Pokazuje rezultate 1 do 50 od 258

Tema: Glazbena škola

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Elor, pa iznosis svoje osobno negativno obojano iskustvo. Stvarno ne mozemo tvrditi da neki roditelji sjede na satovim zato što pušu djeci za vratom i maltretiraju ih ambicijama. Roditelji ponekad sjede ukoliko imaju jako mlado, a napredno dijete koje je premalo da bi se dugo koncentriralo i sjetilo se doma na što mora paziti. Vrlo je važno da onih 20 min. do pola sata vježbanja ne bude na krivi način izvedeno jer je dijete pod nadzorom samo dva dana u tjednu, a ostalih pet vrlo lako anulira trud od ona dva dana.

Mogu se sloziti da je klaviristima nesto lakse na solfeggiu, ali kao i u svemu drugome, sve ovisi o nastavniku. Solfeggio je apstraktna "znanost".
    Posljednje uređivanje od čokolada : 02.06.2016. at 06:36

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    ali kao i u svemu drugome, sve ovisi o nastavniku.
    X

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Elor, pa iznosis svoje osobno negativno obojano iskustvo. Stvarno ne mozemo tvrditi da neki roditelji sjede na satovim zato što pušu djeci za vratom i maltretiraju ih ambicijama. Roditelji ponekad sjede ukoliko imaju jako mlado, a napredno dijete koje je premalo da bi se dugo koncentriralo i sjetilo se doma na što mora paziti. Vrlo je važno da onih 20 min. do pola sata vježbanja ne bude na krivi način izvedeno jer je dijete pod nadzorom samo dva dana u tjednu, a ostalih pet vrlo lako anulira trud od ona dva dana.
    Slažem se s čokoladom i usput priznajem da sam jedna od "takvih" roditelja. Sjedim na satovima zato jer mi je to profesorica predložila od početka i jer nikome to ne smeta (ni njoj, ni djetetu, a ni meni, ionako dolazim kad imam vremena). Sin ionako voli kad vježbam s njim - u početku je to bilo zato jer je stvarno bilo ovako kao što čokolada opisuje - malo dijete, a brzo uči. I danas ga treba kontrolirati da ne zezne neke stvari, ali u međuvremenu je naučio sam kvalitetno vježbati i točno zna na što treba paziti. Za to sigurno nije bio spreman od 1. razreda, ali negdje od 3.-4. jest. A da radimo dobro, vidim po njegovom uspjehu jer jako brzo napreduje, i siguran je da će ići u srednju (iako ga ponekad uhvati malodušnost i kaže da mu je dosta, ali već drugi dan promijeni priču, jer to previše voli da bi samo tako pustio). Hoće li mu glazba biti profesija jednog dana, ne znam, u ovom trenutku mi se čini da ipak neće, ali vrijeme će pokazati.
    Uopće nemam nikakve ambicije prema njemu i njegovoj glazbi, sve je to stvar čistog užitka, a za vrijeme zajedničkog vježbanja ujedno i dosta razgovaramo, osim toga, spoznajemo svoje granice, i on i ja, samo u različitim aspektima To mi dođe bolje od psiholoških radionica ili sličnih aktivnosti.
    I da, on je gudač, i odlično mu ide solfeggio, nema to veze s instrumentom nego s nekim drugim predispozicijama (apstraktni tip).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mogu se sloziti da je klaviristima nesto lakse na solfeggiu, ali kao i u svemu drugome, sve ovisi o nastavniku. Solfeggio je apstraktna "znanost".
    Ja sam sjedila na satovima instrumenta u prvoj godini učenja, pa onda povremeno kad me prof. zvala (ako je bilo problema ili u okviru priprema za natjecanja, jer je bilo važno da mi pokaže na što obratiti pažnju i kako nadzirati njihovo vježbanje).

Što se tiče solfeggia, i tu je ključna osoba - nastavnik! Naravno! Inače, moji su se sinovi izuzetno dobro snašli (iako su bili lijeni za učiti). Čak su se u nekim stvarima bolje snalazili od klavirista (kvintni i kvartni krug i predznaci nikada im nisu bili problem, he he he). A sad, godinu dana od završetka, moj stariji sin nije ni jedan jedini put otvorio kofer s harmonikom, a mlađi možda na prste prebrojivo puta... Nema veze. Nikad se ne zna gdje i kada će im dobro doći.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.06.2016. at 13:04

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •