kažem da je loša škola, ali je baš posebna i namjenska. Nije za neodlučnu djecu kojoj treba vremena da razmisle što dalje, nego samo za one koji su se već našli, koji trebaju više vremena da se posvete glazbi, pa im ovo dođe kao najlakša kombinacija.